Info Adventist

Pentru a primi Info Adventist vă rugăm să trimiteţi un email la comunicare (@) adventist.ro

sau să introduceți adresa dumneavoastră de email în căsuța din stânga apoi să apăsați "Abonare"

 

Info Adventist este un buletin prin intermediul căruia Departamentul de Comunicare dorește să evidențieze aspecte din viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea fiind realizat de catre Agenția Adventistă Română de Comunicare. Acesta este distribuit GRATUIT oricarei persoane interesate.

 

Preluare articole: Preluarea articolelor din Info Adventist este incurajata si gratuita. Cu toate acestea atunci cand preluati parti sau materiale intregi din acest buletin cuvintele : "Sursa: Agentia Adventista Romana de Comunicare" trebuie sa apara imediat sub titlu sau imediat dupa terminarea articolului si trebuie sa aiba aceeleasi caracteristici ca si a altor surse citate.

 

Trimitere stiri: Pentru o informare mai buna cu privire la viata Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România avem nevoie de stiri cu privire la actiunile sau evenimentele desfasurate în ţară sau peste hotare. Daca aveți astfel de informatii trimiteți-le chiar acum la comunicare (@) adventist.ro

 

Note:

  • Stirile pentru Info Adventist se primesc pana miercuri ora 20.00 . Trimiterea dupa data limita mentionata este acceptata insa informatiile vor fi preluate doar în numarul următor
  • Va rugam includeti diacritice si fotografii (daca este cazul) inainte de trimitere.

 

IMPORTANT PENTRU ABONATI

In anumite conturi de email mesajele ajung la folderul SPAM. Va rugam sa verificati aparitia buletinului Info Adventist in acest loc si sa selectati in dreptul acestor mesaje optiunea "Not SPAM" si adaugati adresa de email in "address book" sau "contacts". In acest fel mesajele vor veni pe viitor in mod corect in INBOX.

URMEAZA-MA! Mai putine vorbe, mai multe fapte! Campanie de incurajare a faptelor bune

O campanie inedită, inițiată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din zona Munteniei în colaborare cu mai multe organizații, are șansa să devină un nou motor misionar în cadrul Bisericii și în afara ei. 

“Finalitatea trăirii creștine autentice este anularea distanței dintre teorie și practică, dintre învățăturile predicate și comportamentul, acțiunile credincioșilor. Diferența, observabilă uneori, între vorbe și fapte nu ne bucură deloc. Deși nu suntem mântuiți prin fapte, acestea reflectă relația noastră reală cu Dumnezeu. Faptele vin în urma trăiri credinței, a îmbrăcării ei în haine vizibile.” a menționat Gabriel Ișvan, directorul departamentului de Comunicare, pentru a clarifica mai bine motivația campaniei ce urmează a se desfășura pe termen lung. 

O altă motivație este, de asemenea, creionată de mesajul de descriere a paginii de Facebook a campaniei Urmează-mă! Mai puține vorbe, mai multe fapte!, transmis de Mihai Brașov, coordonatorul acțiunilor publice din cadrul campaniei: 

“Vorbim prea mult și facem prea puțin! Nu știm de ce, dar avem asta în sânge … Și nu-i bine! 

Din această frustrare, a conștientizării propriei neputințe, s-a născut ideea ca în fiecare a doua dumincă din lună să tăcem cu toții și să ne-apucăm de treabă! Nu vorbim, nu ne dăm mesaje pe FB, nu pierdem vremea… doar alegem un obiectiv și nu plecăm de-acolo până nu l-am îndeplinit!

Curățăm un râu, o stradă, renovăm o școală, scoatem oamenii din zăpadă, dăm un ceai cald gratis în mijlocul iernii, construim o casă, două sau douăzeci, săpăm o grădină sau ridicăm un solar, facem ce vrem noi… Simplu! Vorbim mai puțin, realizăm mai mult!”

Prima acțiune din cadrul acestei campanii este programată pentru duminică, 14 decembrie 2014 între orele 15:00 și 17:00 cu scopul de a face în Piața Universității o curățenie “ca la noi acasă.” Oricine este binevenit împreună cu ceva ustensile pentru această acțiune. Locul de întâlnire va fi ieșirea din pasaj spre Spitalul Colțea.

Partenerii campaniei inițiate de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din zona Muntenia, respectiv Asociația Studențească AMiCUS filialele București și Cernica, Liceul Ștefan Demetrescu București, Liceul Teoretic Mihai Ionescu București, Asociația Exploratori pentru viitor, Asociația Respiro și Revista Semnele Timpului au lansat tuturor o provocare: “Dacă vrei să faci și tu ceva, taci împreună cu noi și lasă faptele tale să-i strige pe cei din jurul tău: URMEAZA-MĂ!”

