Info Adventist

Pentru a primi Info Adventist vă rugăm să trimiteţi un email la comunicare (@) adventist.ro

sau să introduceți adresa dumneavoastră de email în căsuța din stânga apoi să apăsați "Abonare"

 

Info Adventist este un buletin prin intermediul căruia Departamentul de Comunicare dorește să evidențieze aspecte din viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea fiind realizat de catre Agenția Adventistă Română de Comunicare. Acesta este distribuit GRATUIT oricarei persoane interesate.

 

Preluare articole: Preluarea articolelor din Info Adventist este incurajata si gratuita. Cu toate acestea atunci cand preluati parti sau materiale intregi din acest buletin cuvintele : "Sursa: Agentia Adventista Romana de Comunicare" trebuie sa apara imediat sub titlu sau imediat dupa terminarea articolului si trebuie sa aiba aceeleasi caracteristici ca si a altor surse citate.

 

Trimitere stiri: Pentru o informare mai buna cu privire la viata Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România avem nevoie de stiri cu privire la actiunile sau evenimentele desfasurate în ţară sau peste hotare. Daca aveți astfel de informatii trimiteți-le chiar acum la comunicare (@) adventist.ro

 

Note:

  • Stirile pentru Info Adventist se primesc pana miercuri ora 20.00 . Trimiterea dupa data limita mentionata este acceptata insa informatiile vor fi preluate doar în numarul următor
  • Va rugam includeti diacritice si fotografii (daca este cazul) inainte de trimitere.

 

IMPORTANT PENTRU ABONATI

In anumite conturi de email mesajele ajung la folderul SPAM. Va rugam sa verificati aparitia buletinului Info Adventist in acest loc si sa selectati in dreptul acestor mesaje optiunea "Not SPAM" si adaugati adresa de email in "address book" sau "contacts". In acest fel mesajele vor veni pe viitor in mod corect in INBOX.

Libertatea religioasa in spatiul european

Asociația „Conștiință și libertate” și Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca au organizat marți, 12 aprilie, în sala Brătianu a universității, conferința cu titlul „Libertatea religioasă în spaţiul european și probleme de securitate ale Europei”.

S-a dorit ca prin intermediul evenimentului să se răspundă atât unor nevoi științifice de abordare a problematicii dintr-o perspectivă multi-disciplinară, cât unor provocări ale lumii contemporane, prin prisma unor evenimente și fenomene recente ce au avut loc în Europa și nu numai.

La conferință au participat senatorul Titus Corlățean, preşedinte al Comisiei Speciale Comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, prof. dr. Ioan Bolovan, prorector al Universităţii „Babeş Bolyai”, prof. dr. Gabriel Bădescu şi asist. drd. Mihnea Stoica, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, conf. dr. Marius Harosa, din cadrul Facultăţii de Drept, conf. dr. Ion Cârja, din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie, și conf. dr. Doru Pop, din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune, ca și dl. Dragoş Muşat, Președintele Asociației „Conștiință și Libertate” și dr. Ioan-Gheorghe Rotaru.

Evenimentul a prilejuit şi prelungirea pentru încă un an a protocolului de colaborare dintre Asociația „Conștiință și libertate” și Universitatea „Babeş Bolyai” în vederea organizării de conferinţe ştiinţifice şi a altor evenimente de profil.

Ștefan Mateaș, Director regional, Asociația „Conștiință și libertate”

 

TinSerV in Codrii Vlasiei

Duminică, 24 aprilie 2016, începând cu ora 11:00, în jur de 30 de copii și tineri ce aparțin bisericilor adventiste din județul Buzău au întreprins o acțiune voluntară de ecologizare a unei părți a pădurii din jurul parcului Crâng din Buzău.

Parcul situat la marginea vestică a orașului ocupă o suprafață de aproximativ 10 ha și reprezintă o parte din cele 189 ha ale pădurii Crâng, ceea ce a mai rămas din Codrii Vlăsiei. Pădurea este cunoscută în primul rând pentru stejarii și teii bătrâni care o compun.

