Info Adventist

Pentru a primi Info Adventist vă rugăm să trimiteţi un email la comunicare (@) adventist.ro

sau să introduceți adresa dumneavoastră de email în căsuța din stânga apoi să apăsați "Abonare"

 

Info Adventist este un buletin prin intermediul căruia Departamentul de Comunicare dorește să evidențieze aspecte din viața Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea fiind realizat de catre Agenția Adventistă Română de Comunicare. Acesta este distribuit GRATUIT oricarei persoane interesate.

 

Preluare articole: Preluarea articolelor din Info Adventist este incurajata si gratuita. Cu toate acestea atunci cand preluati parti sau materiale intregi din acest buletin cuvintele : "Sursa: Agentia Adventista Romana de Comunicare" trebuie sa apara imediat sub titlu sau imediat dupa terminarea articolului si trebuie sa aiba aceeleasi caracteristici ca si a altor surse citate.

 

Trimitere stiri: Pentru o informare mai buna cu privire la viata Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România avem nevoie de stiri cu privire la actiunile sau evenimentele desfasurate în ţară sau peste hotare. Daca aveți astfel de informatii trimiteți-le chiar acum la comunicare (@) adventist.ro

 

Note:

  • Stirile pentru Info Adventist se primesc pana miercuri ora 20.00 . Trimiterea dupa data limita mentionata este acceptata insa informatiile vor fi preluate doar în numarul următor
  • Va rugam includeti diacritice si fotografii (daca este cazul) inainte de trimitere.

 

IMPORTANT PENTRU ABONATI

In anumite conturi de email mesajele ajung la folderul SPAM. Va rugam sa verificati aparitia buletinului Info Adventist in acest loc si sa selectati in dreptul acestor mesaje optiunea "Not SPAM" si adaugati adresa de email in "address book" sau "contacts". In acest fel mesajele vor veni pe viitor in mod corect in INBOX.

Colaborare intre Directia de Servicii Sociale Brasov si Biserica Adventista de Ziua a Saptea


Joi, 17 iulie 2014, la sediul Direcţiei de Servicii Sociale (DSS) a Primăriei Braşov, a avut loc un eveniment organizat cu ocazia distribuirii produselor achiziţionate pentru beneficiarii instituţiei de către Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Aceasta a organizat, în colaborare cu Primăria Municipiului Braşov, în data 5 iulie a.c., la Sala Patria, concertul umanitar “Gloria Dei” cu scopul strângerii de fonduri pentru persoanele asistate social din Braşov.

În urma colectei organizate la sfârşitul concertului s-a strâns suma de 8606 lei din care s-au achiziţionat alimente de bază şi produse de igienă pentru 50 de familii aflate în situaţii de risc monitorizate de către Serviciul pentru protecţia familiei şi copilului, produse de igienă personală şi materiale pentru activităţi recreative copiilor de la Centrul de zi “Astra”, şi materiale sanitare pentru persoanele vârstince îngrijite la domiciuliu.

Doamna viceprimar Adina Durbacă a fost prezentă cu această ocazie şi a adus mulţumiri speciale Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, apreciind impactul pozitiv al proiectului caritabil asupra persoanelor aflate în evidenţa DSS şi familiilor acestora. "Mulţumesc Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea pentru spectacolul caritabil organizat în data de 5 iulie, în parteneriat cu Primăria Braşov, la Sala Patria. Este o iniţiativă lăudabilă şi sper ca acest exemplu de parteneriat să fie urmat şi de alte instituţii sau persoane din municipiul Braşov. Primăria a fost întotdeauna deschisă faţă de astfel de iniţiative, pe care le-a sprijinit şi le va sprijini în continuare", a declarat doamna Adina Durbacă.