"Campania adresată membrilor Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea va avea debutul la începutul anului viitor și va conține afișe, clipuri video, predici, dar și acțiuni concrete care să ilustreze și să ne amintească de această normalitate a reflectării credinței prin fapte, de a opri “hemoragia” de vorbe frumoase și de a trăi predicile, de a-l reflecta pe Dumnezeu în tot ceea ce facem astfel încât oamenii să poată spune: 'L-am văzut pe Dumnezeu!'" a subliniat pastorul George Pîrlitu, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Munteniei.

Campania nu dorește o abordare instituțională, generală, ci adoptarea de decizii personale care să reflecte dragostea lui Dumnezeu pentru toți oamenii  și conștientizarea individuală că fiecare este chemat să fim o binecuvântare pentru cei din jur. 

 

“Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască? 

Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana de toate zilele, şi unul dintre voi le zice: Duceţi-vă în pace, încălziţi-vă şi săturaţi-vă! fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi? 

Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăşi. 

Dar va zice cineva: Tu ai credinţa, şi eu am faptele. Arată-mi credinţa ta fără fapte, şi eu îţi voi arăta credinţa mea din faptele mele. 

Tu crezi că Dumnezeu este unul, şi bine faci; dar şi dracii cred şi se înfioară! 

Vrei dar să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică? 

Avraam, părintele nostru, n-a fost el socotit neprihănit prin fapte, când a adus pe fiul său Isaac jertfă pe altar? 

Vezi că credinţa lucra împreună cu faptele lui, şi, prin fapte, credinţa a ajuns desăvârşită. 

Astfel s-a împlinit Scriptura care zice: Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi i s-a socotit ca neprihănire; şi el a fost numit prietenul lui Dumnezeu. 

Vedeţi dar că omul este socotit neprihănit prin fapte, şi nu numai prin credinţă. 

Tot aşa, curva Rahav: n-a fost socotită şi ea neprihănită prin fapte, când a găzduit pe soli şi i-a scos afară pe altă cale? 

După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă. ”

 Epistola lui Iacov 2:14-26 

Provocare pentru tineri: 366 de like-uri

Conferința Oltenia lansează pe finalul acestui an o provocare pentru tineri inspirată din mediul rețelelor sociale, binecunoscut acestora: 366 de like-uri.

“Scopul acestei campanii este ca generaţia tânără să înveţe din vieţile oamenilor care s-au remarcat prin realizările lor în diferite domenii de activitate. Astfel, proiectul îşi propune ca tinerii, prin studiu, să descopere repere, idealuri, exemple pentru a reuşi în viaţă.  

Ideea din spatele campaniei este una simplă: „A avea succes în viaţă presupune să fii tu însuţi, inspirându-te de la alţii.“

Propunerea este ca adolescenții și tinerii, din ţară şi străinătate, până la vârsta de 35 de ani, să caute o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, să cerceteze biografia personalităţii alese sau să citească despre evenimentul respectiv și în urma acestui demers să extragă o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta să aleagă un text din Biblie pentru ziua respectivă, care să se potrivească cu lecția propusă.

În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Materialul  realizat va fi  promovat ca Devoțional de Tineret pentru anul 2016 dar și pe Facebook 366 de like-uri.

Pentru cei care doresc, iată câteva detalii trimise de Florin Răduţ, Directorul de Tineret al Conferinţei Oltenia:

Participare:  În primul rând  adolescenții și tinerii, din ţară şi străinătate, până la vârsta de 35 de ani.  În al doilea persoanele care depășesc vârsta amintită mai sus, cu specificaţia că aceştia trebuie să ia legătura cu responsabilul proiectului, pastorul Beniamin Chircan (beniaminchircan@gmail/0765393355) pentru a primi informaţiile necesare. 

Etape pentru realizarea unui “like”:

1.alegerea unei  date din calendarul anului 2016 (inclusiv 29 februarie) - poate fi ziua de naștere sau o altă zi; 

2.anunţarea responsabilul proiectului despre ziua aleasă pentru a verifica dacă este disponibilă ;

3.căutarea unei personaliţăţi (un om de valoare) care s-a născut la acea dată sau a unui eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă;

4.cercetarea biografiei personalităţii alese  sau citirea despre evenimentul respectiv;                                                

5.extragerea unei lecții de viață, a unui secret pentru succes pornind de la acea(acel) persoană(eveniment);   

6.alegerea unui text din Biblie pentru ziua respectivă, care să se potrivească cu lecția propusă ;      

7. respectarea următoarelor cerinţe în redactarea materialului: scrierea pe o jumătate de pagina A4 (aprox. 315 cuvinte, 1840 caractere cu spaţiu), folosirea diacriticelor şi păstrarea structurii din modelul prezentat;                                                                                                                                                                               

Informaţii utile :

