Info Adventist

Pentru a primi Info Adventist vă rugăm să trimiteţi un email la comunicare (@) adventist.ro

sau să introduceți adresa dumneavoastră de email în căsuța din stânga apoi să apăsați "Abonare"

 

Info Adventist este un buletin prin intermediul căruia Departamentul de Comunicare dorește să evidențieze aspecte din viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea fiind realizat de catre Agenția Adventistă Română de Comunicare. Acesta este distribuit GRATUIT oricarei persoane interesate.

 

Preluare articole: Preluarea articolelor din Info Adventist este incurajata si gratuita. Cu toate acestea atunci cand preluati parti sau materiale intregi din acest buletin cuvintele : "Sursa: Agentia Adventista Romana de Comunicare" trebuie sa apara imediat sub titlu sau imediat dupa terminarea articolului si trebuie sa aiba aceeleasi caracteristici ca si a altor surse citate.

 

Trimitere stiri: Pentru o informare mai buna cu privire la viata Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România avem nevoie de stiri cu privire la actiunile sau evenimentele desfasurate în ţară sau peste hotare. Daca aveți astfel de informatii trimiteți-le chiar acum la comunicare (@) adventist.ro

 

Note:

  • Stirile pentru Info Adventist se primesc pana miercuri ora 20.00 . Trimiterea dupa data limita mentionata este acceptata insa informatiile vor fi preluate doar în numarul următor
  • Va rugam includeti diacritice si fotografii (daca este cazul) inainte de trimitere.

 

IMPORTANT PENTRU ABONATI

In anumite conturi de email mesajele ajung la folderul SPAM. Va rugam sa verificati aparitia buletinului Info Adventist in acest loc si sa selectati in dreptul acestor mesaje optiunea "Not SPAM" si adaugati adresa de email in "address book" sau "contacts". In acest fel mesajele vor veni pe viitor in mod corect in INBOX.

Program inedit al Comitetului Executiv al Uniunii Romane

Între 17 şi 19 aprilie 2015 s-au desfăşurat, în Bucureşti, lucrările de bilanţ pentru activitatea şi starea bisericii în anul 2014. De altfel, “starea Bisericii” și raportarea fiecărui credincios la Dumnezeu, a fost și subiectul unui mesaj al pastorului Marius Munteanu, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România: 

“Ştiu oamenii cât este „ora”, privind la noi? La noi, conducătorii. Am putea să le spunem, fără să ne bată inima de teama unui test poligraf, să ne urmeze exemplul? Ar ajunge sănătoşi la minte şi nevătămaţi într-o direcţie bună sau eventual până la următorul comitet sau proxima adunare electivă, dacă ne-ar urmări paşii?”

Noutatea acestui eveniment a constat în faptul că lucrările comitetului nu s-au desfăşurat numai în cadrul formal, obişnuit pentru un astfel de eveniment, ci ocazia aceasta a fost folosită de membrii comitetului pentru a se întâlni, a se închina şi a avea părtăşie cu credincioşii bisericii, și pentru a prezenta public o parte din rapoartele și experiențele anului 2014.

Astfel, vineri seara, membrii Comitetului Executiv au fost prezenţi la un serviciu divin desfăşurat la Editura Viață și Sănătate. La întâlnire au luat parte angajații editurii şi aparţinători ai acestora, care s-au bucurat de mai multe experienţe misionare, unele din Conferinţa Transilvania de Sud şi de mesajul spiritual transmis, bazat pe textul din Proverbele 25:13.

În Sabat, gazdele comitetului au fost două comunităţi din Bucureşti. Dimineaţă, programul s-a desfăşurat la comunitatea Balta Albă. Aici au fost prezentate experiențe de la conferinţele Banat, Transilvania de Nord, Oltenia și Moldova şi scurte rapoarte. A fost rostit un mesaj devoţional bazat pe pasajul din Isaia 21:11,12.

