ADRA intervine în urma inundațiilor din Pakistan

Info Adventist 23 septembrie 2022

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) își intensifică eforturile de urgență pentru a ajuta cele peste 33 de milioane de persoane afectate de ploile musonice din Pakistan. Precipitațiile sezoniere fără precendent și inundațiile care au urmat au ucis peste 1000 de persoane, inclusiv copii, și au strămutat milioane de persoane din regiunile Sindh, Balochistan și Khyber Pakhtunkhwa, din sudul țării.

„ADRA Internațional ajută populația din Pakistan în aceste vremuri dificile. Pagubele cauzate de inundații sunt mai mari decât în anii precendenți. Echipele noastre de intervenție sunt deja pe teren, evaluând nevoile, pentru a ne asigura că familiile de sinistrați sunt în siguranță și au produse de strictă necesitate”, a declarat Mario Oliveira, responsabil de gestionarea situațiilor de urgență în cadrul ADRA Internațional, la finalul săptămânii trecute. „ADRA se mobilizează și oferă deja pachete cu alimente și alte prduse de strictă necesitate pentru a ajuta persoanele vulnerabile – femeile, copiii și persoanele în vârstă.”

Inundațiile au distrus infrastructura, drumurile, podurile și peste 600.000 de locuințe, lăsând cel puțin 30 de milioane de oameni fără adăpost, gaz și electricitate. Acest lucru înseamnă că un procent de 15% din populația totală trăiește sub cerul liber, pe autostrăzi, pe terenuri mai înalte, deasupra dărâmăturilor. Limitarea accesului la serviciile medicale vitale este, de asemenea, un motiv de îngrijorare, deoarece peste 800 de unități medicale au fost afectate, iar izbucnirea unei epidemii este din ce în ce mai probabilă.

„ADRA colaborează cu spitalul adventist din Karachi, care a organizat deja o clinică mobilă în regiune pentru a asigura accesul comunităților la servicii de asistență medicală. După precipitații abundente, când infrastructura sanitară este deteriorată, există un risc crescut de febră tifoidă, dizenterie, febră dengue, malarie și Covid-19, astfel încât este esențială oferirea de servcii medicale esențiale populației afectate de inundații”, spune Josue Orellana, director ADRA Internațional pentru sănătate, alimentație, apă potabilă, salubritate și igienă.

ADRA se numără printre principalele organizații internaționale care intervin în urma inundațiilor din Pakistan. ADRA Australia acceptă donații care vor fi direcționate spre sprijinirea celor mai afectați de catastrofă. Pentru a afla mai multe despre intervenția ADRA și pentru donații, vizitați www.adra.org.au/disaster.

Sursa: Adventist News Network