Info Adventist

Pentru a primi Info Adventist vă rugăm să trimiteţi un email la comunicare (@) adventist.ro

sau să introduceți adresa dumneavoastră de email în căsuța din stânga apoi să apăsați "Abonare"

 

Info Adventist este un buletin prin intermediul căruia Departamentul de Comunicare dorește să evidențieze aspecte din viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea fiind realizat de catre Agenția Adventistă Română de Comunicare. Acesta este distribuit GRATUIT oricarei persoane interesate.

 

Preluare articole: Preluarea articolelor din Info Adventist este incurajata si gratuita. Cu toate acestea atunci cand preluati parti sau materiale intregi din acest buletin cuvintele : "Sursa: Agentia Adventista Romana de Comunicare" trebuie sa apara imediat sub titlu sau imediat dupa terminarea articolului si trebuie sa aiba aceeleasi caracteristici ca si a altor surse citate.

 

Trimitere stiri: Pentru o informare mai buna cu privire la viata Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România avem nevoie de stiri cu privire la actiunile sau evenimentele desfasurate în ţară sau peste hotare. Daca aveți astfel de informatii trimiteți-le chiar acum la comunicare (@) adventist.ro

 

Note:

  • Stirile pentru Info Adventist se primesc pana miercuri ora 20.00 . Trimiterea dupa data limita mentionata este acceptata insa informatiile vor fi preluate doar în numarul următor
  • Va rugam includeti diacritice si fotografii (daca este cazul) inainte de trimitere.

 

IMPORTANT PENTRU ABONATI

In anumite conturi de email mesajele ajung la folderul SPAM. Va rugam sa verificati aparitia buletinului Info Adventist in acest loc si sa selectati in dreptul acestor mesaje optiunea "Not SPAM" si adaugati adresa de email in "address book" sau "contacts". In acest fel mesajele vor veni pe viitor in mod corect in INBOX.

Vizita surpriza: presedintele Bisericii Adventiste din Romania, la Penitenciarul Margineni

Sâmbătă 24 ianuarie, pastorul Marius Munteanu, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, a luat parte la activitățile desfășurate de ASUP în cadrul penitenciarului Mărgineni, Dâmbovița alături de colaboratori și de coordonatorul acestui proiect, Otânceală George. 

“Pentru omul slujitor ce sunt, vizita aceasta face parte din dimensiunea misionara a existentei. A fost destul sa aud ca pastorul pe care urma sa-l vizitez in Sabat are de slujit la orele pranzului si la penitenciar, ca s-a si pomenit cu mine in echipa. Transmit si pe aceasta cale dorinta si disponibilitatea de a sprijini orice activitate misionara a credinciosilor nostri, oriunde si oricand s-ar desfasura. Pentru voluntarii SUP de la Margineni si de pretutindeni, doresc sa fie o dovada ca pretuiesc jertfa lor de timp, de resurse, de sanatate, uneori si de batjocura incasata in ultimii 20 de ani, si-i incurajez si prin alaturarea mea in angajamentul evanghelistic. Este in plus sa mai spun ca si fratii nostri crestini din penitenciar, au nevoie de asigurari personalizate ale sprijinului nostru pentru vindecarea lor sufleteasca si relationala, catre mantuire. In cele din urma, insotirea echipei SUP este si un strigat catre marea familie adventista: “Ridicati-va ochii si priviti holdele care sunt albe acum, gata pentru seceris.” Este nevoie de toti, iar Sabatul trebuie sa aiba si ore pentru misiune!” a declarat pastorul Marius Munteanu. 

Mesajul spiritual al pastorului Marius Munteanu pentru deținuții prezenți a avut un impact deosebit, acesta plecând de la subiectul manifestării recunoștinței față de Dumnezeu. Primele versete din Psalmul 103 au fost prezentate inspirator în această direcție, iar fiecare deținut a putut să guste din plin binefăcătoarea exprimare a recunoștinței. Motivul principal al recunoștinței, iertarea păcatelor, a avut o influență benefică asupra persoanelor private de libertate. Posibilitatea reală de a se bucura gratuit, prin credință, de iertarea divină a înseninat inimile și fețele acestor persoane, oferindu-le o pregustare a cerului, acolo între zidurile Penitenciarului. Prin prezentarea împăratului Manase care după o domnie nelegiută de peste 50 de ani a căpătat iertare, pastorul Munteanu a oferit un argument solid, bazat pe Biblie, că și ei pot primi iertare pentru păcatele comise. 

Motivele de recunoștință datorate preocupării Tatălui ceresc pentru nevoile fiecărei ființe umane indiferent de locul în care se află, a oferit deținuților posbilitatea de a se apropia de tronul harului cu deplină încredere și astfel fiecare dintre ei să poată avea ajutorul necesar la vreme de nevoie (Evrei 4:16).

“Abordarea cu respect față de acei oameni, faptul că ei sunt iubiți și prețuiți de Dumnezeu și de noi, slujitorii Lui, în ciuda fărădelegilor comise, i-a ajutat să experimenteze bucuria și pacea prezenței Domnului Hristos, ”care a murit pentru ca oricine crede în El, să nu piară ci să aibe viața veșnică”. Ne-am bucurat din plin de această ocazie specială. Dorim ca lucrarea lui Dumnezeu prin  programele specifice ASUP și prin cele coordonate de Biserica Adventistă în cadrul Penitenciarelor din România, să aducă în noul an 2015 binecuvântare din plin, alinare și schimbări benefice în viața deținuților, o influență pozitivă pentru cadrele care lucrează în Penitenciare și o răsplată plină de har pentru voluntari. “ a declarat pastorul Liviu Văduva. 

Situat în localitatea I.L.Caragiale, penitenciarul Mărgineni, din județul Dâmbovița, a fost la origine mânăstire. În perioada 1840 – 1869, „așezământul religios a servit și ca loc de recluziune pentru persoanele care contestau ordinea de drept a statului” , urmând ca în 1869 să fie transformat definitiv în penitenciar.

