Info Adventist

Pentru a primi Info Adventist vă rugăm să trimiteţi un email la comunicare (@) adventist.ro

sau să introduceți adresa dumneavoastră de email în căsuța din stânga apoi să apăsați "Abonare"

 

Info Adventist este un buletin prin intermediul căruia Departamentul de Comunicare dorește să evidențieze aspecte din viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea fiind realizat de catre Agenția Adventistă Română de Comunicare. Acesta este distribuit GRATUIT oricarei persoane interesate.

 

Preluare articole: Preluarea articolelor din Info Adventist este incurajata si gratuita. Cu toate acestea atunci cand preluati parti sau materiale intregi din acest buletin cuvintele : "Sursa: Agentia Adventista Romana de Comunicare" trebuie sa apara imediat sub titlu sau imediat dupa terminarea articolului si trebuie sa aiba aceeleasi caracteristici ca si a altor surse citate.

 

Trimitere stiri: Pentru o informare mai buna cu privire la viata Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România avem nevoie de stiri cu privire la actiunile sau evenimentele desfasurate în ţară sau peste hotare. Daca aveți astfel de informatii trimiteți-le chiar acum la comunicare (@) adventist.ro

 

Note:

  • Stirile pentru Info Adventist se primesc pana miercuri ora 20.00 . Trimiterea dupa data limita mentionata este acceptata insa informatiile vor fi preluate doar în numarul următor
  • Va rugam includeti diacritice si fotografii (daca este cazul) inainte de trimitere.

 

IMPORTANT PENTRU ABONATI

In anumite conturi de email mesajele ajung la folderul SPAM. Va rugam sa verificati aparitia buletinului Info Adventist in acest loc si sa selectati in dreptul acestor mesaje optiunea "Not SPAM" si adaugati adresa de email in "address book" sau "contacts". In acest fel mesajele vor veni pe viitor in mod corect in INBOX.

Academia de Stiinte a Republicii Moldova a gazduit lansarea Jurnalui Libertatii de Constiinta

În data de 18 februarie 2015 Asociaţia Conştiinţă şi Libertate, în colaborare cu Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova, a lansat ultima ediție a Jurnalului Libertăţii de Conştiinţă în cadrul simpozionului „Libertatea de Conștiință - un drept al fiecăruia”.

Evenimentul a avut în cadrul Institutului de Filologie al Academiei de Știinte a Republicii Moldova din Chișinău fiind marcat de cugetarea poetului moldovean Grigore Vieru: ”Degeaba a venit libertatea dacă fraţii nu se cunosc între ei.” De altfel, lansarea Jurnalului de Conştiinţă şi Libertate a coincis cu sărbătorirea a 80 de ani de la naşterea poetului moldovean Grigore Vieru.  

În prezența a 26 de academicieni, dr. Vasile Bahnaru, directorul Institutului de Filologie al Academiei de Științe a Republicii Moldova și moderatorul principal al simpozionului a apreciat interesul numeroșilor studenți, profesori, reprezentanți ai cultelor și ai administrațiilor locale, subliniind necesitatea promovării libertății și egalității între oameni, egalitatea între religii și dreptul fiecăruia de a respecta propria conștiință.

”Prin prezența fiecărui invitat se face dovada că oamenii care caută să fie liberi și caută libertatea reușesc să creeze punți de comunicare eficiente. Evenimentul prezent este garanția asupra perspectivei libertății religioase și de conștiință din Republica Moldova” a declarat dr. Vasile Bahnaru.

Dl. Nelu Burcea, președintele Asociației Conștiință și Libertate din România, a evidențiat eforturile care se fac în domeniul respectării libertății de conștiință însă a amintit și de necesitatea ca aceste eforturi să continue și în Republica Moldova. În acest context, dr. Nelu Burcea a prezentat importanţa Jurnalului Libertății de Conștiință şi motivaţia unui astfel de eveniment într-o societate în care libertatea de conştiinţă şi religioasă este din ce în ce mai îngrădită. 

