Info Adventist

Pentru a primi Info Adventist vă rugăm să trimiteţi un email la comunicare (@) adventist.ro

sau să introduceți adresa dumneavoastră de email în căsuța din stânga apoi să apăsați "Abonare"

 

Info Adventist este un buletin prin intermediul căruia Departamentul de Comunicare dorește să evidențieze aspecte din viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea fiind realizat de catre Agenția Adventistă Română de Comunicare. Acesta este distribuit GRATUIT oricarei persoane interesate.

 

Preluare articole: Preluarea articolelor din Info Adventist este incurajata si gratuita. Cu toate acestea atunci cand preluati parti sau materiale intregi din acest buletin cuvintele : "Sursa: Agentia Adventista Romana de Comunicare" trebuie sa apara imediat sub titlu sau imediat dupa terminarea articolului si trebuie sa aiba aceeleasi caracteristici ca si a altor surse citate.

 

Trimitere stiri: Pentru o informare mai buna cu privire la viata Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România avem nevoie de stiri cu privire la actiunile sau evenimentele desfasurate în ţară sau peste hotare. Daca aveți astfel de informatii trimiteți-le chiar acum la comunicare (@) adventist.ro

 

Note:

  • Stirile pentru Info Adventist se primesc pana miercuri ora 20.00 . Trimiterea dupa data limita mentionata este acceptata insa informatiile vor fi preluate doar în numarul următor
  • Va rugam includeti diacritice si fotografii (daca este cazul) inainte de trimitere.

 

IMPORTANT PENTRU ABONATI

In anumite conturi de email mesajele ajung la folderul SPAM. Va rugam sa verificati aparitia buletinului Info Adventist in acest loc si sa selectati in dreptul acestor mesaje optiunea "Not SPAM" si adaugati adresa de email in "address book" sau "contacts". In acest fel mesajele vor veni pe viitor in mod corect in INBOX.

Primele 45 zile - Buletinul Presedintelui

Comunicăm de fapt atunci când nu comunicăm. Pe această cale doresc să-mi exprim aprecierea și mulțumirea față de pastorul Marius Munteanu, pentru că timp de 20 luni, prin buletinul președintelui, a informat Biserica Adventistă din România, transmițând un mesaj de speranță, deschidere, apartenență, unitate și, nu în ultimul rând, de comunicare.

Nu dărâma un gard, dacă nu știi de ce a fost pus acolo. Consider că s-a pus un țăruș zdravăn și doresc să-l păstrez. Prin harul Domnului, doresc ca buletinul președintelui să apară în primele zile ale fiecărei luni și să fie postat și pe pagina de Facebook a Bisericii Adventiste.

Alpiniștii nu cară cărămizi cu ei. Odată cu încheierea Adunării Generale Extraordinare, nu ne-am propus să purtăm cărămizi cu noi ci, cu încărcătură mult mai ușoară, împăcați cu trecutul, să ne putem concentra asupra prezentului și viitorului. După ceva vreme, în sala de comitet suntem din nou 8. Mulțumesc fiecărui coleg din comitetul local pentru aportul pe care îl va aduce în perioada următoare și mă rog ca fiecare dintre ei să aibă parte de multă izbândă în lucrul încredințat lui.

După serviciul divin de dimineață, petrecut la Târgoviște (19 decembrie), am reafirmat la Buzău că nașterea Lui poate aduce salvare în dreptul meu. Duminică, am avut bucuria de a  participa la întâlnirea pastorală a familiilor din Conferința Moldova, împreună cu Mario Brito – președinte EUD, unde, alături de Adina, am susținut un seminar pentru familia pastorală: (Im)pas în doi.

A urmat apoi primul comitet, iar Sabatul din 26 decembrie a fost ocazia de a reîntâlni vechi prieteni la Moisei, Vișeu de Jos, Săpânța. Sabatele în Maramureș sunt unice. Cei care au trecut pe acolo pot să confirme, iar ceilalți să-mi ierte subiectivismul. 

Pentru anul 2016, mesajul video postat pe pagina de Facebook a bisericii,  a fost unul scurt: fii în război cu păcatele tale și în pace cu Dumnezeu și cu oamenii. Mulțumesc pentru cele 15.000 de vizualizări. Mesajele primite mă încurajează să continui.

