Info Adventist

Pentru a primi Info Adventist vă rugăm să trimiteţi un email la comunicare (@) adventist.ro

sau să introduceți adresa dumneavoastră de email în căsuța din stânga apoi să apăsați "Abonare"

 

Info Adventist este un buletin prin intermediul căruia Departamentul de Comunicare dorește să evidențieze aspecte din viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea fiind realizat de catre Agenția Adventistă Română de Comunicare. Acesta este distribuit GRATUIT oricarei persoane interesate.

 

Preluare articole: Preluarea articolelor din Info Adventist este incurajata si gratuita. Cu toate acestea atunci cand preluati parti sau materiale intregi din acest buletin cuvintele : "Sursa: Agentia Adventista Romana de Comunicare" trebuie sa apara imediat sub titlu sau imediat dupa terminarea articolului si trebuie sa aiba aceeleasi caracteristici ca si a altor surse citate.

 

Trimitere stiri: Pentru o informare mai buna cu privire la viata Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România avem nevoie de stiri cu privire la actiunile sau evenimentele desfasurate în ţară sau peste hotare. Daca aveți astfel de informatii trimiteți-le chiar acum la comunicare (@) adventist.ro

 

Note:

 • Stirile pentru Info Adventist se primesc pana miercuri ora 20.00 . Trimiterea dupa data limita mentionata este acceptata insa informatiile vor fi preluate doar în numarul următor
 • Va rugam includeti diacritice si fotografii (daca este cazul) inainte de trimitere.

 

IMPORTANT PENTRU ABONATI

In anumite conturi de email mesajele ajung la folderul SPAM. Va rugam sa verificati aparitia buletinului Info Adventist in acest loc si sa selectati in dreptul acestor mesaje optiunea "Not SPAM" si adaugati adresa de email in "address book" sau "contacts". In acest fel mesajele vor veni pe viitor in mod corect in INBOX.

Buletinul Presedintelui

Bun regăsit!

Sunt curios cum ați petrecut ultima lună a verii. Probabil aveți același simțământ, că s-a terminat mai repede decât ne așteptam. Ne-ar fi plăcut să dureze mai mult, însă timpul este nerăbdător. 

Plaiurile băcăuane au dat startul unui început frumos de august. În primul Sabat, ne-am bucurat alături de frații și surorile din comunitățile Moinești și Sănduleni. Am întâlnit aici oameni calzi, veniți din zonă și din străinătate.  Concediile de odihnă și vacanțele au prilejuit frumusețea clipelor trăite laolaltă. Le dorim să crească în credință și să fie încălziți de Duhul Sfânt pentru o misiune aparte în anul următor.

Al doilea Sabat a fost plin de multă bucurie, entuziasm, zâmbete și implicare. Târgu Mureș a fost mai frumos în perioada 10-14 august datorită participanților la Congresul Național de Tineret 2016. Peste 2000 de tineri din toată țara și diaspora au ales să se conecteze nelimitat la viață. Așa cum ați promis, dragi tineri, rămâneți conectați la Sursa de putere pentru a vă bucura de o viață din belșug! 

Pentru Sabatul  din 19-20 august ne-am îndreptat pașii către poarta de vest a României. Vineri seara am participat la închinare împreună cu membrii unei comunități deschise și prietenoase: Socodor. În Sabat dimineață și după-amiază  am participat la inaugurarea noului edificiu al Bisericii Adventiste Apateu. Ne-a încântat  construcția frumoasă, cu o îmbinare reușită de piatră, lemn, culoare și vitralii. Dorim ca la fel de frumoasă să fie și inima credincioșilor!

Am avut bucuria să particip luna aceasta la cantonamentul pastoral din Cinișeuți, Republica Moldova. Am apreciat  la pastorii adventiști autohtoni spiritul misionar, angajamentele luate, atmosfera de familie și implicarea soțiilor în misiune. Îi felicit și le doresc un an misionar plin de roade.

La sfârșitul lunii am sărbătorit un eveniment care o dată la o sută de ani se întâmplă. Biserica păstorită în primul district, Frata, județul Cluj a celebrat 100 de ani de prezență adventistă în această zonă. Ne-am bucurat de ocazia caldă, frățească, unică prin rememorarea modalităților prin care înaintașii noștri mergeau din casă în casă cu Biblia în mână. Am învățat din scrierile de demult, din Deuteronom 32:7: ”Adu-ți aminte de zilele din vechime, socotește anii, vârsta de oameni după vârsta de oameni, întreabă pe tatăl tău, și te va învăța, pe bătrânii tăi, și îți vor spune” și am descoperit momentele de aur ale zilelor din vechime, timp în care biserica nu și-a pierdut nădejdea și încrederea. Cu speranță pentru viitor, îndeplinind cu credincioșie misiunea care i-a fost încredințată, familia din Frata așteaptă cu nerăbdare revenirea Domnului nostru Isus Hristos.