“Este evidentă necesitatea de programe și acțiuni comune între Asociația Conștiință și Libertate din România și cea din Republica Moldova. Similaritățile, istoria comună, limba ne îndeamnă în această direcție. Suntem gata să oferim din experiența noastră și să învățăm din experiențele celor din Moldova. Este important să ne concentrăm pe promovarea principiilor libertății religioase dincolo de granițele unei țări sau regiuni. Libertatea este importantă pentru orice om” a precizat dr. Nelu Burcea ca răspuns la viitorul unor astfel de evenimente. 

Mesajul este întărit și de cuvintele domnului dr. Andrei Moldovanu, preşedinte al Asociaţiei Conştiinţă şi Libertate din Republica Moldova care a prezentat perspectiva pe care o are Biblia faţă de libertatea ca dar oferit de Dumnezeu tuturor oamenilor. ”Biblia ne vorbește de la Geneza la Apocalipsa că omul a fost creat ca o ființă liberă și cu posibilitatea de a alege. Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea Sa. Dumnezeu este liber! Omul trebuie să fie liber!” 

Academicianul Mihai Cimpoi a menționat faptul că libertatea este darul lui Dumnezeu oferit omului avertizând în același timp audința că acest dar trebuie folosit cu responsabilitate, deoarece, libertatea greșit înțeleasă naște anarhie. Cu privire la rolul și oportunitatea lansării Jurnalui de Conștiință, acad. Mihai Cimpoi a subliniat faptul că ”evenimentul contribuie la cunoaşterea identităţii noastre reciproce, ceea ce ne ajută să ne putem respecta mai mult.”

Prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a Universităţii din Suceava, conferenţiar univ. dr. Camelia Ignătescu, a discutat despre geneza libertăţii de conştiinţă, mai exact despre libertatea din cadrul familiei, subliniind că fără o familie liberă, așa cum a creat-o Dumnezeu, nu există libertate de conștiință în adevăratul sens al cuvântului, iar legislația fiecărei țări ar trebui să supravegheze și să sprijine acest demers.”

Domnul Sergiu Macovei, directorul Asociației Conștiință și Libertate din zona Moldovei, și-a arătat, de asemenea, interesul în dezvoltarea colaborării: ”evenimentul a creat cadrul de deschidere a unor posibile studii pe teme de libertate de conștiință  și în Republica Moldova, sub forma întâlnirilor academice asemănătoare celor care au loc în România. Prin lansarea Jurnalului de Conștiință, versiunea în limba română se speră ca relațiile create să poată conduce la conturarea unei viziuni clare, coerente și pro-active asupra respectării principiilor  de libertate de conștiință și în Republica Moldova.

Desigur, țin să apreciez și pe această cale, eforturile susținute ale echipei de organizare din Conferința Moldova, mai cu seamă a celor din Dumbrăveni, Suceava”

 

 

 

ADRA Romania și Asociatia Respiro incep inscrierile pentru proiectul ”Step-by-step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia și Bucuresti-Ilfov”

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA Romania și partenerii săi: S.C. R4 Consultanță și Formare Profesională, Asociația Respiro, Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională, încep, din 2 martie, procesul de selecţie a participanţilor la activităţile de consiliere, formare profesională şi asistenţă în vederea înfiinţării unei afaceri, organizate în cadrul proiectului cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, cu titlul Step-by-step in business - Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia și Bucuresti-Ilfov.

Domnul Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România a declarat: ”Conștienți de atracția financiară deloc de neglijat pentru cei 400 de beneficiari, ne dorim ca atât informarea cât și recrutarea beneficiarilor să aibă la bază principiul egalității de șanse și principiul nondiscriminării. Ne exprimăm convingerea că, atât atingerea indicatorilor în cadrul legal de către aplicanți cât și filosofia de lucru ADRA România implementată de către cei 7 noi angajați va ajuta ca lucrul acesta să se realizeze fără condiționări, deosebiri, excluderi, preferințe, restricții bazate pe criterii de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, vârstă, situație sau responsabilitate familială și alte asemenea criterii care pot conduce la acte de discriminare directă sau indirectă”.

