Info Adventist

Pentru a primi Info Adventist vă rugăm să trimiteţi un email la comunicare (@) adventist.ro

sau să introduceți adresa dumneavoastră de email în căsuța din stânga apoi să apăsați "Abonare"

 

Info Adventist este un buletin prin intermediul căruia Departamentul de Comunicare dorește să evidențieze aspecte din viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea fiind realizat de catre Agenția Adventistă Română de Comunicare. Acesta este distribuit GRATUIT oricarei persoane interesate.

 

Preluare articole: Preluarea articolelor din Info Adventist este incurajata si gratuita. Cu toate acestea atunci cand preluati parti sau materiale intregi din acest buletin cuvintele : "Sursa: Agentia Adventista Romana de Comunicare" trebuie sa apara imediat sub titlu sau imediat dupa terminarea articolului si trebuie sa aiba aceeleasi caracteristici ca si a altor surse citate.

 

Trimitere stiri: Pentru o informare mai buna cu privire la viata Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România avem nevoie de stiri cu privire la actiunile sau evenimentele desfasurate în ţară sau peste hotare. Daca aveți astfel de informatii trimiteți-le chiar acum la comunicare (@) adventist.ro

 

Note:

  • Stirile pentru Info Adventist se primesc pana miercuri ora 20.00 . Trimiterea dupa data limita mentionata este acceptata insa informatiile vor fi preluate doar în numarul următor
  • Va rugam includeti diacritice si fotografii (daca este cazul) inainte de trimitere.

 

IMPORTANT PENTRU ABONATI

In anumite conturi de email mesajele ajung la folderul SPAM. Va rugam sa verificati aparitia buletinului Info Adventist in acest loc si sa selectati in dreptul acestor mesaje optiunea "Not SPAM" si adaugati adresa de email in "address book" sau "contacts". In acest fel mesajele vor veni pe viitor in mod corect in INBOX.

Biserica Adventista raspunde deciziei Curtii Supreme a Statelor Unite cu privire la casatoria intre persoane de acelasi sex

Nota editorului ANN: Diviziunea America de Nord a dat publicității următoarea declarație ca răspuns la hotărârea Curții Supreme a SUA privind căsătoria între persoane de același sex de vineri, 26 iunie 2015.

Vineri, 26 iunie, Curtea Supremă a SUA, a decis legalizarea căsătoriei între persoane de același sex pe întreg teritoriul Statelor Unite.

În ciuda deciziei Curții Supreme, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea își menține convingerea fundamentală că unirea prin căsătorie a fost stabilită de Dumnezeu în Eden și confirmată de Isus ca fiind o uniune pentru întreaga viață între un bărbat și o femeie.

Deși Biserica respectă opiniile celor care pot gândi diferit, ea va continua să învețe și să promoveze convingerea bazată pe Biblie, conform căreia căsătoria are loc între un bărbat și o femeie.

Biserica Adventista de Ziua a Șaptea crede că toți oamenii, indiferent de rasă, sex sau orientare sexuală, sunt copiii lui Dumnezeu și trebuie să fie tratați cu politețe, milă, și o dragostea ca a lui Hristos.

Mai multe informatii cu privire la convingerile Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea cu privire la căsătorie pot fi găsite AICI

 

Diviziunea America de Nord a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

 

 

Invitatie pentru romanii participanti la Sesiunea Conferintei Generale

Participanții români la Sesiunea Conferinței Generale din San Antonio sunt invitați sâmbătă, 11 iulie a.c., între orele 15.00 - 17.00, în sala Marriott Riverwalk, Alamo Ballroom, Salon C (Theater Setup).

Ca de obicei, in istoria acestor congrese mondiale, intalnirea va avea ca obiective: cunoastere, impartasire de experiente si proiecte si scurte prezentari din partea organizatorilor, Uniunea Romana si Romanian Advisory, la care se vor adauga mesaje din partea diasporei romanesti. 

Se va reveni cu detalii in urmatorul buletin informativ. 

Uniunea Romana 

Programul emisiunilor difuzate de Hope Channel si preluate de Speranta TV in timpul Sesiunii Conferintei Generale

Programul emisiunilor difuzate de Hope Channel

si preluate de Speranta TV in timpul Sesiunii Conferintei Generale 

 

1. Buletinul informativ ANN - va fi transmis in Romania in intervalul 3 - 12 iulie, incepand cu ora 19.00 Având o durată de aproximativ 30 de minute, acesta va fi transmis cu un decalaj de 24 de ore fata de difuzarea de pe Hope Channel. 