August a fost pentru odihnă, septembrie aduce multe oportunități și provocări. Domnul Hristos ne spune: “Lucraţi până Mă voi întoarce!” (Luca 19, 13). „Poate că au mai rămas doar puţini ani până când se va încheia istoria vieţii noastre, dar până atunci trebuie să lucrăm.”— The Review and Herald, 21 aprilie, 1896  

Încearcă să îți umpli inima cu gingășie, bunătate, amabilitate și iubire pentru Dumnezeu și pentru oameni și vezi ce se întâmplă!

 

Soare și senin,

Ștefan Tomoiagă

 

 

 

 

Depinde doar de TINE! Respiro si ADRA Romania pot castiga o finantare de 10.000 de euro fiecare. Cu un singur vot: al tau!

 

 

Depinde doar de TINE!

Data limită: 15 septembrie 2016 - ora 17.00

 

Cu două minute din timpul tău poți face o donație importantă: un vot prin care cele două organizații pot fi suținute mai departe!

Votul este ESENȚIAL.

ADRA România se află pe locul 9 iar Respiro se află pe locul 10!

 

Echilibrul este extrem de fragil și clasamentul se poate schimba foarte rapid iar finanțările pot fi pierdute!

Așadar, votează ACUM alături de familie și prieteni. Deoarece se poate vota de până la 10 ori de la un singur IP poți face acest lucru cu prietenii tăi dacă le este prea dificil sau nu se descurcă foarte bine în fața computerului. Este nevoie doar ca ei să aibă o adresă de email și să urmeze pașii necesari alături de tine

 

Împreună cu tine, ADRA România și Respiro pot câștiga!

 

1. Accesează http://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/index.php/proiecte-votare

2. Dacă nu ai deja un cont de utilizator pe platformă, în partea dreaptă a ecranului dă click pe „Creează-ţi un cont” și înregistrează-te;

3. Intră în cont cu userul şi parola alese de tine

4. Voteză în dreptul proiectului “FinTin - Educație financiară pentru liceeni“ - Asociația Respiro sau în dreptul proiectului “Vreau la Școală și-n 2016” - ADRA România 

5. Convinge-ți cel puțin un prieten sau … mai mulți să facă aceiași pași. 

 

ATENȚIE: 

- Puteţi vota un singur proiect, iar votul, odată înregistrat, nu se poate anula de utilizator.

- Se poate vota de maxim 10 ori de pe acelaşi IP. În acest fel se permite ca fiecare membru al unei familii sau al unei firme mici să voteze pentru acest proiect

Mulțumim! 

 

PAȘI DETALIAȚI AUTENTIFICARE: 

 

Înregistrare cont nou:

1. Accesați www.raiffeisencomunitati.ro;

2. Intrați în secțiunea Program de granturi;

3. Vă înregistrați cu un cont nou – mergeţi la meniul „Contul meu”, apoi click pe „înregistraţi-vă”;

4. După completarea tuturor câmpurilor şi înregistrare, veți primi mesajul „Vă mulțumim pentru înregistrare! Un mesaj a fost trimis pe adresa dumneavoastră de e-mail. Pentru activarea contului, vă rugăm să accesați linkul din acel mesaj. Vă mulţumim!”;

5. Dați click pe link-ul transmis de Raiffeisen Comunități (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) pe adresa de e-mail cu care v-ați înregistrat pentru a vă activa contul nou creat;

6. Veţi fi direcţionat pe platformă, unde trebuie să vă autentificaţi cu userul şi parola cu care v-aţi înregistrat.

 

Autentificare utilizator existent (pentru cei care și-au creat deja un cont începând cu iulie 2014): 

 

1. Accesați www.raiffeisencomunitati.ro;

2. Intrați în secțiunea Program de granturi;

3. Introduceți „e-mail” și „parola” folosite la înregistrarea contului dvs.

 

 

 

Credincios mereu - tabăra licuricilor din Oltenia

Luna iulie a adus o experiență-surpriză de neuitat pentru mielușeii, castorii și licuricii Bisericilor Adventiste din Conferința Oltenia: incursiunea pentru cinci zile în Împărăția Babilonului, cea reclădită pentru o vreme, în interiorul Centrului de Tineret din Sătic, județul Argeș.

Odată trecuți de poarta noii împărății, tinerii (din Peretu, Balș, Ciuperceni, Alexandria, Târgu Jiu, Craiova, Drobeta-Turnu Severin) au fost întâmpinați de împăratul și împărăteasa Babilonului care, deși erau însoțiți de sclavi, le-au acordat temerarilor încă de la început titluri nobiliare de domnițe, cavaleri, prinți și prințese. Pe fiecare ușă a palatului era înscrisă urarea de Bun venit în tabăra Daniel 2016! - ceea ce a clarificat încă de la început că împăratul Babilonului avea gânduri pașnice cu noii evrei veniți din Sud-Vestul regatului Iuda al României.

