ADRA și voluntarii adventiști își unesc forțele în urma inundațiilor din Filipine

Info Adventist 27 ianuarie 2021

Agenția asigură asistență de urgență persoanelor cu dizabilități, femeilor însărcinate și vârstnicilor.

Din 30 decembrie 2020 până în 3 ianuarie 2021, în regiunile centrale și de sud din Filipine au căzut ploi abundente, provocând inundații serioase. Capătul cozii unei linii de forfecare a produs aceste căderi masive de ploaie.

„Acest fenomen meteo, combinat cu o zonă de convergență intertropicală și una de presiune scăzută, a provocat, de asemenea, ploi abundente pe insula Mindanao, din sudul Filipinelor, urmate de revărsarea mai multor râuri și producerea de inundații în orașul Maigo”, a declarat Aimee Grace Tapeceria, responsabilă de relații publice în cadrul Agenției Adventiste pentru Dezvoltarea, Refacere și Ajutor (ADRA) din Filipine.

Tapeceria a spus că, potrivit raportului Consiliului Național de Management al Reducerii Riscului de Dezastre, au fost afectați mai mult de 88.000 de oameni din patru regiuni. Alte 6.817 persoane au fost puse în pericol într-o altă zonă inundată din provincia Lanao del Norte.

„Autoritățile locale  au raportat că apa s-a ridicat până la nivelul pieptului, iar în unele zone a ajuns până aproape de tavanul caselor, sute de familii fiind evacuate”, a completat Tapeceria. „Deși, în comparație cu cele patru dezastre naturale de acum două luni, din octombrie și noiembrie 2020, aceste inundații au fost mai mici, ele au avut un impact destul de mare.”

ADRA a asistat financiar 430 de familii din provincia Negros Occidental din centrul Filipinelor. În plus, alte peste 400 de familii din provincia Lanao del Norte, situată în partea de sud a Filipinelor, vor primi și ele ajutor financiar.

Tapeceria a menționat faptul că, de obicei, se oferă asistență financiară deoarece aceasta le oferă beneficiarilor posibilitatea de a-și procura bunuri în funcție de nevoile lor cele mai urgente.

„Răspunsul nostru la situațiile urgente apărute a fost oferit în parteneriat direct cu administratorii conferinței locale [a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea] și cu directorii de misiune din cadrul Adventist Community Service [Serviciul Comunitar Adventist]”, a precizat Tapeceria. „Aceștia colaborează cu ADRA în vederea evaluării nevoilor existente și a colectării de informații.”

Tapeceria a declarat că distribuirea de ajutoare ADRA a avut loc la o scală mai mică, întrucât autoritățile locale nu permit adunările mari, în special din cauza pandemiei actuale.

„ADRA subliniază importanța măsurilor precum distanțarea fizică, purtarea de măști și igienizarea mâinilor pe parcursul tuturor operațiunilor sale. Tot personalul ADRA respectă protocolul, luându-și măsurile de precauție impuse de pandemie, indiferent de dezastrul cu care ne confruntăm”, a spus ea. „De asemenea, ADRA instruiește voluntarii Adventist Community Service cu privire la modul de distribuire a ajutoarelor.”

Deși restricțiile de călătorie au constituit o provocare, pandemia a deschis noi căi de a colabora cu Biserica Adventistă.

„Anul 2020 a fost un an care a inspirat ADRA Filipine datorită sprijinului pe care Biserica Adventistă, atât ca organizație, cât și ca indivizi, l-a acordat pentru a da o mână de ajutor în activitatea umanitară”, a comentat Tapeceria. „Așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm noi parteneriate cu Biserica Adventistă și în anul 2021.”

Sursa: Adventist Review