Voluntarii au fost însoțiți de domnul pădurar Dinu, reprezentantul Ocolului Silvic Buzău. Dedicat mediului, acesta a lăudat inițiativa, însă în același timp a mărturisit cu durere că aceasta este ca „o picătură de apă ce se ia din ocean”, atât de multe deșeuri se găsesc în pădurea ce înconjoară parcul Crâng, parcul cel mai încărcat de istorie din orașul Buzău.

Acțiunea a fost organizată de Asociația Respiro în colaborare cu Ocolul Silvic și R.E.R. Buzău, conducerea Ocolului Silvic Buzău arătându-se încântată de această inițiativă și deschisă pentru alte acțiuni. În acest sens, următoarea colaborare a Asociației Respiro ci Ocolul Silvic Buzău, va avea ca obiectiv plantarea de puieți pentru împădurire, tot cu sprijinul copiilor și TINerilor în SERviciu Voluntar.

Florin Ghiță, coordonator zonal proiecte, Asociația Respiro, și Emil Simionescu

 

Pentru ca iubirea sa continue sa triumfe

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște a găzduit sâmbătă, 23 aprilie, concertul umanitar „Triumful iubirii”.

Concertul vocal-simfonic de muzică sacră a fost susținut de corala „Crescendo”, orchestra „Andante” și soliștii Camelia Bărbuță, Daniel Cirț și Iulian Profirescu. Prin intermediul concertului organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, Asociația Respiro și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea pentru ajutarea Ginei Eftimie, profesoară și mamă în vârstă de 28 de ani, diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică cu celule „t”, s-a strâns suma de 10.499 lei, depășind cu mult obiectivul de 4.500 lei al organizatorilor.

„E un concert pe care îl pregătim de mai bine de trei luni de zile, care implică participarea a peste 100 de muzicieni. Ne-a făcut plăcere să pregătim acest concert care ne aduce satisfacție sufletească datorită scopului său umanitar”, a declarat Danubian Modoran, organizator și dirijorul corului.

La concertul susținut de cei 115 muzicieni au fost prezente în jur de 600 de persoane, printre care s-au numărat și Cristian Stan, Primarul interimar al municipiului Târgoviște, și Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

„Este un eveniment extraordinar. (...) Ați văzut că este un eveniment cu o ținută deosebită, un eveniment cu dublu scop, scop artistic și scop caritabil, și vreau să felicit și prin intermediul dvs. organizatorii pentru ceea ce se întâmplă aici. Este realmente foarte, foarte frumos”, a declarat Cristian Stan pentru Columna TV.

Și Adrian Țuțuianu a avut doar cuvinte de apreciere la adresa evenimentului: „În primul rând, în calitate de co-organizator al acestui eveniment împreună cu Asociația Respiro și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, am avut parte de o seară absolut superbă, cu un spectacol cultural-educativ foarte bun, cu o încărcătură spirituală deosebită și, în același timp, cu o aplecare spre uman de excepție.”

Gina Eftimie are nevoie de suma de 5.000 de euro doar pentru intervenția de transplant de măduvă la care va fi supusă în luna iunie, însă tratamentul va dura între 2 și 5 ani.

Concertul poate fi urmărit duminică, 1 mai, la ora ora 22:00 și luni, 2 mai, la ora 08:00, pe postul de televiziune Speranța TV.

AARC/ foto: Liviu Brașoveanu

 

250 de persoane au fost alaturi de Ionut, la Barlad

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România împreună cu Școala de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad, au organizat concertul „Armoniile Crucii„ la teatrul „Victor Ioan Popa”, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, în vederea strângerii de fonduri pentru cazul familiei Pleșu. Concertul a fost susținut de Corul Bărbătesc Moisei, județul Maramureș, și elevii de la Școala de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad.

La concert au fost prezente peste 250 de persoane din municipiul Bârlad, printre care s-au numărat și reprezentanți ai instituțiilor publice precum domnul Dorin Apostu, Viceprimarul municipiului Bârlad, și mai mulți reprezentanți media. Un moment emoționant a fost cel în care a fost invitat să urce pe scenă beneficiarul acestui proiect, Ionuț Pleșu, care le-a spus din toată inima „Mulțumesc!” celor ce l-au sprijinit până acum, dar și celor care vor fi mai departe alături de el. Datorită generozității participanților la eveniment, în urma concertului au fost strânși peste 7 000 RON. Fondurile strânse în urma concertului umanitar vor fi folosite pentru finalizarea casei familiei Pleșu.