În prezent, sunt peste douăzeci de ani de activitate a voluntarilor Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în penitenciarul Mărgineni iar activitatea se desfășoară săptămânal, mesajul Evangheliei ajungând atât la deținuții de la regimul închis, cât și la cei încadrați la regim de maximă siguranță. Datorită faptului că acest penitenciar custodiază și persoane cu pedepse mari (peste 10 ani condamnare) activitatea voluntarilor a putut avea continuitate. Astfel se face că, în acest penitenciar au fost unele dintre cele mai frumoase experiențe ale deținuților transformați de Dumnezeu.

 

“Painea noastra…” impartita cu cei sarmani

În urma unei decizii a Bisericilor Adventiste de Ziua a Șaptea din București de a colabora îndeaproape în anumite direcții, pe 25 ianuarie 2015, a fost demarat proiectul “Pâinea noastră…” dedicat împărțirii hranei pentru oamenii străzii din această zonă. 

Prima acțiune s-a bucurat de sprijinul a 25 de voluntari cu vârste între 25 și 72 de ani proveniți din rândul credincioșilor Bisericii Adventiste “Grant” iar de bucatele pregătite și oferite cu dragoste de aceștia au beneficiat 60 de persoane. 

“Meniul a cuprins ciorbă de legume și pilaf cu ciuperci, chifteluțe de soia și varză murată precum și mere iar reacțiile beneficiarilor dar și unitatea voluntarilor au fost extraordinar de plăcute. Personal, mă declar foarte mulțumit de modul cum au decurs lucrurile în această primă acțiune de împărțire a hranei pentru oamenii străzii. Mulțumesc în primul rând lui Dumnezeu dar și tuturor voluntarilor din Biserica “Grant”, pentru tot sacrificiul de care au dat și de data aceasta, dovadă. Am convingerea că fiecărei echipe de voluntari care se va implica și de acum înainte, Dumnezeu îi va oferi toată ocrotirea și sprijinul de care vor avea nevoie, astfel încât proiectul  "Painea noastră…”  să își atingă scopul stabilit inițial, acela de a fi de folos semenilor aflați în nevoie” a declarat Sorin Goleanu, pastorul Bisericii Adventiste “Grant” din București.

Împărțirea porțiilor de hrană s-a realizat în colaborare cu unul dintre “liderii” recunoscuți ai zonei, acesta ocupându-se de invitarea beneficiarilor dar și de păstrarea ordinii. Alături de beneficiari, în acord cu numele proiectului, s-a înălțat o rugăciune de binecuvântare a hranei dar și a participanților. Ulterior fiecare voluntar a avut ocazia, nu doar sa ajute direct la gătit sau împărțit hrana, ci să ia și parte la discuții cu fiecare beneficiar în parte.

“Aceste acțiuni sunt încadrate mai larg în proiectul “Mai puține vorbe, mai multe fapte!” și sperăm să demonstrăm că dincolo de intențiile noastre frumoase, acestea se concretizează în mod vizibil. Aceste activități, dar și altele care vor urma, au ca scop împărtășirea dragostei lui Dumnezeu celor aflați într-o anumită nevoie, fie ea fizică, socială sau spirituală. Din acest motiv, ele sunt dezinteresate din punct de vedere confesional, nu există “cârlige”, nu există o condiționare a primirii unui ajutor de acceptarea unei anumite convingeri sau de prezența la biserică. Sigur, toți sunt bineveniți în acest cadru binecuvântat, însă nu acesta este scopul și motivația noastră” a declarat Gabriel Ișvan, directorul Departamentului de Comunicare în cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Munteniei. 

 

Olimpiada de specializari pentru copiii din Oltenia

Începutul de an aduce multe provocări și programe noi pentru copiii și tinerii din Oltenia. Una dintre aceste provocări a fost realizarea proiectului ”Olimpiada de specializări”, ajuns la  a treia ediție. 

Întâlnirile sunt organizate pentru copiii din clasele I-VIII în mai multe județe, aceștia fiind învățați să aibă deprinderi practice ce să îi ajute în activitățile zilnice. Astfel,  în luna ianuarie, au avut loc trei întâlniri în localitățile Râmnicu Vâlcea, Alexandria şi Roşiorii de Vede unde au participat peste 200 de copii, aceștia fiind însoțiți de instructori sau de părinți.

Printre activitățile propuse copiilor de la programul de exploratori din acest an și care au fost prezentate cu pasiune de către instructori, s-au numărat: Cusături cu punctul în cruce, Îngrijirea casei, Îngrijirea rufelor, Focuri şi gătit în tabără, Împletituri, Conduită creştină. Copiii din clasele I-IV au avut posibilitatea să realizeze o parte din cerinţele practice de la specializările specifice vârstei lor și anume: Siguranţa, Micul gospodar și Cusut.

Un moment special în cadrul programului l-a constituit prezența unui reprezentant din partea Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă. Copiii au descoperit cum trebuie să acționeze în caz de cutremur, de inundații și de incendiu. Astfel, informațiile primite au ajutat participanții să completeze cerințele de la specializarea „Alarma în caz de calamitate”. Mai mult decât atât, copiii prezenți la Roşiorii de Vede au putut să viziteze sediul ISU, unde le-au fost prezentate mașinile echipate special pentru a interveni în situaţii de urgenţă.

Pe viitor, proiectul va fi extins și în alte județe, organizatorii propunându-și prin aceste întâlniri să ofere posibilitatea generației tinere de a petrece timpul într-un mod eficient și totodată pentru a conștientiza adulții de importanța educației copiilor în domeniile practice. 

Matematicianul englez Alfred North Whitehead  spunea că “educaţia este dobândirea artei de a utiliza cunoştinţele”. Astfel, în contextul “Olimpiadei de specializări” citatul amintit reprezintă o motivație în plus pentru ca cei mici împreună cu părinții să participe la proiect, deoarece informațiile primite pot fi aplicate în viața de zi cu zi și contribuie la dezvoltarea armonioasă a personalității copiilor.

 

Augustin Angheluta, Asist. Director Tineret / Florin Răduț, Director Tineret / Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Oltenia

Conferinta adventista de comunicare si tehnologie va avea loc ONLINE, in perioada 11-15 februarie

Credincioșii adventiști de ziua a șaptea care participă la ediția din acest an a Global Adventist Internet Network se vor întâlni într-o nouă locație – online. 