Prezent la eveniment, pastorul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea Braşov “Maranatha”, domnul Marius Creţa, şi-a exprimat dorinţa de a se implica în organizarea unor evenimente de acest gen şi în viitor. "E un sentiment aparte, mai ales că ne dăm seama că rolul Bisericii în societate nu este doar de a se ocupa de suflet, ci şi de nevoile sociale pe care le au oamenii. Din nefericire sunt multe nevoi, oamenii o duc greu, au nevoie de susţinere, şi dincolo de faptul că am avut un eveniment reuşit prin concertul caritabil pe care l-am organizat, am putut aduna aceste fonduri pe care să le oferim servciului din cadrul Primăriei Braşov, pentru ca oamenii să fie ajutaţi în mod concret. Este o bucurie şi sperăm ca acest lucru să fie continuat", a declarat pastorul Marius Creţa.

Pachetele pentru fiecare categorie în parte au fost pregătite după cum urmează:

Pentru familiile aflate în evidenţa Serviciului pentru protecţia copilului şi familiei s-au achiziţionat pachete cu produse alimentare de bază (ulei, zahăr, orez, paste făinoase, făină) pentru un număr de 50 familii, iar pentru copiii sub 1 an aflaţi în evidenţa DSS s-a achiziţionat lapte praf, scutece absorbante şi produse de igienă pentru sugari, în valoare totală de 3300 lei.

Pentru copiii în situaţii de risc care sunt beneficiari ai Centrului de zi “Astra” s-au achiziţionat pachete cu produse de igienă personală (săpun, pastă de dinţi, şampon, periuţă, etc.), produse necesare activităţilor recreative (hârtie colorată, glasată, creponată, perforatoare şi foarfece cu forme), precum şi articole de menaj (tacâmuri şi pahare) pentru servirea mesei de prânz în cadrul Centrului, în valoare totală de 2206 lei.

Pentru persoanele vârstnice îngrijite la domiciliu au fost achiziţionate materiale sanitare (comprese sterile, pansamente pentru îngrijirea escarelor, alcool sanitar, unguente, ser fiziologic, ş.a) precum şi saltea antiescare, aparat glucometru, tensiometru, scutece absorbante, în valoare de 3100 lei.

 

Beniamin Ghegoiu / Comunicare, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea Braşov "Maranatha"

Foto: Andrei Paul, Primăria Braşov

10 ani de istorie adventista in Atena

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Română din Atena a aniversat, în Sabatul din 12 iulie 2014, zece ani de istorie românească în Grecia. 

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Română din Atena a fost înființată oficial în luna iunie 2004. În mijlocul acestei biserici și-a desfășurat activitatea pastorul Eugen Baciu, din 2003 până în anul 2008, perioadă în care biserica a ajuns la 110 membri activi. 

Din anul 2008 până în aprilie 2013, biserica din Atena l-a avut ca slujitor al Evangheliei pe pastorul Simion Buciuman, perioadă în care cei mai mulți dintre membrii activi, pe fondul crizei economice, și-au pierdut locurile de muncă, fiind nevoiți să plece din Grecia spre diverse destinații (Marea-Britanie, Germania, Belgia sau înapoi în România).

Între timp, Biserica și-a continuat activitatea și menirea ei de a prezenta lumii dragostea lui Hristos și de a transmite Cuvântul Evangheliei mai departe persoanelor doritoare de a-L cunoaște pe  Isus Hristos. Asfel, în ciuda problemelor și necazurilor întâmpinate, anul acesta, în data de 24 mai, patru persoane au încheiat legământ cu Dumnezeu prin botez.

La eveniment au participat pastorii Raafat Kamal, noul Președinte al Diviziunii Transeuropene, Marius Munteanu, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, Claudiu Gulias, Președintele Misiunii Elene și Manglis Apostolos, pastor pensionar, fost președinte al Misiunii Elene. Fiecare vorbitor și-a manifestat bucuria prin cuvânt și a transmis  încurajări și îndemnuri din partea lui Dumnezeu.

Rodica Muntenescu

Dedicarea Bisericii Adventiste din Alexandru Odobescu

Sâmbătă,  28 iunie 2014, pentru credincioşii adventişti din Alexandru Odobescu, districtul Topliceni, jud. Buzău, a fost o zi de bucurie având loc dedicarea  Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din această localitate, eveniment la care au fost prezente aproximativ 150 persoane. 