În seara de sfârșit de an, în inima Bucovinei (Vama) am stat de vorba cu familiile tinere din Cluj despre pastorație, mersul bisericii, programe noi, dar mai ales…implicare. De la tineri ai multe de învățat, iar experiența bătrânilor îți este întotdeauna un sfetnic bun.

Primul Sabat din an a fost ocazie de sărbătoare - inaugurarea bisericii Criștelec (SJ). La o populație de aproape 500 persoane, 60 sunt adventiști. De fapt, în sat sunt doar ortodocși și adventiști. Membrii bisericii s-au pregătit cum se cuvine. Mulțumesc tuturor.

Următoarele 2 Sabate au fost ocazii de Sfântă Cină: Aiud și Câmpia Turzii – primul meu district, unite cu o campanie de evanghelizare susținută la Turda Central. Seară de seară, m-am bucurat de fiecare persoană prezentă la întâlnirea cu Biblia. Vizitele pastorale, vizitele misionare și deciziile care au fost luate, mi-au reconfirmat ca merită să predicăm Cuvântul. Mulțumesc pastorului Csergezan pentru invitație.

Din punct de vedere administrativ, am participat la comitetele executive ale conferințelor unde au fost aleși noi slujbași - la Transilvania Nord, directorul Departamentului Școala de Sabat/Lucrarea Personală, fratele Orban Ioan și  Oltenia, unde pastorul Viorel Răducanu a fost ales președintele Conferinței. Bun venit și binecuvântare pentru cei noi chemați! 

Sper ca acest scurt raport lunar să fie un exemplu pentru colegii administratori, directori, pastori - să comunicăm mai mult, nu doar pentru că ne dorim informații, ci și pentru a oferi toată lauda și slava lui Dumnezeu, care face lucruri mari și minunate.

Biserica Madrid – Torrejon mi-a oferit o săptămână unică. Am profitat de ocazie și am vizitat și bisericile Calatrava, Eden, Betania. Am avut o întâlnire de lucru cu secretarul executiv al Uniunii Spaniole. La serialul evanghelistic  ...pe urmele Lui, au participat în fiecare seară peste 500 persoane, iar la apelul pentru botez au răspuns 22 persoane. Toate acestea sunt faptele Duhului Sfânt. Mulțumesc pastorului Richard Ruszuly pentru invitație și deopotrivă comitetului bisericii, corului pentru muzica înălțătoare și tuturor celor care au venit în fiecare seară pentru a căuta împreună urmele lăsate de biserica primară, pentru a șterge praful timpului așezat pe ele, și pentru a călca cu hotărâre pe urmele LUI … ca să ajungem acasă. 

 

Ștefan Tomoiagă

 

 

Ceainaria Respiro - un loc pentru sufletul tau

La sfârșitul lunii ianuarie, a fost lansată Ceainăria Respiro, dedicată voluntarilor implicați în activitățile Asociației Respiro dar și prietenilor acestora.

Ceainăria va fi folosită, de asemenea, pentru diferite evenimente, lansări, dezbateri, filmări și întâlniri, pentru pregătirea sau continuarea seminarelor desfășurate în licee și în facultăți de voluntarii Asociației Respiro.

Situată într-o zonă ultracentrală a Bucureștiului, Ceainăria Respiro oferă un spațiu plăcut, tineresc, liniștit pentru a servi ceai și eventual mici gustări cu scopul de a facilita rămânerea în spațiu, socializarea și abordarea de subiecte comune interesante.

„Tendința, din ce în ce mai evidentă, este ca tinerii să se însingureze, să stea în fața unui monitor, indiferent dacă acest lucru este făcut acasă sau la locul de muncă. Și vrem să schimbăm acest trend arătând și promovând beneficiile socializării directe!“ a explicat Gabriel Iarca, președintele Asociației Respiro. 

„Ce facem noi? Oferim tinerilor oportunități și sprijin concret pentru ca ei să își poată lua timp personal, să se poată elibera de stres și de dependențe și, beneficiind de claritatea și de starea de spirit potrivită să ia cele mai bune decizii pentru viață.“ a continuat Gabriel Iarca.

În spațiul Ceainăriei vor funcționa încă două proiecte dezvoltate de Asociația Respiro: o miniiblioteca cu spațiu de lectură și un cabinet de consiliere care continuă activitatea de consiliere, desfășurată on-line prin intermediul platformei teajut.ro.