Conferința anuală în cadrul căreia participanții analizează tendințele din cadrul lucrării de slujire și al tehnologiei va avea loc în perioada 11-15 februarie pe gain.adventist.org. Fiecare prezentare, urmată de discuții în direct, va fi transmisă de trei ori pe zi, pentru a putea fi urmărită de participanți din toată lumea.

Organizatorii au spus că hotărârea de a folosi formatul online – care se așteaptă să atragă cel mai mare număr de participanți înregistrat vreodată – a fost luată din cauza Sesiunii Conferinței Generale, o reuniune spirituală globală de 10 zile și întâlnirea de lucru ce sunt programate a avea loc în luna iulie.

„Mulți oameni își vor folosi resursele pentru a călători în San Antonio, Texas, pentru Sesiunea Conferinței Generale, așa că era normal să ne gândim la alte opțiuni pentru GAiN”, a spus Williams Costa Jr., Directorul Departamentului Comunicare, din cadrul Bisericii Adventiste mondiale. „Aceasta este o nouă modalitate de a-i implica pe oameni în conversația cu privire la tehnologie, lucrarea de slujire și evanghelizare.”

Conferința din acest an va fi susținută în engleză și va fi tradusă simultan în franceză, portugheză și spaniolă.

Costa a spus că participanții sunt încurajați să o urmărească în grupuri organizate în biserici, în birourile instituțiilor, sau în casele membrilor.

Printre subiectele prezentărilor prezentărilor programate a avea loc se numără siguranța online, moneda digitală (cryptocurrency), dezvoltarea aplicațiilor, educația la distanță, branding-ul, folosirea jocurilor pentru răspândirea evangheliei, și conducerea unui departament de tehnologia informației cu un buget redus.

Câțiva lideri în domeniul comunicării și tehnologiei informațiilor din cadrul Bisericii au spus că această conferință anuală GAiN este o întâlnire cheie pentru a colabora în cadrul proiectelor și pentru a împărtăși ponturi pentru lucrarea de slujire.

„Împărtășirea ideilor, proiectelor și noutăților i-a însuflețit întotdeauna pe cei ce lucrează în domeniul comunicării și tehnologiei, un domeniu aflat într-o continuă dezvoltare”, a spus Corrado Cozzi, Directorul Departamentului Comunicare din cadrul Diviziunii Inter-Europa a Bisericii Adventiste, cu sediul în Berna, Elveția. „Personal, am avut de câștigat în urma fiecărei conferințe anuale la care am participat, în mod deosebit datorită inovațiilor împărtășite pentru a crea sinergie și relații.”

Specialistul în tehnologie Kirk Nugent a spus: „GAiN este una dintre principalele evenimente ale anului meu deoarece, pentru ca EA să fie cu adevărat relevantă, trebuie să găsesc o modalitate de a mă implica cu adevărat în misiunea Bisericii”. Nugent, care slujește ca Director IT în cadrul Diviziunii Africa de Sud-Oceanul Indian, cu sediul în Pretoria, Africa de Sud, a spus: „Obiectivele noastre sunt aceleași, și doar implicând toată lumea putem fi eficienți pentru cauza lui Hristos.”

Pentru a vă înscrie gratuit și pentru a consulta programul conferinței, vizitați gain.adventist.org.

Hashtagul evenimentului este #GAiN15.

ANN

Leonard Barnard, primul pilot misionar adventist

Leonard Banard, primul pilot misionar al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și co-fondator al companiei aeriene folosite de Diviziunea Pacificul de Sud, s-a stins din viață în cursul săptămânii trecute, la vârsta de 95 de ani.

Barnard, un australian care a început să lucreze pentru Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în 1933, a fost cel mai bine cunoscut pentru cele trei decade de pionierat în domeniul lucrării misionare de pe insula din Sudul Pacificului pe care se află și Papua Noua Guinee.

„S-a stins una dintre cele mai remarcabile vieți”, a spus John Hammond, care a zburat de nenumărate ori cu Barnard în avionul Andrew Stewart. „Am pierdut unul dintre cei mai buni oameni.”

Barnard, cunoscut de mulți ca „Len”, a decis să devină misionar în timpul primei sale vizite în Papua Noua Guinee, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe când slujea ca medic în Forțele de Infanterie australiene.

Într-o zi i s-a ordonat să examineze 50 de localnici care lucrau ca hamali pentru armata australiană și care abia supraviețuiseră unui drum extenuant prin junglă. Aceștia erau malnutriți și sufereau de diferite boli tropicale, relatează Barnard în cartea sa Banish the Night, publicată de Pacific Press în 2013.

Dar ultimii șase oameni, deși slăbiți, erau în mod vizibil mai sănătoși și mai fericiți decât ceilalți. După ce le-a pus întrebări celor șase oameni, Barnard a aflat că și ei erau credincioși adventiști, aceștia aflând despre Isus de la misionari străini. În timpul drumului prin junglă au refuzaseră să mănânce animalele sălbatice necurate prinse și s-au rugat împreună zilnic.

„Contrastul izbitor dintre aceștia și ceilalți hamali a lăsat o impresie de neșters asupra minții mele și a trezit în mine dorința de a fi misionar”, a scris Barnard.

El s-a întors în Papua Noua Guinee după 16 ani, în calitate de medic misionar, înființând și conducând o colonie de leproși pe muntele Hagen, în vestul insulei. Barnard a petrecut 30 de ani slujind ca misionar pionier pe insulă, dar a spus că cea mai mare bucurie a sa a fost să conducă primul avion de misiune adventist pentru a sluji oriunde în lume. În anii ’60 a fost unul dintre cei care au înființat Adventist Aviation, o companie ce administrează o flotă de avioane de misiune în Diviziunea Pacificul de Sud a Bisericii. 

Barry Oliver, Președintele Diviziunii Pacificul de Sud, și-a exprimat joi, 22 ianuarie, recunoștința față de Dumnezeu pentru viața și slujirea lui Barnard.

„Dorim să îl amintim pentru viziunea și curajul care au făcut din el un pionier în lucrarea aviației adventiste din sudul Pacificului”, a spus el. „Când am văzut sclipirea din ochii lui în timp ce se adresa celor câteva mii de oameni ce au participat la ce-a de-a 50-a aniversare a aviației adventiste în Goroka, am surprins bucuria slujirii și hotărârea care l-au determinat să facă ceea ce a făcut, cu binecuvântarea lui Dumnezeu.”