La eveniment, credincioşii s-au bucurat de prezenţa şi cuvântul biblic rostit de pastorul Bădescu Vali, trezorier al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Munteniei, atmosfera muzicală fiind întreținută prin imnurile corului din Bordeşti, jud. Vrancea şi ale corului de copii din Topliceni, jud. Buzău.    

Dedicarea bisericii a creat un context de părtăşie la care au participat, pe langă localnici, membrii bisericilor adventiste de ziua a șaptea din Topliceni, Dănuleşti, Deduleşti, Valea Salciei, Râmnicu Sărat, Bordeşti, precum şi alţi invitaţi.  

În cadrul serviciului divin de după-amiază, în comunitatea proaspăt inaugurată, a avut loc ocazia specială de împărtăşire a credincioşilor cu sfintele simboluri.  

“Dorim ca această biserică să fie un loc de scăpare, un loc al mântuirii tuturor celor care caută cu sinceritate pe Dumnezeu!” a transmis pastorul Marian Ciurtin.

 

 

Unul dintre vicepresedintii Bisericii Adventiste ii impresioneaza cu 50 de flotari pe participantii la Conferinta Internationala de Sanatate din Geneva

Un înalt oficial adventist a provocat miercuri 1.150 de persoane, în cadrul unei conferințe de sănătate ce a avut loc în Geneva, să-și evalueze propriile obiceiuri alimentare și cele referitoare la exercițiul fizic - iar apoi a practicat ceea ce a predicat prin efectuarea unui program viguros de exerciții pe scenă. 

Delbert BakerDelbert Baker, vice-președinte al Bisericii Adventiste mondiale, s-a alăturat fostului medic al președintelui american Barack Obama și președintelui unei mari companii australiene de produse alimentare în a le spune participanților că bunele practici în ceea ce privește sănătatea încep cu ei înșiși, iar abia apoi ar putea împărtăși cu alții în mod eficient principiile învățate în cadrul conferinței.

„Membrii dumneavoastră doresc să vă vadă aplicând ceea ce predicați”, a spus Baker. 

Baker, îmbrăcat în pantaloni de sport și adidași negri, și-a întărit afirmațiile lăsându-se pe podea și făcând rapid 50 de flotări, în aplauzele uimite ale publicului. 

El a făcut, de asemenea, 50 de abdomene și alte exerciții ce, a spus el, ar fi putut fi făcute foarte ușor în camerele hotelului elvețian în care erau cazați participanții.

Apelul pentru exerciții fizice a venit la o zi după deschiderea Conferinței Globale de Sănătate și Stil de viață cu lideri din domeniu recunoscuți la nivel internațional ce au avertizat cu privire la o epidemie în creștere a bolilor non-transmisibile cauzată de un stil de viață sedentar și diete sărace. Conferința de o săptămână și-a propus să le permită participanților să cultive bunăstarea fizică și spirituală a oamenilor din țările lor de origine.

„Ridică-te de pe canapea”

Baker, care a alergat la maratoane pe toate cele șapte continente, inclusiv în Antarctica, a făcut exerciții pe scenă în timp ce soția sa, Susan, terapeut fizic, a încurajat publicul să se angajeze în a face exerciții fizice în mod regulat. 

Susan Baker a recunoscut că angajamentul ar putea suna descurajator pentru unii. 

„În trecut am făcut din exerciții fizice un concept prea dificil pentru cei mai mulți oameni”, a spus ea. 

Dar oamenii ar putea începe prin introducerea de activități în activitățile de fiecare zi, cum ar fi mersul pe jos pentru a ajunge la o destinație în loc de a conduce, a spus ea. 

Ea a făcut, de asemenea, apel la creativitate în a găsi diferite moduri de a face exerciții fizice. 

„Cel mai important lucru este de a avansa în ritm propri”, a spus ea.

Delbert Baker a spus că creștinii sunt mandatați de cer pentru a avea grijă de sănătatea lor, și a citit 1 Corinteni 6:19,20, care le recomandă credincioșilor: „slăviți pe Dumnezeu în trupul vostru și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.”