De asemenea, Robert Mandache, directorul Asociației Respiro a subliniat rolul pe care acest proiect îl poate avea în viața beneficiarilor: “Cursurile oferite, seriozitatea întregului ansamblu de activități, asigurarea unei finanțări pentru ideile de afaceri viabile sunt premise ale unei vieți de succes și echilibrate. Beneficiarii vor porni deja cu un bagaj de informații și o siguranță financiară solidă. Pe de altă parte, este nevoie de seriozitate din partea lor și de o voință extraordinară de a reuși. Noi suntem aici pentru a-i ajuta pe cei mai buni să reușească atât în afaceri dar, prin celelalte proiecte ale noastre, să-i ajutăm să obțină echilibrul și împlinirea vieții, lucru de care au la fel de multă nevoie". 

Obiectivul general al proiectului este promovarea culturii antreprenoriale în rândul a 400 de persoane peste 18 ani care doresc să inițieze o activitate independentă, în special persoane între 18-25 de ani, înmatriculate în sistemul de învățământ superior, prin consiliere, orientare, formare profesională, asistență pre și post înființare a 40 de firme în regiunile Sud-Vest Oltenia și Bucuresti-Ilfov și crearea a minim 80 de noi locuri de muncă.

Pentru participanții dosarul de înscriere se va înainta celor două organizaţii responsibile cu selecţia grupului ţintă, respectiv:

- Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA Romania, la sediul din București, Bd. Pache Protopopescu nr.85, sector 2, Tel: 021 / 25 25 117, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Expert Implementare – Valentina Cozorici,

- Asociaţia Respiro, la sediul din București , str. Negustori  nr. 15, sector 2, Tel: 021/ 314 45 50. Expert  Implementare – Ovidiu-Catalin Pascu. 

Documentele de înscriere vor fi completate doar în prezența experților de implementare. Întregul dosar se înaintează unuia dintre experții de implementare ai organizațiilor menționate anterior, la adresele precizate, începând cu data de 02.03.2015 de Luni până Vineri între orele 09:00 – 16:00.

Înscrierea participanților se va face în ordinea depunerii și acceptării dosarelor de candidatură până la completarea celor 400 de locuri disponibile!

Informații detaliate se pot găsi pe www.adra.ro

Buletinul Presedintelui

Misiunea noastra nu este sezoniera, dar, in aceasta perioada, multe din bisericile noastre sunt mobilizate misionar, atat in spatiile proprii cat si in locuri publice. 

Tocmai am revenit dintr-o calatorie misionara in Basarabia, unde am insotit, un grup de studenti din Cernica, coordonati fiind de capelanul ITA, fr. Benjamin Stan. Este al treilea an consecutiv, cand studenti de la Teologie Pastorala onoreaza invitatia lansata de administratia Uniunii Bisericilor Adventiste din Republica Moldova, de a ne alatura eforturilor lor de predicare. 

Grupul de 17 persoane a fost repartizat sa slujeasca in tot atatea biserici, pe toata lungimea republicii (de la Nord la Sud). Studentii vor avea propriul raport, care va fi prezentat intr-un numar viitor al buletinului. 

Eu am avut harul sa slujesc, pentru a doua oara, timp de 10 zile intr-una din cele 9 biserici adventiste din Chisinau. Am fost mult onorat sa fiu insotit zilnic, in acest efort, de administratorii Uniunii; predicarea mea a fost introdusa de muzica interpretata de solisti sau grupuri din Chisinau, cu unii dintre oaspeti am stabilit un dialog sufletesc de inalta calitate, iar familii de credinciosi mi-au fost sa-mi fie gazde de exceptie. 

Sunt fericit pentru aceasta noua experienta moldoveneasca. Poporul adventist din Basarabia are nevoie de noi. Rugati-va si cereti Domnului ocazia sa puteti vizita aceasta tara frumoasa, dar mai ales sa cunoasteti fratietatea adventista de dincolo de Prut. 