Anul trecut, Barnard și Colin Winch, celălalt co-fondator al Adventist Aviation, au fost onorați de Diviziunea Pacificul de Sud în cadrul unui eveniment desfășurat la sediul companiei aviatice din Goroka, Papua Noua Guinee.

„Len a fost un pionier extraordinar. Am avut privilegiul de a începe programul de zbor în Noua Guinee cu el”, a spus Winch săptămâna trecută. „Lucrând împreună, eu și Len am devenit prieteni foarte apropiați, iar prietenia noastră a durat mai mult de 50 de ani. Mă rog ca Tatăl ceresc să îi înconjoare familia cu dragoste și alinare. Len a avut o contribuție uimitoare în câștigarea de suflete în Papua Noua Guinee și a lăsat o moștenire pe care o admirăm.”

Istorisiri din viața lui Barnard s-au tot spus, inclusiv în cadrul unui film din 1962 intitulat „The Cry of New Guinea”, ce poate fi urmărit pe site-ul Hope Channel, și în cartea „Wings Over New Guinea: The Story of Leonard Barnard”, scrisă de Goldie M. Down.

„Pastorul Len Barnard trebuie ținut minte ca un misionar în cel mai deplin sens al cuvântului”, a spus Ken Vogel, fost pilot misionar care lucrează în calitate de secretar general al Uniunii Australiene. „Oricând a fost vorba de slujirea lui Dumnezeu, atât într-o altă țară cât și în țara sa natală, Australia, pastorul Barnard a fost întotdeauna în avangarda acțiunii misionare.”

Vania Chew/ Adventist Record și Andrew McChesney/ Adventist Review

Biserica Adventista din New York: vindecare si speranta pentru politie si cetateni

O Biserică Adventistă de Ziua a Şaptea din New York a găzduit un serviciu divin aducător de speranţă şi vindecare, într-un efort de diminuare a tensiunilor create de săptămâni de conflicte între poliţie şi grupurile pentru drepturi civile, izbucnite în urma morţii unui cetăţean şi a doi ofiţeri de poliţie.

Legat de comemorarea reprezentantului apărării drepturilor civile, Martin Luther King Jr., la programul Speranţă şi vindecare pentru relaţii mai bune între poliţie şi comunitate au participat lideri ai Bisericii, lideri ai municipalităţii, oficiali din cadrul poliţiei şi reprezentanţi ai Congresului.

Programul, desfăşurat în 18 ianuarie în cadrul Bisericii Adventiste Flatbush din Brooklyn, a inclus momente de rugăciune pentru oficialii municipalităţii, pentru protejarea celor mai mult de 35.000 de poliţişti ce patrulează pe străzi, şi pentru vindecarea lui Dumnezeu, dar și pentru a ameliora durerea şi suspiciunea tot mai mari în comunitate.

Tensiunile au izbucnit în New York și țară în urma unor incidente care au avut loc anul trecut și în care a fost implicată poliția. În New York, cetățeanul Eric Garner a murit ștrangulat de un ofițer de poliție în luna iulie. Un juriu districtual a decis în data de 3 decembrie să nu îl pună sub acuzare pe ofițer. În 20 decembrie, doi ofițeri de poliție au fost uciși de un om care pretindea ca motiv răzbunarea. Ambele evenimente au declanșat proteste, demonstrații și o acoperire media națională.

În cadrul programului de duminică, organizat de conferințele Greater New York și de Nord-Est, liderii Bisericii Adventiste au adresat un apel la toate calm, înțelegere și vindecare tuturor grupurilor.

„De-a lungul ultimelor săptămâni, orașul a fost tulburat de tensiuni”, a spus Președintele Conferinței de Nord-Est Daniel Honoré. „Încă mai plângem pierderea lui Eric Garner. Încă mai plângem pierderea [ofițerilor Wenjian] Liu și [Rafael] Ramos. Însă societatea ne-a pus în fața unei false alegeri. Ne-a spus: « Fie susțineți comunitatea, fie susțineți poliția. » Astăzi, doresc să resping categoric această alegere.”

Președintele Conferinței Greater New York G. Earl Knight a spus că, în lumina divizării orașului în urma evenimentelor recente, „în calitate de comunitate de credință, nu putem rămâne nepăsători. Noi suntem oameni ai speranței, nu ai disperării… Noi credem că Dumnezeu îl poate vindeca pe cel cu inima rănită ; El poate vindeca relațiile noastre deteriorate.”

Membră a Congresului Statelor Unite, Yvette Clarke a apreciat denominațiunea pentru organizarea unei „reuniuni oportune pentru dialog și discuții”. Ea a adăugat: „Ați decis că biserica slujește șapte zile pe săptămână. Prin această înțelegere a evangheliei putem transforma vieți în timp real. Nu facem schimbări doar pe tărâmul spiritual, cu le putem face și pe tărâmul secular.”

Remarci au fost făcute și de alți oaspeți oficiali precum Avocatul Public al orașului New York, Letitia James; membrul Congresului SUA, Hakeem Jeffries; Harold Miller, din cadrul Departamentului pentru Problemele Comunității, în calitate de reprezentant al Primarului Bill de Blasio; și Prim-subcomisarul Benjamin Tucker din cadrul Poliției din New York.

Audiența a fost formată în mare parte din tineri și tineri adulți. Printr-un al efort comun, directorii Departamentului Tineret din cadrul celor două conferințe, Andreas Peralta (Greater New York) și Roger Wade (Nord-Est), au prezentat audienței flyere ce conțineau informații referitoare la modul în care cetățenii ar trebui să răspundă atunci când sunt opriți de poliție și informații cu privire la drepturile și responsabilitățile cetățenilor.

„Rugăciunea nu este singurul lucru pe care îl putem face”, a spus Wade.

