ADRA și Agenția de solidaritate adventistă

Info Adventist 27 septembrie 2021

Mai mult de două milioane de persoane ajutate în șase luni în America de Sud

Impactul la nivel regional aduce în atenție acțiuni care au devenit marcante în timpul pandemiei.

Organizațiile religioase au fost nevoite să găsească modalități de a reduce efectele dezastruoase ale pandemiei asupra societății. În acest context, potrivit datelor Bisericii, instituțiile și organizațiile adventiste de ziua a șaptea din America de Sud au ajutat mai mult de două milioane de persoane în primele șase luni ale anului 2021. Ajutorul a constat într-o varietate de servicii oferite în cele opt țări de pe teritoriul Diviziunii Sud-americane (SAD) – Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Ecuador, Paraguay, Peru și Uruguay.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) din America de Sud a implementat 112 proiecte în perioada ianuarie-iunie 2021. Inițiativele agenției umanitare au avut 972.233 de beneficiari direcți. ADRA are parteneriate cu agenții publice și entități private, ca parte a slujirii continue a celor aflați în mare nevoie.

Agenția de solidaritate adventistă (ASA), activă în cadrul bisericilor adventiste locale, i-a ajutat, de asemenea, pe cei aflați în nevoie. Potrivit datelor bisericii, ASA a avut 51.286 de proiecte care au avut impact asupra a 953.044 de persoane. În total, voluntarii ASA au colectat trei milioane de kilograme de alimente, iar alte 60.026 de persoane au participat la cursuri de dezvoltare organizate de ASA.

„Viață pentru vieți” și „Urechea unui prieten”

Un alt proiect aflat în desfășurare încurajează donarea de sânge. „Vida pot Vidas” [Viață pentru vieți], coordonat de Departamentul Tineret al SAD, continuă de câțiva ani. În prima jumătate a anului 2021 reușind să reunească 63.277 de donatori. Un procent important al acestor donator sunt regulați, un aspect esențial pentru menținerea rezervei de sânge a centrelor de transfuzii.

Proiectul „Urechea unui prieten”, lansat în timpul pandemiei, este implementat în toate cele opt țări de pe teritoriul SAD. Proiectul le oferă consiliere gratuită persoanelor care au nevoie de ajutor din cauza anxietății, depresiei sau a altor tulburări. În perioada ianuarie-iunie 2021, 7.097 de persoane au beneficiat de acest proiect.

Rețeaua educațională adventistă a contribuit, de asemenea, la creșterea numărului de persoane asistate. În urma distribuirii a 25.033 de coșuri cu produse de primă necesitate, în școlile adventiste din regiune au fost ajutate 50.661 de persoane.

Președintele SAD; Stanley Arco, a declarat că, potrivit statisticilor, există cel puțin două probleme. Prima este că societatea are nevoie de proiecte continue, nu doar de evenimente punctuale. „În calitate de adventiști de ziua a șaptea, încercăm nu doar să lansăm proiecte lăudabile, ci să le și menținem în mod constant, astfel încât să existe continuitate în slujirea celor vulnerabili”, a declarat el.

Al doilea aspect, potrivit lui Arco, este că inițiativele nu le aparțin doar instituțiilor sau organizațiilor adventiste oficiale. În spatele acestor cifre, a explicat el, se află dedicarea și dragostea numeroșilor voluntari dispuși să le slujească altora. „Rezultatele sunt urmarea iubirii și credinței oamenilor care, influențați de Duhul Sfânt, își doresc să aline durerea celor care suferă în jurul lor”, a completat Arco.

Autor: Felipe Lemos și Adventist Review

Sursa: Adventist Review