Baker a prezentat o cercetare ce indică faptul că exercițiile fizice pot adăuga între 18 luni și trei ani la viața unei persoane. 

Dar, a spus Baker, cu margele mici de sudoare agățându-i-se de frunte, „Trebuie să începeți, trebuie sî vă ridicați de pe canapea.”

Furnizorii din domeniul sănătății trebuie învățați

Apelul lui Baker pentru participanți de a „merge ceea ce vorbesc”, a fost susținut de Jeffrey Kuhlman, care a lucrat ca medic personal al lui Obama în perioada 2009-2013. Kuhlman, vice-președinte al Spitalului Adventist din Florida, a declarat în cadrul unui discurs în plen că, chiar și medicii și asistentele ce tratează pacienți trebuie învățați să aibă grijă de ei înșiși. Din acest motiv, Spitalul Florida, un spital cu 2247 de paturi ce tratează mai mulți pacienți decât orice alt spital din SUA, le oferă  celor 17.600 de angajați cursuri de wellness, a spus el. 

„Nu-i poți ajuta pe alții să trăiască o viață sănătoasă dacă tu nu crezi ceea ce susții”, a spus el.

Sanatarium Foods, un producător adventist de alimente pentru un mic dejun sănătos și de produse din soia din Australia, promovează, de asemenea, un stil de viață sănătos în rândul personalului său, fiind un lider național recunoscut pentru programul său numit „Vitality Works”, a declarat președintele său, Kevin Jackson. El a spus că programul creat inițial pentru cei 2.000 de angajați ai companiei s-a dovedit atât de popular încât a fost introdus în rândul angajaților băncii de rezerve federale a țării, al serviciului pentru penitenciare și al celui pentru pompieri, precum și al angajaților companiilor aeriene și miniere. 

„Considerăm că aceasta reprezintă o parte a muncii noastre în calitate de companie afiliată Bisericii Adventiste”, a declarat el în cadrul unui interviu.

Participanții iau în considerare un stil de viață mai sănătos 

Unii participanți la conferință își reevaluau deja stilul de viață atunci când prezentările au fost întrerupte pentru masa de prânz. 

„Exercițiul a fost o provocare pentru mine deoarece am dureri lombare”, a spus Charity Ngondo, directoare a departamentelor Misiunea Femeii, Slujirea Copiilor și Sănătate în cadrul Conferinței Lusaka Zambia. „Sunt îtr-o dilemă. Nu știu ce să fac. Poate că ar trebui să consult un medic.”

Ea a purtat această conversație în timpul mesei de prânz cu Abia Chimpinde Jishinda, Dairectore a Departamentului Sănătate și coordonatoare pentru HIV/SIDA în cadrul Conferinței Copperbelt Zambia. 

Jishinda a spus că a făcea deja plimbări în pas vioi, dar acum intenționează să înceapă să facă abdomene și flotări. 

„Nu cred că fac suficient”, a spus ea, adăugând că trebuie să fie atentă pentru că are diabet.

Cercetarea sufletului și consumul de carne 

Delegația formată din 49 de membri a Diviziunii Euro-Asia, care include și Rusia, a trebuit să se gândească mult după două zile de prezentări științifice cu privire la beneficiile mese fără carne. În acea parte a lumii numeroși adventiști nu sunt vegetarieni, iar unii au resentimente față de această dietă dupa ce în trecut a fost în mod incorect echivalată cu mântuirea, a declarat Nadejda Ivanova, Director al Departamentului Sănătate din cadrul Diviziunii Diviziunea Euro-Asia. 

„Nu sunt mulți vegetarieni în grupul nostru. Le place carnea și se luptă pentru carne”, a spus ea râzând. 

Ivanova, o adventistă rusă de a patra generație, și vegetariană, a spus că speră ca această conferință ar duce la o cercetare serioasă a sufletului. 

„Nu vreau ca ei să aleagă să fie vegetarieni deoarece sunt adventiști sau pentru că doresc ca alte persoane să vadă că sunt vegetarieni”, a spus ea. „Ar trebui să o facă deoarece își dau seama că Dumnezeu oferă o cale mai bună.”