•perioada pentru înscriere este  până  la 31 decembrie 2014 la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau într-un mesaj pe facebook.com/beni.chircan. Înscrierea trebuie să conțină numele, prenumele, localitatea, data și personalitatea aleasă. Tinerii care preferă o anumită dată este bine să se înscrie cât mai repede în proiect;

•timpul pentru realizarea materialului este, din momentul în care vă rezervați o zi, de 2 (două) săptămâni. În caz contrar se va considera că ziua este liberă și poate fi aleasă de altcineva. Pe contul de facebook “366 de like-uri” vor fi afişate datele ocupate pentru ca cei interesaţi să ştie care sunt variantele disponibile;

•premii speciale, însemnând devoţionale gratuite pentru anul 2016, vor fi oferite primilor 20 de tineri care redactează materialul specific unei zile. De asemenea, după ce se vor scrie  materialele pentru fiecare zi, vom trage la sorți un câștigător care va primi o tabără gratuită la Centru de tineret de la Sătic;

pot fi găsite pe site-ul oltenia.tin.ro sau pe Facebook 366 de like-uri;

 

Model: 

 

Data- 10 IANUARIE

Titlu- Semnătura lui Dumnezeu

  Nume / contribuţia esenţială - Petrache Poenaru -  inventatorul stiloului  modern

Introducere - Poate că îţi mai aduci aminte cu nostalgie de primii ani de şcoală. Erau primele încercări stângace de a scrie o literă sau o frază iar pete de cerneală ieşeau în permanenţă din peniţă pe caiete, pe mâini, pe haine. Poate că te bucuri că ai scăpat de stilou şi azi scrii doar cu pixul.

Biografie- Ceea ce nu ţi s-a spus atunci, în copilărie, este faptul că românii se mândresc cu stiloul pentru că invenţia aparţine unui inginer şi om de ştiinţă născut chiar pe 10 ianuarie, cu mai mult de 200 de ani în urmă: Petrache Poenaru. Fiind nepotul dregătorului din acea vreme, are parte de educaţie aleasă, însă la finalizarea studiilor, la doar 22 de ani, se alătură cu entuziasm tineresc pandurilor lui Tudor Vladimirescu. Acolo, cu personalitatea lui creativă, a initiat Foaia de propagandă a armatei lui Tudor Vladimirescu - primul ziar romanesc şi a conceput steagul tricolor al României.

Dorinţa de cunoaştere şi studiul serios l-au condus la obţinerea unei burse de studii la Viena şi la Paris. A studiat topografia şi geodezia, a devenit absolvent al Şcolii Politehnice din Paris şi în această perioadă a inventat primul stilou modern, cu rezervor de cerneală, pe care l-a brevetat în 1827, sub numele de „condeiul portăreţ fără sfârşit, alimentându-se însuşi cu cerneală”.

Lecţia de viaţă - Deşi poate numele lui nu mai spune multe generaţiei de azi, Petrache Poenaru a lăsat o urmă vizibilă în istoria lumii. Prin inventarea stiloului, a lăsat românilor semnătura lui, care se vede şi astăzi.

La rîndul tău, eşti creat să laşi o urmă, să fii un simbol al Creatorului tău.Eşti semnătura lui Dumnezeu printre colegi şi prieteni. Păstreaz-o fără pată!

 

Text biblic - „Voi pune legea Mea înlăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu” Ieremia 31,33

Nume autorului …………………………

 

Florin Răduţ / Director de Tineret Conferinţa Oltenia / AARC

Maratonul voturilor s-a terminat, insa ADRA Romania continua lupta impotriva violentei in familie

"Vă mulțumim foarte mult tuturor pentru susținerea atât prin vot direct și prin recomandarea proiectului ADRA  “Campania de informare şi conştientizare asupra fenomenului violenţei în familie” cât și prin donațiile substanțiale primite în timpul campaniei direct pe site-ul www.adra.ro/doneaza." a transmis Robert Georgescu, directorul executiv al ADRA România.  

Acum la încheierea urnelor de votare pentru programul de Granturi „Te implici.ro” , dezvoltat de către Telekom România, la concursul de proiecte pentru a câștiga 5000 EUR (primele zece proiecte clasate vor primi această sumă), ADRA are un total de 889 voturi, clasându-se pe locul 4 la aria "protecție socială". În perioada aceasta se desfășoară faza de analiză a proiectelor din partea juriului, iar în data de 17 decembrie vor fi afișate rezultatele.

”Dorim să mulțumim fiecărei persoane care a reușit să voteze, dar și celor care au întâmpinat dificultăți și nu au putut finaliza acest demers. Știm că au fost și impedimente, dar pe care le-am trecut uniți fiind în susținerea acestei campanii. Suntem recunoscători pentru bucuria de a fi interacționat, în această perioadă a votului, cu multe persoane pe tematica abuzului, iar acest fapt este un câștig pe care dorim să vi-l împărtășim!” Psihoterapeut Alina Bordaș-Mohorea – coordonatoarea campaniei.