2. Devotionalul de seara si Rapoartele Diviziunilor - va fi difuzat de luni (6 iulie) si pana duminica, incepand cu ora 22.00 Programul are o durată de aproximativ doua ore

3. Perspective, cu Mark Finley. Emisiunea de aproximativ 30 de minute va fi difuzată imediat după devoțional, in intervalul 3 - 12 iulie. Gazda emisiunii va discuta unele aspecte din programul zilei si va face comentarii personale pe marginea lor. 

 

Cristian Magura / Speranta TV

Buletinul Presedintelui

 

Bine v-am regasit, 

 

Tocmai am depasit cea mai lunga zi din an si una dintre cele mai solicitante luni calendaristice, daca privesc retrospectiv agenda activitatilor bisericesti la care am fost invitat sau pe care le-am desfasurat. 

Intalniri cu pastori

La Targu Mures, pentru pastorii din Transilvania de Sud. In prima dintre cele doua zile puse deoparte pentru sinteza activitatii misionare si pregatirea urmatorului sezon de activitate, le-am fost alaturi, apreciind din nou organizarea programului dar si agenda bisericeasca a grupului slujitorilor din centrul tarii. 

La Cernica, pentru familiile pastorilor din Bucuresti - intalnire informala, de partasie, in organizarea asociatiei sotiilor de pastori din zona. Am fost martorul activ al unei superbe atmosfere de dupa-amiaza, presarata cu rugaciune, aniversari, voie buna, experiente pastorale si hrana pregatita de familiile participantilor. 

Comitete Executive ale Conferintelor, la Muntenia si Oltenia - ocazii de bilant (Bucuresti) sau de perspectiva misionara si decizii administrative (Craiova). 

Intalniri de examinare a pastorilor propusi pentru hirotonire - la Bucuresti si Craiova. Dupa cum se cunoaste poate, drumul unui pastor stagiar catre hirotonire are o lungime de cel putin 6 ani, cu opriri regulamentare pentru analizarea activitatii desfasurate. In cele din urma, dupa intocmirea unor rapoarte ce cuprind si evaluari din partea bisericilor pastorite si de catre angajatori, urmeaza o ultima testare publica in cadrul acestui proces, condusa de administratorii Uniunii si comitetul Conferintei gazda. Mijlocul final de verificare si de apreciere a cunostintelor si atitudinilor unui candidat la hirotonire consta intr-un examen oral cu doua probe: testarea cunostintelor dogmatice si analizarea unor situatii concrete de drept bisericesc, urmate de un dialog personal cu fiecare candidat si sotia acestuia. 

Emotiile evidente, nu pot acoperi interesul viu pentru atingerea acestui prag unic de responsabilitate si autoritate in Biserica Adventista. 

Hirotoniri de pastori, impreuna cu colegul meu si secretarul Uniunii, fr. Stefan Tomoiaga 

6 iunie - Ramnicu Sarat pentru 2 familii pastorale din Conferinta Muntenia: Corina si Florin Ghita, alaturi de Romina si Mihai Papadopol. Biserica locala, gatita si pregatita de sarbatoare, si-a aratat potentialul organizatoric mare dar si limita de spatiu pentru toti participantii. O stire despre acest eveniment a fost publicata intr-un numar precedent al buletinului informativ. 

13 iunie - Pascani pentru 3 familii de pastori din Conferinta Moldova: Nina si Dragos Apostol, Ana Maria si Ionut Nunu, Aida si Viorel Sestun. Si biserica din Pascani, eleganta, implicata, bine pregatita a fost neincapatoare pentru oaspetii celor trei sarbatoriti, insotiti in aceasta unica experienta de intregul comitet al Conferintei Moldova. 

20 iunie - Pitesti pentru alti 3 pastori, din Conferinta Oltenia: Daniel Grigore, Anca si Emanuel Filisanu, Alina si Remus Mateciuc. Biserica din Pitesti, organizatoare pentru a treia oara in istoria recenta a unui asemenea moment de referinta, a strans oaspeti din cel putin trei districte, iar credinciosii pitesteni au onorat cu pregatire si bun gust (la propriu) o sarbatoare de acest nivel.  