Directorul Departamentului Comunicare din cadrul Conferinței Greater New York Rohann Wellington, a moderat o discuție panel. Oficialilor invitați și Prim-subcomisarului Poliției din New York li s-au alăturat Președintele Consiliului Clerical din circumscripția 67, Gilford Monrose, și pastorii Shane Vidal și Allen Martin din cadrul conferințelor Greater New York și de Nord-Est, pentru a răspunde întrebărilor adresate de Wellington și de audiență.

Când a fost întrebat ce ar trebui făcut pentru îmbunătățirea relațiilor ce au fost deteriorate de evenimentele recente, Monrose a dat exemple ale activismului clerical din timpul erei drepturilor civile, din anii ’60 și ’70. „Membrii clerului au rolul specific de a se ruga, însă trebuie, de asemenea, să acționăm în concordanță cu credința noastră… Trebuie să lucrăm și să devenim legătura dintre poliție și comunitățile noastre”. Monrose a adăugat că, deși furia și frustrarea sunt inevitabile, clerul poate fi acea voce care menține comunicarea cu ambele părți.

Martin a remarcat abordarea mai mult reactivă a comunităților, și a împărtășit experiența sa în vizitarea comunității din Ferguson, Missouri, după împușcarea lui Michael Brown. Subliniind nevoia de implicare înainte de producerea tragediilor în comunitate, Martin a spus, „Noi am ales oficialii de pe platformă, însă oficialii aleși ne reprezintă pe noi... Avem responsabilitatea de a-i trage la răspundere.

Martin a adăugat: „Nu putem rămâne indiferenți, lăsând lucrurile să treacă neobservate, fără a ne exprima îngrijorarea. Și nu putem aștepta să aibă loc împușcături sau să aibă loc o tragedie pentru a ne implica.”

Pastorul Shane Vidal a făcut apel la transformarea paradigmei misiunii poliției, astfel încât ofițerii de poliție să nu se concentreze asupra numărului de arestări, ci asupra numărului de vieți pe care le pot transforma prin activitatea de fiecare zi.

Recomandările din cadrul discuției panel vor fi redactate și înaintate cabinetului Primarului Orașului New York.

Se intenționează întărirea relațiilor create în urma acestui eveniment și oferirea unei prezențe proactive continue în cartierele afectate de aceste tragedii. 

Debra McKinney Banks/ AUC & ANN

Buletinul Presedintelui

Bun regasit! 

Conventionalele urari de inceput de an nu au puterea sa ne schimbe viata intr-un mod semnificativ, dar ne dovedesc fratia si bunele intentii, ne mobilizeaza altruist pentru proiectele altora, “coloreaza” iremediabil o perioada din an cu note distincte de pozitiv si, inainte de orice, prin rugaciunea noastra pentru altii Dumnezeu castiga argumente pentru Marea Batalie. Asadar, ridic si eu ochii spre Domnul si-L rog sa va arate Fata Sa si apoi sa-Si deschida larg Mana! 

Pentru cei care repetati anual exercitiul spiritual numit fagaduinte, imi face placere sa va impartasesc promisiunea Domnului in dreptul Uniunii pentru 2015, pe care am luat-o din cosul lui Dumnezeu intr-o ocazie publica despre care voi vorbi mai jos. Asadar, fagaduinta Uniunii - Psalmii 37: 28-29. Doamne, ajuta! 

Am ramas cu istorisirea despre locurile vizitate la Sabatul din 20 decembrie - Cascioarele, Floresti si Buzau. 

Frig strasnic era afara cand am ajuns la cele doua biserici din districtul Floresti, pastorite cu insufletire si drag de fratele L.Dumitrascu. 

La Cascioarele, membrii, cei mai multi in varsta, erau prezenti la timp si foarte interesati sa povesteasca si sa asculte. Din timp in timp, o sora in varsta se ridica si prin gestul dumneaei slujitor de a hrani focul, ajuta temperatura sa se mentina placuta si pe noi sa ne inchinam nestingheriti. De remarcat si de laudat sprijinul pe care biserica din Floresti il acorda saptamanal sorei mai mici, Cascioarele, prin familii de slujbasi care vin sa ajute desfasurarea fara sincope organizatorice a inchinarii publice. Chiar putini, surorile si fratii din Cascioarele aveau oaspeti la biserica. Va puteti imagina ca o doamna surdo-muta, vine cu regularitate la biserica noastra, chiar daca nu intelege nimic si nici ai nostri nu au cum sa se faca intelesi. Nu-si lua nicio clipa privirea de la cei care erau in fatza si cauta sclipirile din ochi sau gesturile pe care sa le converteasca doar pe cale vizuala in hrana pentru suflet. Impresionant! 

La Floresti, biserica mare, foarte ingrijita, copii, tineri, cor, planuri misionare pentru sezon si an evanghelistic, oameni preocupati de directia deplasarii bisericii si atenti totodata la ceea ce au de slujit de jur imprejur. Subiectele discutate cu unii dintre dumnealor dupa program dovedeau credinta dar si realism. 

La Buzau, in sala mare a Consiliului Judetean s-a desfasurat un program muzical misionar, aflat la a treia editie. Era si datorie de gazda sa fiu alaturi de presedintele Bisericii Baptiste din Romania si de presedintele Aliantei Evanghelice din Romania, fr. Otniel Bunaciu respectiv fr. Virgil Achihai. De asemenea, organizatorii au fost onorati, printre alte oficialitati locale si de participarea Dr. Laurentiu Tanase, fost secretar de stat pentru culte. Am avut in preajma, cu onoare pastori adventisti si de alte confesiuni din zona, colegi pastori din alte conferinte (I.Coman si S.Macovei), din Muntenia (G.Isvan) sau de la Uniune (N.Burcea si R.Sirbu). Detalii pot fi citite in stirea de pe adventist.ro

In ultimul Sabat din an am vizitat bisericile Roman si Bacau - Centru.

Intr-o atmosfera linistita, de oras provincial, am gustat la Roman partasia familiei adventiste, mobilizata pentru subiectele listei comune de rugaciune, care sta tot timpul pe amvon. Am parcurs nume dupa nume, zecile de persoane notate cu credinta si speranta, tocmai pentru a nu fi omise la nicio intalnire. “Mare putere are rugaciunea…” In aproape toate bisericile pe care le vizitez intalnesc subiecte foarte preocupante, pe care le preiau pentru mijlocire si pe jurnalul meu personal de rugaciune. 