Andrew McChesney/ Adventist Review

Liceele Adventiste, din nou pe primele locuri la promovabilitate

Și în acest an, ca și în cei precedenți, liceele adventiste au dovedit o bună pregătire a elevilor, procentajul de promovabilitate fiind mult mai mare decât media națională sau județeană. Se demonstrează îm acest fel, cu ajutorul unui instrument sigur și obiectiv, seriozitatea educaţiei adventiste.

Astfel, la Liceul Teologic Adventist “Ștefan Demetrescu” din București procentul de promovabilitate pentru anul 2014 este de 95% înainte de soluţionarea contestaţiilor în timp ce media județeană este de 56,23% iar cea națională de 59,25%.

Unul dintre secrete, este, conform profesorului Adrian Mihalcea, directorul Liceului Teologic Adventist “Ștefan Demetrescu” din București, “o asumare reală și nu doar declarativă a valorilor biblice legate de cinste și corectitudine”. Un altul este și faptul că atât Adrian Mihalcea cât și profesoara Claudia Enache sunt membri ai Corpului Naţional al Experţilor în Educaţie încă din 2012.

În cadrul Liceului Adventist “Ștefan Demetrescu” există atât o filiera teoretică, profil real, specializarea matematică informatică cât și una vocaţională, profil teologic.

De asemenea, Liceul Teologic Adventist din Craiova a obținut un procent de promovabilitate de 93,48% în timp ce media județeană a fost de 55,15%.

Liceul Teologic Adventist “Maranatha” din Cluj-Napoca a obținut de asemenea un rezultat superior mediei naționale și județene, procentul de promovabilitate fiind de 84%.

Începând cu introducerea camerelor video în anul 2011 diferența între media națională sau județeană și media liceelor adventiste a fost foarte mare, chiar dublă în anumite cazuri, demonstrând calitatea învățământului adventist și valoarea principiilor creștine. 

Notă: Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se remarcă în rândul bisericilor creștine prin faptul că deține unul dintre cele mai dezvoltate sisteme educaționale protestante din lume cu 7.800 școli, colegii și universități ce asigură educația a peste 1.650.000 de persoane sub îndrumarea a 85.000 profesori.

Această rețea de școli, dintre care numeroase au primit recunoașterea publică pentru activitatea desfășurată, oferă educație creștină la nivel preuniversitar, universitar și postuniversitar, punând un accent deosebit pe dezvoltarea mentalității de slujire a societății.

 

Examenul de licenta promovat 100% la Institutul Teologic Adventist

Studenții Institutului Teologic Adventist au trecut cu bine ultimul test al anului universitar 2013-2014. Rata de promovare a examenului de licență a fost de 100%. Dar aceasta nu este singura veste bună. Faptul că media notelor obținute a fost de 9,13, toate notele fiind peste 8, este un alt motiv de bucurie. Mediile notelor obținute la fiecare program universitar de licență sunt următoarele: Teologie Adventistă Pastorală (9,45), Limba și Literatura Română - Limba și Literatura Engleză (9,01), Asistență Socială (8,60) și Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar (9,54). 

Este ușor de înțeles că această situație fericită aduce multă împlinire nu doar studenților ci și profesorilor care i-au îndrumat. “Promovarea integrală la examenul de licență cu rezultate notabile nu ar fi fost posibilă fără efortul, perseverența și dedicarea absolvenților. Este un motiv de mulțumire și bucurie pentru întregul corp al cadrelor didactice și un model încurajator pentru urmatoarele generații de absolvenți”, a declarant Lect. Univ. Dr. Zenobia Niculiță, manager la programul de studii PIPP.  