După-amiază, în comunitatea Învingători, au fost prezentate experiențe din Conferinţa Muntenia şi rapoarte ale unor instituţii adventiste precum: Centrul Media, Institutul Teologic, Editura, ADRA şi revista Semnele timpului. Mesajul spiritual prezentat s-a bazat pe textul din Evrei 7:25.

Comitetul Executiv al Uniunii intenţionează să folosească şi alte ocazii de acest fel pentru a se întâlni cu frăţietatea. Întâlnirile ar urma să se desfăşoare nu doar în Bucureşti, ci şi în alte comunități din ţară, care vor fi anunţate la timpul potrivit. Sentimentul tuturor după aceste întâlniri a fost că Dumnezeu conduce lucrarea bisericii din România. El așteaptă din partea tuturor credincioșilor să se implice în marea lucrare care mai este de făcut.

O parte dintre rapoartele şi mesajele prezentate pot fi găsite în ediția din luna mai a revistei Curierul Adventist.

Curierul Adventist

Prima editie a Conventiei Liderilor Bisericii Adventiste din Romania

In zilele de 20 si 21 aprilie a.c., la Stupini, Brasov, s-a desfasurat prima editie a Conventiei Liderilor Bisericii Adventiste din Romania, la care au participat membrii comitetelor administrative de conducere ale celor șase conferinte, comitetul Uniunii de Conferinte si directorii institutiilor Bisericii Adventiste la nivel national (ADRA, Centrul Media Adventist, Editura Viata si Sanatate si Institutul Teologic Adventist). 

La initiativa administratorilor Uniunii, pentru prima oara in istoria recenta a Bisericii Adventiste din România, conducatorii adventisti romani au avut in atentie, exclusiv, subiectul leadership. Intr-o atmosfera de serioasa reflectare  la mandatul primit de la Dumnezeu, obiectivele tehnice ale intalnirii - instruire in arta conducerii si schimb de experiente - au fost atinse prin prezenta si instruirea oferita de invitatul special, Dr. G.T.Ng, Secretar Executiv al Conferintei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Intre subiectele abordate s-au numarat: definirea leadershipului biblic, autenticitatea personala, raporturile de serviciu si relatiile personale dintre membrii comitetelor de conducere (conferinte si Uniune), simptome ale conducatorilor deficienti, scoala ascultarii, coordonatele succesului dupa Isus, neamestecul elementelor “politice” in procesul alegerilor la orice nivel organizatoric. Programul a oferit si timp pentru analizarea unor studii de caz (anonime, dar reale) pentru constientizarea pericolelor si responsabilizare sporita. 

“Este o sfanta datorie primita de la Dumnezeu, prin Adunarea Generala a Uniunii din 2014, sa intelegem rostul nostru de conducatori pentru asemenea vremuri. Si apoi, trebuie sa transmitem intregii bisericii un ton reformator, care sa aiba sorginte biblica, acoperire regulamentara si abordare unitara. Conducerea are in primul rand o dimensiune spirituala, urmata apoi de latura etica, de prevederile regulamentare, de prestatia publica a liderului, oprindu-ne la dimensiunea personala (de model) a conducatorului. Suntem obligati sa transmitem credinciosilor traseul prescris de Dumnezeu bisericii noastre, nu doar prin predici si decizii, dar si prin spiritul in care conducem, si prin respectarea randuielilor biblice si organizatorice in subiecte sensibile pentru orice structura de conducere: moralitate, finante, relatii intre colegi, adunari generale elective ale bisericii la orice nivel.” a precizat pastorul Marius Munteanu, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. 

Dupa aceste doua zile dedicate celor aproximativ 40 de conducatori adventisti, au urmat altele doua (22 si 23 aprilie) avand ca beneficiari aproximativ 200 de pastori adventisti din tara noastra, in cadrul programului de Educatie Continua organizat de Asociatia Pastorala a Uniunii de Conferinte. Acelasi dascal, dar subiecte diferite: chemarea pastorala, credinciosie in administrarea finantelor, capcanele lucrarii pastorale, misiunea, procesele elective, iar la final o sesiune de intrebari si raspunsuri. 

