Gateway Arch, St. Louis, Missouri, USA. City of St. Louis. The 61st General Conference Session of the Seventh-day Adventist Church, America’s Center Convention Complex, St. Louis, Missouri, USA, June 6-11, 2022.
Cameradate: Tuesday, June 21, 2022 10:40.
Gateway Arch, St. Louis, Missouri, USA. City of St. Louis. The 61st General Conference Session of the Seventh-day Adventist Church, America’s Center Convention Complex, St. Louis, Missouri, USA, June 6-11, 2022. Cameradate: Tuesday, June 21, 2022 10:40.

A LXII-a Sesiune a Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea va avea loc în perioada 3-12 iulie 2025

Info Adventist 2 septembrie 2022

Întâlnirea nu va mai fi în format hibrid, ci credincioșii adventiști sunt încurajați să participe personal.

În anul 2015, peste 65.000 de credincioși adventiști au participat la cea de-a LX-a Sesiune a Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din San Antonio, Texas, Statele Unite ale Americii. Scaunele goale și sala liniștită de la cea de-a LXI-a Sesiune a Conferinței Generale din St. Louis, Missouri, din iunie 2022, au reprezentat un contrast puternic.

Sesiunea Conferinței Generale din acest an, amânată de două ori și transformată în eveniment hibrid, a fost doar o umbră a ceea ce fusese în trecut. De-a lungul săptămânii de întâlniri de lucru, servicii de închinare și prezentări speciale, multe locuri ale delegaților au rămas goale, sălile de conferințe au fost liniștite, iar sălile de expoziție au rămas nefolosite.

Întrunirea Comitetului executiv

Comitetul executiv al Conferinței Generale s-a întrunit marți, 9 august, pentru a da o direcție celei de-a LXII-a Sesiuni a Conferinței Generale care urmează să aibă loc în St. Louis, Missouri, în anul 2025. Comitetul executiv a adoptat un plan în patru părți care va face ca Sesiunea Conferinței Generale să fie un eveniment de 10 zile.

Moțiunea, votată și aprobată în cadrul Comitetului executiv, este formulată după cum urmează.

Ca urmare a deciziei Comitetului executiv al Conferinței Generale din data de 19 martie 2020 (GCC 20-7), administrația Conferinței Generale, după ce s-a consultat cu administratorii diviziunilor și ai câmpurilor atașate Conferinței Generale, a revizuit structura și durata Sesiunii Conferinței Generale din 2020, convocată în anul 2022, și se fac precizările de mai jos cu privire la Sesiunea Conferinței Generale din 2025.

Se adoptă următoarele decizii cu privire la Sesiunea Conferinței Generale din anul 2025:

1. Se mențin datele inițiale pentru Sesiunea Conferinței Generale care va avea loc în St. Louis, Missouri, Statele Unite, în perioada 3-12 iulie 2025.

2. Sesiunea Conferinței Generale din 2025 va fi un eveniment la fața locului. Se va lua în considerare organizare evenimentului în format hibrid doar dacă măsura va fi impusă de contextul global, precum o problemă globală de sănătate publică care ar împiedica organizarea evenimentului la fața locului.

3. La Sesiunea Conferinței Generale din 2025 va fi invitat un număr limitat de invitați speciali.

4. În cadrul Sesiunii Conferinței Generale din 2025 vor fi reintroduse atât expozițiile/ standurile, cât și evenimentele auxiliare.

Hensley Moorooven, subsecretar al Conferinței Generale, a explicat că cele patru puncte referitoare la Sesiunea Conferinței Generale din 2025 „au avut la bază informațiile culese în urma mai multor sesiuni de informare și au fost susținute de datele colectate în urma sondajului realizat în rândul delegaților la Sesiunea Conferinței Generale din anul 2022.

„Dorim ca delegații noștri să știe că s-a ținut cont de opiniile lor”, a adăugat Moorooven.

Potrivit sondajului, la care au răspuns 58% dintre delegați, cel mai important factor care i-a împiedicat să participe la sesiunile de lucru a fost programul supraaglomerat din cadrul Sesiunii Conferinței Generale din acest an. Întrucât sesiunile de lucru sunt o componentă necesară a Sesiunii Conferinței Generale, acest aspect este luat în considerare în procesul de planificare.

Al doilea factor important care a împiedicat participarea la sesiunile de lucru a fost decalajul de fus orar, care i-a afectat pe mulți dintre delegații din alte regiuni ale lumii. Revenirea la evenimentul de 10 zile le oferă timp pentru a se adapta la fusul orar local și la un program mai rezonabil. Aceste schimbări le vor permite delegaților să se concentreze mai bine în timpul sesiunilor de lucru, bucurându-se, în același timp, de aspectele de natură socială, spirituală și de slujire din cadrul evenimentului.

Impactul asupra delegaților și credincioșilor adventiști

Un eveniment în persoană permite organizarea expozițiilor și a standurilor, astfel încât delegații, familiile lor și vizitatorii să se bucure de ele, aflând mai multe despre inițiativele și organizațiile lor preferate și descoperind, în același timp, resurse și informații din întreaga lume.

Odată cu reintroducerea expozițiilor și a reuniunilor auxiliare, participanții vor avea experiențe  asemănătoare întâlnirilor de tabără din sesiunile trecute. Moorooven a comentat: „Sesiunea Conferinței Generale este un loc în care au loc sesiunile de lucru ale Bisericii și este, de asemenea, o mare întâlnire de tabără. Evenimentele auxiliare ne oferă acest echilibru între sesiunile de lucru și experiența întâlnirii de tabără.”

În cadrul acestor evenimente auxiliare au loc sesiuni de instruire, concerte și programe speciale găzduite de inițiative care oferă programe specifice pentru soți, copii, familii și multe altele. Combinate cu sala de rugăciune și cu programele de închinare, aceste evenimente auxiliare adaugă un aspect spiritual necesar adunării care altfel se concentrează asupra sesiunilor de lucru.

În cadrul evenimentului de 10 zile, credincioșii vor avea multe oportunități de a participa la sesiuni de lucru, evenimente auxiliare speciale și servicii de închinare în The Dome din America’s Center. Credincioșii sunt încurajați să își facă planuri pentru a participa, trecând în agendă perioada 3-12 iulie 2025.

Autor: Rachel Ashworth/ Adventist News Network

Sursa: Adventist Review