”Deși maratonul voturilor s-a terminat și nu ne-am clasat pe primele locuri, ADRA România continuă lupta împotriva vilenței în familie, atât prin ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA” cât și prin acțiuni de prevenire și conștientizare a populației în București, dar și în alte zone. Proiectul ADRA  “Campania de informare şi conştientizare asupra fenomenului violenţei în familie” dorim să-l realizăm cu sprijinul vostru, așa cum ne-am propus, în zona Vrancei, în acest județ neexistând servicii specializate pentru victimele violenței în familie.” Psihoterapeut Alina Bordaș-Mohorea 

Proiectul ADRA ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA” oferă gratuit servicii directe victimelor din toată țara (psihologice, sociale, medicale), precum și asistență și consultanță juridică pentru cunoașterea drepturilor și inițierea proceselor pentru instituirea ordinului de protecție. De asemenea, persoanele găzduite în acest centru – Casa ADRA – beneficiază de pază și protecție, precum și de păstrarea anonimatului și confidențialității cazului lor.

 

Publicatiile si noile tehnologii

 

Directori ai caselor de editură, directori ai departamentelor Publicaţii şi manageri ai librăriilor din mai mult de 40 de ţări s-au reunit în Madrid, Spania, în perioada 5-7 noiembrie, pentru a participa la o conferinţă specială cu tema "Publicaţiile şi noile tehnologii".

La conferinţa organizată de Diviziunea Inter-Europa şi de editura Safeliz, au participat şi lideri ai Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste, precum Preşedintele Ted N. C. Wilson, Vice-preşedintele Delbert Baker şi Secretarul Asociat al Asociaţiei Pastorale Jonas Arrais. Au participat, de asemenea, cei trei administratori ai diviziunii şi directori ai diferitelor departamente. Numeroşi participanţi au spus că au considerat evenimentul un punct de reper în lucrarea de publicare.

Industria tipografică şi a publicaţiilor în ansamblu a fost pusă la încercare de dezvoltarea şi utilizarea tehnologiei, au spus liderii. Unul dintre obiectivele conferinţei a fost analizarea modului în care pot fi utilizate noile tehnologii în lucrarea cu literatură pentru îndeplinirea misiunii bisericii.

Vorbitorii veniţi din diferite părţi ale lumii s-au reunit pentru a împărtăşi ceea ce experimentează deja în raport cu noile tehnologii.

Unul dintre momentele cele mai importante ale evenimentului l-a reprezentat lansarea cărţilor interactive şi a unui portal web dezvoltat de Safeliz pentru susţinerea evangheliştilor cu literatură în lucrarea lor.

Ted N. C. Wilson a susţinut o prezentare specială cu tema „Ellen G. White: noile metode şi viitorul publicaţiilor în Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea”. Pastorul Wilson a subliniat faptul că Ellen White susţinut nevoia de a dezvolta şi utiliza noi metode pentru a face ca lucrarea lui Dumnezeu să avanseze, afirmând că „publicaţiile, atât în format tipărit cât şi în format electronic, vor continua să fie relevante până la sfârşit.”

Editura Safeliz, aflată într-o suburbie a Madridului, şi-a reinaugurat sediul în data de 6 noiembrie, după un amplu proiect de renovare. Noutăţile constau într-o librărie, un muzeu şi un showroom.

Safeliz este una dintre cele mai „internaţionale” edituri ale Bisericii Adventiste mondiale, tipărind cărţi în mai mult de 30 de limbi, acestea fiind distribuite de evanghelişti cu literatură în mai mult de 120 de ţări. 

 

Alejandro Medina, Sanfeliz/ ANN

 

 

 

Lucrarea pentru surzi din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea ia avant in intreaga lume

Lucrarea pentru surzi din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea ia avânt în lume, realizându-se o coordonare tot mai bună pentru a sluji mai bine o subcultură deseori neglijată.

Acesta este primul an în care fiecare dintre cele 13 diviziuni ale denominaţiunii are un coordinator pentru lucrarea pentru surzi, un pas anunţat în cadrul Consiliului Anual ce a avut loc în luna octombrie.

Cel ce a făcut anunţul în faţa Comitetului Executiv al Bisericii mondiale a fost Larry Evans, Director Asociat al Departamentului Administrarea Creştină a Vieţii, cel mai mare promotor al lucrării pentru  surzi.

“Suntem martorii unor lucruri interesante şi sperăm că vom continua să oferim resurse atât pentru ei, cât şi pentru a înţelege provocările cu care se confruntă acest grup unic”, a spus Evans.

“Doar aproximativ 2% dintre persoanele surde sunt creştine”, a adăugat el. “Trebuie să vobim mai mult despre cum putem ajunge la acest grup.”