Biserica din Bacau - locul obarsiei mele pamantesti, a sarbatorit intr-o atmosfera care pentru mine este si va ramane unica, Cina Domnului. Mi-este greu sa vorbesc succint despre aceasta adunare de credinciosi sau sa descriu starea ei prezenta, incurajatoare, fara sa fac referire la traseul anterior. De subliniat ca, in aceasta perioada cu mai putine roade vizibile pentru Imparatie in multe locuri din tara, sub pastorirea fr. P.Burlacu, la Bacau se organizeaza cate un botez la fiecare trimestru (uneori si mai des) iar zonele misionare sunt in atentia grupelor de credinciosi le viziteaza saptamanal. 

Am prins apusul soarelui din 31 decembrie, in compania unui grup de prieteni, la biserica din Onesti, pentru serviciul divin special de sfarsit/inceput de an. Fericita revedere cu aproximativ 80% dintre membrii bisericii, care s-au adunat pe frig mare, sa cante, sa se roage, sa povesteasca istorii sau sa asculte vorbele Domnului din Scriptura. 

In primele Sabate din 2015, cu multa bucurie si nerabdarea de a cunoaste sau revedea pe membrii familiei Domnului, am dat curs, impreuna cu Loriana, unor invitatii pastorale, de a vizita cateva biserici locale:

3 ianuarie, Pitesti - ce prezenta la biserica inca de la ora de rugaciune! Am incurajat cu vorbe si auditii prelungite activitatea orchestrei de mandoline si chitare, infiintata cu exact un an in urma, condusa de unul dintre prezbiterii locali (fr. Popa Alin). Acest inimos si priceput grup muzical, convinge prin consecventa, calitatea sunetului, spectru larg de varste si angajament de viitor. Nu pot omite slujirea corului bisericii si prezenta unor oaspeti interesati de mantuire. Am creat prilejul sa stau de vorba cu multi membri dar si cu oaspeti, si apreciez la acestia din urma nu doar nivelul studiilor, calificarea profesionala, locul de munca extrem de restrictiv, amabilitatea si seninatatea ci, mai ales ravna depusa pentru hranirea sufletului. Felicitari celor doi pastori, fr. Ovidiu Baluta si Emanuel Filisanu. 

10 ianuarie - Bolintin, Ploiesti Sion si Bucuresti Excelsis

E greu de crezut, dar am gasit la Bolintin, pe acelasi frig neclintit, credinciosi veniti, in majoritate din alte localitati. I-am apreciat pentru prezenta, indiferent de numarul participantilor. I-am gasit intr-un cerc in fata amvonului, pregatiti sa studieze si sa dezbata un capitol din Patriarhi si Profeti, carte luata in studiu pentru ocaziile cand nu au un vorbitor. Si vreau sa incurajez petrecerea in acest fel a timpului de studiu la biserica, descurajand totodata comodele si impersonalele proiectii video. Trebuie sa mai amintesc de asemenea o activitate saptamanala costisitoare: chiar daca sunt si putini si imprastiati in cateva localitati, in fiecare dimineata de miercuri, la ora 5 vin pentru un ceas la biserica sa se roage. Incredibil! Sunt batrani, o sora transportata cu carucior, vin de departe, dar posesorii de autovehicule aduna in circuit obstea pentru ora de rugaciune. Fericita familie si stralucit viitor! 

Ploiesti Sion - la invitatia fr. Marius Andrei, pentru Cina Domnului: o biserica impecabila, luminoasa si la figurat, participanti de alte credinte, cor bisericesc numeros, oameni foarte primitori. Am descoperit si aici aspecte specifice care trebuie istorisite: programul din dimineata Sabatului incepe cu o ora mai tarziu, la 10; momentele de rugaciune de dimineata sunt repartizate pentru organizare si prezentare publica, pe rand, fiecarei grupe a Scolii de Sabat; la Scoala de Sabat au o grupa speciala pentru vizitatori. Chiar acolo s-a intamplat sa ne asezam de dimineata si ce bucurie am inregistrat, ce atmosfera am gustat, ce discutie s-a incins…  Dupa Sabat am promis sa trimit membrilor acelei grupe un material de studiu la care am facut referire. La emailul expediat acelor persoane (toate cu studii superioare si locuri de munca provocatoare), am primit cateva raspunsuri. Va redau, cateva randuri dintr-un email, pastrand anonimatul expeditorului: "Eu nu sunt inca botezata, insa am luat aceasta decizie si particip la studiile in vederea botezului. Ma simt binecuvantata ca Domnul m-a chemat si citesc cu mare bucurie Cartea Sfanta. Recunosc ca am nenumarate intrebari, dar am si sprijinul nemijlocit al pastorului si al grupului de studiu biblic pentru gasirea raspunsului. Sunt studenta anul II la SOLA SCRIPTURA si cu voia Domnului l-am "contaminat" si pe sotul meu care studiaza acum la Sola Scriptura anul I. Pentru o familie care era purtata de valul materialist al vietii cotidiene, care abia de un an a invatat sa se roage la masa, nu este o mare binecuvantare aceasta schimbare de drum, acesta indurare  a Domnului care ne mangaie inimile? Eu zilnic aud in minte : "Intoarce-te la Domnul si tu si casa ta, veti fi mantuiti!"... SLAVIT SA FIE IN VECI!” 

Bucuresti Excelsis - cu cateva minute inainte de ora 17, spatiul era gol. La ora inceperii, sala aproape s-a umplut cu public tanar in majoritate, copii ai Domnului interesati de subiect si receptivi. Va transmit cu acest prilej indemnul de a multiplica una din practicile bisericii Excelsis, sustinuta din convingere si cu pricepere de pastorul local C.Modan, aceea de a organiza pentru programul din dupa-amiaza Sabatului instruiri sau ateliere publice: seminare, dialog cu sala, cercetarea domeniilor variate ale existentei, subiecte abordate dintr-o perspectiva crestina, cu prioritate acordata familiei, educatiei copiilor si devotiunii personale. 