În ultimii ani a devenit o tradiție ca absolvenții programului de studii PIIPP să fie “răsplătiți” cu cele mai mari note, iar între mediile finale la examenul de licență să fie și nota 10. În acest an nota maxima a fost obținută de Eliza – Mihaela Spătărelu. Mesajul ei surprinde câteva elemente care explică acest rezultat foarte bun. “Acum trei ani, am venit la Institutul Teologic Adventist convinsă fiind că dețin suficiente cunoștințe încât să pot obține o diploma nouă, cu eforturi minime. Primul contact cu profesorii și colegii mei mi-a schimbat radical perspectiva. Calitatea profesorilor, maniera acestora de a comunica cu studenții, disponibilitatea lor de a se implica și a se dărui în procesul predării și învățării, diversitatea situațiilor și experiențelor de învățare și climatul academic cu totul special m-au convins într-un timp extrem de scurt că noua conjunctură merită toată atenția, toate eforturile și toată concentrarea mea. M-am trezit implicată serios în viaţa de student, participând la cursuri mult mai des decât am hotătât iniţial, cucerită fiind de noile perspective prezentate de cei mai buni profesori pe care i-aş fi putut avea. Am început cu mândire, am terminat cu umilinţă, în contemplarea vastului univers de cunoaştere ce se aşteaptă a fi cucerit. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru experința plină de prospețime care mi-a oferit o orientare clară și o identitate specială.”

De asemenea, trebuie amintit că această reușită nu ar fi fost posibilă fără ajutorul lui Dumnezeu. Este încă o dovadă a binecuvântării Lui și a interesului pe care îl are pentru educația adventistă. Această certitudine poate să rămână o mărtuire care să aducă speranță dar și multă responsabilitate atât pentru studenții care sunt acum la Institutul Teologic Adventist, cât și pentru tinerii care doresc să li se alăture. În acest an sesiunile de admitere vor fi între 14-24 iulie și 8-18 septembrie. Pentru mai multe informații accesați adresa de internet www.institutadventist.ro/admitere sau sunați la numerele de telefon 021 369 53 50 și 0744 68 51 23.

Tabara licuricilor din Conferinta Banat

În perioada 25 -29 iunie a avut loc la Nadăș tabăra licuricilor „Eroii”, prima tabără care a dispus de noile spații de cazare. Spre deosebire de anii trecuți, când licuricii veneau cu instructorii lor, în această tabără licuricii au fost însoțiți de părinți. 

Programul a fost împărțit în trei direcții:

−seminarii pentru părinți

−Activități pentru licurici

−Activități pentru părinți și licurici

Tema spirituală din fiecare zi a fost prezentată de directorul departamentului de tineret al conferinței, pastorul Narcis Ardelean, și a avut ca puncte de plecare personajele biblice: Avraam și Isaac, Isaac-Rebeca-Iacov-Esau, Elii și fiii săi, Iosia.

Ne-am bucurat și de prezența câtorva familii neadventiste, care au apreciat lecțiile de viață primite. De asemenea, cei prezenți s-au bucurat de slujirea pastorilor Ștefan Nădăban și Claudiu Gâșman, care au fost prezenți și în calitate de părinți. Elida și Daniel Oncea împreună cu fiii lor au arătat prin implicarea lor frumusețea Cuvântului lui Dumnezeu transpusă în practică.

În Sabat, licuricii au ascultat un cor al părinților pregătit de Maria Onița, părinții au ascultat cântecele și poeziile copiilor, au urmărit împreună o scenetă și au participat la concursul Bible Bowl.

Mesajul taberei a fost că dincolo de personajele biblice despre care au învățat, adevărații eroi ai licuricilor sunt părinții lor! 

Mihaela Zaha – Coord. Zona Bihor / Dorina Durlanu – coord. Zona Caraș-Severin

Formarea de profesionisti in obtinerea de finantari spriinita de Biserica Adventista

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea la nivel mondial a sponsorizat câteva burse internationale în cadrul unei conferințe despre filantropie, într-un efort de a promova cele mai bune practici în cât mai multe instituții denominaționale.

Biserica a contribuit cu 15.000$ pentru ca 12 persoane să poată participa la ediția din acest an a Conferinței PSI despre filantropie, care a avut loc în perioada 24-27 iunie în Baltimore, Maryland. Aproape 350 de persoane ce strâng fonduri și lideri ai unor organizații non-profit au fost prezente.