Ionuț Pleșu are 29 de ani, locuiește în orașul Bârlad, județul Vaslui, este diagnosticat cu parapareză spastică de la vârsta de 6 luni și se deplasează cu greu doar în genunchi și aceasta ca urmare a unei perioade grele de recuperare medicală susținută. Împreună cu soția sa, Maria Magdalena, fetița lor și mama sa, locuiesc la etajul 4 al unui imobil fără lift. Accesul în apartament se face cu dificultate: Ionuț urcă scările în fiecare zi în genunchi, iar pe soția sa trebuie să o ajute 3 persoane pentru a ieși din bloc, aceasta fiind imobilizată într-un scaun cu rotile. Împreună au o fetiță de 8 luni, Maria Felicia, căreia doresc să îi ofere tot ceea ce pot ei mai bun. Veniturile familiei sunt formate din pensiile de handicap și sumele strânse din vânzarea de brățări. Ionuț se duce zilnic în piața din Bârlad, unde vinde brățări confecționate de el și de soția sa, prețurile variind între 1 și 3 RON. Visul de a avea propria casă îl motivează și îi dă imboldul necesar să lupte zi de zi pentru familia lui.

În cadrul concertului, Corul Bărbătesc a lansat cel de-al patrulea album, numit „Devoțiune”. Aceștia i-au impresionat pe cei din sală prin muzica și interpretarea lor, iar 9 dintre cei 35 membri ai corului au rămas în municipiul Bârlad timp de o săptămână pentru a ajuta la ridicarea casei pentru Ionuț, Magdalena și fetița lor, Maria Felicia.

„Sunt fericită și Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest popas de suflet de la Bârlad. A fost un concert reușit, cu muzică de calitate, cu copilași talentați care au cântat pentru o cauză nobilă. Au fost emoții, lacrimi, bucurie și ADRA România a adus în atenția publicului un proiect frumos care ne dorim să le aducă speranță lui Ionuț si familiei lui.  Le mulțumesc donatorilor, micilor artiști de la Școala de Arte „N.N. Tonitza” și o mulțumire specială membrilor Corului din Moisei. Ei sunt colaboratori în mai multe proiecte ale ADRA România și ne-au dovedit încă o dată ce înseamnă creștinismul practic și dragostea față de aproapele”, a declarat doamna Gabriela Istrate, coordonator proiecte ADRA în Moldova și Bucovina.

„Consider că spectacolul a fost o reușită nu doar din punct de vedere muzical, ci și din punct de vedere caritabil. Ne bucurăm că oamenii au conștientizat importanța acestei forme de ajutare a oamenilor aflați în situații dificile”, a declarat Domnul Willy Cotruță, voluntar ADRA România.

Vă așteptăm să fiți alături de Ionuț! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „În sfârșit, acasă!” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • donații materiale (în special materiale de construcții), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului) sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul „În sfârșit, acasă!”

Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România/AARC

 

O altfel de scoala

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, a avut loc la Craiova prima întâlnire din cadrul proiectului Școala Părinților. Invitații speciali ai întâlnirii au fost Marius Munteanu, Directorul Departamentului Educație din cadrul Diviziunii Inter-Europa, și soția sa Loriana, care au vorbit despre „Formarea conceptului de spiritualitate la copii”. Participații au (re)descoperit importanța comunicării, a timpului petrecut în rugăciune și studiu biblic cu cei mici, dar și colaborarea permanentă cu Dumnezeu în procesul educării copiilor, toți fiind de acord cu faptul că cei mici „vor face în viață cele văzute la părinți” (Ioan Gură de Aur).

La finalul întâlnirii, părinții prezenți au primit un card special și o bancnotă personalizată pentru a promova participarea la viitoarele întâlniri. Mai mult decât atât, aceștia au primit și o „temă pentru acasă”: vizitarea unui loc din natură în care să fie prezenți toți membrii familiei.