Felicit conducerile celor trei conferinte pentru efortul de pregatire a acestor pastori pentru marea slujire, pentru elementele inedite introduse in program, pentru mobilizarea prin prezenta si pentru tonul sanatos pe care l-au transmis prin atitudine si vorbe.  

Proiecte speciale ale personalului Uniunii de Conferinte 

La initiativa colegelor noastre secretare, de cateva luni de zile, avem in atentie situatii speciale pentru care ne mobilizam sa intervenim. In fiecare luna, toti angajatii de la sediu contribuim cu o suma minima la un proiect umanitar sau misionar. Cu banii si produsele care se strang, inseninam cateva priviri, hranim cateva guri, potolim cateva temeri si ne achitam de una dintre datoriile oricarui pamantean: sa iubim mila. Astazi pleaca spre o familie din judetul Calarasi micul nostru dar, sub forma de obiecte de imbracaminte, produse alimentare, jucarii, carti etc. 

La inceputul lunii mai, pentru 3 zile de lucru, am lasat la sediu cativa “ofiteri de serviciu” si am plecat sa fim misionari, sub alta forma. Pentru prima zi, 2 iunie, la propunerea Conferintei Muntenia, careia i-am cerut sprijinul prin a ne oferi loc de slujire, am mers la Calugareni (GR). Da, localitatea de pe Neajlov unde cu exact 420 de ani in urma, Mihai Viteazu ii astepta pe cei care-i pusesera gand rau, ostile otomane. Noi am mers sa ajutam pe inimosul pastor Titu Ghejan, care de cativa ani sustine cu credinta si prezenta mica grupa care se aduna intr-o casa de pe soseauna internationala ce strabate localitatea. Sub coordonarea colegului nostru, Daniel Chirileanu, efectivul Uniunii s-a unit cu “fortele” locale, reprezentate de surori la bucatarie, pastor in relatie cu primaria si cativa membri alaturi de noi. Obiectivul? Soseaua internationala Bucuresti - Giurgiu care pe o portiune insemnata a fost curatata - s-a indepartat materialul antiderapant depus in timpul iernii, s-au curatat scurgerile pentru apele pluviale si s-au vopsit bordurile. 

In urmatoarele doua zile, sprijinul misionar a fost oferit Satului Biblic, iniativa inedita a Bucurestiului, aflata la a  doua editie, despre care ati citit recent intr-o stire AARC. 

Suntem vorbiti sa organizam in fiecare an o asemenea saptamana misionara, pentru colectivul credincios si priceput de la sediul national al bisericii noastre. 

Biserici locale vizitate - in afara celor enumerate mai sus

Bacau-Speranta - foarte vizibila, nu doar pentru ca este construita la soseaua internationala, cea de-a treia biserica din Bacau, in ordinea cronologica a infiintarii, ne-a oferit un sfarsit linistit de Sabat: cor, oaspeti cu alte orientari religioase, grup de clopotei, atmosfera de familie interesata de sustinere frateasca in rugaciune, toate intretinute de slujirea pastorului L.Avramiea. Pe scurt, biserica aceasta isi respecta responsabilitatea de a fi “speranta”. V-o spun din convingere, ca unul care ii cunosc de zeci de ani, intrucat cu multi dintre ei am fost odinioara parte a singurei biserici adventiste din municipiul resedinta de judet. 

Lucieni (DB) - La invitatia pastorului care se apropie de finalul mandatului sau aici, M.Avramescu, vizita mea a cuprins doua parti distincte: inchinarea publica in care am remarcat prestatia corului, a grupului de fluierase, flaut, ocarina si pian, buna reprezentare a publicului tanar si dispozitia credinciosilor de a interactiona cu vorbitorul atunci cand li se ofera ocazia, in timpul mesajului. 

Cea de-a doua parte a insemnat dorinta reciproca, a mea si a credinciosilor de a dialoga dupa partea liturgica. Si am vorbit pentru aproape doua ore pe diferite subiecte de actualitate bisericeasca. Salut interesul lor pentru sanatate spirituala si vadita dorinta de a se pastra dedicati salvarii altora. 

Racaciuni (BC) - Construita in 1959, micuta biserica de pe malul raului care de multe ori a “umplut-o” la propriu, ne-a primit la deschiderea Sabatului cu inimi calde, planuri proaspete, cu mesajul pastorului V.Ciobanu si cu vis de crestere. Rugati-va pentru cautarea lor dupa un nou locas de inchinare! 