La Chisinau am ajuns dupa o vizita de Sabat la una din grupele de limba romana din Germania. Am mai spus-o si in alte randuri ca este o datorie de servici si de suflet, sa raspund invitatiilor primite de la biserici/grupe de limba romana din diaspora. In aceste conditii am poposit pentru un Sabat la Landshut, langa Munchen. Am gasit o puternica grupa romaneasca, cu reprezentanti din numeroase zone ale tarii noastre (de pe Prut pana pe Bega), bine angrenata in structura bisericii locale, cu prestatii spirituale, artistice, misionare ce starnesc respectul si admiratia credinciosilor autohtoni. Chiar daca, pana acum in Germania nu avem nicio biserica de limba romana, concetatenii nostri din Landshut ne onoreaza numele, obarsia, credinta prin ceea ce sunt si intreprind acolo. Pastorul german, care ni s-a alaturat pentru doua din cele trei ocazii de inchinare, ni i-a laudat intens, intuind ca romanii din Landshut sunt un produs al staruintei noastre de a ne mentine pe drumurile inguste, dar ascendente ale Domnului. Am fost impresionati sa ascultam corul de romani organizat pentru aceasta ocazie, care este decis sa continue activitatea corala, avand pe langa dar, prilejuri, apreciere publica si sustinerea ca dirijor din partea unui profesionist roman, fr. Vinars - Terenteac, dirijor de orchestra. 

La Landshut am dus salutarile cele mai calde de la Ramnicu Valcea si Stupini. In organizarea ASI Romania si Conferinta Oltenia, Casa de Cultura din Ramnicu Valcea a gazduit o intalnire a conducerii ASI cu credinciosi din zona, pentru cunoastere si prospectarea posibilitatilor de colaborare. In aproape 25 de ani de la infiintare, ASI a fost forta motrice pentru nenumarate proiecte de anvergura ale bisericii noastre, iar viitorul trebuie sa ne gaseasca din ce in ce mai impreuna pentru descoperirea si sustinerea acelor intentii institutionale de bine. Felicit ASI, Conferinta Oltenia si pe credinciosii bisericii din Ramnicu Valcea pentru organizare, care poate servi drept exemplu prin gazduirea buna oferita si prin programul bine construit. 

De la Ramnicu Valcea, ne-am oprit la Stupini, unde pentru trei zile s-au adunat cateva zeci de dirijori de fanfare din tara noastra, pentru sfatuire si pregatirea unei noi editii a Festivalului Fanfarelor Adventiste. Au staruit sa ajung si nu  am motive sa regret deplasarea si poposirea printre ei pentru cateva ore. Transmit si cu acest prilej cuvantul de apreciere Departamentului de Tineret al Uniunii, care a fost amfitrion, dar si acestor oameni inimosi care slujesc nu doar biserica prin muzica interpretata ci si pe instrumentisti, multi dintre ei ramanand sudati definitiv de Domnul prin numeroasele proiecte la care participa si prin spiritul bun pe care-l dobandesc. 

Cu unii dintre instumentisti ma vazusem cu doar un Sabat in urma, cand am vizitat biserici din IF si DB. La Tatarai (IF), alaturi fr.pastor Marian Mihai m-am inchinat intr-o biserica micuta dar plina de Duh; la Bucsani, credinciosii prezenti cu punctualitate, dovedeau temeinica pregatire din Cuvant si interes pentru lucrul bisericii; la Pucioasa, pastorul L.Vaduva a invitat credinciosi si din alte zone ale districtului, cu care a alcatuit un cor pe care l-a si condus. Dupa pranz, cu fr.pastor L.Vaduva si cu fr.coordonator voluntar G.Otanceala, am fost prezenti pentru programul de Sabat la Penitenciarul Margineni. Apreciez slujirea saptamanala a insotitorilor mei din acea ocazie, si transmit multumire tuturor voluntarilor SUP din Romania, avand certitudinea ca slujirea lor este si va ramane binecuvantata de Domnul. Dupa amiaza, biserica din Comisani, plina de credinciosi si de muzica de alamuri, a fost gazda unui program al copiilor predicatori, pregatiti pentru Cer de fr. pastor I.Padure. 