Organizatorii își propun ca prin intermediul „Școlii Părinților” să conștientizeze părinții cu privire la importanța educației copiilor, să promoveze principiile unei dezvoltări complete, dar și să încurajeze crearea unor legături de prietenie între părinții care au copii de aceeași vârstă. Un alt obiectiv al organizatorilor constă în invitarea unor vorbitori care să prezinte teme de actualitate, importante în procesul educării celor mici și al pregătirii lor pentru viață și pentru veșnicie.

Florin Răduț, Directorul Departamentului Tineret, Conferința Oltenia/AARC

 

200 de voluntari vor aduce la viata ultima saptamana din viata lui Isus Hristos

Asociația studențească „AMiCUS” București organizează în sala Universității Populare Dalles cea de-a doua ediție a Muzeului Crucii. Evenimentul se va desfășura în perioada 25-28 aprilie 2016, între orele 14:00-20:30, propunându-și să ofere o imagine mai clară a ultimei săptămâni din viața lui Isus Hristos. 

Printre scenele alese se numără Cina cea de taină, Grădina Ghetsemani, Procesul, Momentul Răstignirii, Mormântul, dar și Scena Învierii, întregul eveniment urmând a fi susținut cu sprijinul a peste 200 de voluntari.

Personaje cum ar fi Maria Magdalena, Iuda, Pilat și centurionii romani vor prinde viață și vor asigura o perspectivă realistă a unui eveniment și a unei culturi străine ca timp și loc.

„Paștele ilustrează cea mai importantă scenă din lume, este locul unde Dumnezeu și-a arătat dragostea față de noi, acceptând ca singurul Său fiu să moară pentru noi. În același timp, mesajul acestui eveniment dar și al credinței creștine nu este comemorarea morții, ci sărbătoarea învierii lui Isus, oferind cea mai mare dovadă de dragoste a tuturor timpurilor", a declarat Mihai Brașov unul dintre coordonatorii evenimentului. 

Vizitarea Muzeului Crucii este GRATUITĂ și este potrivită pentru toate vârstele, reprezentând o ocazie potrivită în Săptămâna Patimilor de a înțelege mai bine semnificația celei mai importante sărbători religioase a creștinismului și de a reflecta la însemnătatea sa.

AMiCUS București/AARC

 

Rectorul ales la Institutul Teologic Adventist, confirmat de Ministerul Educatiei Nationale

În urma  alegerilor desfășurate în cadrul Institutului Teologic Adventist în data de 17.02.2016, în conformitate cu prevederile Cartei Institutului Teologic Adventist și cu prevederile Ordinul MENCS nr. 3.751/2015, conf. univ. dr. Roxana Paraschiv a fost aleasă în funcția de rector al Institutului Teologic Adventist. Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a confirmat numirea în funcție a noului rector pentru mandatul 2016 – 2020 prin Ordinul 3537 din 31.03.2016, emis de ministrul Adrian Curaj.

Conf. univ. dr. Roxana Paraschiv îl înlocuiește în funcția de rector pe domnul prof. univ. dr. Ion Toma care a deținut această poziție în ultimii 10 ani. Institutul Teologic Adventist și Biserica Adventistă din România își exprimă aprecierea pentru activitatea desfășurată și pentru efortul depus în cadrul instituției adventiste de domnul profesor Ion Toma. De asemenea, recunoaște contribuția adusă de domnia sa la dezvoltarea campusului din Cernica, precum și la realizarea obiectivelor propuse, dintre care amintim obținerea acreditării instituționale în anul 2015.  

Absolventă a Universității „A.I. Cuza” din Iași în anul 2000 cu diplomă de licență în Economie, conf. univ. dr. Roxana Paraschiv și-a început activitatea ca preparator universitar în cadrul Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, devenind în anul 2003 asistent universitar, iar în anul 2007 lector, în cadrul aceleiași universități. În anul 2012 a fost angajată ca titular în cadrul Institutului Teologic Adventist, obținând gradul de conferențiar în anul 2013, iar din anul 2014 a ocupat funcția de decan în cadrul Institutului Teologic Adventist.