Tabăra lui Israel a fost ordonată în grupe tematice și regionale, primind nume reprezentative învățăturilor ce se doreau a fi acumulate în cadrul întâlnirilor. Fiecare grupă și-a formulat o deviză impresionantă: Gutuia (Puternici în Domnul!), Zmeura (Dulce ca iubirea lui Hristos!), Strugurii (Uniți mereu în Hristos!), Portocala (Cu parfum și sănătate, ai succes în toate!), Mango (Îndulcim viața!), Măr (Suntem proaspeți, sănătoși, pentru Domnul credincioși!), Ananas (Aromați și parfumați, suntem toți în Domnul frați!). Chiar comandamentul taberei, format din pastorii și instructorii regionali coordonatori, a format grupa Lămâia, alegând o deviză amenințătoare și promițătoare pentru participanți: „Acri, dar cu gust!”

Activitățile spirituale ale zilelor au avut ca suport câteva capitole din cartea profetului Daniel, cu teme precum fermitatea deciziilor, statornicia în rugăciune, statornicia în închinare, recunoașterea permanentă a singurului Dumnezeu adevărat.

Sabatul din 16 iulie a rămas de referință pentru toți participanții taberei. Debutul lui, vineri-seara, a fost impresionant, fiindcă în împărăție au fost realizate reconstituiri ale experienței lui Daniel și ale prietenilor săi din Babilon. Machete uriașe, în culorile și picturile epocii antice, costume adecvate și figuranți talentați au renăscut o civilizație misterioasă și ne-au făcut să retrăim cu mintea și cu sufletul clipe memorabile de istorie biblică. Astfel, la uriașa poartă a Babilonului vizitatorii au fost întâmpinați cu încântare de muzica unei viori fermecătoare, aflată în mâinile unui mare sfetnic al curții. Periplul inițiatic a continuat cu locul amenajat pentru cuptorul cu foc, în care erau încă prezenți cei trei tineri credincioși. Copiii au avut ocazia să pătrundă în cuptor, alături de ei și să asculte învățăturile celui ce prezida locul. Macheta copacului uriaș, visat de Nebucadnețar a atras toate privirile, în ramurile lui se adăposteau încă tot felul de păsări și la umbra lui se odihneau animale, iar marele vistiernic depăna misterios povestea și semnificațiile ei. Cea mai enigmatică a rămas groapa cu lei. Toți participanții au îndrăznit să pătrundă în ea, pentru a-l întâlni pe Daniel și felinele îmblânzite ce au dat ușori fiori.

Ziua de Sabat a continuat cu studiul cărții lui Daniel într-un mod inedit: de-a lungul unui traseu în natură, au fost plantate puncte de dezbateri. Punctul final al traseului s-a regăsit într-o poiană primitoare, în care s-au realizat noi investiri ale copiilor și instructorilor, în grupele de vârste corespunzătoare de mielușei, castori, licurici, exploratori.

Aproape toate serile s-au terminat cu fascinante focuri de tabără, ce au oferit spectacole de artificii, cu mireasmă de rășină. Au fost tot atâtea ocazii pentru cântece, povești, povestiri, glume, pilde, însoțite de o veselie oltenească.

În ziua plecării din Împărăția Babilonului, regele și regina au eliberat ultimii robi și i-au încoronat pe toți copii cu diademe de prinți și prințese. Momentul emoționant final a fost zborul în văzduh a celor 143 de baloane, strânse lângă catargul central, purtând cu ele spre cer dorințele participanților.

Imnul prieteniei, cântat în timpul altarelor, va răsuna pentru mult timp în inimile noastre. Îl auziți? ”Fii prieten, fii prieten!/ Chiar în robie de mergi./ Fără teamă, cu credință,/ Ca Daniel să te rogi!/ Fii prieten, Domnul vine/ Să-și ia pe ai Săi copii./ Prieteni vom rămâne/ Acum și în veșnicii!”

Daniela Zaharia/ istructor, Drobeta-Turnu Severin

 

Anul trecut s-au alaturat Bisericii Adventiste 1,26 milioane de membri

Un număr record de 1,26 milioane de persoane s-au alăturat Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în anul 2015, numărul celor ce s-au alăturat bisericii într-o singură zi fiind similar celui celor care s-au botezat atunci când Duhul Sfânt a fost revărsat peste biserica primară, potrivit celui mai recent Raport Statistic Anual al Bisericii Adventiste.

„Anul 2015 a fost unul de răscruce în ceea ce privește creșterea Bisericii Adventiste: cele 1.260.880 de persoane care au devenit adventiste prin botez și mărturisire de credință a fost un nou record în ceea ce privește numărul de persoane care s-au alăturat bisericii într-un an calendaristic”, a scris David Trim, Directorul Biroului de Arhive, Statistică și Rapoarte al Bisericii mondiale în introducerea raportului disponibil online.