Conferința ce are loc odată la trei ani este organizată de Serviciul Filantropic pentru Instituții, o agenție consultativă pentru colectare de fonduri a Diviziunii America de Nord a Bisericii Adventiste. 

Decizia de sponsorizare subliniază nevoia tot mai mare de profesioniști în domeniul colectării de fonduri din tot mai multe bisericii, școli și spitale adventiste din toată lumea. Liderii PSI spun că în ultimii ani agenția a primit un numărt tot mai mare de solicitări pentru consultanță din afara teritoriului ei.

 „Slujim în America de Nord, dar răspundem la întrebări din toată lumea. Este o lucrare care crește, cu siguranță”, a spu directorul PSI Lilya Wagner.

Mai mulți participanți au descris conferința ca fiind „revelatoare” în educarea cu privire la cele mai bune practici din cadrul profesiei.

„Această conferință este una bună. O revelație. Mi-ar plăcea ca atunci când mă întorc în Africa să începem ceva similar”, a spus Masamba Eliudie, director financiar al Universității Rusangu din Zambia. „Introdusă la momentul potrivit, filantropia va duce la rezultate minunate.”

Eliudie a spus că a participat la conferință datorită călătoriei de anul trecut a lui Wagner în Africa de Sud. Wagner a prezentat un seminar în cadrul mai multor universități, multe dintre acestea trimițându-și reprezentanți la conferință.

„Această [conferință] este „o revelație”. Te face să îți dorești să acționezi”, a spus Sophie Masuku, coordonatoare pentru cercetare în cadrul Universității Solusi din Zimbabwe.

Pontul preferat aflat în cadrul unui seminar este faptul că trebuie să se asigure că informează donatorii cu privire la modul în care beneficiarii vor fi ajutați, nu să se contrentreze doar pe prezentarea instituției.

Masuku a spus că ea spera ca mai multe instituții adventiste să își intensifice eforturile filantropice. „Acest lucru ar fi cu adevărat benefic pentru instituții deoarece ar ști cum să organizeze colectări de fonduri. Acum nu o facem cu adevărat.”

„Este un domeniu care chiar ar trebui luat în serios deoarece numeroase instituții suferă”, a adăugat Masuku.

Devotamentul unei instituții față de filantropie începe deseori cu câțiva primi pași cruciali ce constau în angajarea unui expert și educarea liderului organizației pentru a-și asuma rolul în acțiunile caritabile, a spus  Wagner, directorul PSI.

„Este la fel de important să educăm atât persoanele care colectează fonduri cât și liderii organizațiilor non-profit, deoarece acesta trebuie să fie un parteneriat”, a spus Wagner. „Este foarte provocator când niciuna dintre aceste entități nu are educația și informațiile de care are nevoie pentru ca programul filantropic al organizației să înflorească.”

Directorul asociat al PSI Kristin Priest a spus că agenția le oferă resurse gratuite instituțiilor adventiste și promovează acreditarea profesională a profesiei: director acreditat pentru colectare de fonduri.

Priest a spus că Biserica Adventistă poate face mai mult pentru a promova domeniul filantropiei, inclusiv să îl prezinte mai des sudenților ca posibilă direcție în carieră.

„Cei ce colectează fonduri sunt uneori văzuți ca cerșetori profesionali, ceea ce, din nefericire, duce la înțelegerea greșită a profesiei”, a spus Priest. Filantropia, a spus ea, se referă la relații și invitarea donatorilor pentru a face parte din misiunea unei instituții. Uneori aceasta se poate dovedi foarte benefică donatorului.

Pe Lois E. Peters filantropia a ajutat-o să își dea seama de faptul că era capabilă de realizări mai mari în viață și în carieră. Președintă a „At Home Pedriatic Nursing Team”, Peters a început să se implice în acțiuni caritabile după ce un colector de fonduri al unei instituții adventiste a vizitat-o și a făcut un tur al centrelor ei de îngrijire a vârstnicilor. Filantropul i-a cerut o donație mai mare decât suma pe care o avea, ceea ce a motivat-o să își dezvolte afacerea.