Printre noile resurse pentru surzi se numără un nou site cu funcţii atât pentru surzi, cât şi pentru cei ce aud.

Surzii sunt deseori izolaţi de sursele tipice de învăţare şi încurajare spirituală. Atunci când aceştia sunt membri ai unei biserici care aude, deseori nu sunt incluşi în majoritatea activităţilor bisericii, inclusiv în conducerea bisericii.

Unele practici din cadrul comunităţilor pentru surzi sunt foarte diferite – capetele nu sunt aplecate în timpul rugăciunii, imnurile nu sunt cântate, ci se folosesc semne, iar in loc de a aplauda se face cu mâna.

Evans şi alţii precum vice-preşedintele Diviziunii America de Nord Debra Brill au îndemnat în mod constant denominaţiunea să înţeleagă modul în care le pot sluji mai bine surzilor.

În Statele Unite se organizează tabere de vară pentru surzi de mai mult de 30 de ani. În acest an a fost inaugurată în Kenya o şcoală pentru surzi ce este frecventată de 18 studenţi. În luna aprilie, 75 de personae din câteva ţări europene au participat la o întâlnire pentru surzi în Germania, iar în Brazilia, mai mult de 1.200 de persoane au fost luna trecută într-o tabără pentru surzi.

În regiunile în care nu există o abordare coordonată a lucrării pentru surzi, membrii bisericii se pot gândi la metode de a-I include pe aceştia în serviciile şi în conducerea bisericii, a spus Esther Doss, de la Three Angels Deaf Ministries, cu sediul în Greenbelt, Maryland, Statele Unite.

“Împrieteniţi-vă cu persoanele surde şi interacţionaţi cu acestea”, a spus Doss. “Nu trebuie să ne îngrijorăm că greşim – sunt obişnuiţi.”

Ea a adăugat că bisericile pot pregăti sau angaja interpreţi în limbajul mimico-gestual pentru a-i ajuta pe surzi să se simtă bineveniţi. “Folosiţi-vă puţin imaginaţia şi gândiţi-vă cum să faceţi mediul mai accesibil”, a spus Doss.

Mulţi susţinători ai lucrării spun că sunt necesare mai multe resurse, inclusiv un centru de pregătire în lucrarea pentru surzi pentru a pregăti pastori şi evanghelişti.

În 1996 Jeff Jordan a devenit primul adventist surd care a obţinut o diplomă de master în teologie în cadrul Universităţii Andrews. El este acum pastorul unei biserici online din statul American Tennessee care le slujeşte surzilor.

Jordan a spus că există puţini angajaţi ai Bisericii care lucrează doar pentru lucrarea pentru surzi. “Avem nevoie de mai multe persoane pentru a duce la capăt misiunea încredinţată de Isus”, a spus el.

Între timp, se pregăteşte pentru slujire primul pastor adventist surd din Brazilia, Douglas Silva, care va absolvi seminarul luna aceasta.

Pentru mai multe informaţii cu privire la lucrarea adventistă pentru surzi, vizitaţi adventistdeaf.org .

 

Ansel Oliver/ANN

 

 

Curierul Adventist - prima publicatie adventista din lume care si-a postat întreaga arhiva pe internet

Curierul Adventist, revista oficială a Bisericii Adventiste din România, a sărbătorit anul acesta un secol de existență. Cu ocazia Centenarului, organizat în luna mai, a fost prezentată arhiva Curierului în format electronic. Inițial, aceasta a fost disponibilă pe DVD și cuprindea toate revistele Curierul Misionar și Curierul Adventist publicate între anii 1914 și 2013.

Pentru a facilita accesul la arhivă a celor interesați, redacția a postat pe site-ul www.curieruladventist.ro toate cele aproape o mie de reviste. Acestea pot fi descărcate în format PDF și permit efectuarea de căutări după cuvânt-cheie. Curierul Adventist a devenit, astfel, prima publicație adventistă din lume care și-a postat întreaga arhivă pe internet, făcând-o accesibilă oricui și de oriunde.

Arhiva revistei Curierul Adventist are o valoare inestimabilă pentru Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România. Prin intermediul acesteia, credincioșii pot urmări creșterea și dezvoltarea Bisericii Adventiste de la începuturi până în prezent. Arhiva Curierului oferă posibilitatea întâlnirii nemijlocite cu pionierii Bisericii din România, facilitează călătorii prin diverse perioade și dezvăluie providența lui Dumnezeu, care și-a susținut poporul în tot acest timp.

Revista Curierul Adventist apare de douăsprezece ori pe an, iar un abonament costă 48 de lei și se poate face oricând în timpul anului (tel. abonamente - 021 326 17 50). Începând cu anul 2007 Curierul este prezent și pe internet la pagina www.curieruladventist.ro. Aici sunt postate diverse resurse precum experiențe, ilustrații pentru predici, explicații biblice, poezii și alte articole. Pe site se găsește și o secțiune în care este postată revista în limba maghiară, Adventszemle.