Curtea de Arges (AG) - Nu a fost o vizita in premiera, dar de fiecare data credinciosii si pastorul A. Butuc ma surprind cu ceva nou. De data aceasta cu prezenta unor credinciosi din localitati invecinate si cu un proaspat grup de clopotei. A fost incurajatoare si dorinta lor de a mai petrece timp impreuna, pentru rugaciune, conversatie, impartasire de noutati de pe “front” si perspective noi pentru viitor. 

Este ultima noastra intalnire pe aceasta cale, inaintea celei de-a 60-a Sesiuni a Conferintei Generale (2-11 iulie 2015). In ultimele doua numere ale Curierului Adventist am raspuns indirect la unele intrebari care mi-au fost adresate verbal sau in scris sau pe care le-am dedus la diferite intalniri. In fiecare postare, la rubrica “De la inima la inima” am transmis, din convingere, increderea mea ca agenda acestui congres mondial, este stiuta si vegheata de Dumnezeu, ca intotdeauna in istoria noastra bisericeasca. Pentru toti cei care declarati dragoste Domnului nostru, am un singur si detonant indemn: continuati sa va rugati si vegheati prin fapte mersul spre Imparatie al poporului nostru asteptator.  

 

Sabat cu gust de cer!

Al dumneavoastra, 

Marius Munteanu   

Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti a primit 160 de seturi de lenjerie din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Ploiesti

Sistemul medical din Romania este adesea neputiincios in fata neajunsurilor financiare, material si sanitare de care pacientii care trec zilnic pragul spitalelor si al suferintei au mare nevoie. Multi pacienti au diferite nevoi in suferinta, dar putini dintre acestia se reintorc sanatosi in spitalele in care au fost ingrijiti pentru a da o mana de ajutor si stemului sanitar. O astfel de surpriza insa a avut Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, atunci cand a primit o donatie de 160 de seturi de lenjerie pentru paturile spitalului.

Intreaga poveste a pornit de la Cornel Popa, un fost pacient al Spitalului din Ploiesti, dar si pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din oras. Observand nevoile cu care sistemul sanitar se confrunta zi de zi, a hotarat sa demareze un proiect impreuna cu enoriasii bisericii.

Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, cea mai mare unitate sanitara din Judetul Prahova, a primit lenjerie pentru fiecare pat din sectiile: terapie intensiva, neurologie, ortopedie si chirurgie plastica. Prin aceasta donatie, personalul acestui spitalul isi va putea desfasura activitatea, iar pacientii vor putea fi tratati in conditii mai bune.

Proiectul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Ploiesti nu se opreste aici. Donatorii si-au propus sa repete aceasta experienta, astfel incat fiecare pat al spitalului judetean de urgenta din Ploiesti sa primeasca o noua lenjerie.

 

Speranta TV

ADRA Romania si Asociatia Respiro semnează acordurile de finantare in valoare totala de 1.000.000 euro

În urma publicării listei finale a planurilor de afaceri câștigătoare la concursul organizat în cadrul proiectului ”Step-by-step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia si București-Ilfov” (ADRA medii finale castigatori STEP BY STEP), ADRA România și Asociația Respiro au început semnarea acordurillor de finanțare cu cei 41 de câștigători, cu un buget total de 1 000 000 EURO.

Conform prevederilor art. 5.7. din Instrucțiunea POSDRU NR. 108 / 11.05.2015 au fost declarate câștigătoare 41 de planuri de afaceri, fiecare plan de afaceri fiind finanțat cu o subvenție nerambursabilă în valoare maximă de 25 000 EURO.

În conformitate cu art. 5.6. din Instrucțiunea POSDRU NR. 108 / 11.05.2015 a fost consitutuită și o Listă de rezervă (ADRA medii finale lista rezerva STEP BY STEP) cu cele 18 planuri de afaceri ale beneficiarilor care s-au prezentat la interviu.

Prin proiectul “Step by step” – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile SV Oltenia și București-Ilfov, ID150254, finanțat de Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007-2013 și implementat de către Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România – beneficiarul (solicitantul) proiectului – având ca parteneri S.C. R4-Consultanța și Formare Profesională SRL, Asociația Respiro și Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională – CREFOP se dorește revitalizarea, dezvoltarea și implementarea antreprenorialului în regiunea SV Oltenia și București-Ilfov. Proiectul se încadrează în următoarele Politici si Strategii Europene: Strategia Europeană privind Ocuparea forței de muncă, în pachetul privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, prin promovarea și sprijinirea ocupării pe cont propriu, dezvoltarea întreprinderilor sociale și înființarea de noi întreprinderi.

