Info Adventist

Pentru a primi Info Adventist vă rugăm să trimiteţi un email la comunicare (@) adventist.ro

sau să introduceți adresa dumneavoastră de email în căsuța din stânga apoi să apăsați "Abonare"

 

Info Adventist este un buletin prin intermediul căruia Departamentul de Comunicare dorește să evidențieze aspecte din viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea fiind realizat de catre Agenția Adventistă Română de Comunicare. Acesta este distribuit GRATUIT oricarei persoane interesate.

 

Preluare articole: Preluarea articolelor din Info Adventist este incurajata si gratuita. Cu toate acestea atunci cand preluati parti sau materiale intregi din acest buletin cuvintele : "Sursa: Agentia Adventista Romana de Comunicare" trebuie sa apara imediat sub titlu sau imediat dupa terminarea articolului si trebuie sa aiba aceeleasi caracteristici ca si a altor surse citate.

 

Trimitere stiri: Pentru o informare mai buna cu privire la viata Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România avem nevoie de stiri cu privire la actiunile sau evenimentele desfasurate în ţară sau peste hotare. Daca aveți astfel de informatii trimiteți-le chiar acum la comunicare (@) adventist.ro

 

Note:

 • Stirile pentru Info Adventist se primesc pana miercuri ora 20.00 . Trimiterea dupa data limita mentionata este acceptata insa informatiile vor fi preluate doar în numarul următor
 • Va rugam includeti diacritice si fotografii (daca este cazul) inainte de trimitere.

 

IMPORTANT PENTRU ABONATI

In anumite conturi de email mesajele ajung la folderul SPAM. Va rugam sa verificati aparitia buletinului Info Adventist in acest loc si sa selectati in dreptul acestor mesaje optiunea "Not SPAM" si adaugati adresa de email in "address book" sau "contacts". In acest fel mesajele vor veni pe viitor in mod corect in INBOX.

Casa ADRA primeste acreditare de functionare pentru 5 ani

În luna iulie 2016, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a primit acreditarea pentru o perioadă de 5 ani pentru serviciul social „Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a acreditării a fost luată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare la fața locului. Centrul este acreditat până la data de 30.12.2020 cu respectarea Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

În perioada celor 7 ani de la înființare, peste 1500 de victime ale violenței în familiei au fost asistate de ADRA România, dintre care peste 500 de persoane au primit găzduire la „Casa ADRA”, femei care, împreună cu copiii lor, își caută dreptul la o viață fără violență și fără abuzuri.

„Acreditarea Casei ADRA a fost o activitate intensă ce s-a desfășurat pe o perioadă de mai multe luni, proces ce a implicat toate departamentele ADRA. Faptul că acum Casa ADRA a primit acreditare pe o perioadă maximă de 5 ani dovedește eficiență, profesionalism și standarde înalte întâlnite la echipa de la Casa ADRA, indicatori pe care trebuie să îi păstrăm. Perioada aceasta a fost o perioadă foarte așteptată de ADRA România și ne bucurăm de faptul că așteptarea a fost răsplătită cu succes maxim”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

„ADRA a făcut un pas important aliniindu-se la noua legislație din domeniul asistenței sociale, în special la cea privind acreditarea serviciilor sociale. În urma unei evaluări de câteva luni, Casa ADRA a primit licența de funcționare pe o perioadă de cinci ani. Este o frumoasă realizare și ne bucurăm că ne sunt recunoscute eforturile depuse în vederea reintegrării victimelor violenței în familie”, a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

În anul 2014, peste 130 000 de femei au apelat la serviciul de urgență 112, din cauza „tratamentului” primit din partea partenerilor, dintre care doar 12 000 au recunoscut abuzul și l-au denunțat. În fiecare an peste 200 de femei sunt ucise de partenerii lor și, de cele mai multe ori, conform acelorași statistici, în fața copiilor.

Deși cifrele sunt înspăimântătoare, evaluările sunt departe de adevăr, și asta pentru că multe dintre victimele violenței în familie aleg să tacă, să nu apeleze la un specialist și să nu denunțe abuzul, din neștiință, din neputință, sau poate doar de frică – frica de noi represalii, frica de oprobriul public, neîncrederea într-un sistem care să le apere. De aici se naște nevoia unei mai bune și intense promovări a soluțiilor legale, a unui suport psihologic, juridic și profesional constant și ușor de accesat pentru toate victimele abuzurilor.

Începând cu anul 2009, ADRA România administrează „Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”, în cadrul căruia aceste persoane pornesc pe un nou drum. Obiectivul proiectului este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

Poți face o schimbare chiar azi!

Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

 • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte și încălțăminte), dar și prin
 • donații financiare în conturile ADRA sau
 • donând chiar acum direct pe site-ul http://adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

ADRA România

 

Botez la Calugareni, judetul Giurgiu

Localitatea Călugăreni, județul Giurgiu, celebră prin lupta dntre români și turci din anul 1595, a fost, alături de alte 150 localități din județ, fără prezență adventistă.

Cu aproape 3 ani in urmă, câțiva creștini adventiști au început să viziteze această localitate și zonele învecinate, iar după un an s-a văzut nevoia unui loc pentru întâlniri cu cei interesați de Cuvântul binefăcător al Evangheliei. Conferința a cumpărat o proprietate chiar în centrul localității și s-a deschis o modestă Casă de Rugăciune. Astfel, în fiecare Sabat s-au putut desfășura întâlniri de studiu, rugăciune și închinare cu 25-40 participanți. La prânz, aceștia mâncau împreună, iar după-amiaza Îl lăudau pe Dumnezeu pentru experiențele trăite alături de El.

S-au botezat 13 persoane, dintre care 10 chiar sâmbătă, 16 iulie. Serviciul divin al botezului a fost oficiat de pastorul Tomoiagă Ștefan, președintele Bisericii Adventiste din România, și de pastorul Vali Bădescu, trezorierul Bisericii Adventiste din Muntenia. Mica grupă s-a bucurat de prezența multor prieteni din localitate, din Giurgiu, din București și din diferite comunități din județul Giurgiu.

„Rugăm pe Domnul ca grupa noastră să crească și să ajungă o biserică puternică care să lumineze ca un far în noapte în mijlocul atâtor localități fără prezență adventistă. Multe cuvinte de mulțumire și apreciere avem pentru Biserica de Centură din București care ne-a ajutat grupa din Călugăreni atât în activitățile ei cât și pentru organizarea și dezvoltarea materială și spirituală. Suntem de asemenea recunoscători multor credincioși  din Giurgiu (oraș și județ) care au fost alături de noi. Și mai presus de orice, aducem laude și mulțumiri din toată inima Cerului care ne-a fost ajutor și ocrotire la fiecare pas”, a spus Titu Ghejan, pastorul grupei din Călugăreni.

Adalbert Ghejan/ AARC

 

ADRA inaugureaza „Casuta Sperantei”, un proiect pentru copii cu afectiuni respiratorii

Luni, 27 iunie 2016, a avut loc în orașul Slănic, județul Prahova, inaugurarea Centrului de Primire în Regim Gratuit pentru Copii cu Afecțiuni Respiratorii – „Căsuța Speranței”, un proiect al Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România în domeniul educație și sănătate de bază, în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

Prin intermediul proiectului „Căsuța Speranței” ADRA își propune să ajute copiii cu afecțiuni respiratorii care provin din familii defavorizate prin îmbunătățirea stării de sănătate. Pentru ca accesul la binecunoscutele obiective naturale de tratament din apropiere să se realizeze mai ușor (salina, grotele, lacurile și băile cu nămol și sare și munții de sare) și pentru a putea beneficia de avantajele unui tratament cu aerosoli, în cadrul Centrului „Căsuța Speranței” se oferă cazare gratuită în regim de autogospodărire pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani care suferă de afecțiuni respiratorii și pentru însoțitorii lor.

„Pentru că dorim să investim în ceea ce are viitor, majoritatea proiectelor ADRA sunt destinate copiilor. În cazul de față, ne-am dat seama de faptul că în România există o proporție semnificativă de copii cu afecțiuni respiratorii, iar prin acest centru venim în întâmpinarea nevoilor de tratament pentru familiile defavorizate ale acestor copii. Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor și voluntarilor, cu bucurie, ADRA România inaugurează acest proiect. Dorim ca și prin acest proiect să continuăm să oferim speranță celor ce au atâta nevoie de ea”, a declarat dl Robert Georgescu, Director ADRA România.

„Această căsuță este în curtea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din localitatea Slănic și practic, zeci de ani aceasta a făcut parte din viața comunității locale. În acest imobil a locuit familia pastorului Adrian Bocăneanu, el copilărind în căsuța și în curtea aceasta. Pe parcursul timpului proprietarii au îmbătrânit, iar casa a intrat în administrarea Bisericii. După un timp, la inițiativa credincioșilor de aici, imobilul a fost amenajat pentru a deveni o căsuță a speranței. Fie ca această Căsuță a Speranței să stea la baza restabilirii sănătății trupești a multor copii, astfel încât aceștia să se poate orienta către lucrurile mai importante și veșnice, să-L pună pe Dumnezeu pe primul plan în viața lor”, a declarat pastorul Gabriel Ișvan, Directorul Departamentului Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Muntenia și Dobrogea.