Încă din primele zile, spațiul a devenit solicitat. A fost filmat deja un videoclip și au avut loc două întâlniri interesante pentru tineri: un workshop al dr. Gili Bărbulescu, psiholog și unul dintre consilierii Teajut.ro și o dezbatere cu Sorin Dinu, realizator Radio România și moderator al emisiunii „Tinerețea e o artă” la SperanțaTv.

 

 

Inainte si in sus - intalnirea beneficiarilor Asociatiei „Ridica-te si umbla”

Filiala Buzău a Asociației „Ridică-te și Umblă”, ce are la nivel național peste  2.500 de beneficiari din 18 județe, și-a deschis din nou porțile pentru întâlnirea persoanelor cu dizabilități. Pregătită minuțios de coordonatorii locali, întâlnirea a fost una dintre cele mai reușite de până acum, potrivit beneficiarilor. 

Sub titlul Înainte și în sus, coordonatorii locali și-au propus să le inspire beneficiarilor și însoțitorilor lor dorința de a merge înainte în ciuda piedicilor. Fiecare pas făcut înainte înseamnă progres, înseamnă reușită. Fiecare acțiune întreprinsă cu dorința de a privi în SUS, înseamnă binecuvântare. 

Ca și la întâlnirea precedentă, la eveniment au fost prezenţi şi oameni care prin puterea exemplului au demonstrat audienţei că în societatea românească este loc şi pentru persoanele speciale. Printre acestea o putem aminti pe Ionica Tarău, colaboratoare și parteneră fidelă în acțiunile filialei, dar și o puterniă susținătore a persoanelor cu dizabilități.

În alocuțiunea ei, aceasta a făcut referire la un alt eveniment al Consiliului Național al Dizabilității ce a avut loc în sala Consiliului Județean din Buzău în data de 27 ianuarie, prin care se dorește promovarea unei inițiative legislative ce urmărește creșterea alocației de handicap pentru persoanele cu dizabilități, în funcție de gradul acestuia. Beneficiarii și însoțitorii prezenți au susținut această măsură legislativă prin semnătura lor. 

La întâlnirea din 31 ianuarie a fost prezentă pentru prima dată dna. Filofteia Neagu, președinta ASCHFR  (Asociația Copiilor cu Handicap Fizic din România), Filiala Buzău. Aceasta a apreciat lucrarea deosebită care se face prin întâlnirile Asociației „Ridică-te și Umblă”, care pune la dispoziție un cadru de socializare pentru persoanele cu dizabilități, acesta fiind un element esențial existenței lor. În același timp, dna. Neagu a punctat și obiectivele filialei de care răspunde, acestea regăsindu-se și printre cele promovate de Asociația „Ridică-te și Umblă”. 

Deja nelipsită de la întâlnirile noastre, dna. Elena Vlioncu, meșter popular, a vorbit despre buna colaborare pe care o are cu coordonatorii filialei „Ridica-te și Umblă”. Aceasta a menționat aspectul unității ce trebuie să transpună în colaborarea aceasta, dar și rolul deosebit pe care-l au astfel de întâlniri în viața persoanelor cu dizabilități, ajutându-le să își descopere și să își valorifice talentele și abilitățile. 

Întâlnirea a lăsat impresii puternice asupra celor 80 de participanți, fiecare regăsindu-se și învățând mai multe despre sine și despre cei din jurul lor prin experiențele celorlalți. Poveștile de viață, muzica și masa pregătită cu drag au creat, la rândul lor, noi povești.

Ionel Turturică, coordonatorul zonal al Asociației „Ridică-te și Umblă”, cu sprijinul unei persoane care a dorit să rămână anonimă, au pregătit un cadou neașteptat pentru fiecare participant.

Pastorul baptist Daniel Cocoș a încheiat întâlnirea vorbind despre elementele ce pot distruge unitatea dintre oameni: discriminarea, lipsa iertării și păcatul din viața fiecăruia, făcând apel la îndepărtarea lor prin puterea rugăciunii.

Următoarea întâlnire va avea loc în data de 21 februarie 2016, prin bunăvoința dnei director Mărioara Lungu, tot în sala de sport a Colegiului Economic Buzău.

Marți (2 februarie 2016), în cadrul emisiunii Se poate altfel difuzată de Campus TV, au fost prezentate imagini și interviuri realizate în cadrul întâlnirii, inclusiv povestea de viață a unuia dintre beneficiari, dna. Mariana Feraru prezentă în platoul emisiunii.