Trim a subliniat faptul că acesta a fost al doisprezecelea an consecutiv în care mai mult de 1 milion de membri s-au alăturat Bisericii Adventiste.

La 31 decembrie 2015, Biserica Adventistă număra 19.126.447 de membri, o creștere netă de 647.144 de persoane, reprezentând 3,5%, față de anul anterior, raporta Adventist Review în luna aprilie. Creșterea a fost înregistrată chiar și în condițiile în care biserica înființată în anul 1863 cu doar 3.500 de membri realizează un audit al membrilor pentru a se asigura de faptul că informațiile incluse în statistici reflectă realitatea de pe teren.

Raportul Statistic Anual din 2016, aflat acum la cea de-a 152-a ediție, conține statisticile referitoare la numărul de membri al Bisericii mondiale la finalul anului 2015, și statistici instituționale, financiare și de personal la finalul anului 2014.

Raportul de 101 pagini precizează că Bisericii Adventiste i s-a alăturat anul trecut o medie de 144 de persoane în fiecare oră, echivalentul a 3.453 de persoane pe zi.

„Astfel, fiecare zi a anului 2015 a fost ca Ziua Cincizecimii în ceea ce privește numărul de credincioși «adăugați» Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea”, a spus Trim.

Potrivit Faptelor Apostolilor, capitolul 2, versetele 1 la 47, în ziua Cincizecimii au fost botezate în jur de 3.000 de persoane.

Trim a spus că Biserica Adventistă a înregistrat pentru prima dată o medie de peste 3.000 de persoane care i s-au alăturat în 2007, iar apoi situația s-a repetat în 2011, 2012, 2014 și 2015.

Potrivit raportului, în trei diviziuni administrativ-teritoriale ale Bisericii s-au înregistrat două treimi dintre noii membri ai bisericii. Cel mai mare număr de noi membri – 274.011 sau 21.73% din totalul de noi membri – s-a înregistrat în Diviziunea Africa Centrală și de Est, aceasta fiind urmată de Diviziunea Africa de Sud – Oceanul Indian (270.664) și de Diviziunea America de Sud (254.768). Este foarte ca numerele să se mențină mari în Diviziunea Africa Centrală și de Est după ce anul acesta, în Rwanda au fost botezate mai mult de 100.000 de persoane.

Deși raportul nu analizează vârsta noilor membri, este foarte posibil ca un bărbat de 110 ani din Guatemala să fie cea mai vârstnică persoană botezată în cadrul Bisericii Adventistă. Liderii locali ai Bisericii au spus că exemplul lui Joaquin Tzoc, care s-a născut cu 10 ani înaintea morții lui Ellen White, unul dintre pionierii Bisericii, a fost botezat în data de 31 ianuarie 2015, demonstrează că nu este niciodată prea târziu să Îl acceptăm pe Isus.

Andrew McChesney/Adventist Review

 

Serialul „Spune lumii”, cea mai importanta productie cinematografica despre inceputurile Bisericii Adventiste, va fi lansat in luna octombrie

După ani de planificare, strângeri de fonduri și realizare, Chester Stanley, fost președinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Australia, și-a văzut visul devenit realitate prin finalizarea producției cinematografice „Tell the World” (Spune lumii), serial ce redă istoria pionierilor denominațiunii mondiale.

„Tell the World” a fost produs de Hope Channel Australia, rețeaua oficială de televiziune a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Australia. Aceasta este și cea mai amplă producție media din istoria denominațiunii. Istoria nașterii și a dezvoltării mișcării adventiste timpurii a fost adusă la viață de 95 de actori, 157 de membri ai echipei de producție și 1.000 de figuranți.

„Tell the World” le va permite telespectatorilor să fie martorii luptei pionierilor adventiști de a înțelege Scriptura, ai dezbaterilor teologice și ai depășirii amarei dezamăgiri; însă, prin toate acestea, pionierii au fost conduși și inspirați de Dumnezeu de-a lungul călătoriei lor de descoperire a adevărului.

Sediul Bisericii Adventiste mondiale coordonează distribuirea serialului, care va fi disponibil în trei formate: scurte clipuri istorice care vor fi lansate în luna august 2016, un scurt serial TV de 6 episoade care va fi transmis de Hope Channel și online în luna octombrie 2016 și un film de lung metraj care va fi disponibil pe site-urile de streaming precum Netflix, iTunes, Amazon și pe Google Play la o dată ulterioară.