Felix Gabriel Combei, Mehedinți (Tăierea și rindeluirea lemnului – CAEN 1610): ”Cu ajutorul celor de la ADRA România, am reuşit (nesperat de repede) să pot accesa un proiect european nerambursabil. Acest lucru îmi dă o mare încredere că oricine dorește poate să reușească, deoarece toți cei implicați în acest proiect au fost foarte profesioniști și totodată transparenți. Vă mulțumesc mult!”

 Virginia Barbu Becherescu, Olt (Fabricarea jucăriilor și jocurilor – CAEN 3240): ”Proiectul ADRA a însemnat pentru mine o oportunitate unică, care mă va ajuta să mă dezvolt pe plan profesional. Într-o oarecare măsură, acest lucru s-a întâmplat deja, deoarece însăși competiția a fost o școală importantă. Pot să vă spun că, chiar dacă nu aș fi obținut finanțarea, beneficiile aduse de programul de instruire au însemnat o treaptă în plus din punct de vedere profesional”.

 

Robert Georgescu / Director Executiv / ADRA România

Trei noi pastori hirotoniti in Oltenia

Sâmbătă 20 iunie, s-a desfășurat la Pitești într-un cadru solemn, un serviciu de hirotonire a trei pastori care activează în cadrul Conferinței Oltenia. Momentul a  purtat amprenta prezenței divine iar pentru cei trei pastori, ocazia de față a fost o încununare a conducerii providențiale a lui Dumnezeu manifestată plenar în viețile lor.

Pastorii nou hirotoniți sunt: Filișanu-Stănescu Emanuel ce a activat în districtele Corabia (OT) și Pitești (AG), Grigore Daniel care a păstorit districtele Călimănești (VL) și Slăvești (VL) precum și Mateciuc Remus, a cărui experiență pastorală se leagă de districtele Vârtoape (TR) și Valea Mare (GJ). 

Programul  hirotonirii s-a desfășurat în prezența unui public de câteva sute de persoane și a avut drept invitați pe frații Marius Munteanu și Ștefan Tomoioagă, președintele și respectiv secretarul Uniunii de Conferințe, iar din partea Conferinței Oltenia au participat membrii comitetului alături de care s-au aflat alți colegi pastori. 

După momentul prezentării celor trei a urmat mesajul spiritual rostit de pastorul Marius Munteanu, președintele Uniunii de Conferințe, care a desfășurat înaintea tuturor profilul uman și spiritual al lui Ghehazi, ce a ignorat chemarea la slujire și a ales valorile nesemnificative care golesc existența umană de conținut și valoare autentică. 

După aceea, cei trei pastori au fost hirotoniți prin punerea mâinilor, iar rugăciunea fost înălțată de pastorul Aurel Neațu, președintele Conferinței Oltenia, care a purtat prin intermediul cuvintelor rostite , dorințele tuturor ca pastorii să fie conduși providențial de Dumnezeu în vederea împlinirii chemării la slujire.

Ulterior acestui moment a fost prezentarea mesajului de trimitere al pastorilor hirotoniți spre oameni și nevoile lor, iar mai apoi au fost rostite mesajele de bun venit în familia pastorală adresate lor cât și soțiilor acestora. Spre final, cei trei pastori au așezat pe altarul momentului cuvinte de apreciere pentru Dumnezeu și pentru aceia care i-au susținut în actul pastoral, fie că a fost vorba de cei dragi sau de membrii din comunități.

Muzica sacră, corală sau instrumentală, prezentă în cadrul programului, a accentuat dimensiunea spirituală a ocaziei și a finalizat prin imnul Martorii Mei, portretul unui program ce L-a avut în prim plan pe Dumnezeu, care călăuzește vieți și le oferă un sens.

 

Niță Petre/  director Comunicare / Conferința Oltenia

 

Dr. Ganoune Diop, reprezentantul Bisericii Adventiste la ONU atrage atentia asupra celor inchisi pentru credinta lor

Suferința celor închiși pentru credința lor ar trebui să se afle mai sus pe ordinea de zi a agențiilor internaționale de monitorizare și a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, spune reprezentantul Bisericii mondiale la Organizația Națiunilor Unite, dr. Ganoune Diop.