 

“Doamne, s-a intors lumea cu susul in jos” - Asociatia Ridica-te si Umbla a oferit de mancare la 140 de oameni ai strazii din Bucuresti

Duminică, 19 aprilie, Asociația ”Ridica-te si umbla” a-a ocupat de organizarea mesei pentru oamenii strazii, în cadrul proiectului Pâinea Noastră realizat de Bisericile Adventiste de Ziua a Șaptea din București. 

Atomsfera a fost impresionantă, persoane cu dizabilitati si voluntari, gătind la bucataria Asociatiei, ardei umpluti cu smantana, salam de biscuiti cu rahat si stafide la caserole, batoane de cereale, Eugenii si cate o paine de fiecare. Persoane cu probleme de vedere au facut mancare ca si cand nu au probleme … o altă membră a Asociației, aflată în cărucior a pregatit mancarea alaturi de celelalte persoane cu dizabilitati si de voluntari, desi poate să își folosească doar o mana, cealalta fiind paralizata. Aceiasi persoana, în mod regulat, face prajituri și gogoși (50-80 de porții) entru cei ce vizitează Asociația. 

“După pregătirea alimentelor, la ora 12,30, 35 de persoane cu dizabilitati si voluntari au sosit cu microbuzele la Gara de Nord. Am deschis ușa laterala a microbuzului si voluntarii din microbuz dadeau pungile persoanelor cu dizabilitati din scaunul cu rotile, care la randul lor dadeau beneficiarilor. Am vazut multa bucurie pe fetele celor din carucior ca fac un lucru util si de suflet. Nebunica (unul dintre liderii celor din gara de Nord), dupa ce i-a pus la rugaciune le-a spus ”Astazi va dau mancare persoanele cu dizabiliati. Sa nu uitati niciodata lucrul acesta!”” a relatat coordonatorul acetui proiect, pastorul George Uba. 

Peste 140 de persoane au servit porția normală dar și supliment … O doamna, vazand vestele rosii ale asociatiei a intrebat ce se intampla. Aurel Burcea, președintele Asociației  raspuns: ”Ridica-te si umbla”, o asociatie a persoanelor cu dizabilitati si Biserica cu acelasi nume da de mancare oamenilor strazii. Si mai venim.” Iar doamna, după cum ne-a mărturisit Aurel Burcea, a facut ochii mari si, apropiindu-se sa vada cum oamenii în carucior dădeau de mancare oamenilor strazii a spus: ”Doamne, s-a intors lumea cu susul in jos. Noi ar trebui sa facem asta, nu ei care sunt in suferinta!”

 

George Uba / AARC 

Voluntarii TinServ - vedetele campaniei de ecologizare din Sinaia

 

Ca o dovadă ca tinerii iubesc natura, un grup de tineri de aproximativ 140 fete și băieți, membri ai grupului TinServ (Tineri în Serviciul Voluntar) și-au petrecut vacanța participând, timp de 3 zile, în perioada 13 aprilie – 16 aprilie 2015, la o amplă acțiune de ecologizare a zonelor verzi din orașele Sinaia și Bușteni. Acțiunea este în al treilea an, grupul voluntar crescând de la 11  tineri implicați voluntar, la început, până la 137 de tineri, anul acesta.  

Evenimentul a fost remarcat de locuitorii din zonă, fiecare părând că îi cunoaște pe voluntarii îmbrăcați în verde iar știrile locale au acordat un spațiu generos acestui subiect.

Acțiunea, organizată de ASI România (Asociatia pentru Suport si Initiativa) și susținută de primăriile orașelor Sinaia și Bușteni, de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea  a reușit să redea zâmbetul de primăvară al naturii în mai multe zone din Sinaia și Bușteni.