Conf. univ. dr. Roxana Paraschiv este membră a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, este căsătorită și are o fetiță de 6 ani. Din primele impresii oferite de noul rector al Institutului Teologic Adventist am înțeles că mai mult decât responsabilitățile administrative, domnia sa are în atenție misiunea acestei școli și preocuparea ca accesul la educația adventistă să fie posibil pentru cât mai mulți tineri: „Am primit numirea în poziția de rector ca pe o chemare, cu responsabilitate și multă rugăciune, conștientă de nevoia permanentă de sprijin și călăuzire din partea lui Dumnezeu. Perioada de patru ani care ne stă în față va fi una plină de provocări pentru Institutul Teologic Adventist. Dincolo de faptul că reforma sistemului de învățământ românesc nu este încheiată și că ne așteptăm în continuare la schimbări în cadrul legislativ și în mediul universitar, Institutul are un statut nou de instituție acreditată, care îi deschide noi oportunități, dar îl și obligă la menținerea și ridicarea standardelor academice. Dezvoltarea instituției noastre nu este rodul muncii unui singur om, ci al unei echipe, iar numărul relativ redus al personalului academic din cadrul ITA ne face pe fiecare parte a echipei. Consider că pentru fiecare dintre noi Dumnezeu are o misiune pe care trebuie să ne-o asumăm și să facem eforturi pentru a o îndeplini. Ne dorim ca Institutul Teologic Adventist să se dezvolte atât în plan spiritual, cât și academic și să fie locul în care cât mai mulți tineri adventiști și nu numai să se formeze atât ca buni profesioniști, cât și ca oameni după chipul și pe placul lui Dumnezeu.” 

Pastorul Marius Munteanu, Președinte în exercițiu al Institutului Teologic Adventist, își exprimă aprecierea pentru parcursul avut de singura instituție adventistă de învățământ superior din România și privește cu credință și mari așteptări înainte: „Mandatul curent se încheie cu o tendință principală de dezvoltare, prin atingerea celor mai râvnite și muncite obiective din istoria instituției: acreditarea tuturor programelor de studii și acreditarea instituțională. Odată cu votarea, confirmarea de către MENCS și instalarea în funcție a noului rector, decizie precedată de numire a unui nou capelan, a unui nou director administrativ și succedata în foarte scurt timp de numirea unui prorector și a unui nou decan, ITA pășește curajos spre o altă etapă în dezvoltarea sa: consolidarea noului statut instituțional, extinderea ofertei de studii, lansarea unor noi colaborări și parteneriate cu instituții de învățământ superior din țară și străinătate, precum și răspunsul slujitor pe care ITA trebuie să-l ofere cerințelor de instruire ale bisericii noastre din Romania. Dna conf. dr. Paraschiv contribuie, într-o manieră distinctă la climatul academic și spiritual al campusului din Cernica, atât prin experiența de dascăl de peste un deceniu într-una din cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, cât și prin calitățile sale de lider creștin. Mă rog și mă bucur pentru victoriile pe care Dumnezeu le va dărui acestei noi echipe de conducere. Vivat, crescat, floreat!” (Marius Munteanu, Directorul Departamentelor Educație și Capelanie din cadrul Diviziunii Inter-Europene)

Decizia de numire a noulul Rector la Institutul Teologic Adventist este un alt moment important de schimbare în istoria recentă a instituției adventiste de învățământ superior din Cernica. Dar mai mult decât contribuția și efortul oamenilor până la sacrificiu, rămâne preocuparea ca Dumnezeu să fie prezent în tot ce se întâmplă în campusul Adventist din Cernica. Cu o astfel de viziune evenimentele care urmează (Zilele Institutului Teologic Adventist, Convenția adventistă pentru asistență și misiune socială, Serbarea de absolvire sau Sesiunea de admitere – ca să amintim doar câteva dintre acestea) vor fi sub binecuvântarea și călăuzirea lui Dumnezeu.