17 ianuarie - Biserica “Providenta”, Negoiesti si Niculesti 

Biserica Baptista “Providenta” din Bucuresti, Ferentari - in seara de 16 ianuarie, m-am alaturat unei biserici baptiste aglomerate si unui grup de zeci de pastori baptisti din intreaga tara, pentru a sustine, la o ocazie de priveghi pe presedintele Uniunii Bisericilor Baptiste din Romania, fr. Otniel Bunaciu la decesul mamei. 

Negoiesti (PH) - Cina Domnului i-a asteptat pe credinciosi cu un spatiu de cult foarte primitor, cu o atmosfera calda si gazde foarte amabile. Ne-a placut sa ascultam un cor constituit din multe grupe de varste, sa vedem cum se foloseste tehnica pentru informarea credinciosilor (in pauze rulau pe ecran noutati din lumea adventista) si sa auzim doua initiative demne de notare in Cartile Cerului: 1. La scurt timp dupa ce 5 copii neadventisti din localitate au ramas ai nimanui prin arestarea, la un scurt interval de timp a parintilor lor, credincosii adventisti din Negoiesti s-au sfatuit si au preluat spre ingrijire acesti copii. Mai mult decat darurile materiale, pentru care au fost ajutati si de ADRA care a construit o casa acestor micuti, ceea ce le lipseste copiilor in aceasta perioada, educatia, a fost suplinita de grija materna a bisericii locale. Dumnezeu a binecuvantat efortul credinciosilor nostri si in perioada scursa pana acum (2 ani) acesti copii nu au suferit nici macar o raceala, niciun accident. 2. Membrii nostri se alatura in acest Sabat unei initiative a scolii din localitate de a sprijini material pe preotul ortodox din localitate, care la nici 40 de ani, este lovit de leucemie. Ai nostri au anuntat, vor reveni cu anuntul si vor darui. Dragi frati si surori din Negoiesti, frate pastor T.Brasov, cinste Domnului care v-a creat si va insufleteste! 

Niculesti (DB) - Biserica fratilor nostri de etnie rroma era arhiplina. Ne-am propus sa-i vizitam ca sa-i cunoastem, intrucat chiar din vremea cand slujeam pe alte meleaguri auzisem de ei. Atmosfera a fost electrizanta. De pilda, nu am intalnit pana acum un cor ca al lor: cate 3-4 la fiecare voce, multi dintre ei licentiati in muzica, cu un repertoriu variat si pe alocuri greu accesibil corurilor de biserica, o emisie sonora ce te ispitea sa crezi (daca nu ai fi fost printre ei) ca este playback si, peste toate acestea o disponibilitate rara de a sluji pe Domnul prin cantare, oriunde ar fi invitati. Per ansamblu, surorile si fratii din Niculesti predica fara cuvinte despre marile schimbari pe care le realizeaza Dumnezeu prin nasterea din nou, spre depasirea limitelor culturale pentru integrare sociala prin studii si rost public prin munca. La incheierea programului, inainte de a ma alatura corului pentru cateva zeci de minute de delectare interpretativa, Loriana si cu mine am primit din partea bisericii un esantion din munca celor mai multi dintre dumnealor - un cos din nuiele plin cu ustensile de bucatarie si gospodaresti din lemn, lucrate cu gust si indemanare. Pastorul Marian Mihai se declara fericit si a demarat cateva proiecte cu specific.

Concluzia acestei perioade: 

Biserica noastra poate fi o prezenta vie in cadrul comunitatii locale. De aceea, mobilizarea fortelor interne, nationale sau locale pentru educatie si instruire va avea drept consecinta: 

1. Zidirea interioara a crestinului in sensul bunastarii spirituale a bisericii; 

2. Cresterea calitatii cetateanului, in sensul spiritului civic;

3. Disponibilitatea de a impartasi, de a oferi experienta trairii cu Dumnezeu cercului individual de influenta. 

Fie ca sunteti la momentul demararii unui proiect, in desfasurarea lui sau va aflati la final, nu uitati ca evaluarea o face Dumnezeu, pentru vesnicie. Putem afirma, cu toata credinta, ca Dumnezeu ne incanta cu bunatatile Sale. De la sanatatea fizica ce ne asigura o stare optima pentru castigul zilnic, pana la atmosfera plina de dragoste si acceptare din casele noastre, de la experientele deciziilor zilnice in favoarea Binelui, pana la dramatismul situatiilor de criza, de la bucuria fredonarii unui imn, pana la rugaciunea fierbinte a celui bolnav, Dumnezeu ne umple viata! 

 

Sabat fericit! 

Al vostru, oricand si pentru orice, 

Marius Munteanu 

Evanghelizare pentru gabori si rromi

În perioada 10-18 ianuarie 2015, în municipiul Târgu-Mureș, a avut loc un eveniment special, de împărtășire a cuvântului lui Dumnezeu, adresat gaborilor și rromilor din această regiune.

Sala Eminescu, care are 350 de locuri, a devenit seară de seară neîncăpătoare la acest eveniment, suținut de pastorul John Jawaratnam, originar din India.

Prelegerile au purtat titlul generic "Un nou început" și au abordat puncte sensibile din cultura acestei etnii. Muzica a îmbogățit programul fiecărei seri cu sprijinul corului bărbătesc al gaborilor, al corul de copii "Floare de colț" dar și al altor coruri și formații.  

Cu ocazia ultimei prelegeri, pastorul Jawaratnam a făcut apel la predarea fiecăruia în mâinile lui Isus Hristos iar surpriza nu a întârziat să apară: 80 de suflete prețioase au decis să facă acest pas...

Persoanele care au răspuns pozitiv acestei invitații vor fi îndrumate în diferite comunități în vederea aprofundării temelor prezentate. Referitor la acest aspect Jawaratnam a declarat: "Convingerea mea puternică este că toți lucrăm împreună: ne rugăm, hrănim, tăiem ramurile uscate, fertilizăm solul (noii veniți) cu dragoste și bunătate, ca în felul acesta oamenii să devină ca Isus Hristos." 

Tamási Károly, Director Comunicare Conferinta Transilvania de Sud

O strada din Republica Dominicana poarta numele lui Ellen G. White

Un oraș din Republica Dominicană a dat unei străzi numele lui, Ellen G. White, ca recunoaștere a contribuției ei în lume prin lucrările sale despre Dumnezeu, sănătate și familie.

