Admitere la Școala Postliceala Sanitara “Dr. Luca” din Cernica

Info Adventist 17 iunie 2016

EMA_9481 copyy

Școala Postliceală Sanitară “Dr. Luca” din Cernica organizează sesiuni de admitere în perioada 18 – 25 iulie și 01 – 06 septembrie. Absolvenții acestei școli vor obține o diplomă de asistenți medicali generaliști. Calitatea procesului de învăţământ va fi asigurată de un grup profesoral de excepţie, format din medici primari, specialişti, farmacişti, profesori de specialitate, instructori de nursing.

EMA_9449-EditCurriculumul pe care îl folosim este elaborat de Ministerul Educație și aprobat prin ordin al Ministrului Educației. Diplomele care vor fi eliberate la absolvire sunt recunoscute pe plan naţional şi internaţional. Durata studiilor pentru calificarea asistent medical generalist este de trei ani. În plus, tinerii care aleg să studieze aici vor fi implicați în activități misionare desfășurate în țară și peste hotare.

Înscrierea la Școala Postliceală Sanitară “Dr. Luca” din Cernica – calificarea asistent medical generalist – se face pe bază de dosar și interviu. Dosarul plic trebuie să conțină următoarele documente:

  1. Cerere de înscriere – se completează la depunerea dosarului;
  2. Certificat de absolvire a liceului (copie) / Diploma de Bacalaureat (copie) sau adeverința de absolvire a liceului pentru absolvenții promoției 2016 (12 clase sau 13 clase);
  3. Foaia matricolă clasele IX – XII / XIII (copie legalizată);
  4. Document de identitate (copie);
  5. Certificat de naștere (copie);
  6. Certificat de căsătorie (copie) – dacă este cazul;
  7. Adeverință medicală (eliberată de medicul de familie) din care să reiasă că este sănătos clinic și apt pentru calificarea profesională la care solicită înscrierea.
  8. 2 fotografii color, 3/4 cm, realizate recent
  9. Dovada achitării taxei de înscriere de 45 lei
  10. Dosar carton tip plic

EMA_9454-EditDepunerea dosarelor are loc în perioadele 18 – 25 iulie, pentru sesiunea de admitere din vară și 01 – 06 septembrie pentru sesiunea de admitere din toamnă. Interviul și afișarea rezultatelor sunt programate pentru 26 iulie, respectiv 07 septembrie 2016. Adminterea constă în prezentarea dosarului cu documentele solicitate pentru înscriere și susținerea unui interviu vocațional. Timpul alocat interviului pentru fiecare candidat va dura între 10 – 15 min. Interviul va avea ca rezultat ”admis” sau ”respins”. Comisia de admitere va evalua candidații în cadrul interviului vocațional utilizând următoarele criterii:

– Motivația de a urma profesia de asistent medical;

– Disponibilitatea de a studia și de a se implica în activitățile propuse de către Școala Postliceală Sanitară din Cernica;

– Interesul pentru domeniul sănătății și abilitățile de comunicare, de relaționare cu persoana aflată în suferință;

– Motivația de a alege Școala Postliceală Sanitară din Cernica;

– Comunicarea verbală și nonverbală, adecvată situației de interviu.

EMA_9457-EditDavid Livingstone a spus: „Dumnezeu a avut un singur Fiu şi pe acela la făcut misionar-medical”. Din punct de vedere al misiunii, Şcoala Postliceală Sanitară va îmbina cele două activități reflectate în lucrarea publică a Mântuitorului Isus Hristos.

Pentru tinerii care citesc aceste rânduri avem un mesaj: ”dacă iubeşti oamenii şi doreşti să le vii în ajutor, dacă vrei să te bucuri de avantajele unei atmosfere dominată de valori autentice, dacă doreşti să fii implicat într-o comunitate plină de entuziastm tineresc, dacă vrei să ţi se deschidă noi perspective privind lucrarea misionar – medicală, atunci vino la Şcoala Postliceală Sanitară din Cernica! Aici timpul va trece în favoarea ta!”

Informații suplimentare privind condițiile de înscriere, taxa de studii, cazarea elevilor și susținerea interviului pot fi obținute la numerele de telefon 021 369 53 50 sau 0744 68 51 23.

Imagine prelucrata

 

Sursa: ITA