Luna octombrie a fost aleasă pentru transmiterea serialului „Tell the World” pentru a-i ajuta pe membri să își amintească Marea Dezamăgire din 22 octombrie 1844. Data, marcantă în istoria câtorva denominațiuni creștine, inclusiv a adventismului, reprezintă momentul în care Isus nu s-a întors pe Pământ, așa cum se așteptau unii. Între 1831 și 1844, predicatorul baptist William Miller a declanșat „cea de-a doua mare trezire adventă”. Studiind capitolul 8, versetul 14, al cărții lui Daniel, Miller a calculat că Isus urma să revină între 1843 și 1844. Pe alții, calculele i-au dus chiar la data de 22 octombrie 1844. Atunci când Isus nu a revenit, urmașii lui Miller au experimentat ceea ce a devenit „marea dezamăgire”.

Proiectul a fost creat pentru ca membrii să cunoască începuturile Bisericii și să redescopere ce înseamnă să fii adventist. „Tell the World” le va oferi, de asemenea, celor care nu sunt familiarizați cu Biserica, ocazia de a dezvolta o înțelegere mai profundă a denominațiunii cu mai mult de 19,1 milioane de credincioși în toată lumea.

„Cred că suntem toți convinși să acest film va reprezenta o încurajare extraordinară pentru poporul lui Dumnezeu și pentru publicul larg”, a spus Ted Wilson, Președintele Bisericii Adventiste mondiale.

Informații suplimentare:

„Tell the World” va fi dublat în franceză, spaniolă și portugheză, iar în următorii trei ani va fi disponibilă subtitrarea în 30 dintre cele mai vorbite limbi din lume. Este nevoie de voluntari pentru traducerea proiectului în cele 30 de limbi. Dacă sunteți interesați, vă rugăm să ne trimiteți cererea dumneavoastră pe adventist.org/telltheworld.

Dacă doriți să găzduiți vizionări ale „Tell the World”, vă rugăm să vizitați adventist.org/telltheworld pentru a vă înregistra evenimentul.

Samois Regis/ ANN

 

Casa ADRA primeste acreditare de functionare pentru 5 ani

În luna iulie 2016, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a primit acreditarea pentru o perioadă de 5 ani pentru serviciul social „Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a acreditării a fost luată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare la fața locului. Centrul este acreditat până la data de 30.12.2020 cu respectarea Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

În perioada celor 7 ani de la înființare, peste 1500 de victime ale violenței în familiei au fost asistate de ADRA România, dintre care peste 500 de persoane au primit găzduire la „Casa ADRA”, femei care, împreună cu copiii lor, își caută dreptul la o viață fără violență și fără abuzuri.

„Acreditarea Casei ADRA a fost o activitate intensă ce s-a desfășurat pe o perioadă de mai multe luni, proces ce a implicat toate departamentele ADRA. Faptul că acum Casa ADRA a primit acreditare pe o perioadă maximă de 5 ani dovedește eficiență, profesionalism și standarde înalte întâlnite la echipa de la Casa ADRA, indicatori pe care trebuie să îi păstrăm. Perioada aceasta a fost o perioadă foarte așteptată de ADRA România și ne bucurăm de faptul că așteptarea a fost răsplătită cu succes maxim”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

„ADRA a făcut un pas important aliniindu-se la noua legislație din domeniul asistenței sociale, în special la cea privind acreditarea serviciilor sociale. În urma unei evaluări de câteva luni, Casa ADRA a primit licența de funcționare pe o perioadă de cinci ani. Este o frumoasă realizare și ne bucurăm că ne sunt recunoscute eforturile depuse în vederea reintegrării victimelor violenței în familie”, a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

În anul 2014, peste 130 000 de femei au apelat la serviciul de urgență 112, din cauza „tratamentului” primit din partea partenerilor, dintre care doar 12 000 au recunoscut abuzul și l-au denunțat. În fiecare an peste 200 de femei sunt ucise de partenerii lor și, de cele mai multe ori, conform acelorași statistici, în fața copiilor.

Deși cifrele sunt înspăimântătoare, evaluările sunt departe de adevăr, și asta pentru că multe dintre victimele violenței în familie aleg să tacă, să nu apeleze la un specialist și să nu denunțe abuzul, din neștiință, din neputință, sau poate doar de frică – frica de noi represalii, frica de oprobriul public, neîncrederea într-un sistem care să le apere. De aici se naște nevoia unei mai bune și intense promovări a soluțiilor legale, a unui suport psihologic, juridic și profesional constant și ușor de accesat pentru toate victimele abuzurilor.

Începând cu anul 2009, ADRA România administrează „Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”, în cadrul căruia aceste persoane pornesc pe un nou drum. Obiectivul proiectului este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

Poți face o schimbare chiar azi!

Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

 • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte și încălțăminte), dar și prin
 • donații financiare în conturile ADRA sau
 • donând chiar acum direct pe site-ul http://adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

ADRA România

 

Botez la Calugareni, judetul Giurgiu

Localitatea Călugăreni, județul Giurgiu, celebră prin lupta dntre români și turci din anul 1595, a fost, alături de alte 150 localități din județ, fără prezență adventistă.