„Atunci când lucrezi la un astfel de proiect descoperi două caracteristici importante pe care le întâlnești în viața Mântuitorului Isus Hristos, respectiv: speranța și dragostea. Găsesc în proiectul „Căsuța Speranței” împletindu-se și iubirea pentru semeni și speranța, pentru că cele două caracteristici sunt legate: acolo unde este iubire, este și speranță”, a declarat pastorul Dănuț Jercan, voluntar ADRA România.

„Sunt fericit să spun că în realizarea proiectului „Căsuța Speranței” s-au implicat foarte multe persoane, chiar s-a implicat întreaga comunitate de membri din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Slănic. Aceștia au contribuit financiar și au lucrat efectiv la renovarea casei. Cred că acest proiect vorbește de unitatea bisericii pentru că a reușit să unească întreaga comunitate în finalizarea acestui proiect prin implicare totală spre binele oamenilor, indiferent de convingerile lor religioase” a declarat pastorul Cosmin Neacșu, voluntar ADRA România.

„Deși a fost o provocare, am reușit să respectăm cu bine termenul de inaugurare propus inițial. Pe lângă zecile de voluntari și sponsori implicați cărora le mulțumim, ADRA România a contribuit cu finanțarea materialelor de construcție pentru finisajele ușoare și astfel, beneficiarii proiectului „Căsuța Speranței” pot avea acces la cazare gratuită în sistem de autogospodărire”, a declarat Doamna Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

Capacitatea Centrului este de 6 locuri (3 copii și 3 adulți însoțitori). Seriile de cazare se vor desfășura după următorul grafic:

 • Seria I: 27 iunie – 10 iulie
 • Seria II: 11 iulie – 24 iulie
 • Seria III: 25 iulie – 7 august
 • Seria IV: 8 august – 21 august
 • Seria V: 22 august – 4 septembrie
 • Seria VI: 5 septembrie – 18 septembrie

Înscrierile se fac prin transmiterea în format electronic a documentelor mai jos menționate, la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , cu cel puțin 7 zile înainte de începerea perioadei pentru care s-a optat, iar răspunsul organizației va fi dat cu aproximativ 5 zile înainte de începerea seriei respective. Primirea beneficiarilor în centru se va face începând cu ziua de luni, ora 12:00 a fiecărei serii, iar eliberarea camerelor se face în ziua de duminică de la finalul fiecărei serii, până la ora 12:00.

Documente necesare înscrierii:

 • cerere de admitere (descarcă AICI);
 • recomandare specifică din partea medicului specialist;
 • documente de identificare atât pentru însoțitorul adult, cât și pentru copil (carte de identitate și certificat de naștere).

Pentru alte detalii, puteți accesa linkul: http://adra.ro/stiri/vino-si-tu-la-casuta-sperantei.html sau ne puteți contacta la adresa de e-mail office(@)adra.ro sau la telefon 021 25 25 117 de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 16:30.

ADRA România investește într-un viitor mai bun!

Puteți susține copii cu afecțiuni respiratorii prin donații pentru cheltuieli cu transportul, masa sau abonamentul la salina pentru un copil în cadrul acestui proiect. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Căsuța Speranței!” și să se implice, o pot face prin:

 • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea denumirii proiectului) sau
 • donând chiar acum direct pe site-ul http://adra.ro/doneaza, pentru proiectul „Căsuța Speranței”.

Puteți viziona emisiunea „Din toată inima!” despre proiectul „Căsuța Speranței”, difuzată la Speranța TV, în data de 8 iulie 2016, accesând linkul: http://www.sperantatv.ro/web/din-toata-inima-casuta-sperantei-invitati-danut-jercan-valentina-sturzu-cozorici-09-07-2016/

ADRA România

 

Buletinul Presedintelui

Luna iunie a avut un aer aparte. În prima vineri seara, ne-am închinat împreună cu participanții la Congresul Rromilor Adventiști la Stupini alături de președintele Diviziunii Inter-Europa, pastorul Mario Brito. Dimineața de Sabat am petrecut-o împreună cu credincioși inimoși din biserica Mireșu Mare (PH), unde I-am închinat lui Dumnezeu un templu construit cu multă trudă. După-amiaza de Sabat a fost una de cânt și laudă către Cel Prea Înalt, glăsuită de cei aproape 500 de participanți la sărbătoarea Rromilor Adventiști.

La apusul soarelui ne-am bucurat, alături de pastorul Mario Brito, de un moment de meditație și părtășie împreună cu angajații Editurii „Viață și Sănătate” și familiile acestora, ieșiți la munte pentru a lua o gură de aer mai răcoros decât cel din Pantelimon.

