ADRA intensifică eforturile pentru sprijinirea Indiei în criza sanitară Covid-19

Info Adventist 6 mai 2021

Agenţia donează generatoare de oxigen pentru a ajuta pacienții.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) intensifică operațiunile de urgență din India pentru a salva sute de vieți din comunitățile afectate de Covid-19. Țara se confruntă cu un al doilea val fără precedent de Covid-19, cu o medie a ratei de infectare de peste 300.000 de noi cazuri de coronavirus raportate zilnic, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. La sfârșitul lunii aprilie, peste 200.000 de oameni muriseră în India, din cauza coronavirusului, de la începutul anului 2021.

Echipa de intervenție în caz de urgență a ADRA lucrează la fața locului ca să se asigure că pacienții bolnavi aflați în situație critică au acces imediat la oxigen pentru a supraviețui crizei. Agenția umanitară internațională donează o centrală generatoare de oxigen pentru a le oferi ajutor pacienților.

„Situația din India este sumbră”, a spus Weston Davis, director ADRA India. „Spitalele nu mai au echipament ca să-i țină pe oameni în viață, cum ar fi buteliile de oxigen. Sistemul de îngrijire a sănătății este depășit cu mult de situație, iar oamenii mor, pentru că nu găsesc un pat de spital și oxigen. Este o situație absolut teribilă. Țara are nevoie urgentă de ajutor, iar datoria noastră este să facem tot ce putem ca să-i ajutăm pe oamenii aflați în nevoie și să le salvăm viața”.

ADRA colaborează cu spitalele adventiste, cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și alți parteneri de încredere pentru înființarea unei centrale care produce oxigen. Sistemul de producere a gazului salvator de vieți va oferi pacienților bolnavi de Covid-19 o sursă sigură și constantă de oxigen, în loc să se bazeze pe producătorii care nu pot satisface cererea din cauza creșterii masive a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus.

„Pandemia este departe de a se fi terminat”, a spus Michael Kruger, președinte ADRA. „Ne rugăm pentru oamenii din India și accelerăm eforturile noastre de urgență pentru a aduce alinare imediată celor mai afectate comunități. ADRA lucrează neobosit împotriva Covid-19 pentru a se asigura că sunt salvate vieți și că ajutorul potrivit este oferit rapid numeroaselor comunități devastate de această pandemie.”

„Suntem recunoscători Bisericii Adventiste și donatorilor noștri pentru suportul lor neîntrerupt”, a adăugat Kruger. „Ei sunt parteneri vitali în lupta noastră împotriva Covid-19 din întreaga lume”.

ADRA lucrează de asemenea cu departamentul Sănătate din regiune pentru a ajuta la înființarea și monitorizarea centrelor de vaccinare Covid-19 și se alătură echipelor care lucrează în domeniul sănătății mintale pentru a oferi suport psiho-social, prin programe de consiliere și conștientizare a comunității. În plus, ADRA livrează echipament personal de protecție pentru lucrătorii medicali din prima linie a spitalelor din țară.

Sursa: Adventist Review