Cu aproape 3 ani in urmă, câțiva creștini adventiști au început să viziteze această localitate și zonele învecinate, iar după un an s-a văzut nevoia unui loc pentru întâlniri cu cei interesați de Cuvântul binefăcător al Evangheliei. Conferința a cumpărat o proprietate chiar în centrul localității și s-a deschis o modestă Casă de Rugăciune. Astfel, în fiecare Sabat s-au putut desfășura întâlniri de studiu, rugăciune și închinare cu 25-40 participanți. La prânz, aceștia mâncau împreună, iar după-amiaza Îl lăudau pe Dumnezeu pentru experiențele trăite alături de El.

S-au botezat 13 persoane, dintre care 10 chiar sâmbătă, 16 iulie. Serviciul divin al botezului a fost oficiat de pastorul Tomoiagă Ștefan, președintele Bisericii Adventiste din România, și de pastorul Vali Bădescu, trezorierul Bisericii Adventiste din Muntenia. Mica grupă s-a bucurat de prezența multor prieteni din localitate, din Giurgiu, din București și din diferite comunități din județul Giurgiu.

„Rugăm pe Domnul ca grupa noastră să crească și să ajungă o biserică puternică care să lumineze ca un far în noapte în mijlocul atâtor localități fără prezență adventistă. Multe cuvinte de mulțumire și apreciere avem pentru Biserica de Centură din București care ne-a ajutat grupa din Călugăreni atât în activitățile ei cât și pentru organizarea și dezvoltarea materială și spirituală. Suntem de asemenea recunoscători multor credincioși  din Giurgiu (oraș și județ) care au fost alături de noi. Și mai presus de orice, aducem laude și mulțumiri din toată inima Cerului care ne-a fost ajutor și ocrotire la fiecare pas”, a spus Titu Ghejan, pastorul grupei din Călugăreni.

Adalbert Ghejan/ AARC

 

ADRA inaugureaza „Casuta Sperantei”, un proiect pentru copii cu afectiuni respiratorii

Luni, 27 iunie 2016, a avut loc în orașul Slănic, județul Prahova, inaugurarea Centrului de Primire în Regim Gratuit pentru Copii cu Afecțiuni Respiratorii – „Căsuța Speranței”, un proiect al Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România în domeniul educație și sănătate de bază, în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

Prin intermediul proiectului „Căsuța Speranței” ADRA își propune să ajute copiii cu afecțiuni respiratorii care provin din familii defavorizate prin îmbunătățirea stării de sănătate. Pentru ca accesul la binecunoscutele obiective naturale de tratament din apropiere să se realizeze mai ușor (salina, grotele, lacurile și băile cu nămol și sare și munții de sare) și pentru a putea beneficia de avantajele unui tratament cu aerosoli, în cadrul Centrului „Căsuța Speranței” se oferă cazare gratuită în regim de autogospodărire pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani care suferă de afecțiuni respiratorii și pentru însoțitorii lor.

„Pentru că dorim să investim în ceea ce are viitor, majoritatea proiectelor ADRA sunt destinate copiilor. În cazul de față, ne-am dat seama de faptul că în România există o proporție semnificativă de copii cu afecțiuni respiratorii, iar prin acest centru venim în întâmpinarea nevoilor de tratament pentru familiile defavorizate ale acestor copii. Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor și voluntarilor, cu bucurie, ADRA România inaugurează acest proiect. Dorim ca și prin acest proiect să continuăm să oferim speranță celor ce au atâta nevoie de ea”, a declarat dl Robert Georgescu, Director ADRA România.

„Această căsuță este în curtea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din localitatea Slănic și practic, zeci de ani aceasta a făcut parte din viața comunității locale. În acest imobil a locuit familia pastorului Adrian Bocăneanu, el copilărind în căsuța și în curtea aceasta. Pe parcursul timpului proprietarii au îmbătrânit, iar casa a intrat în administrarea Bisericii. După un timp, la inițiativa credincioșilor de aici, imobilul a fost amenajat pentru a deveni o căsuță a speranței. Fie ca această Căsuță a Speranței să stea la baza restabilirii sănătății trupești a multor copii, astfel încât aceștia să se poate orienta către lucrurile mai importante și veșnice, să-L pună pe Dumnezeu pe primul plan în viața lor”, a declarat pastorul Gabriel Ișvan, Directorul Departamentului Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Muntenia și Dobrogea.

„Atunci când lucrezi la un astfel de proiect descoperi două caracteristici importante pe care le întâlnești în viața Mântuitorului Isus Hristos, respectiv: speranța și dragostea. Găsesc în proiectul „Căsuța Speranței” împletindu-se și iubirea pentru semeni și speranța, pentru că cele două caracteristici sunt legate: acolo unde este iubire, este și speranță”, a declarat pastorul Dănuț Jercan, voluntar ADRA România.