Tinerii veniți atât din zonă cât și din Botoșani, Iași sau Constanța au strâns gunoaiele  aruncate  pe traseele  turistice, padure, albiile raurilor, si  au vopsit balustrăzi impreuna cu voluntari  localnici . Și nu au fost puține, dacă luăm în calcul că peste 1.300 de saci de gunosi au fost insuficienți… 

“Este de apreciat că mai există tineri astăzi care să fie interesați și de altceva decât de bani, distracție și sex. Copiii ăștia sunt un semn că lumea încă este normală. Mi-au dat lacrimile când i-am văzut cu câtă bucurie munceau” ne-a declarat  un pensionar din Constanța venit la odihnă în Sinaia.

Coordonatorul acțiunii, Valentin Burduloi,  care de trei ani se străduiește să adune tineri din toată țara care să participe la acțiuni ecologice în Sinaia ne-a declarat: “Este al treilea an când facem această acțiune în Sinaia și primul an în Bușteni. Anul acesta, grație finanțării primită de la Asociația pentru Suport și Inițiativă din România, o organizație non-profit , am reușit să ne organizăm mult mai bine și să avem un randament mai mare decât anul trecut. Totodată, implicarea activă a Primăriilor Sinaia și Bușteni a făcut ca acțiunea să aibe rezultate notabile. Îmbucurator este faptul ca celor 130 de tineri veniti ,li s-au alaturat un grup de 7 elevi de la colegiul Mihail Cantacuzino din Sinaia, voluntarii s-au simțit extraordinar, înscriindu-se deja pentru proiectul  de anul viitor , pentru ca da, dorim sa continuam acest proiect pana cand societatea va intelege ”.

Acțiunea de ecologizare s-a incheiat cu doua concerte care au avut loc la Sinaia si Busteni , sustinute de catre tineri implicati in proiectul Tinserv , promovat de televiziunea SperanțaTV și postul de radio Vocea Speranței care aparțin Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. 

Reprezentanții Bisericii Adventiste spun că a fost o bucurie pentru ei să poată susține o acțiune ecologică în care sunt implicați tineri: “problema cea mai mare a tinerilor este consumarea timpului liber. Există nenumărate atracții, mai mult sau mai puțin nocive pentru tineri, care le ocupă timpul liber. Este o datorie pentru noi ca societate să încurajăm tinerii să se implice în acțiuni voluntare, în special în natură, în activități de grup, în folosul societății”.

 

Usi deschise pentru moralitate

Sâmbătă 18 aprilie, Biserica Adventistă din strada Popa Tatu - București, a dorit să reafirme public unul dintre obiectivele creștinismului, acela de a promova viața trăită pe fundamentele principiilor morale în societatea de aici pregătind în același timp orientarea acestora către Dumnezeu. 

În cuvântul de deschidere, pastorul local Gabriel Dincă a apreciat prezența invitaților Conf. univ. dr. Bogdan Ciucă, senator Ionel Agrigoroaei, excelența sa Pr. Dr. Daniel Zikeli, prim preot al Bisericii Evanghelice C.A. (Lutherana), pastorul dr. Nelu Burcea, directorul Departamentului de Libertate Religioasă al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, Gabriel Ișvan, directorul Departamentului de Libertate Religioasă al Conferinței Muntenia și Ionel Turturică, coordonatorul local din Buzău al Asociației Conștiință și Libertate. 

În prezentarea sa, Gabriel Ișvan a arătat că moralitatea nu înseamnă doar a nu face lucrurile rele, ci mai mult, moralitatea înseamnă a face faptele bune, a-i iubi pe semeni, iar acest domeniu este nelimitat. Frumusețea acestui fel de moralitate activă a fost demonstrată din prezentarea clipurilor video cu știri difuzate de televiziuni naționale, în care erau prezentate faptele de bine ale unor adventiști de ziua a șaptea: școala din Namibia condusă de Sorin Neacșu, spitalul din Viziru, condus de Dana Borcea, bătrânii fără adăpost îngrijiți de Viorel Pașca sau Satul Bibic, care a popularizat Biblia printre bucureșteni. 