Emanuel Sălăgean/Șef birou promovare Institutul Teologic Adventist

 

Armonii pe portativul libertatii

Deși diferite, notele de pe portativ pot determina prin prezența și jocul lor muzica ce înnobilează sufletul. Realitatea aceasta, s-a dorit a fi transpusă și valorizată într-o  dimensiune pe plan social, în cadrul concertului vocal-instrumental Armonii pe portativul libertății. Evenimentul s-a desfășurat sub auspiciile Asociației Conștiință și Libertate, miercuri, 13 aprilie, în Sala Centrului Cultural Eugen Ionescu din Slatina. În cadrul programului, muzica a fost interpretată de soprana Luiza Spiridon alături de o formație instrumentală condusă de profesorul Cezar Geantă.

Armoniile au fost contextul dar și pretextul întâlnirii personalităților publice locale și a invitaților care, prin mesajele transmise, au reiterat valoarea libertății de conștiință și religie. La eveniment au participat domnii Marius Oprescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, Mihai Niță, senator, Tudor Udrescu, primar al orașului Piatra Olt, Dragoș Mușat, președinte al Asociației Conștiință și Libertate, Bogdan Emanuel Răduț, istoric al Bisericii Creștine după Evanghelie, alături de care s-a aflat conf. univ. dr. Alina Livia Nicu. Cu toții, prin intervențiile avute au susținut libertatea de conștiință și religie ca drept fundamental inalienabil al ființei umane.

Astfel, Dragoș Mușat, președintele Asociației Conștiință și Libertate, a vorbit despre  demnitate și nevoia ca în societate reperele morale autentice să-l direcționeze pe om în relație cu Dumnezeu și cu semenii. Apoi, Marius Oprescu, vicepreședinte al CJ Olt, a subliniat ideea că între oameni trebuie să existe coeziune și respect reciproc, afirmând deschiderea pe care o are față de bisericile minoritare. Senatorul Mihai Niță a întărit ideea că legislația din România este favorabilă manifestării libertății de conștiință și religie, exprimându-și totodată dorința de a prelua sugestii care ulterior ar putea fi transpuse în legi referitoare la conservarea libertății de conștiință și religie în țara noastră.

Doamna conf. univ. dr. Alina Livia Nicu a accentuat nevoia de a face un pas dincolo de toleranță, către dragoste, care să fie liantul și factorul determinant al unei societăți stabile și pacifiste. În toate acestea trebuie să fie evidențiat spiritul creștin, acea abordare plină de tact și înțelegere care îl face pe om apropiat de semeni și mai responsabil în promovarea libertății de conștiință. Și domnul Bogdan Emanuel Răduț a articulat libertatea de conștiință în domeniul practic al vieții, subliniind necesitatea aplicării principiilor creștine în viața cotidiană.

Muzica și intervențiile invitaților i-au încurajat pe ascultători ca, deși poate cu valori diferite, să își ofere reciproc mai mult respect și să trăiască mai frumos și în pace cu semenii lor și cu Dumnezeu. 

Petre Niță, director Comunicare/Relații oficiale și libertate religioasă - Conferința Oltenia/AARC

 

Sprijina copiii cu potential alaturi de ADRA Romania

Vlăduț Arapache din localitatea Dor Mărunt, județul Călărași, este un copil inteligent, vioi, creativ, apreciat de profesori și un ajutor pentru colegi. El este mezinul familiei Arapache formată din bunica, mama și 6 copii, dintre care 3 sunt minori: Miruna – clasa a IV-a, Bogdan și Vlăduț în clasa pregătitoare. Tatăl a decedat răpus de o boală necruțătoare. Astfel, de un an, cei 6 copii ai familiei sunt orfani. Cei 3 copii mari au fost nevoiți să renunțe la școală, preluând o parte din responsabilitățile tatălui; aceștia înțeleg situația și sunt un sprijin pentru mama și pentru frații mai mici. Mama, Ioana Arapache, încearcă din răsputeri să facă față situației - are copii mici și timpul nu îi permite să se angajeze, dar face tot ce poate pentru a asigura copiilor ei cele necesare. Vlăduț dorește să învețe, să înfrunte greutățile, și îndrăznește să viseze.