In timpul saptamanilor de lucru, am participat la numeroase sedinte administrative (Uniune si institutii), audiente acordate credinciosilor, intalniri cu presedintii de conferinte si cu pastorii si afirm, cu incredere in Domnul, ca biserica, in ciuda unor situatii critice, atacuri dinauntru sau dinafara, va triumfa. Pentru ca este a Lui! 

De aceea, cer Domnului, cu respect, o binecuvantare de inspiratie, curaj, ingeri pazitori pentru toti predicatorii cu vorba, cu fapta sau cu cartea. 

 

Sabat binecuvantat! 

Al vostru, in aceeasi fratie,

Marius Munteanu 

Conferinte biblice sustinute in Republica Moldova de studenti ai Institutului Teologic Adventist

În perioada 13-21 februarie, 14 studenți de la Institutul Teologic Adventist au susținut un program de prezentări biblice în Republica Moldova. Proiectul a fost coordonat de capelanul Institutului Teologic Adventist, pastorul Benjamin Stan. Din echipa de misiune a făcut parte și pastorul Marius Munteanu, președintele Uniunii de Conferițe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Titlul generic al temelor prezentate a fost: Posibilități incredibile. 

Impresiile împărtășite de câțiva dintre cei care s-au implicat în acest proiect sunt mărturii despre momentele trăite în acest timp de slujire:

“Dupa 11 zile in Republica Moldova, echipa Institutului Teologic Adventist, s-a întors in campus. Experiențele avute cu Dumnezeu în aceste 10 ocazii de evanghelizare în toate cele 16 localități din Uniunea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Republica Moldova au încălzit inima noastră. Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și celor care ne-au ajutat. Mulțumim lui Dumnezeu care a făcut totul posibil.” Benjamin Stan, pastor.

“Am reușit cu greu să trec peste perioada de acomodare și să mă pregătesc pentru program. Susținerea de care m-am bucurat din partea colegilor și a persoanele din biserica în care am lucrat a contat foarte mult. Oamenii din biserică au fost foarte primitori și au făcut tot ce au putut ei mai bine. Am multe experiențe frumoase, mă simt implinit că am reușit să închei cu bine acest program și pentru toate acestea îi sunt recunoscător lui Dumnezeu.” Daniel Nițu, student anul III, Teologie Pastorală.

“A fost o lucrare solicitantă care m-a mobilizat exemplar. M-am bucurat că între participanții la program a fost și un coleg de clasă din timpul liceului. El a fost plăcut surprins de vizita mea, mai ales pentru că experiența lui religioasă trecea printr-un impas. Întâlnirea noastră prin mijlocirea mesajului Evangheliei a rămas pentru noi o dovadă că există un Dumnezeu iubitor care ne cheamă la El și apoi ne trimite cu mesajul Lui.” Silviu Dănăilă, student anul III, Teologie Pastorală.

Deplasare în siguranță, absența situațiilor care ar fi putut aduce evenimente neplăcute, lucrul în echipă cu pastorii locali, dar mai ales răspunsul participanților la mesajul biblic sunt doar câteva dintre binecvântările acestui proiect. De asemenea, această vizită a contat în mod pozitiv pentru întreținerea și dezvoltarea relației de colaborare cu membrii bisericii Adventiste din Republica Moldova.

Emanuel Sălăgean / Institutul Teologic Adventist

ADRA Romania respecta iubirea la Roman

În zilele de 16 și 17 Februarie 2015, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA Romania împreună cu Asociația Solwodi România – un bun partener al ADRA România de-a lungul timpului” – au susținut workshopuri adolescenților din 2 liceele din Municipiul Roman, respectiv ”Colegiul Tehnic Miron Costin” și ”Liceul cu Program Sportiv”. La aceste întâlniri, au participat peste 400 de liceeni, din clasele IX-XII, tema prezentărilor fiind ”Respectă iubirea - relații sănătoase versus relații abuzive. Decalogul relațiilor sănătoase”.

