Cum putem dezvolta potențialul de leadership al tinerilor?

Info Adventist 11 noiembrie 2021

Biblia oferă îndrumări extraordinare nu numai despre creșterea personală în credință, ci și despre cum să încurajăm creșterea bisericii. Cuvântul lui Dumnezeu este o istorie documentată a unor activități de mentorat, în care fiecare personaj important din planul divin a transferat mantaua conducerii asupra unei generații mai tinere. În ultimul episod al emisiunii ANN InDepth, gazda Sam Neves, alături de Gary Blanchard, directorul Departamentului Tineret al Bisericii Adventiste mondiale, și Benjamin Lundquist, directorul Departamentului Tineret al Conferinței Oregon din cadrul Diviziunii Nord-americane, au discutat despre importanța practicării mentoratului de liderii din cadrul bisericii.

Evanghelia este un mesaj viu care are menirea de a aduce schimbare și de a fi împărtășit lumii, iar acest lucru se poate face doar prin ucenicie intergenerațională. Când vă gândiți la cum să-i îndrumați pe viitorii lideri, nu există un loc mai bun decât Biblia pentru a căuta exemple. Fiecare lider, din Vechiul și din Noul Testament, a abordat modele similare de mentorat, oamenii Evangheliei fiind ghidați de Duhul Sfânt pentru a încredința conducerea următoarei generații de credincioși. Totuși, această conducere nu este doar un manual sau o listă de reguli de urmat pentru a câștiga influență, ci este un caracter construit prin relație, timp și efort. Blanchard confirmă această necesitate de a promova caracterul potrivit spunând: „Pregătirea caracterului potrivit pentru conducere este cel mai important lucru, iar Isus a exemplificat acest lucru… la fel au făcut și Ilie, Moise, apostolul Pavel și Barnaba”. Când vorbim despre mentorat, nu ne referim doar la beneficiul individului care este mentorat, ci și la efortul depus de mentor. Pentru a fi mentori, trebuie să începem cu interiorizarea smerită a faptului că mentoratul presupune să ne asigurăm că cei pe care îi îndrumăm ne vor depăși. Așa cum declară Blanchard: „Știi că ești un lider bun dacă mentorezi o persoană tânără. Știi că ești un lider minunat dacă tânărul pe care îl îndrumi devine mai bun decât tine.”

Așadar, cum îi îndrumăm pe tinerii noștri? Lundquist sintetizează răspunsul prin următoarea declarație: „Dacă vrei să maximizezi impactul mentoratului, trebuie să ai o mentalitate pe termen lung.” Isus a petrecut trei ani cu ucenicii săi, pregătindu-i pentru conducere. În același mod, mentorii trebuie să practice ceea ce Lundquist numește „împletitura”, în care adevărata aptitudine de a conduce nu este oferită într-un proces unic, ci pe baza dorinței de a se dedica tinerilor și de a crește împreună cu ei în timp ce își dezvoltă abilitățile necesare. Aceasta este o investiție personală care nu numai că permite dezvoltarea leadershipului la nivel de caracter, dar eliberează ambii participanți de presiunea de a adopta un standard unic de conducere, iar acest lucru poate duce la răspândirea accelerată a Evangheliei în moduri neconvenționale. Prin adaptarea rolului de conducere la aptitudinile tânărului, pot fi dezvoltate adevăratele abilități ale acestuia. Mai mult decât atât, o prietenie spirituală profundă presupune autenticitate din partea amândurora, deschiderea către o relație semnificativă în Hristos, care încurajează oamenii din biserica noastră, promovează dedicarea față de Evanghelie și generează noi forme de comunitate.

Să fii lider înseamnă să ai influență. Puterea acestui rol depășește titlurile sau diplomele în teologie și presupune o implicare personală directă, care permite crearea unui efect de undă, prin care se extinde sfera de influență în afara bisericii imediate. Chiar și în cadrul bisericii, permițându-le tinerilor să practice anumite niveluri de conducere prin realizarea unui program sau prin coordonarea unei activități, le este oferită experiență practică sub îndrumarea și încurajarea mentorilor care sunt gata să ajute. Lundquist vorbește despre propria sa experiență atunci când spune: „Dacă desfășor un program și nu implic în el și lideri tineri, le fur oportunitățile de creștere și dezvoltare și îi împiedic să fie ceea ce Dumnezeu i-a chemat să fie”.

Este crucială construirea relațiilor intergeneraționale. Aceasta nu numai că reduce decalajul dintre generațiile anterioare și cele viitoare, dar contribuie și la dezvoltarea unor abilități importante în comunicare, necesare unor lideri mai buni. Mentorii trebuie să fie autentici cu tinerii pe care îi îndrumă și să-și permită să fie deschiși, și să fie ei înșiși deschiși spre creștere și schimbare. Este important de remarcat faptul că, așa cum afirmă Blanchard, „nu toți tinerii vor intra în legătură cu tine”. Totuși, aceasta reprezintă o oportunitate de misiune prin leadership, o plajă mai largă de ocazii care să ofere opțiuni în găsirea mentorului potrivit pentru fiecare persoană. Efectul de undă al mentoratului este uluitor, oferindu-le mai multă influență și o mai mare încredere nu numai tinerilor, ci și bisericii însăși. După cum afirmă Neves, „Dacă biserica vede că îi iubești, dacă adolescenții văd că îi iubești, atunci oamenii nu vor pune bariere în calea a ceea ce te cheamă Dumnezeu să faci.”

Autor: Nicole Dominguez

Sursa: Adventist News Network