După prezentarea unui scurt istoric al Bisericii locale de către doamna Diana Aslan, Bogdan Ciucă a vorbit despre moralitate, subliniind faptul că uneori poate fi o ironie fină ca un un politician să vorbească despre acest subiect, deseori moralitatea fiind una conjucturală în lumea politicului.

“Poate că cineva poate să facă fapte bune, dar fără să aibă la baza lor moralitatea adevărat, moralitatea biblică; însă cu siguranță, cel ce are moralitatea biblică, are și fapte bune”, spunea dl. deputat Bogdan Ciucă, argumentându-și cuvântarea din Sfânta Scriptură și a apreciaț faptul că Biserica Adventistă promovează public principiile curate ale moralității biblice.

În încheiere, pastorul Nelu Burcea a reafirmat importanța libertății de conștiință pentru societatea noastră, arătând că doar pe aceste principii moralitatea se poate dezvolta și implicit, societate umană poate supraviețui.

Programul de aporximativ 2 ore a fost susținut de orchestra Bisericii locale, condusă de dirijorul Ionel Pascu și s-a bucurat de aportul solistei Mediana Vlad și a naistului Cornel Pană. 

 

Biserica Adventista din Vatra Dornei gazda corului Deo Gloria din Oradea

Sâmbǎtă 18 aprilie 2015, Biserica Adventistă din Vatra Dornei a fost gazda concertului prezentat de corul Deo Gloria din Oradea, prima oprire a acestuia în cadrul unui turneu care ca cuprinde localitǎţile Suceava şi Bistriţa.

Piesele muzicale au fost presǎrate cu versete biblice şi o piesǎ instrumentalǎ, având în centru jertfa şi învierea lui Isus Hristos.

Corul DEO GLORIA a fost înființat în anul 1993 de către Ovidiu Niculaș fiind format la început în mare parte din studenți și absolvenți ai Universităţilor din Oradea.

A primit mai multe premii şi distincții participând la festivaluri și concursuri din România, cum ar fi:  Festivalul corurilor de tineret "AGAPE" - Arad,  Festivalul de muzică sacră "Ecouri Transilvane" - Zalău, Festivalul coral "Laudate Dominum" - Sala Radio, Bucuresti.  Corul  DEO GLORIA  a publicat  9 albume audio și video și a prezentat numeroase concerte vocal-simfonice impreuna cu orchestra Deo Gloria (G.F. Handel, F. Mendelssohn, F.J. Haydn, Bob Krogstadt, Robert Sterling, Llyod Larson, John Purifoy, Mark Hayes, John Rutter ...), colaborând de asemenea cu diverse formații corale și instrumentale printre care corul Filarmonicii de Stat Oradea.

          

Ortansa Gabriela Danci / Responsabil comunicare Vatra Dornei / AARC 

Trei zile, 1700 de medici si voluntari, servicii de 20 milioane de dolari - surpriza oferită de adventiști orașului San Antonio, Texas

Mai mult de 1.700 de profesioniști și voluntari au organizat o uriașă clinică medicală și stomatologică gratuită în San Antonio, Texas, în perioada 8-10 aprilie 2015. Organizatorii au anunțat ieri că persoanelor fără asigurare medicală din San Antonio le-au fost oferite servicii medicale în valoare de 20.124.000 de dolari, la Alamodome. În cadrul clinicii au fost tratați 6.192 de locuitori, inclusiv 360 de persoane care au fost supuse unor intervenții chirurgicale minore. Organizatorii estimaseră oferirea de servicii medicale în valoare de 10 milioane de dolari, pentru 6.000 de persoane.

Evenimentul a fost organizat de Your Best Pathway to Health (Cea mai bună cale spre sănătate), a Asociației pentru Suport și Inițiativă (ASI), în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Sistemul de Sănătate Adventist și alte entități. Your Best Way to Health a fost organizată în colaborare cu Direcția Metropolitană de Sănătate a San Antonio, care lucrează îndeaproape cu Biroul Primarului Ivy R. Taylor.