„Sunt fericit să spun că în realizarea proiectului „Căsuța Speranței” s-au implicat foarte multe persoane, chiar s-a implicat întreaga comunitate de membri din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Slănic. Aceștia au contribuit financiar și au lucrat efectiv la renovarea casei. Cred că acest proiect vorbește de unitatea bisericii pentru că a reușit să unească întreaga comunitate în finalizarea acestui proiect prin implicare totală spre binele oamenilor, indiferent de convingerile lor religioase” a declarat pastorul Cosmin Neacșu, voluntar ADRA România.

„Deși a fost o provocare, am reușit să respectăm cu bine termenul de inaugurare propus inițial. Pe lângă zecile de voluntari și sponsori implicați cărora le mulțumim, ADRA România a contribuit cu finanțarea materialelor de construcție pentru finisajele ușoare și astfel, beneficiarii proiectului „Căsuța Speranței” pot avea acces la cazare gratuită în sistem de autogospodărire”, a declarat Doamna Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

Capacitatea Centrului este de 6 locuri (3 copii și 3 adulți însoțitori). Seriile de cazare se vor desfășura după următorul grafic:

 • Seria I: 27 iunie – 10 iulie
 • Seria II: 11 iulie – 24 iulie
 • Seria III: 25 iulie – 7 august
 • Seria IV: 8 august – 21 august
 • Seria V: 22 august – 4 septembrie
 • Seria VI: 5 septembrie – 18 septembrie

Înscrierile se fac prin transmiterea în format electronic a documentelor mai jos menționate, la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , cu cel puțin 7 zile înainte de începerea perioadei pentru care s-a optat, iar răspunsul organizației va fi dat cu aproximativ 5 zile înainte de începerea seriei respective. Primirea beneficiarilor în centru se va face începând cu ziua de luni, ora 12:00 a fiecărei serii, iar eliberarea camerelor se face în ziua de duminică de la finalul fiecărei serii, până la ora 12:00.

Documente necesare înscrierii:

 • cerere de admitere (descarcă AICI);
 • recomandare specifică din partea medicului specialist;
 • documente de identificare atât pentru însoțitorul adult, cât și pentru copil (carte de identitate și certificat de naștere).

Pentru alte detalii, puteți accesa linkul: http://adra.ro/stiri/vino-si-tu-la-casuta-sperantei.html sau ne puteți contacta la adresa de e-mail office(@)adra.ro sau la telefon 021 25 25 117 de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 16:30.

ADRA România investește într-un viitor mai bun!

Puteți susține copii cu afecțiuni respiratorii prin donații pentru cheltuieli cu transportul, masa sau abonamentul la salina pentru un copil în cadrul acestui proiect. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Căsuța Speranței!” și să se implice, o pot face prin:

 • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea denumirii proiectului) sau
 • donând chiar acum direct pe site-ul http://adra.ro/doneaza, pentru proiectul „Căsuța Speranței”.

Puteți viziona emisiunea „Din toată inima!” despre proiectul „Căsuța Speranței”, difuzată la Speranța TV, în data de 8 iulie 2016, accesând linkul: http://www.sperantatv.ro/web/din-toata-inima-casuta-sperantei-invitati-danut-jercan-valentina-sturzu-cozorici-09-07-2016/

ADRA România

 

Buletinul Presedintelui

Luna iunie a avut un aer aparte. În prima vineri seara, ne-am închinat împreună cu participanții la Congresul Rromilor Adventiști la Stupini alături de președintele Diviziunii Inter-Europa, pastorul Mario Brito. Dimineața de Sabat am petrecut-o împreună cu credincioși inimoși din biserica Mireșu Mare (PH), unde I-am închinat lui Dumnezeu un templu construit cu multă trudă. După-amiaza de Sabat a fost una de cânt și laudă către Cel Prea Înalt, glăsuită de cei aproape 500 de participanți la sărbătoarea Rromilor Adventiști.

La apusul soarelui ne-am bucurat, alături de pastorul Mario Brito, de un moment de meditație și părtășie împreună cu angajații Editurii „Viață și Sănătate” și familiile acestora, ieșiți la munte pentru a lua o gură de aer mai răcoros decât cel din Pantelimon.

Au urmat 6 zile pentru care ne-am pregătit intens, dar care au zburat parcă prea repede: vizita președintelui Bisericii Adventiste Mondiale, pastorul Ted Wilson, și a soției sale Nancy, împreună cu Douane Mckey – Directorul Departamentului Școala de Sabat/Lucrarea Personală - și a soției sale Kathy. Doresc să le mulțumesc colegilor din comitetul Uniunii, colegilor administratori de la conferințe și pastorilor pentru participarea și organizarea întâlnirilor de la Stupini, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și Cernica. Implicarea totală a membrilor ne-am dori să fie nu doar un slogan pentru anul următor, ci un mod de viață. Așteptăm cu nerăbdare nu doar să știm în câte locuri din România vom avea proiecte misionare anul viitor ci, conștienți că această lucrare nu se face „nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul”, să cerem zilnic călăuzire divină. Adesea liderii sunt oameni foarte ocupați. Iată de ce este important să-ți iei timp pentru a te bucura de liniște și pentru a asculta ce te îndrumă Dumnezeu. Adevăratul progres are loc doar atunci când îl orchestrează Dumnezeu. Sunt încurajatoare cuvintele lui Bill Hybels: „Liderii trebuie să îi ceară lui Dumnezeu să le dea urechile lui Samuel”.