Diop a făcut aceste comentariile la întoarcerea din Geneva, Elveția, unde a reprezentat biserica în timpul sesiunii de lucru a Consiliului pentru Drepturile Omului al Organizației Națiunilor Unite, care a debutat luni, 15 iunie, la Palatul Națiunilor. În timpul petrecut acolo, Diop a participat la întâlniri și discuții cheie și s-a întâlnit cu Heiner Bielefeldt, raportorul special al ONU privind libertatea religiei sau convingerilor.

Diop, care participă în mod regulat la întrunirile Organizației Națiunilor Unite din Geneva și New York, spune că, în general, problema libertății religioase tinde să fie tratată ca o „soră mai mică” mai puțin importantă în panteonul drepturilor omului.

„Cu toate acestea, libertatea religioasă este fundamentală și este interconectat cu toate celelalte drepturi ale omului”, spune Diop. „Un stat care respectă dreptul individului de a avea, practica, sau a-și schimba convingerile religioase, este un stat care, cel mai probabil protejează demnitatea umană și în alte moduri. Drepturile omului nu pot fi separate în mod artificial; sunt interconectate.”

Prizonierii de conștiință au fost în centrul atenției uneia dintre ședințele la care a participat Diop la Geneva. Cu excepția cazurilor ocazionale ce devin cunoscute, spune Diop, tragedia femeilor și bărbaților închiși din motive religioase are parte de relativ puțină publicitate.

„Acest lucru trebuie să se schimbe”, adaugă Diop. „În multe țări din Orientul Mijlociu sau Asia Centrală, de exemplu, minoritățile religioase se confruntă cu sancțiuni legale pentru practicarea credinței lor, sau pentru că vorbesc despre ea. Nu trebuie să-i uităm pe surorile și frații noștri care plătesc un preț teribil pentru a rămâne fideli conștiinței lor.”

Diop spune că departamentul Relații Oficiale și Libertate Religioasă al Bisericii Adventiste mondiale caută modalități de a stabili un sistem mai bun de identificare a membrilor bisericii care sunt închiși pentru credința lor și de a coordona un răspuns adecvat. El indică recentul calvar de doi ani al lui Antonio Monteiro, un pastor adventist ce slujea în Togo, ca fiind doar un exemplu al modului în care prejudecățile de natură religioasă pot complica procedurile legale. Monteiro a fost închis sub acuzația falsă de „conspirație la crimă”, dar a fost în cele din urmă achitat.

Sesiunea de lucru a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului va continua până vineri, 3 iulie. Zeid Ra'ad Al Hussein, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, a deschis sesiunea cu o prezentare a problemelor actuale presante. El a menționat situația migranților care încearcă să scape de sărăcie, război, sau represiune pentru o viață mai bună în Europa, Asia de Sud-Est și Australia. De asemenea, el a vorbit despre criza din Siria, intensificarea extremismului violent în întreaga lume, precum și provocarea de a proteja și promova drepturile femeilor. Potrivit Înaltului Comisar, mesajul fundamental al Declarației Universale a Drepturilor Omului este că, „Statele le datorează cetățenilor lor dreptate, egalitate și demnitate, în statul de drept”.

Bettina Krause

 

Ai auzit de Messy Church? Europenii adventisti adopta si aceasta directie

Messy Church este timpul în care, o dată pe lună, familiile vin să se bucure de un timp petrecut împreună și sărbătorindu-L împreună Dumnezeu prin Cuvântul Său, muzică și rugăciune.

Programul reprezintă o modalitate eficientă și inovatoare de a interacționa cu comunitatea locală și de a cunoaște oamenii care locuiesc în jurul bisericii tale, s-a menționat într-o declarație a Diviziunii Trans-Europa a Bisericii Adventiste, care include Marea Britanie, țările scandinave, și țările din fostul bloc sovietic.

Conceptul a fost creat de un grup de persoane din St. Wilfrid, din apropiere de Portsmouth, Marea Britanie, în urmă cu câțiva ani. Grupul a simțit că, în calitate de biserică, ajungea cu greu la copii.

„Aveau clădiri minunate, dar care, din păcate, nu erau utilizate la potențialul lor maxim”, se menționa în declarația Diviziunii Trans-Europa.