„Avem nevoie [de filantropi] care să ne învețe să știm că putem oferi.” Peters a spus în timpul discursului său din deschiderea ceremoniei de decernare de premii din cadrul conferinței. „Averea lui Dumnezeu este mai mare decât vă puteți imagina. Voi, toți acești filantropi, ieșiți astăzi și binecuvântați pe cineva.”

- pentru mai multe informații cu privire la activitățile filantropice adventiste, vizitați site-ul PSI, philanthropicservice.com.

Ansel Oliver/ANN

 

Pastorul Ilie Cristea – noul director de tineret al Conferintei Transilvania de Nord

În urma transferului fratelui Ban Emanuel către Federația Franța Nord, unde din luna septembrie va activa ca pastor, Comitetul Executiv al Conferinței Transilvania de Nord a decis, în ședința de luni, 30 iunie 2014, alegerea unui nou director de tineret.

În urma voturilor exprimate, pastorul Ilie Cristea a fost ales director de tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din regiunea Transilvania de Nord.

Născut pe 23 februarie 1975, în Frata, județul Cluj,  slujește ca și pastor din anul 2002. A păstorit districtele, Leordina, Beclean și Satu Mare. A slujit ca și pastor de tineret în județele Bistrița și Satu Mare. Este căsătorit cu Elena Mariana și au doi copii Daniel și Tianna Eliza.

Pastorul Emanuel Ban a mulțumit tinerilor într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Facebook pentru sprijinul si incurajarea de care s—a bucurat in ultimii ani și i-a asigurat de continuarea proiectelor în mediul online.  

“Ne simtim cu adevarat binecuvantati pentru atatia prieteni minunati pe care i-am descoperit aici. Dumnezeu a condus viata noastra intr-un mod surprinzator. […] Aceasta chemare deschide usa unor noi provocari cat si a unor noi proiecte.

Nu voi ramane departe de tineri. Voi continua si dezvolta, proiectele incepute pe internet pentru tineri si imi doresc realizarea unor noi resurse care sa raspunda intrebarilor generatiei de azi. […] Ma despart cu greu de prieteni si colegi dragi. Imi incredintez viitorul in mana Lui Dumnezeu si sunt convins ca El conduce pasii tuturor.” a menționat Emanuel Ban.

Dumnezeu să le conducă pașii în această nouă provocare!

Corul si Orchestra nationala a Bisericii Adventiste din Romania vor sustine la Brasov concertul “Gloria Dei”

În perioada 29 iunie - 6 iulie a avut loc la Stupini, cantonamentul a 150 vocaliști și instrumentiști profesioniști din întreaga țară. Cu acest prilej a fost constituit Corul și Orchestra Națională a Bisericii Adventiste din România. Repetițiile au avut un format intensiv, fiind conduse de către dirijorul Tiberiu Oprea. 

Încununarea efortului lor va veni prin concertul vocal-simfonic extraordinar, realizat în partneriat cu Primăria Brașov, ce va avea loc sâmbătă, 5 iulie, de la ora 19:00, la Sala Patria din Braşov, sub bagheta maestrului Horia Andreescu si concursul soliștilor Andrei Ioniță (violoncel) și Mediana Grațiela Vlad (soprană). 

Repertoriul va fi alcătuit din lucrări muzicale clasice si religioase ale compozitorilor: J.S. Bach, G.F. Handel, J. Haydn, W.A. Mozart, G. Puccini, J. Martin, D. Wagner, Ch. Rink, W. Runyan ş.a.

O colecta caritabilă la sfârșitul concertului va fi în beneficiul a două proiecte umanitare ale Primăriei Brașov. 

“Inițial, ne limitasem la a reedita ceea ce a avut loc în 2007: copii și tineri doritori de muzică, unii dispuși să descifreze ABC-ul, iar alții avansând spre măiestrie. Între timp, Dumnezeu ne-a deschis o altă viziune. […] constituirea unui cor național și a unei orchestre naționale, care să reprezinte Biserica Adventistă prin muzica de înaltă calitate și prin performanțe superioare” a mărturisit Lucian Cristescu, inițiatorul acestui proiect. 

Albert Codreanu / AARC

Subcategorii