Cei interesați se pot înscrie prin intermediul formularului găsit pe site pentru a primi un buletin informativ cu cele mai noi informații despre Curier. Utilizatorii de Facebook pot căuta pagina Curierului unde vor găsi imagini și informații despre Biserica Adventistă mondială și din România.

În iureșul de noutăți și informații din zilele noastre, Curierul Adventist rămâne un reper în ceea ce privește doctrina, practica și speranța adventistă. Prin revistă, pe site sau pe Facebook, Curierul Adventist vine constant, proclamând aceeași solie de o sută de ani.

Iosif Diaconu, redactor Curierul Adventist

„Un Isus newyorkez” la Brasov

Foaierul Sălii Patria din Braşov a fost gazda unui vernisaj special organizat de Asociaţia AMiCUS România în colaborare cu filiala locală, în seara zilei de luni, 1 decembrie. După ce a participat la sfârşitul săptămânii la Congresul Naţional AMiCUS, artistul adventist Greg Constantine şi-a lansat public cartea de desene „Un Isus newyorkez”.

Vernisajul a dorit să evidenţieze imaginea lui Isus Hristos aşa cum s-ar vedea în zilele noastre. Profesorul Greg Constantine le-a mărturisit celor prezenţi: „Ideea pentru această serie de desene (n. „Jesus of New York” în limba engleză) mi-a venit ca urmare a dorinţei mele de a face ceva deosebit ca să-i ajut pe adolescenţi şi tineri să găsească punţi de legătură cu Isus aflat la aceeaşi vârstă ca şi ei. Am urmărit să îl prezint pe acest Isus cât se poate de uman, astfel încât tinerilor să le fie mai uşor să primească siguranţa şi susţinerea emoţională care izvorăsc din cuvintele şi acţiunile sale”.

Realizatorul emisiunii „Punctul de plecare” de la Speranţa TV, pastorul Adrian Bocăneanu, a fost cel care i-a introdus  pe cei prezenţi în tema expoziţiei, care a conţinut o parte din desenele ilustrate în carte, şi i-a conştientizat de prezenţa lui Isus în vieţile fiecăruia. El a amintit despre ocazia în care, cu douăzeci de ani în urmă, descoperea „pentru prima dată câteva dintre aceste desene ale maestrului Greg Constantine, [desene] născute din descrieri biblice şi din etosul Evangheliilor. Mă emoţionează gândul că privitorii vor simţi în aceste desene o chemare, o atracţie, că se vor identifica cu sentimentele curate şi idealurile de care era însufleţit şi Isus”.

Evenimentul a fost completat de muzică pentru suflet în interpretarea solistului Simeon Folfa din Cluj-Napoca şi de un moment de pantomimă a grupului artistic „Vocea Tăcerii” din Republica Moldova.

La final, artisul Greg Constantine a dat autografe tuturor celor prezenţi, pe cărţile oferite în mod gratuit de organizatori. Atât vernisajul cât şi cartea s-au bucurat de reacţii pozitive ale participanţilor, o persoană declarând: „E altceva. Nu am auzit şi nu am văzut aşa ceva până acum”.

„Mi-a plăcut foarte mult vernisajul. Ideea acestor desene, aceea de a-L transpune pe Isus în vremurile noastre mi s-a părut foarte originală. Poate în felul acesta cei care văd desenele vor fi curioși să afle mai multe lucruri despre viața lui Isus și să citească Biblia”, le-a mărturisit organizatorilor Emanuela Ţica, studentă din filiala AMiCUS Arad.

Gregory Constantine s-a născut şi a crescut în Canada (Windsor, Ontario). Părinţii săi provin din Daneş, în apropiere de Sighişoara. Până în prezent a călătorit în România de 14 ori ca să îşi viziteze rudele şi ca să participe la două expoziţii, ambele în Bucureşti, cu lucrări ale sale. A fost timp de 43 de ani profesor la Universitatea Andrews (SUA), unde a predat desen, pictură şi istoria artei. În acelaşi timp, şi-a prezentat lucrările în peste 32 de expoziţii individuale şi 65 de evenimente colective, la galerii de primă importanţă din New York, Chicago, Cleveland şi Florida. A publicat şase cărţi cu desene şi acuarele, fiecare dintre ele având ca temă un artist faimos şi lucrările acestuia. “Un Isus newyorkez” este cea de-a şaptea publicată, ediţie lansată exclusiv în limba română de Asociaţia Studenţească AMiCUS Bucureşti cu sprijinul Departamentului de Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România.

 

Beniamin Ghegoiu / AMiCUS Braşov

Studentii AMiCUS au spus intr-un glas „La multi ani, Romania!”