Adrian Andrei, Președintele Asociației „Ridică-te și Umblă”, Filiala Buzău/ AARC

 

Vino la o altfel de scoala - Scoala Parintilor

 

Nu mai o este noutate faptul că părinții au un rol esențial în educația copiilor. De altfel, expresia “cei șapte ani de acasă” rezumă responsabilitatea părinților față de cei mici, pentru că în perioada copilăriei este pusă temelia pentru formarea caracterului aceluia care mâine va fi adult.

Prin urmare, Departamentul de Tineret în colaborare cu Departamentul Familiei din cadrul Conferinței Oltenia, își propun să promoveze un program de educație numit Școala Părinților. În cadrul acestui demers, organizatorii doresc să invite persoane cu experiență în domeniul educației copiilor pentru a prezenta subiecte de interes și a răspunde întrebărilor părinților.

Cei interesați se pot înscrie pe site-ul oltenia.tin.ro. Ulterior, se vor organiza întâlniri zonale pentru cei care și-au manifestat dorința de a participa la un astfel de program. De asemenea, cei înscriși vor primi anumite materiale utile pentru a fi ajutați în creșterea copiilor. Tema întâlnirilor organizate va fi anunțată din timp pentru ca să existe posibilitatea de a formula întrebări despre subiectul abordat de prezentator, iar cei care nu pot participa la seminar vor primi răspunsurile în scris.

Dorința organizatorilor este ca fiecare părinte să-și îndeplinească  cu succes “nobila misiune” de educație a copiilor pentru ca în familia cerească să fie cu cei dragi. Prin urmare, este nevoie în prima fază să se țină cont de sfatul care zice că ”cel mai bun cadou este să oferim timp copiilor noștri „ (Kevin Heath) 

Informații despre proiect oltenia.tin.ro sau la 0742009855 (Petreacă Valentin )

 

Florin Răduț / Director Tineret Conferința Oltenia

Ziua lui Dintisor sarbatorita la Biserica Adventista de Ziua a Saptea "Cuza Voda" din Bucuresti

Biserica Adventista de Ziua a Saptea Bucuresti Cuza Vodă, a sărbătorit Duminica 24 ianuarie 2016, „Ziua lui Dințișor”.

Programul de sănătate orală a fost organizat de departamentul Lucrării Personale în colaborare cu Departamentul de Sănătate și Grădinița Licurici. 

Proiectul a reunit medici dentiști și studenți la medicină dentară ce au oferit un program de instruire pentru copii și părinți privind  îngrijirea corectă a danturii.

Prin activități recreative, prin joc și cântec cei aproximativ 30 de copilași participanți cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani au aflatsecretele creșterii și îngrijirii dințișorilor sănătoși și frumoși. 

În același timp grupul consistent de părinți și bunici au avut ocazia să participe la un seminar excelent de instruire, pentru a putea înțelege importanța abordării corecte a problematicii dentare.

Acest proiect se încadrează în planul Bisericii Adventiste - București Cuza-Vodă, de a fi relevantă pentru nevoile concrete ale societății. Proiectele de educație, instruire pentru sănătate și sprijin în nevoile reale ale oamenilor aduc evanghelia lui Iisus Hristos apoape de  inimile tuturor.

 

Biserica Adventistă București Cuza-Vodă

Speranta pentru o lume in suferinta

În vara anului trecut, numeroși locuitori din zona orașului Fieni, Dâmbovița, au participat la Caravana Sănătății. Printre aceștia, aproape 80 și-au exprimat dorința de a participa și la alte activități asemănătoare în viitor. 

Din acest motiv, a fost inițiat proiectul Cluburilor de Sănătate și, pentru o lansare frumoasă, a fost organizat Concertul Sănătății ”Speranță pentru o lume în suferință”.

La eveniment și-au dat concursul solista Luiza Spiridon, orchestra Andante a Bisericii Adventiste din Bădeni și formația de chitară Speranța din Târgoviște iar reacția publicului a fost pe măsură: peste 200 de partcipanți. 

Pe parcursul evenimentului medici si psihologi au prezentat, pe scurt, ce înseamnă cu adevărat sănătatea și pentru a oferi informații cu privire la Clubul de Sănătate. 

 

Sectantii - un subiect provocator

Sâmbătă, 23 ianuarie, 2016, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea „Brâncoveanu“ din București a fost gazda unei discuții publice cu scriitorul Vasile Ernu, autorul volumului „Sectanţii. Mică trilogie a marginalilor“ (Editura Polirom), distins cu Premiul Matei Brancoveanu pentru Literatura, 2015.