Prezentatorul workshopurilor, Doamna Psiholog Alina Bordaș – Mohorea ne-a declarat: ”A fost o bucurie atât pentru ei, cât și pentru noi. Am încercat prin aceste întâlniri să le insuflăm încredere în ei și dreptul de a vorbi despre ceea ce au nevoie într-o relație și cum să dezvolte o interacțiune pozitivă cu un partener. Având în vedere că nu există cursuri despre cum să ai o relație sănătoasă, cum să te protejezi, la orice vârstă, de un partener abuziv, am dorit să-i provocăm pe acești tineri să-și dorească mai mult și de a fi vocali în susținerea valorilor ce guvernează o relație funcțională”.

ADRA România se va implica și mai departe în astfel de activități, primind un feedback foarte bun din partea tinerilor. Implicarea lor în activitățile desfășurate și inimile deschise la schimbare nu fac altceva decât să încurajeze să continuăm lupta împotriva violenței în familie și să respectăm iubirea oriunde suntem chemați.

Robert Georgescu / Director Executiv ADRA România

O grupa de rugaciune din Calarasi mobilizeaza comunitatea locala

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din localitatea Alexandru Odobescu, jud. Calarasi, a reușit, la inițiativa unei mici grupe de rugăciune, să ofere zilnic, timp de 4 săptămâni, în perioada ianuarie-februarie, un prânz cald la 70 de persoane nevoiașe din localitate.

Fondurile inițiale au venit de la membrii acestei grupe de rugăciune. Apoi au venit și alți membri cu donații, alimente de bază și alimente prime din cămările lor. Mai mult decât atât, initiativa a prins în rândul localnicilor și a autorităților locale, unii dintre ei sprijinind concret proiectul prin oferirea de bani, pâine și alte alimente de bază.

“Când a început să se știe prin sat, ce și cum, au venit și alții alături de noi, chiar Primarul, functionari de la Primăria locală, și chiar doi senatori, care au făcut mici donații. Unii au plătit două butelii, alții au dat pâinea pentru 1-2 zile, alții au oferit fonduri iar masa au pregătit-o credincioasele din Biserica Adventistă de aici” a declarat Dragoș Brașoveanu, pastorul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Călărași. 

De asemenea, acesta a amintit si de originea acestei initiative: 

“Ideea s-a născut în cadrul unei grupe de rugăciune de la Alexandru Odobescu. În cadrul acestei grupe s-au gândit să facă și ceva concret pentru cei de lângă noi. Atunci când într-un Sabat după-amiaza am împărțit biserica pe grupe ca să răspundă la ce vor să facem cu biserica noastra în anul acesta, această grupă a prezentat public ideea". 

Proiectul va continua in iarna urmatoare însă dovada că minunile încep cu multă credință și pași mici pare să înflăcăreze pe credincioșii din această zonă. 

CNN abordeaza subiectul stilului de viata adventist

O emisiune despre cum să trăim o viață mai lungă și mai sănătoasă difuzată de postul de televiziune CNN vorbește despre Universitatea Loma Linda și comunitatea adventistă de ziua a șaptea din sudul Californiei.

Emisiunea de 30 de minute intitulată „Vital signs with Dr. Sanjay Gupta” este transmisă de CNN Internațional în luna februarie și abordează întrebarea „Ce putem face pentru o viață mai sănătoasă, mai fericită și mai lungă?”

Emisiunea debutează cu un interviu realizat în orașul Loma Linda, în care persoanele intervievate menționează factorii cheie pentru o viață sănătoasă precum adoptarea unei diete bazate pe plante, exercițiul fizic regulat, odihna și relaxarea, și legături sociale apropiate. Ei vorbesc, de asemenea, despre importanța unui sentiment al misiunii care, pentru credincioșii adventiști, este strâns legată de credința lor în Dumnezeu și speranța lor în revenirea iminentă a lui Isus.

Unul dintre factorii cheie pentru o viață mai bună este „existența unui scop în ceea ce facem”, spune Richard H. Hart, Președintele Loma Linda University Health, în cadrul programului.

Gupta, principalul corespondent medical al CNN, menționează faptul că adventiștii respectă Sabatul zilei a șaptea, oferindu-le o eliberare de stresul de zi de zi și ocazia de a se întâlni cu alți credincioși adventiști.