Au urmat 6 zile pentru care ne-am pregătit intens, dar care au zburat parcă prea repede: vizita președintelui Bisericii Adventiste Mondiale, pastorul Ted Wilson, și a soției sale Nancy, împreună cu Douane Mckey – Directorul Departamentului Școala de Sabat/Lucrarea Personală - și a soției sale Kathy. Doresc să le mulțumesc colegilor din comitetul Uniunii, colegilor administratori de la conferințe și pastorilor pentru participarea și organizarea întâlnirilor de la Stupini, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și Cernica. Implicarea totală a membrilor ne-am dori să fie nu doar un slogan pentru anul următor, ci un mod de viață. Așteptăm cu nerăbdare nu doar să știm în câte locuri din România vom avea proiecte misionare anul viitor ci, conștienți că această lucrare nu se face „nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul”, să cerem zilnic călăuzire divină. Adesea liderii sunt oameni foarte ocupați. Iată de ce este important să-ți iei timp pentru a te bucura de liniște și pentru a asculta ce te îndrumă Dumnezeu. Adevăratul progres are loc doar atunci când îl orchestrează Dumnezeu. Sunt încurajatoare cuvintele lui Bill Hybels: „Liderii trebuie să îi ceară lui Dumnezeu să le dea urechile lui Samuel”.

În Sabatul din 17-18 iunie am vizitat pentru prima dată comunitatea Bruxelles Centru. Ne-am bucurat de o prezența numeroasă la biserică încă de vineri seara, chiar dacă soarele încă strălucea. am fost recunoscător pentru întrebările adresate după serviciul divin de dimineață, ocazie în care invitat nu doar pastorul, ci și alte persoane interesate să vină în România pentru evanghelizarea din februarie, anul viitor. Tot în cadrul acestei vizite am purtat o discuție consistentă cu Jeroen Tuinstra, președintele Conferinței Belgia-Luxemburg, pe agendă regăsindu-se dorința comunității românești din Bruxelles de a avea un lăcaș de închinare, invitația de a se implica într-un proiect misionar în România și alte subiecte de interes general.

În ultimul Sabat din prima lună de vară m-am bucurat de Cina Domnului împreună cu credincioșii din comunitatea Câmpina Mărășești. Cele două vizite la familia Voinea și la spitalul municipal pentru cina la domiciliu mi-au reconfirmat convingerea că fiecare dintre noi avem momente în viață când constatăm cât de trecătoare este viața și că atunci când cei dragi pleacă de lângă noi, când boala nu ne ocolește, Dumnezeu rămâne singura noastră speranță.

Familia rămâne locul unde mă întorc întotdeauna cu mult drag. Elis, băiatul nostru, a împlinit la finalul lunii iunie 5 ani, reprezentând un alt motiv pentru care luna iunie a avut un aer de sărbătoare. Dincolo de timpul de odihnă de care vă bucurați, mă rog să aveți parte de mai multă credință.

Ștefan Tomoiagă, președintele Bisericii Adventiste din România

 

Botez ASUP in Focsani

Joi, 30 iunie 2016, în locașul de închinare al Bisericii Adventiste din Focșani, județul Vrancea, s-a desfășurat un serviciu religios special prin decizia a patru persoane private de libertate din Penitenciarul Focșani de a intra în legământ cu Dumnezeu prin botez.

Evenimentul îndelung așteptat a fost reprogramat de la finalul anului 2015 când, din motive independente de voința organizatorilor, nu a putut avea loc. Dar așteptarea îndelungă, dublată de rugăciune cu speranța împlinirii, a dat farmec și un plus de strălucire și bucurie ocaziei. Cei patru care au răspuns chemării lui Hristos și au devenit parte a bisericii Lui sunt: Liviu, Dan, Năstase și Răzvan.

La organizarea evenimentului au colaborat voluntari ASUP din Focșani, Matca, Tâmboiești și alte comunități moldave. Cuvântul Domnului a fost prezentat de pastorul Florin Istrate, președintele Conferinței Moldova, care L-a înălțat pe Mântuitorul ca Singurul care poate schimba viețile noastre. După ce au răspuns cu un „da” hotărât întrebărilor formulate în cadrul Legământului, candidații au fost martori ai faptului că slujirea cu dragoste, răbdare și sacrificiu pe care grupul de voluntari ASUP au oferit-o produce efecte pentru veșnicie.

„Am umblat mult, prea mult pe căi rătăcite. Problema nu este că sunt închis aici. Eram demult închis într-o temniță în care Diavolul era paznic. Aici am descoperit dragostea lui Dumnezeu. Prin rugăciune, am văzut cum Dumnezeu îmi răspunde chiar aici, în penitenciar. Planul meu pentru viitor este să-L urmez pe Dumnezeu și să fiu botezat. Indiferent de ce mă așteaptă cât sunt aici închis cât și afară, dorința mea este să-L urmez indiferent de încercările care ar veni” – selecție din mărturia fratelui Năstase.