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este alături de Vlăduț, acesta fiind unul dintre copii incluși în proiectul „Vreau la școală”, în anul școlar 2015-2016. ADRA România a demarat din 2006, proiectul „Vreau la școală”, proiect prin intermediul căruia dorește să lupte împotriva abandonului școlar prematur. În prezent, la nivel național, 370 de copii beneficiază de acest program prin care li se asigură condițiile necesare continuării școlii. Beneficiarii sunt identificați prin intermediul parteneriatelor cu primăriile locale și prin colaborarea strânsă a voluntarilor locali ADRA cu directorii unităților de învățământ din zonă.

„Acest caz este unul de suflet pentru mine, fiind asemănător experienței mele personale. Tatăl meu a decedat când încă eram în proces de formare. Știu ce înseamnă să nu fie cineva care să te ajute atunci când ai nevoie. Ceea ce sunt azi, din punct de vedere profesional, datorez unei persoane care a fost alături de mine după decesul tatălui meu. Așa cum eu am fost ajutat în procesul de formare, doresc să fiu aproape și să susțin această familie. Acești copii au potențial și pot să crească frumos cu susținere și îndrumarea potrivită”, a declarat Domnul Ionel Calotă, voluntar ADRA România.

„Învățământul este o prioritate pentru societatea actuală, de aceea copiilor care nu pot să se descurce (...) ar trebui să li se întindă o mână de ajutor”, a declarat Doamna Mariana Stan, Director Școala Gimnazială nr. 1 din Dor Mărunt, județul Călărași.

Cazul familiei Arapache a fost prezentat, în cadrul emisiunii „Din toată inima!” difuzată de Speranța TV în data de 09.04.2016. Puteți viziona această ediție accesând link-ul :http://www.sperantatv.ro/web/din-toata-inima-ajuta-6-copii-orfani-invitati-mariana-stan-ionel-calota-09-04-2016/

ADRA România susține educația! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „VREAU LA ȘCOALĂ!” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • donații materiale (în special rechizite, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte)
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul „Vreau la școală”

În această perioadă, oricine dorește să susțină copiii din cadrul proiectului ADRA „Vreau la școală!” o pot face  prin depunerea formularului 230 sau 200 de la ANAF, în funcție de tipul de venit realizat. Pentru descărcarea formularelor de redirecționare a 2% din impozit și pentru a urmări pașii de parcurs, accesați link-ul cu detaliile necesare.

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

ADRA România/ AARC

 

Aplicatie Radio Vocea Sperantei pentru Android

În demersul Radio Vocea Speranței de a fi mai aproape de ascultătorii săi și în pas cu tehnologia, anunțăm cu bucurie lansarea aplicației Radio Vocea Speranței pentru Android. 

Concret, programul oferit de Radio Vocea Speranței poate fi urmărit acum și pe dispozitivele mobile, tablete și/sau telefoane mobile care folosesc sisteme de operare Android.

Pe lângă audiția propriu-zisă a programelor Radio Vocea Speranței, aplicația le oferă utilizatorilor și o scurtă descriere a misiunii postului de radio, și poate fi accesată și grila de programe. 

„Suntem fericiți pentru că putem fi în fiecare zi cu un pas mai aproape de ascultători. Ne dorim ca Radio Vocea Speranței să fie accesibil și de folos tuturor, indiferent de vârstă sau de locul în care se află. Societatea este în mișcare și noi vrem să îi însoțim pe ascultători pretutindeni. Este o aplicație utilă. O recomand din toată inima", a declarat redactorul-sef Radio Vocea Speranței, Sorin Dinu

„În numele tuturor celor pentru care telefonul mobil este mai important decât televizorul sau calculatorul, le mulțumim celor care ne-au oferit această aplicație!", a spus și coordonatorul tehnic Radio Vocea Speranței, Cristian Sandu.

Aplicația Radio Vocea Speranței pentru Android poate fi descărcată gratuit din Google Play sau Magazin Play. O puteți descărca chiar de AICI. Audiție plăcută!

Florentina Adamescu, RVS/AARC

 

Subcategorii