„Ne-am propus să păstrăm o legătură cât mai directă cu societatea înconjurătoare și să cunoștem cât mai bine realitățile în care trăiesc semenii noștri pentru a fi în stare să îi conducem la cunoașterea de Dumnezeu“ ne-a declarat pastorul Valeriu Petrescu. „Întâlnirea cu domnul Vasile Ernu a fost, din această perspectivă un adevărat regal. Fără a exagera, am simtit ca am invatat în cele 2 ore ale intalnirii cat intr-un an de cursuri universitare. Am descoperit un om nu numai talentat si sensibil dar si o minte sclipitoare,un om capabil de analize profunde si care este in stare sa ofere sugestii pentru solutii durabile.“

Clarificarea alegerii numelui cărții o face chiar Vasile Ernu: „Da, sint sectant, pentru ca asa ne-a botezat Cezarul, asa ne strigau dregatorii si carturarii «lumii acesteia», asa ne etichetau majoritarii pravoslavnici. Da, sint «oaia neagra» a unei secte radicale si marginale. Sint la a patra generatie de sectanti care de-a lungul a peste o suta de ani au trait in Bugeacul Basarabiei, in patru tari diferite, chiar daca nu ne-am mutat prea mult. Am trait sub atitea regimuri si dregatorii intr-un veac, incit le-am uitat numele. Ei insa nu ne-au uitat si ne-au numit mereu cu ura si dispret: sectanti.“

Discuția s-a concentrat în jurul consecințelor situării în afara majorității, a diferențelor de atitudine și practică, a gradului ridicat de exigență spirituală și comportamentală. 

Astfel, stigmatul social este aproape garantat la fel ca „obligativitatea“ de a fi altfel în ceea ce privește comportamentul general, uti­li­zarea timpului, etica muncii,  abstinența și eliminarea alcoolului. 

Acestea chiar dacă la nivel teoretic sunt general acceptate ca fiind bune, practica socială este diferită și conduce la excluderea celor care chiar practică aceste principii.

Vasile Ernu s-a născut în URSS, în 1971. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie (Universitatea "Al. I. Cuza", Iaşi, 1996) şi al unui master în filosofie (Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy&Stuff şi redactor asociat al revistei Idea artă+societate. A activat în cadrul Fundaţiei Idea şi Tranzit şi a editurilor Idea şi Polirom.

A debutat cu volumul "Născut în URSS" (Polirom 2006, ediţia a II-a în 2007, ediţia III-a în 2010, ediţia IV-a în 2013 ), care apare în anul 2007 şi la editura Ad Marginem din Rusia, în 2009, la editura KX - Critique & Humanism din Bulgaria, în 2010, la editura Akal din Spania şi editura Hacca din Italia, iar în 2011, la editura L'Harmattan din Ungaria şi la editura Sulakauri din Georgia. Cartea este în curs de apariţie la Editora Claroscuro din Polonia. A fost nominalizat la premiul de debut al revistei Cuvîntul, premiul pentru roman şi memorialistică al revistei Observator cultural şi premiul Opera Prima al Fundaţiei Anonimul.

 

 

pastor Valeriu Petrescu / AARC

ADRA Romania isi reinoieste licența de funcționare pentru ”Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei în Familie”- Casa ADRA

La finalul lunii Decembrie 2015, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, și-a reînnoit licența de funcționare pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost realizată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse. Centrul este acreditat, pentru perioada 30.12.2015 – 30.12.2016, cu respectarea Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Robert Georgescu, Director ADRA România, a declarat: ”Ne bucurăm pentru obținerea licenței de funcționare pentru Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie. Casa ADRA este locul în care persoanele asistate, victimele ale violenței în familie, femei și copii, își încep un nou drum și își recapătă demnitatea umană. Ne bucurăm că, în continuare, putem să oferim acest tip de asistență, sprijinind această categorie socială, prin serviciile specifice oferite în cadrul centrului.”

Licențierea este finalul unui proces care se încheie cu recunoașterea, din partea autorităților competente, a faptului că centrul nostru respectă standardele de calitate impuse de legislația în vigoare. Obiectivul organizației noastre fiind de a atinge excelența în oferirea de servicii sociale” a declarat Valentina Sturzu – Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

În anul 2009, ADRA România a înființat ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. De la înființare, până în prezent, în cadrul adăpostului, ADRA România a oferit la peste 500 de femei și copii, care au reclamat violența domestică organelor competente, cazare, hrană și asistenţă medicală de urgenţă, pe lângă asistența specializată oferită altor 500 de persoane care nu au primit găzduire.

ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei aflați în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale, una dintre ele fiind lupta împotriva violenței în familie. Prin serviciile oferite în cadrul Centrului, ADRA România dorește ca beneficiarii acesteia să poată avea parte de un nou start, iar viața familiilor lor să poată fi îmbunătățită.

 

ADRA România

Gestionarea crizelor de furie la copii - un seminar interesant al Clubului Mamica Inteleapta

Mama aproape că nu-și dă seama că urmarea educării judicioase  a copiilor ei străpunge cu o asemenea tărie vicisitudinile acestei  vieții, trecând dincolo, în viața viitoare, veșnică. E. White

19 ianuarie 2016 a fost o zi de poveste pentru mămicile şi copiii participanţi la Clubul Mickey din incinta complexului comercial Decebal, Drobeta Turnu-Severin. Chiar natura şi-a pregătit parcurile, străzile cu pulbere argintie revărsată din belşug într-un peisaj de iarnă ca-n basmele copilăriei. Aproximativ 20 de mămici, însoţite de copiii lor, s-au bucurat de cele două ore de consiliere, părtăşie, schimb de experienţe, toate pe tema gestionării înţelepte a Crizelor de furie la copii. 

Seminarul interactiv a fost condus de Valentina Ciurea (mediator) şi de Elena Ghiţă (invitat – psihoterapeut, specializat în domeniul familiei). Mămicile au plecat cu o comoară de înţelepciune redescoperită: gestionarea optimă a crizelor de furie ale copiilor depinde mereu de propria gestionare a emoţiilor; gândurile și sentimentele mamelor vor avea o influență puternică asupra  moștenirii  pe care o dau copiilor; păstrarea sufletului mamelor într-o atmosferă curată şi sfântă, după Cuvântul lui Dumnezeu, va duce la acelaşi efect şi asupra sufletelor preţioase ale micuţilor; cea mai duioasă legătură de pe pământ este cea dintre o mamă şi un copil; cum sunt mamele, aşa sunt şi copiii.

Copiii şi-au însuşit cele trei reguli de aur ale manifestării emoţiilor de furie: Nu-ţi faci rău ţie. Nu faci rău persoanelor din jur. Nu distrugi obiectele din jur. Jocul, bunătăţile culinare care au însoţit clubul le-au făcut mai uşor respectarea angajamentului luat în faţa mamelor, cel puţin pentru câteva zile.

Întâlnirea, discuţiile personale cu psihoterapeutul, formularea deschisă a propriilor impasuri în educaţia copiilor ar mai fi continuat încă mult timp, dacă noaptea ar mai fi zăbovit puţin, cu clipele ei, printre fulgii jucăuşi, dăruiţi de Cer pământenilor. Vocea profetică a finalizat: Influenţa mamei ajunge până în veşnicii. Ce nobilă responsabilitate!!!

Daniela Zaharia, prof. Limba Română

Zile de sarbatoare la Scoala Gimnaziala „Wilhelm Moldovan” din Constanta

Marți, 26 ianuarie 2016, Școala Gimnazială „Wilhelm Moldovan” din Constanța a sărbătorit ziua în care s-a născut pastorul și profesorul al cărui nume îl poartă. După devoțional a urmat prezentarea biografiei celui care a fost un model de om al cărții, apoi un mic dejun inedit la care elevii și cadrele didactice au stat împreună la masă. Apoi, fiecare clasă a prezentat școala prin prisma propriilor activități. Ultima parte a activităților s-a desfășurat în sala de sport, prin împletirea talentelor, abilităților și a creativității.

În sabatul din 29-30 ianuarie 2016, evenimentul se continuă în Biserica „Speranța”, ce găzduiește școala. Vineri seara, pastorul Sîrbu Romică, Directorul Departamentului de Educație al Uniunii Române a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, va prezenta un seminar de educație. Sâmbătă dimineață va fi din nou prezentată biografia pastorului și profesorului Wilhelm Moldovan iar părinții și cadrele didactice vor avea ocazia să arate ce reprezintă școala în viața lor, conform viziunii: „Promovăm valori. Construim caractere.” După-amiază, participanții se vor bucura de un program muzical festiv, realizat de elevii școlii și îndrumați de cadrele lor didactice.

 

Subcategorii