A VI-a ediție a programului Balsam pentru Suflet de Femeie

Info Adventist 16 martie 2018

În ultimii șase ani, la Râmnicu Vâlcea, începutul lui martie înseamnă programul Balsam pentru Suflet de Femeie. Evenimentul este organizat pentru femei, dar sunt bineveniți și bărbații iar scopul este de a favoriza constituirea unei comunități active a celor care își doresc și practică un stil de viață sănătos. Programul oferă seminare de sănătate, familie, educație, gătit sănătos și degustare care se asociază foarte bine cu socializarea.

Anul acesta au fost două întâlniri (4 și 11 martie 2018) la început de martie, iar sala Teatrului Anton Pann s-a dovedit neîncăpătoare și de data aceasta. Datorită restricțiilor impuse de pompieri, numărul maxim admis în sală a fost dat de numărul de locuri, adică 220. Acest lucru ne-a determinat să transmitem în direct evenimentul în mediul online pentru cei care nu au avut loc în sală.
Dna. Violeta Aldescu a fost gazda evenimentului, cea care prin zâmbet și cuvânt a deschis și păstrat atmosfera caldă a unei întâlniri sensibile. Cei doi invitați au fost ps. prof. Lucian Cristescu și ps. Cătălin Bărbulescu, ambii redactori la postul de televiziune Speranța TV. Aceștia au motivat audiența în a avea o viziune sănătoasă în ceea ce privește familia și relațiile de familie, locul în care fiecare dintre noi ar trebui să fim noi înșine; fără frica de a fi respins sau neînțeles. Iar ca acest deziderat să se împlinească, fiecare dintre noi suntem chemați să susținem și să acceptăm pe cel de lângă noi.

Partea culinară, sfaturi de gătit și rețete sănătoase, ne-a fost prezentată de dna. Cristina Soare având în spate o echipă numeroasă de ajutoare mai ales pe partea de degustare.

Momentele muzicale ne-au fost oferite de profesori și elevi ai Liceului de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea și trioul feminin Pro Creativ.

Impresiile de bine pe care le-am cules din foile de opinie completate de participanți, ne încurajează ca astfel de evenimente să le organizăm cu drag și pe viitor. Ne dorim ca relațiile din cadrul acestei comunități să se consolideze, iar cluburile următoare și de asemenea, mult așteptata tabără de la vară să ajute pe toți cei ce își doresc schimbarea vieții.

Mai multe informații, video și imagini pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului.

De asemenea, postul de televiziune Speranța TV va reflecta acest eveniment notabil în cadrul unei emisiuni care se va difuza în data de 16 martie 2018, începând cu orele 20.

Emanuel Unteșu
pastor și coordonator ASEF Râmnicu Vâlcea