În Sabatul din 17-18 iunie am vizitat pentru prima dată comunitatea Bruxelles Centru. Ne-am bucurat de o prezența numeroasă la biserică încă de vineri seara, chiar dacă soarele încă strălucea. am fost recunoscător pentru întrebările adresate după serviciul divin de dimineață, ocazie în care invitat nu doar pastorul, ci și alte persoane interesate să vină în România pentru evanghelizarea din februarie, anul viitor. Tot în cadrul acestei vizite am purtat o discuție consistentă cu Jeroen Tuinstra, președintele Conferinței Belgia-Luxemburg, pe agendă regăsindu-se dorința comunității românești din Bruxelles de a avea un lăcaș de închinare, invitația de a se implica într-un proiect misionar în România și alte subiecte de interes general.

În ultimul Sabat din prima lună de vară m-am bucurat de Cina Domnului împreună cu credincioșii din comunitatea Câmpina Mărășești. Cele două vizite la familia Voinea și la spitalul municipal pentru cina la domiciliu mi-au reconfirmat convingerea că fiecare dintre noi avem momente în viață când constatăm cât de trecătoare este viața și că atunci când cei dragi pleacă de lângă noi, când boala nu ne ocolește, Dumnezeu rămâne singura noastră speranță.

Familia rămâne locul unde mă întorc întotdeauna cu mult drag. Elis, băiatul nostru, a împlinit la finalul lunii iunie 5 ani, reprezentând un alt motiv pentru care luna iunie a avut un aer de sărbătoare. Dincolo de timpul de odihnă de care vă bucurați, mă rog să aveți parte de mai multă credință.

Ștefan Tomoiagă, președintele Bisericii Adventiste din România

 

Botez ASUP in Focsani

Joi, 30 iunie 2016, în locașul de închinare al Bisericii Adventiste din Focșani, județul Vrancea, s-a desfășurat un serviciu religios special prin decizia a patru persoane private de libertate din Penitenciarul Focșani de a intra în legământ cu Dumnezeu prin botez.

Evenimentul îndelung așteptat a fost reprogramat de la finalul anului 2015 când, din motive independente de voința organizatorilor, nu a putut avea loc. Dar așteptarea îndelungă, dublată de rugăciune cu speranța împlinirii, a dat farmec și un plus de strălucire și bucurie ocaziei. Cei patru care au răspuns chemării lui Hristos și au devenit parte a bisericii Lui sunt: Liviu, Dan, Năstase și Răzvan.

La organizarea evenimentului au colaborat voluntari ASUP din Focșani, Matca, Tâmboiești și alte comunități moldave. Cuvântul Domnului a fost prezentat de pastorul Florin Istrate, președintele Conferinței Moldova, care L-a înălțat pe Mântuitorul ca Singurul care poate schimba viețile noastre. După ce au răspuns cu un „da” hotărât întrebărilor formulate în cadrul Legământului, candidații au fost martori ai faptului că slujirea cu dragoste, răbdare și sacrificiu pe care grupul de voluntari ASUP au oferit-o produce efecte pentru veșnicie.

„Am umblat mult, prea mult pe căi rătăcite. Problema nu este că sunt închis aici. Eram demult închis într-o temniță în care Diavolul era paznic. Aici am descoperit dragostea lui Dumnezeu. Prin rugăciune, am văzut cum Dumnezeu îmi răspunde chiar aici, în penitenciar. Planul meu pentru viitor este să-L urmez pe Dumnezeu și să fiu botezat. Indiferent de ce mă așteaptă cât sunt aici închis cât și afară, dorința mea este să-L urmez indiferent de încercările care ar veni” – selecție din mărturia fratelui Năstase.

După ce au devenit oficial membri, cei patru au servit Cina Domnului prin slujirea pastorului comunității locale, Cristian Baciu. Sărbătoarea a fost completată prin masa festivă la care au participat toți cei prezenți, inclusiv gardienii penitenciarului Focșani.

Tot joi, 30 iunie 2016, Penitenciarul Focșani serba Ziua Porților Deschise. Legământul făcut de Liviu, Dan, Năstase și Răzvan a dat un sens mai profund zilei consacrate de penitenciar pentru că ei au pășit, prin alegerea lor, dincolo de Porțile Deschise ale Cetății lui Dumnezeu.                        

Ovidiu Burbulea, pastor capelan penitenciare Moldova

 

Subcategorii