Printre serviciile gratuite oferite în cadrul clinicii s-au numărat consultații medicale de rutină, servicii specializate pentru femei precum testul Papanicolau, consultații de specialitate în domenii precum cardiologie, gastroenterologie, neurologie, pneumonologie, reumatologie, boli infecțioase, chirurgie generală și ortopedică, pediatrie, oftalmologie și au fost oferite servicii de podiatrie, imunizări, screening pentru boli transmisibile sexual, masaj medical, terapie fizică, servicii de laborator, servicii de stomatologie, tunsori, servicii de capelanie și o masă gratuită.

Beneficiarii nu au avut nevoie de asigurare sau de un act de identitate. Nu a fost necesară realizarea prealabilă a unei programări decât pentru procedurile chirurgicale pentru care era nevoie de o consultație anterioară, și aceasta gratuită.

Clinica va fi organizată și în Spokane, Washington, în perioada 3-4 august 2015.

Costin Jordache  

Eden to Eden - Galerie de arta permanenta in cadrul Sediului Conferintei Generale

Angajații de la sediul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au inaugurat săptămâna trecută trei noi centre în cadrul Sediului Conferinței Generale.

O ceremonie organizată în prima jumătate a acestei luni la sediul Conferinței Gnerale a marcat deschiderea galeriei de artă Eden to Eden (Din Eden în Eden), centrul pentru vizitatori al Ellen G. White Estate și Biblioteca Biblical Research Institute (Institutul pentru Studierea Bibliei).

Eden to Eden este o expoziție permanentă care ilustrează povestea mântuirii de la creație la restaurarea Noului Pământ după revenirea lui Hristos. Eden to Eden transformă holul principal „într-o galerie de artă care conține mai mult de 70 de piese ce redau istorisiri biblice. Artiști adventiști de ziua a șaptea precum Nathan Greene și Lars Justinen au creat toate operele expuse în galerie.

Planurile pentru realizarea galeriei au început la scurt timp după alegerea lui Ted Wilson în funcția de președinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, în 2010. Acesta a dorit ca sediul Bisericii să transmită faptul că instituția crede în Biblie și este centrată pe Isus.

„Sper ca oamenii să ia de aici iubirea incredibilă a lui Dumnezeu și dorința Sa de a intra în viețile noastre și de a ne putea conduce spre veșnicie pe fiecare dintre noi”, a spus Wilson. „Iar pe măsură ce văd ceea ce a făcut Dumnezeu în trecut, și modul în care El conduce în prezent, ei vor vedea că Dumnezeu a condus cu adevărat în propriile lor vieți. Sper că atunci când vor pleca de aici vor fi inspirați să își țină mâna în mâna lui Dumnezeu.”

Liderii Bisericii au avut, de asemenea, posibilitatea de a vedea părți din centrul pentru vizitatori Ellen G. White Estate, care se află, de asemenea, în sediul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Renovat recent, acesta a fost creat pentru a oferi o prezentare a vieții și lucrării lui Ellen G. White, pionieră a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, adaptată secolului XXI.

Diferitele exponate interactive prezintă numeroase aspecte ale vieții ei, inclusiv începuturile ei umile, acceptarea darului profetic și scrierile ei.

Jim Nix, director al Ellen G. White Estate, a dorit să creeze o experiență care i-ar determina pe vizitatori să dorească să o cunoască pe femeia din spatele chemării profetice.

„Am avut acest vis timp îndelungat. Mi-am dedicat viața încercării de a aduce la viață istoria adventistă pentru credincioșii și tinerii noștri, iar centrul pentru vizitatori este, într-un sens este o împlinire a acestui vis”, a spus Nix. „Am dorit un loc în care părinții, bunicii, mătușile, unchii, familiile aflate în vacanță ar putea veni împreună cu tinerii lor; un loc în care pastorii să poată aduce noi credincioși și în care să poată vedea un pic din viața și lucrarea lui Ellen White.”

Biblioteca recent renovată a Biblical Research Institute al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a fost, de asemenea, inaugurată duminică.