„Biserica avea și un grup minunat de oameni creativi care doreau să ajungă la comunitatea locală prin crearea unui proiect dedicat tuturor vârstelor”, se preciza în declarație. „Astfel a apărut ideea Messy Church (Bisericii Dezordonate).”

Principiile Messy Church sunt:

•Să le ofere oamenilor de toate vârstele oportunitatea de a se închina

•Să ajute oameni de toate vârstele să simtă că aparțin bisericii și unii altora

•Să ajute oamenii să se simtă bine împreună

•Să le ofere oamenilor oportunitatea de a-și exprima creativitatea dată de Dumnezeu

•Să invite oamenii să experimenteze o comunitate creștină

•Să li-L prezinte oamenilor pe Isus prin intermediul ospitalității, al prieteniei, al istorisirilor și al serviciilor de închinare.

O întâlnire tipică începe prin întâmpinarea tuturor celor care intră prin ușile larg deschise cu o băutură și fursecuri cu aproximativ o jumătate de oră înainte de a începe. Urmează o oră de meșteșuguri legate de tema zilei. Aceasta conduce la momentul sărbătoare, atunci când toată se reunește pentru a cânta, a se ruga, și a urmări cum prinde viață o istorisire biblică.

Întâlnirea se încheie cu o masă în timpul căreia participanții se apropie unii de alții sau se cunosc oameni noi. 

În prezent, Messy Church sunt deschise în Albania, Croația, Grecia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Slovenia, Suedia și Țările de Jos, iar echipele din în Serbia și Ungaria sunt pregătite pentru instruire.

„Experiențele pe care le auzim din aceste țări sunt cu adevărat uimitoare”, se menționa în declarația diviziunii. „Într-una dintre biserici a avut deja loc un botez, iar în alta membrii mărturisesc că nu au văzut niciodată atât de mulți oameni participând la un program al bisericii.”

Messy Church exemplifică un citat familiar al pionierei Bisericii Adventiste, Ellen G. White, conform căruia creștinii trebuie să ajungă la oameni așa cum a făcut Hristos, „care S-a amestecat cu oamenii ca unul care le dorea binele. Le-a arătat compasiune, a slujit nevoilor lor și le-a câștigat încrederea” (Divina Vindecare, p. 143).

Clair Sanches-Schutte/tedNews

 

Cu o rata de raspuns de 98% a interventiilor in cazuri de depresie, programul dr. Neil Nedley este folosit din ce în ce mai mult

În urma unui parteneriat oficial între medicul Neil Nedley și Departamentul Sănătate al Diviziunii Pacificului de Sud, resursele Programului Recuperare din Depresie (Depression Recovery Program) vor putea fi folosite în Australia și Noua Zeelandă începând din luna septembrie.

Dr. Nedley, autor și președinte al Centrului Weimar, pretinde o rată de răspuns de 98% a intervențiilor sale în cazuri de depresie, care combină efectele curative ale terapiei cognitiv-comportamentale, ale terapiei cu lumină, Omega-3, exerciții fizice, o dietă bazată pe plante și activitatea spirituală. Programul Recuperare din Depresie, susținut de comunitate, este sursa acestui succes și pune la dispoziția la grupurilor care se pot reuni la biserică sau în alte locuri numeroase sfaturi și instrumente.

Dr. Nedley spune programul său nu înlocuiește în toate cazurile medicamentele prescrise de medicul psihiatru, dar este clar faptul că pune accentul asupra unei îngrijiri holistice.

„Știința arată că alimentația și stilul de viață pot avea efecte pozitive în tratarea bolii”, a spus el. „Chirurgia și medicamentele au rolul lor în tratarea anumitor boli”, a spus acesta, „însă alimentația și stilul de viață au un rol mult mai puternic decât își dau seama mulți dintre medicii occidentali.”

Bisericile Adventiste locale din regiunea Pacificului de Sud au relaționat anterior cu comunitățile locale prin intermediul programelor de recuperare din depresie printr-un contact direct cu Nedley Health Solutions din Statele Unite. Datorită rezultatelor pozitive ale acestor programe, dr. Nedley a participat la summitul Complete Health Improvement Program (CHIP)/Depression Recovery Program ce a avut loc în cadrul Universității Avondale din Australia, în luna februarie.

Ca și atunci când Departamentul Sănătate a cumpărat CHIP, resursele pentru recuperarea din depresie sunt în curs de actualizare pentru a reflecta cele mai recente cercetări.

Kent Kingston/Adventist Review

 

 

Subcategorii