După ce au devenit oficial membri, cei patru au servit Cina Domnului prin slujirea pastorului comunității locale, Cristian Baciu. Sărbătoarea a fost completată prin masa festivă la care au participat toți cei prezenți, inclusiv gardienii penitenciarului Focșani.

Tot joi, 30 iunie 2016, Penitenciarul Focșani serba Ziua Porților Deschise. Legământul făcut de Liviu, Dan, Năstase și Răzvan a dat un sens mai profund zilei consacrate de penitenciar pentru că ei au pășit, prin alegerea lor, dincolo de Porțile Deschise ale Cetății lui Dumnezeu.                        

Ovidiu Burbulea, pastor capelan penitenciare Moldova

 

Familia Plesu este „in sfarsit, acasa!”

Miercuri, 22 iunie 2016, a avut loc inaugurarea casei familiei Pleșu din localitatea Bârlad, Județul Vaslui, construită de Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România în parteneriat cu Primăria orașului Bârlad, în cadrul proiectului ADRA „În sfârșit, acasă!”, la eveniment fiind invitați reprezentanți ai instituțiilor publice, reprezentanți media, finanțatori și voluntari.

Ionuț Pleșu, în vârstă 29 de ani, este diagnosticat cu parapareză spastică de la vârsta de 6 luni și se deplasează doar în genunchi și aceasta ca urmare a unei perioade grele de recuperare medicală susținută. Împreună cu soția sa, Maria Magdalena, fetița lor și mama sa, acesta locuia la etajul 4 al unui imobil fără lift.

„Am venit azi, în primul rând pentru familia Pleșu. Pentru dânșii este o zi cu adevărat specială. Le admir voința și dorința de a-și întemeia o familie. Le doresc multă sănătate”, a declarat doamna Munteanu Alina, Primar al Comunei Grivița, județul Vaslui.

„Realizările pe care le văd sunt deosebite și când oamenii pun mână de la mână și suflet de la suflet, se pot înfăptui lucruri frumoase și benefice pentru cei care sunt în situații limită. Pe mai departe, primăria Bârlad se va implica în astfel de proiecte. Mulțumesc ADRA România și tuturor colaboratorilor”, a declarat domnul Dorin Apostu, Viceprimar al orașului Bârlad, județul Vaslui.

„ADRA România a avut colaboratori de nădejde în această zonă, iar acest caz a fost unul impresionant. 70 de voluntari și 40 de sponsori și-au dat mâna pentru ca împreună să-l ajute pe Ionuț să-și îndeplinească visul – acela de a avea o casă. În toate locurile unde am ajuns în țară, oamenii cunosc povestea familiei Pleșu și faptul ca există zeci de oameni, voluntari și sponsori, care sprijină acest caz, aducând o schimbare în viața acestei familii și în societate”, a declarat domnul Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

Prezent la eveniment, pastorul Florin Istrate, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina, a declarat: „Este o zi de neuitat, o zi specială, pentru ca astăzi s-a inaugurat o nouă casă ADRA pentru o familie aflată într-o situație specială – familia Pleșu. Atunci când Dumnezeu vrea să împlinească o rugăciune, găsește și oamenii potriviți. Am apreciat mult oamenii care au sprijinit acest proiect și într-un timp atât de scurt s-a construit o căsuță atât de frumoasă. Când oamenii Îl iubesc pe Dumnezeu sunt plini de compasiune și sunt, cu adevărat, mesageri ai speranței, iar în urma lor rămâne o dâră de lumină, de iubire și multă binecuvântare.”

„Principala motivație de a mă implica în acest caz este faptul că sunt sănătos și am copii sănătoși, însă această familie nu se poate bucura de această binecuvântare pe care noi o avem. Sunt fericit pentru îndeplinirea acestui obiectiv și Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru ajutorul de până acum. El să răsplătească tuturor”, a declarat pastorul Willy Cotruță, voluntar ADRA România și pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Bârlad.

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ajutorul pe care ni L-a oferit în acest proiect și de asemenea, le mulțumesc celor care s-au implicat, atât sponsori, cât și voluntari. O mulțumire specială aș dori să adresez corului Bărbătesc de la Moisei. Mă bucur pentru Ionuț și familia lui și  pentru faptul că visul lor a devenit realitate. Cu siguranță vor avea puterea să meargă mai departe în viață, cu un zâmbet pe chip pentru faptul că Dumnezeu a ascultat rugăciunile lor și se pot bucure de această căsuță. Aceasta casă este un dar primit de la Dumnezeu și sunt fericită că și noi, ADRA România, am putut să fim alături de Ionuț în realizarea acestui vis”, a declarat doamna Gabriela Istrate, Asistent Social și Coordonator Proiecte ADRA în zona Moldova și Bucovina.

Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor numeroase, construind locuințe familiale pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorința de a muncii.

Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA identifică și sprijină persoane cu familii numeroase care nu au un spațiu optim de locuit, prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate.

ADRA România

 

Noul site www.rvs.ro, liantul dintre ascultatori, telespectatori si realizatorii RVS si Speranta TV

Din 1 iulie, noul site www.rvs.ro este cel mai important liant intre ascultatori, telespectatori si realizatorii RVS si Speranta TV.

Prima zi a lunii iulie vine in atentia ascultatorilor postului de Radio Vocea Sperantei cu un site nou-nout care beneficiaza, in primul rand, de o interfata prietenoasa. Accesbilitate mai mare, posibilitatea de a asculta piesele muzicale preferate direct pe site, precum si facilitarea votului melodiei saptamanii pe site sunt doar cateva dintre functiile care vor face din www.rvs.ro numarul unu in topul preferintelor ascultatorilor de pretutindeni. 

„Noul site www.rvs.ro, in forma in care vine in atentia tuturor incepand cu 1 iulie, este un proiect la care lucreaza de luni bune o intreaga echipa de oameni inimosi. Ne dorim sa fim mai accesibili, in pas cu noua tehnologie si in acelasi timp sa oferim mai multa interactivitate. De aceea acum, de exemplu, „melodia saptamanii" se poate vota direct pe site. Credem ca acest site constituie un instrument important de popularizare a valorilor sustinute de Radio Vocea Sperantei", a declarat redactorul-sef Radio Vocea Sperantei, Sorin Dinu.

„Sunt bucuros de aceasta posibilitate de a ne alinia tendintelor tehnologice actuale prin noul site www.rvs.ro. In acelasi timp, pentru ca multe emisiuni se difuzeaza in direct, simultan, la Radio Vocea Sperantei si la Speranta TV, am creat posibilitatea ca oricine doreste sa deschida fereastra de vizionare Speranta TV si de pe site-ul www.rvs.ro. Este o asociere pe care am gandit-o de mult timp. La nivel de imagine radioul si televiziunea trebuie sa se completeze armonios", a tinut sa precizeze Directorul de programe Speranta TV, Cristian Magura.

„Lucram de cateva luni bune la implementarea acestui site si pentru mine reprezinta un vis implinit. Imi doresc ca ascultatorii sa aiba parte de interactivitatea pe care si-o doresc si in mediul online. Tehnic nu a fost usor, dar bucuria concretizarii acestui proiect intrece orice truda personala", a spus administratorul site-ului www.rvs.ro, Cristian Sandu.

Cu mai multe imagini, cu muzica si un caracter interactiv, cu stiri si emisiuni ce pot fi urmarite oricand, dar si cu posibilitatea de a asculta sau a vizualiza in timp real emisiunile ce se difuzeaza, noul site www.rvs.ro implineste nevoia publicului fidel Radio Vocea Sperantei, dar si Speranta TV pentru modernitate in prezentarea unui mesaj deosebit, unic in mass-media romaneasca. 

„Este un moment fericit pe care il dedic tuturor celor ce ne urmaresc la radio, in primul rand. Sunt recunoscator pentru noua imagine a posturilor Radio Vocea Sperantei si Speranta TV si doresc sa multumesc atat colectivului care s-a implicat intr-un mod responsabil in realizarea acestui proiect, cat si dumneavoastra, dragi iubitori ai Sperantei pentru sustinerea permanenta. Dumnezeu sa fie laudat!", a concluzionat Directorul General Radio Vocea Sperantei si Speranta TV, Tiberiu Nica.

www.rvs.ro este site-ul oficial al postului de Radio Vocea Sperantei. 

Incepand cu data de 1 iulie 2016, www.rvs.ro reprezinta si cel mai important liant intre ascultatori, telespectatori si realizatorii RVS si Speranta TV. 

Sa ne bucuram impreuna de speranta!

Florentina Adamescu/ Radio Vocea Speranței

 

Fii alaturi de Alin inainte de iarna!

Alin George Patape, din Afumați, județul Ilfov. Încă de când s-a născut, ochii lui au distins doar umbre. Nu a văzut frumusețea unei flori, nici culorile minunate ale curcubeului și nici chipul mamei sale. Pe lângă problemele de sănătate ale lui Alin, situația financiară și condițiile de trai ale familiei sale sunt precare.