„Adventiștii respectă cu strictețe Sabatul. Este un timp în care se deconectează, se relaxează și petrec timp cu alte persoane care gândesc la fel”, spune el.

Autorul și exploratorul Dan Buettner explică în cadrul programului că secretul pentru o viață mai lungă constă în a petrece timp cu oameni preocupați de sănătate, și nu cu cei care mănâncă prost și nu fac mișcare.

În cadrul emisiunii, Gupta se concentrează asupra elementelor comune celor cinci „zone albastre” din lume, pe care Buettner le-a identificat ca zone ai căror locuitori trăiesc cel mai mult. Loma Linda este singura Zonă Albastră din Statele Unite.

Loma Linda University Health realizează, de asemenea, cele mai îndelungate studii cu privire la îmbătrânire și longevitate. Studiile, numite Adventist Health Studies, sunt menționate în cadrul emisiunii.

În ultimii ani, adventiștii din Loma Linda au apărut în mai multe emisiuni. Pe lângă emisiunea CNN din această lună, adventiștii din Loma Linda au fost subiectul unui articol amplu al Christian Broadcasting Network News cu titlul „Secretele longevității, descoperite în stilul de viață al unei denominațiuni”.

Universitatea Loma Linda și Adventist Review

 

 

Peste 1.000 de persoane la o intalnire de tabara din Emiratele Arabe Unite

Întâlnirile de tabără sunt o tradiție adventistă care se întinde până la originile denominațiunii în anii 1840, așa că nu trebuie să ne surprindă faptul că și adventiștii din țările Golfului Persic se întâlnesc anual timp de câteva zile pentru închinare și părtășie.

Mai mult de 1.000 de credincioși adventiști din Oman, Kuweit, Bahrain, Qatar și Emiratele Arabe Unite au participat la o întâlnire de tabără ai cărei principali vorbitori au fost evanghelistul Mark Finley și consilierii de cuplu Mike și Gayle Tucker, au declarat joi liderii Bisericii din regiune.

Finley le-a amintit credincioșilor reuniți la sediul Câmpului din Golf al Bisericii Adventiste din Ras Al Khaimah, Emiratele Arabe Unite, că ușa harului lui Dumnezeu este deschisă tuturor, inclusiv persoanelor din lumea arabă.

„Dacă vă întrebați vreodată dacă ușa este deschisă pentru dumneavoastră – indiferent de ceea ce ați făcut, chiar dacă ați fost necredincios sau ați făcut, din când în când, compromisuri – Isus vă spune în Apocalips 3:8 „am pus înaintea ta o ușă deschisă”, a spus Finley. „Încă mai aveți o șansă. Nu renunțați.”

Întâlnirile de tabără sunt de mult timp, un eveniment așteptat cu nerăbdare de credincioșii adventiști, fiind ocazii de redeșteptare ce le oferă hrană spirituală credincioșilor din regiunea în care trăiesc. Primele întâlniri de tabără au fost influențate de întâlniri metodiste similare, fiind organizate de primii lideri adventiști pentru proclamarea revenirii lui Isus în 1844.

În prezent, întâlnirile de tabără sunt organizate pe toate continentele cu excepția Antarcticii, deși s-ar putea să poate nume diferite. În Australia, de exemplu, întâlnirile de tabără sunt numite „Marea Tabără”.

Cei peste 1.000 de participanți la întâlnirea de tabără din Emiratele Arabe Unite au reprezentat majoritatea adventiștilor din regiune. Biserica Adventistă din Câmpul din Golf numără 1.493 de membri ce se închină în 14 biserici și trei grupe, în cele șapte țări din regiune. Conform datelor, credincioșilor din Golf li se adaugă anual 100 de persoane.

Gureni Lukward/ Director de Comunicare, Câmpul din Golf

 

Ghid de supravietuire in cuplu

În perioada 13-15 februarie 2015, psihologul Gili Bărbulescu a susținut la Vatra Dornei o serie de seminare având în centrul atenţiei familia.