Strada Ellena G. de White din La Romana, un oraș de 127.000 de locuitori, este prima stradă din lume care poartă numele lui Ellen White. Primarul La Romana, Maritza Suero, a anunțat redenumirea Străzii 7 în Strada Ellena G. de White în cadrul unei ceremonii la care au participat Președintele Bisericii Adventiste mondiale Ted N. C. Wilson și alți lideri ai bisericii.

„Cuvintele nu sunt suficiente pentru a saluta asemenea personalități ale lumii creștine în orașul La Romana, pe care l-am declarat „orașul lui Dumnezeu”, a spus Suero, urându-le bun venit liderilor mondiali și locali și membrilor Bisericii Adventiste.

„Vizita lui Ted Wilson reprezintă o mare bucurie, deoarece știm că este un com care a mers pe urmele lui Isus, ducând bunătatea salvării unei lumi care are multă nevoie de Dumnezeu”, a adăugat Suero.

Wilson le-a mulțumit liderilor locali pentru gest, pentru demersurile lor în promovarea libertății religioase și pentru eforturile de comemorare a lucrării lui Ellen G. White.

„Acest eveniment ne amintește de istoria noastră și de modul în care Dumnezeu ne-a condus ca Biserică Adventistă de Ziua a Șaptea”, a spus Wilson, mulțumindu-i primarului în numele liderilor bisericii. Wilson și alți lideri ai Bisericii se află în această săptămână în regiune pentru a participa la întâlnirile consiliului consultativ al președintelui de la început de an.

„Credem că Ellen G. White a primit viziunile din partea lui Dumnezeu nu pentru a-și aduce ei onoare, ci pentru a-i îndruma pe oameni spre Biblie și spre Dumnezeul cerurilor”, a adăugat Wilson. „Lucrările ei pe teme precum sănătatea, familia, publicațiile, relațiile cu oamenii, subiecte religioase, studii biblice și educația, sunt instrucțiuni pentru noi. Credincioșii adventiști de ziua a șaptea sunt cetățeni care respectă legile deoarece ei cred că urmează sfatul cerului.”

Fost stradă 7, în prezent Ellena G. de White,  este localizată în comunitatea Villa Alacrán, făcând legătura cu două comunități învecinate. Consilierul districtual Wanchy Medina a fost cel care a propus redenumirea străzii.

Medina, care a crescut într-o familie adventistă, a fost inspirat să o recunoască pe Ellen G. Whtie, deoarece aceasta a fost o autoritate care a adus o contribuție semnificativă lumii în domenii precum sănătatea și multe altele, a spus acesta. Strada se află în apropierea Bisericii Adventiste La Fe din Villa Alacran.

G.T. Ng, secretarul Bisericii Adventiste mondiale și președinte al Consiliului de Administrație al White Estate, a spus că aceasta este prima stradă din lume care poartă numele lui Ellen G. White, „iar acest lucru se întâmplă la aniversarea a 100 de ani de la moartea lui Ellen White”, a observat el.

Israel Leito, Președintele Bisericii din Inter-America, i-a mulțumit primarului Suero și consilierilor ei pentru respectarea libertății religioase în țară și a asigurat-o că membrii adventiști sunt printre cei mai buni cetățeni.

„Veți descoperi că membrii bisericii noastre sunt oameni pașnici, care respectă legile și guvernul, oameni pe care vă puteți baza pentru orice lucrare bună”, a spus Leito. „Suntem aici pentru a vă sluji.”

 Spre încheierea ceremoniei, președintele Consiliului Municipal a făcut un anunț surpriză: orașul urma să doneze un teren în partea de vest a orașului pentru construirea unei biserici. Anunțul a fost întâmpinat cu aplauze, deoarece în prezent nu există o biserică adventistă în zonă, spun liderii Bisericii.

 

„Acest eveniment este foarte important pentru credincioșii noștri de aici”, a spus Cesario Acevedo, Președintele Bisericii Adventiste din Republica Dominicană. „Membrii noștri respectă și apreciază foarte mult lucrarea lui Ellen G. White și continuă să beneficieze de instrucțiunile ei, iar acest indicator stradal va continua să indice spre comorile găsite în lucrările ei.” 

O noua provocare: Centrul Media Adventist tinteste pozitia cea mai inalta pe segmentul spiritualitate, educatie, sanatate

Centrul Media Adventist (CMA) s-a dezvoltat de-a lungul anilor prin susținerea Bisericii Adventiste și cu ajutorul financiar al membrilor care au fost alături de noi prin donațiile oferite. Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat și sperăm ca în viitor să ducem mai departe lucrarea lui Dumnezeu prin media în același spirit al împreunei simțiri, bazându-ne în continuare pe suținerea dumneavoastră.

CMA își desfășoară activitatea pe o piață media în criză și care se restructurează permanent.  În ciuda contextului economic auster și al concurenței tot mai strânse, CMA, cel mai vizibil instrument misionar al Bisericiiși , își dorește să continue dezvoltarea și să producă programe de cea mai bună calitate și cât mai relevante pentru publicul larg. 

Pe această cale ne dorim ca Radio Vocea Speranței și Speranța TV să se poziționeze în viitorul apropiat drept cele mai respectate și mai urmarite instituții media pe segmentul spiritualitate, educație, sănătate și familie.

În acest context, începând cu 1 februarie 2015, CMA va începe să difuzeze spoturi publicitare. Reclamele vor fi selectate în funcție de codul etic al Bisericii și în conformitate cu reglementările Consiliului Național al Audiovizualului.

Vom acorda prioriate spoturilor publicitare ale firmelor membrilor Bisericii Adventiste, dar, în egală măsură, suntem deschiși colaborării cu orice entitate comercială.

Contravaloarea difuzării spoturilor publicitare pentru firmele comerciale este deductibilă conform Codului Fiscal (Legea 571/2003, actualizarea ianuarie 2015).

Pentru detalii, vă puteți adresa

- departamentului de marketing: Mihaela Rusu, 0742203465, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

- directorului general al CMA, Tiberu Nica, 0746039349, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Consiliul de Administrație al CMA

Subcategorii