Sute de studenţi reuniţi cu ocazia Congresului Naţional AMiCUS România au făcut o urare inedită ţării noastre de Ziua Naţională. Înfruntând frigul şi zăpada, amicuşii au folosit ocazia de a fi împreună, adunaţi din toate colţurile ţării, pentru a cânta, de 1 decembrie, imnul României în Piaţa Sfatului din Braşov.

„Am organizat un flashmob special pentru a transmite că AMiCUS România se uneşte cu țara la momentele ei de sărbătoare şi pentru a oferi o urare și o îmbrățișare celor pe care i-am întâlnit în Piața Sfatului. De asemenea, ne-am folosit de ocazie pentru a-i invita pe localnici la vernisajul din acea seară a profesorului Greg Constantine”, a declarat Daniel Chirileanu, Director de Tineret în cadrul Uniunii Române.

După repetiţii muzicale şi pregătirea regiei la campusul de la Stupini, cei aproximativ 250 de studenţi au realizat flashmob-ul care a atras atenţia braşovenilor aflaţi la orele prânzului în centrul oraşului. Aşezaţi astfel încât să formeze conturul României, tinerii entuziaşti au început intonarea imnului naţional. Surpriza pentru trecători a fost la ultima strofă, când amicuşii au dat jos hainele groase şi au lăsat la vedere tricourile în culorile albastru, galben şi roşu, formând astfel un mare tricolor uman.

Mihai Braşov, capelanul filialei AMiCUS Bucureşti şi unul dintre organizatori a apreciat mult „dăruirea studenţilor care au îndurat frigul şi aşteptarea pentru a crea acest eveniment frumos. Atmosfera a fost extraordinară şi fost o mare bucurie să ne implicăm în acest proiect și să putem exprima prin cântec și culoare respectul pentru această țară minunată pe care ne-a dăruit-o Dumnezeu”.

Braşovenii nu au stat indiferenţi la această acţiune, aşa cum mărturiseşte şi Bianca Aelenei, una dintre studente: „am fost plăcut surprinsă să văd cum unii oameni ni se alăturau probabil din curiozitate și cum, în timpul intonorăii imnului, au intrat printre noi și au început să cânte și ei. Cred că ne-am atins scopul iar oamenii au reușit să simtă și ei spiritul prietenos AMiCUS”.

 „Noi, tinerii, am reuşit să mai transmitem un mesaj azi: avem speranţa că schimbarea vine începând cu noi şi e important să fim mai întâi nişte cetăţeni adevăraţi pentru a ne putea bucura de o ţară civilizată”, a declarat la final Beatrice Poenariu, studentă din filiala AMiCUS Craiova.

 După ce au urat României „La mulţi ani!”, studenţii s-au despărţit cu salutul de-acum consacrat al AMiCUS: „Hai să fim prieteni!”.

 

Beniamin Ghegoiu / AMiCUS Brașov

O nouă echipa la conducerea AMiCUS Romania

In perioada 28 noiembrie – 1 decembrie 2014, peste 500 de studenți din întreaga țară au participat la Congresul Național AMiCUS desfășurat sub moto-ul „Cu voi în toate”, având la bază versetul din Matei 28:20. 

Organizat de comitetul național AMiCUS în colaborare cu cele 11 filiale AMiCUS active în momentul de față (București, ITA, Constanța, Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Tg. Mureș, Brașov) și Departamentul Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, evenimentul și-a propus ca prin intermediul activităților și mesajelor transmise să le întărească participanților convingerea că Isus este cu ei în fiecare zi: la cursuri, în cămin, în pregătirea pentru a-L sluji pe Dumnezeu prin domeniul de studiu ales.

Pe parcursul celor 3 zile, studenții s-au bucurat de mesaje practice și încurajatoare prezentate de invitații speciali ai acestui congres: pastorul Jiwan Moon, director asistent pentru campusurile universitare laice în cadrul Departamentului Tineret al Conferinței Generale; pastorul Sebastien Braxton, fondatorul organizației de tineret R3,  profesorul de artă Greg Constantine, autorul volumului de schițe „Un Isus new-york-ez” și pastorul Marius Munteanu, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. 

Mesajelor susținute în plen li s-au adăugat seminare desfășurate pe teme de interes pentru viața studențească, cum ar fi: comunicarea, dezvoltarea autocontrolului și formarea unei echipe, folosirea și dezvoltarea abilităților artistice, transformarea oricărui domeniu de studiu într-unul cu potențial misionar și importanța unui mentor în viața unui student. Susținătorii acestora au fost specialiști în domeniile amintite dornici să împărtășească o parte din experiența și cunoștiințele lor cu participanți veniți din toată țara: conf. univ. dr. Dumitru Borțun, lector univ. dr. Corina Matei, dr. Nicolae Dan. 