Mama și fiul locuiesc de mai bine de 14 ani într-un spațiu care în trecut era folosit ca grajd. În spațiul locuit și-au amenajat 2 camere. Structura clădirii nu este foarte bună: tavanul poate să cadă oricând, iar atunci când plouă sunt inundați. Mama este nevoită să aducă zilnic apă pentru băut și pentru a se spăla de departe, însă de cele mai multe ori o ajută și Alin. Cu toate că locuiesc în condiții precare, Alin este bun la învățătură. Pentru el, școala este o a doua casă: are parte de căldură pe timp de iarnă, activități, iar profesorii îl încurajează și îi sunt aproape.

„Alin are o memorie foarte bună, reține cu multă ușurință conținutul predat, atât la orele mele, cât și la celelalte materii”, a declarat Domnul Bogdan Petrescu, profesor limba engleză la Școala Specială pentru Deficienți de Vedere.

În fiecare an, în cadrul proiectului „În sfârșit. acasă!”, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România construiește case pentru familiile defavorizate, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de viață ale acestora. An de an, în colaborare cu autoritățiile locale, sunt selectate familii care sunt sprijinite pentru a avea un viitor mai bun și un mediu adecvat creșterii și educării copiilor lor.

În anul 2015, Alin și mama sa s-au numărat printre beneficiarii proiectului „În sfârșit, acasă!”. Autoritățiile locale au realizat demersurile necesare în vederea sprijinirii acestei familii, alocându-se terenul necesar pentru construirea casei. Monica Porav, mama lui Alin, a făcut sacrificii mari pentru a împlini visul lui Alin de a-și petrece iarna aceasta la căldură și într-un loc sigur. Fundația casei a fost turnată din banii obținuți de mama prin accesarea unui credit bancar pe care îl restituie lunar din pensia de însoțitor, iar voluntarii ADRA România s-au mobilizat, începând construirea unei noi clădiri.

„Principiul biblic care spune că este mai ferice să dai decât să primești este adevărat. Mă simt împlinit când văd că oamenii sau copiii care au nevoie de ajutor sunt ajutați” a declarat pastorul Cornel Dobre, voluntar ADRA România

„Suntem impresionați de oamenii care stau în condiții deplorabile, comparându-le cu condițiile pe care le avem noi. Rostul nostru este să ajutăm îi pe alții. Dacă am primit, să le dăm și altora”, a declarat pastorul Titi Pârvan, voluntar ADRA România.

ADRA România promovează un viitor mai bun. Împreună îl putem ajuta pe Alin să se mute în această toamnă în noua casă pentru ca la iarnă să aibă căldură și un adăpost sigur!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „În sfărșit, acasă!”, o pot face:

 • prin voluntariat;
 • prin donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului);
 • prin donații materiale (în special materiale de construcții, uși, obiecte sanitare), dar și
 • donând chiar acum direct pe site-ul ro/doneaza, pentru proiectul „În sfărșit, acasă!”.

Puteți viziona ediția despre Alin din cadrul emisiunii ”Din toată inima!”, difuzată de Speranța TV sâmbătă, 25 iunie 2016, accesând următorul link: http://www.sperantatv.ro/web/din-toata-inima-contribuie-la-realizarea-unui-vis-invitati-cornel-dobre-titi-parvan-25-06-2016/

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

ADRA România

 

Gala Premiilor ”Cine Citeste, Creste!” 2016

Sâmbătă, 18 iunie 2016, Liceul Teologic Adventist din Craiova a găzduit Gala Premiilor proiectului educativ „Cine citește, crește” derulat de Departamentul Tineret al Conferinței Oltenia în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2016. Invitatul special al evenimentului a fost prof. univ. dr. Steliana Sandu, care a prezentat beneficiile reale ale lecturii.

În cadrul programului, pe lângă momentul devoțional prezentat de coordonatorul proiectului, pastorul Claudiu Mititica, a avut loc o dezbatere publică despre importanța cititului. În cadrul momentelor festive tinerii care au trimis fișele de lectură în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2016 au primit o diplomă de participare și cartea decor personalizată cu gândul: „Cărțile îți deschid mintea, îți lărgesc gândirea și te întăresc precum nimic altceva”  (William Feather). Cei care s-au evidențiat prin numărul mare de pagini citite în cadrul concursului și-au prezentat impresiile cu privire la proiect, încurajându-i și pe alți tineri să citească.

Participanții la concurs au fost încadrați în 6 categorii de vârstă, iar cei care s-au detașat în cadrul grupei lor prin numărul de pagini citite au fost recompensați cu o tabără gratuită.

Departamentul Tineret, Conferința Oltenia

 

ADRA: un sfert de secol pentru Romania

Sâmbătă, 18 iunie 2016, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România și Corul „The Royal Singers” au organizat concertul aniversar și umanitar „Zâmbete pe portativ” în aula Institutului Teologic Adventist din Cernica, județul Ilfov.