Institutul promovează studierea și aplicarea teologiei adventiste de ziua a șaptea. Biblioteca va susține misiunea institutului, oferindu-le liderilor bisericii, angajaților și cercetătorilor posibilitatea de a cerceta materiale academice și teologice.

În timp ce galeria Eden to Eden este deja deschisă publicului, centrul pentru vizitatori Ellen G. White Estate va fi deschis publicului începând din luna iunie.

ANN

Bisericile din Bucuresti vor fi gazdele Comitetului de Bilant din 17 - 19 aprilie 2015

În perioada 17 - 19 aprilie 2015 va avea loc la București Comitetul Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Spre deosebire de alți ani, membrii comitetului de bilanț vor vizita, în Sabatul din 18 aprilie a.c., bisericile Balta Albă și Învingători din București, unde vor prezenta credincioșilor experiențe și rapoarte din activitatea departamentelor Uniunii de Conferințe din anul 2014.

La eveniment vor fi prezenți membrii comitetului Uniunii de Conferințe, președinții celor șase Conferințe și directorii instituțiilor Bisericii.

“Ne propunem ca întâlnirea să aibă loc în cadrul unei biserici, atât pentru a crește gradul de informare și de transparență, cât și pentru a oferi un semnal de apropiere către credincioși”, a dorit să sublinieze pastorul Ștefan Tomoiagă, secretarul executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. 

Programul de Sabat este următorul:

Sabat dimineață, Balta Albă, ora 9:00 – 12:30

Sabat după-amiaza, Învingători, ora 17:00 – 18:30

„Scoala parintilor” isi deschide portile pentru tine

Centrul Medical Premed organizează „Școala părinților”, o serie de opt sesiuni interactive susținute de Lucian Cristescu – profesor, conferențiar international și autor de carte. „Școala părinților” se desfășoară în perioada 22 aprilie – 10 iunie, în fiecare miercuri de la ora 19.00, la Centrul Medical Premed din str. Prelungirea Ghencea nr. 27, sector 6, București.

În cadrul Școlii părinților, participanții vor învăța cum să dezvolte capacitățile pozitive, înnăscute, ale copilului și să înlăture tendințele negative care apar pe măsură ce copilul crește. Societatea s-a schimbat, au apărut oportunități și pericole noi, de aceea vechile metode de educație – învățate de la părinți și bunici – sunt depășite. Cele opt întâlniri se adresează în special proaspeților părinți, care se confruntă cu provocarea vieții lor: a crește și educa un copil, a-l ghida și a-i transmite valori morale într-o lume confuză și superficială. 

„Școala părinților”, care a avut un mare succes în orașe precum Sibiu, Târgu Mureș și chiar în rândul românilor din Dublin, s-a născut din experiența de părinte a profesorului Lucian Cristescu. „Acum, când privesc în urmă, realizez că unul dintre momentele de criză ale vieții mele a fost întâlnirea cu primului meu născut”, a mărturisit domnia sa. „Ce să fac cu el? Cum să îl cresc? Nimeni nu mi-a spus, n-am învățat nicăieri... Am făcut greșeli, dar de aici am învățat ce trebuie să spun altora ca să nu greșească”.

Iată câteva dintre temele care vor fi discutate în cele opt sesiuni ale Școlii părinților:  condiţia noii generaţii – statistică negativă, cele trei paliere ale educaţiei, comandamentele de viaţă, temperamentele, roluri parentale: patern vs. matern, joaca – atelierul vieţii, inteligenţa multiplă, perioadele critice, „disciplinarea”, „imaginea de sine” şi  caracterul, „conflictul dintre generaţii”, auto-educarea şi empatia de sine. 

Părinții sau bunicii care doresc mai multe detalii sunt invitați să sune la numărul 0752.58.88.12 sau să trimită un e-mail la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , sau pot veni direct la prima întâlnire miercuri, 22 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Medical Premed din str. Prelungirea Ghencea nr. 27, sector 6, București.

Subcategorii