Dincolo de mesaje spirituale și seminare, organizatorii au știut să introducă în program și o serie de momente care să confere programului un aspect dinamic, vioi și tineresc cum ar fi rapoarte video de prezentare a activităților din filiale, clipuri realizate de studenți care să ilustreze moto-ul Congresului: „Cu voi în toate”, momentele muzicale prezentate de corurile și grupurile vocale din filialele AMiCUS, momentele de rugăciune de dimineață organizate de filiala AMiCUS ITA, pauze de socializare pregătite cu atenție și Olimpiada Gospodarilor. Apărută la inițiativa filialei AMiCUS Iași, Olimpiada a avut ca scop dovedirea într-o manieră practică și plină de voie bună a faptului că un student nu este sau nu ar trebui să fie priceput doar la învățat dar și la activități gospodărești cum ar fi coaserea unui nasture, pregătirea mâncării, repararea unei prize, baterea unui cui etc.

Un alt punct important de pe agenda Congresului a fost reunirea Adunării Generale a membrilor AMiCUS cu scopul de a alege echipa care va coordona pe plan național activitatea asociației studențești AMiCUS. În urma discuțiilor și a votului, configurația echipei este următoarea: Gicu Dohotar (președinte AMiCUS Cluj), președinte; Radu Bompa (președinte AMiCUS Iași), coordonator proiecte; Evelina Cătrună (președinte AMiCUS Craiova), secretar. Într-o atmosfera plăcută și încurajatoare, aceasta a preluat ștafeta de la fosta echipă formată: din Eduard Jarnea, președinte; Camelia Iordache, secretar; Liviu Gava, coordonator proiecte, căreia întreaga asistență studențească i-a fost recunoscătoare pentru devotament și slujire. 

Cireașa de pe tort a fiecărui program de seară din cadrul acestei ediții a Congresului Național AMiCUS a fost prezența grupului „Vocea tăcerii” din Republica Moldova, finalist al concursului „Moldova are talent”, care folosind tehnica și pantomima au pregătit terenul pentru mesajul vorbitorului serii sau au subliniat într-un mod artistic mesajul transmis de acesta.

Participanții au plecat de la Congres având puternica asigurare a faptului că Dumnezeu este cu ei în toate lucrurile, indiferent de filiala în care sunt, facultatea la care studiază sau problemele cu care se confruntă.

 

Cristina Neagu și Eduard Jarnea, Departamentul Tineret

Hirotonire de pastori la Biserica Adventistă ”Salem” din Arad

Sabatul din 29 noiembrie 2014, a fost mare sărbătoare la Biserica Adventistă din Arad ”Salem”. În spiritul consacrarii și a săptămânii de rugăciune, cinci colegi, după doi ani de slujire ca pastori stagiari și alți patru ca pastori asistenți, au fost hirotoniți ca pastori în Biserica Adventistă: Paul Balaban, din districtul Făget, jud. Timiș; Adrian Belean, din districtul Marghita, jud. Bihor; Claudiu Gâșman din districtul Măderat, jud. Arad; Natanael Jigău, din districtul Reșița, jud. Caraș Severin și Florin Orodan din districtul Beliu, jud. Arad.

Aproape 600 de credincioși veniți din cele cinci districte pastorale, membri ai familiilor, prieteni și credincioși adventiști din Arad s-au închinat împreună și au marcat punerea deoparte de către Biserică a celor care urmează să-i conducă în calitate de pastori.

Despre importanța evenimentului a vorbit în introducere pastorul Pavel Memete, secretarul conferinței. Pastorii Ionel Soponariu, Liviu Roman, Ion Pop, Narcis Ardelea și Petru Hărdălau i-au prezentat pe cei cinci, în cuvinte care au reliefat cele mai importante momente din viață și slujirea de până astăzi. Cuvântul Scripturii pentru această ocazie specială, care a punctat frumusețea și responsabilitatea chemării la slujirea pastorală, a fost rostit de pastorul Marius Munteanu, președintele Uniunii Române, rugăciunea de consacrare a fost înălțată de pastorul Mihai Maur, președintele Conferinței Banat, cuvântul de trimitere a fost rostit de pastorul Ștefan Tomoiagă, secretarul Uniunii Române, cuvântul de bun venit a fost adresat prin pastorul Eduard Călugăru, trezorierul Uniunii, iar cuvântul de bun venit pentru soțiile de pastor a fost spus de Aneta Maur, președinta Asociației ”Păstorița” din Conferința Banat. Toată atmosfera și programul sabatului au fost îmbibate în muzică de calitate.

După masă, cei cinci pastori întăriți prin binecuvântare, și-au prezentat în fața bisericii declarația de misiune și bucuria de a sluji și a răspunde până la capăt chemării lui Dumnezeu.

 

Pavel Memete / secretar Conferința Banat

Subcategorii