Acorduri nobile ale muzicii clasice și religioase au fost interpretate cu măiestrie de violoncelistul Andrei Ioniță, student la Berlin (câștigător al Concursului Internațional Ceaikovsky – Rusia, Ediția 2015), Corurile de copii Cantassimo & Celest Harmony, Corul The Royal Kids, Corul The Royal Singers, solista Aldana Cazacu, Orchestra Pro Nobile și pianistul George Natsis, corurile fiind conduse de dirijorii: Simida Gherghe, Hermina Marin și Albert Codreanu.

În cadrul evenimentului prezentat de Marius Creța, redactor Speranța TV, a fost prezentat cazul Alinei Neculcia, din comuna Parava, județul Bacău, o mamă care a suferit mai multe abuzuri din partea soțului, atât ea cât și cei 3 copii minori. De mai mulți ani, Alina este victima violenței domestice, însă în ultima perioadă situația a devenit critică și nesigură, atât pentru viața ei, cât și a celor 3 copilași pe care îi are în grijă. În colaborare cu Primăria Comunei Parava, ADRA România dorește să se implice în asigurarea condițiilor de viață corespunzătoare pentru Alina și cei trei copii.

Datorită generozității participanților la eveniment, în cadrul concertului a fost strânsă suma de 11.723 RON. Fondurile strânse în urma concertului umanitar și aniversar vor fi destinate construirii unei case pentru Alina și cei 3 copii prin intermediul proiectului ADRA „În sfârșit, acasă!”.

„La peste 25 de ani de activitate, sub motto-ul „Schimbă o viață și vei schimba lumea!”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Conform informațiilor primite de la directorii din perioada 1990 – 2015, respectiv: Ion Buciuman, Viorel Dima, Emil Jigău, Cornel Roman, Sorin Goleanu și Robert Georgescu, în cei 25 de ani de existență au fost realizate 871 de proiecte, cu ajutorul a 5.213 de sponsori, 5.654 parteneri și 89.441 voluntari, aducând schimbare în viețile a 1.019.530 de beneficiari cu un buget de 41.270.301 lei, toate acestea conduse de către UN Dumnezeu care a mers înaintea noastră și ne-a închis sau deschis drumurile”, a declarat Ștefan Tomoiagă, președinte ADRA România.

„M-am simțit extraordinar la acest concert, alături de muzicieni minunați! Atmosfera creată nu se poate descrie în cuvinte! Parcă am fost într-un colț de cer. Cu toții am cântat cu inimile încărcate de bucurie, cu o motivație sinceră și cu dragoste pentru oameni și Dumnezeu. L-am invitat pe tânărul violoncelist Andrei Ioniță pentru a-i arăta cât de mult îl prețuim și îl îndrăgim pentru tot ceea ce reușește prin talentul său. Mulțumesc tuturor muzicienilor implicați! Misiunea noastră este să-i facem pe oameni fericiți și să-i aducem slavă lui Dumnezeu printr-o muzică vie, dar și solemnă în același timp. Suntem cu atât mai mult împliniți datorită faptului că evenimentul „Zâmbete pe Portativ” a avut o cauză umanitară. Vom susține întotdeauna semenii cu probleme. Felicităm ADRA România pentru cei peste 25 de ani de activitate în slujba oamenilor și le dorim tuturor cât mai multe binecuvântări din partea lui Dumnezeu”, a declarat Albert Codreanu, dirijorul Corului „The Royal Singers”.

„A fost o bucurie pentru noi să participăm la acest eveniment. Copiii din cele două coruri au fost mereu alături de copilași aflați în situații dificile. Ne bucurăm că și de aceasta dată am putut întinde o mână de ajutor. Copiii au cântat cu mult entuziasm, gândindu-se că prin muzica interpretată vor aduce sprijinul lor în susținerea cauzei umanitare prezentate”, a declarat Simida Gherghe, dirijoare a corurilor de copii Cantassimo din Bacău și Celest Harmony din Matca.

Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor numeroase  construind locuințe pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar care au dorința de a munci. Încă de la înființare ADRA identifică și sprijină persoane cu familii numeroase care nu au un spațiu optim de locuit prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate.

Vă așteptăm să fiți alături de Alina! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”În sfârșit, acasă!” și să se implice, o pot face prin:

 • voluntariat,
 • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului), dar și prin
 • donații materiale (în special materiale de construcții) sau
 • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul „În sfârșit, acasă!”

Înființată în 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România, a păstrat filozofia de ajutorare necondiționată în cadrul activităților desfășurate în proiectele sale. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: asistarea categoriilor sociale defavorizate, asistarea victimelor dezastrelor naturale, sănătate primară, educaţie de bază și dezvoltare economică.

ADRA România

 

Subcategorii