Vineri seara au fost prezentate seminarele:”Familia……la început “şi “Familia între aşteptǎri şi realitate.” În aceste două ocazii, Bărbulescu a arătat că deşi la început totul este bine, în multe cazuri, pe parcursul cǎlǎtoriei, unele familii se opresc din drumul lor. Printre motivele sugerate s-au numărat și diferențele de stil și reacție. De exemplu, în timp ce bǎrbaţii au nevoie de decizii rapide, femeile au nevoie de timp pentru a se gândi în ansamblu. Atunci când cumpǎrǎ un lucru, un bǎrbat are nevoie de mai puţine etape decât o femeie. Discuţia dintre cei doi, devine, la un moment dat, o adevărată artă. 

Următorul seminar, “Rezolvarea conflictelor familiale din perspectivǎ biblicǎ “ a adus în atenţia publicului câteva exemple de conflicte  prezentate în Sfânta Scripturǎ cum ar fi: Pavel şi Barnaba, Agar şi Sara. Din fiecare conflict se pot învăța lecții importante, discuţiile fiind foarte importante, iar negocierea reprezintă o problemǎ de atitudine. Medierea încearcǎ sǎ aducǎ pǎrţile la o înţelegere în timp ce comunicarea implicǎ sinceritate.

Un alt seminar a prezentat problema educaţiei şi relaţia disciplinǎ-pedeapsǎ arătându-se că acei copii care sunt pedepsiţi se simt vinovaţi. Un pǎrinte poate fi ferm fǎrǎ a recurge la pedeapsǎ, acestea având un efect permanent de-a lungul vieții. Trebuie identificat motivul pentru care copilul se poartǎ astfel, scopul educaţiei fiind ca omul sǎ se autodetermine, sǎ devinǎ matur şi autonom. De asemenea, tot în acest punct s-a făcut referire și la importanța stabilitîții în cuplu. 

Pe parcursul seminarelor, participanţii prezenţi au avut parte de multe exerciții interactive, noțiunile fixându-se mult mai bine. 

 

Danci Ortansa Gabriela / Responsabil comunicare / Vatra Dornei / AARC

Cumparatorul delicvent, prezentat de pastorul Nicu Butoi

În perioada 21-28 februarie 2015, Biserica Adventistă Târgu-Mureş „C” va găzdui seria de prezentări biblice Cumpărătorul delincvent, susţinută de pastorul Nicu Butoi.

Evenimentul va fi transmis online pe www.adventistmures.ro iar debutul acestuia va avea loc sâmbătă, 21 februarie printr-un concert extraordinar organizat de ASI România la Palatul Culturii din Târgu-Mureş. Invitaţii vor putea asculta muzica grupului Voces şi se vor putea familiariza cu prezenţa pastorului Nicu Butoi, care va dezbate o temă pe cât de delicată, pe atât de tranşantă: Viaţa cu sau fără Tine.

Începând de a doua zi, 22 februarie, şi până sâmbătă 28 februarie, seară de seară, începând cu ora 19:00, pastorul Nicu Butoi va aborda subiecte actuale, cu titluri la fel de interesante ca şi cel care dă titlul ciclului de prelegeri: 30 de minute, Lumea prin contrast, Noaptea lui Darius, Leii din groapa lui Daniel, Fraţii mei, Doctorul bolnav, Sub zodia visului şi Intersecţia. 

Programul fiecărei seri va mai cuprinde şi prezentări ale unor departamente şi organizaţii ale bisericii (Educaţie, Sănătate şi temperanţă, ADRA, ASI, Asociația studențească AMiCUS). Nu vor lipsi, bineînţeles, nici momentele muzicale susţinute de corurile Rapsodia iubirii și Floare de colţ, corul bărbătesc al Bisericii Betel, grupul vocal Agape, Christall Quartet, corul Amicus, corul tinerilor din Nazna şi, nu în ultimul rând, corul comunităţii adventiste Târgu-Mureş „C”). De asemenea, secvențele muzicale vor fi susținute și de soliştii Sorana Capră, Renata Moşneag, Ervin Kordos şi Simeon Folfa.

 

 

 

Medana Croitoru / AARC

Subcategorii