Alegeri Conferința Generală – Iunie 2022

Ted Wilson | predică Sabat | Sesiunea Conferinței Generale, 11 Iunie 2022

Predica pastorului Ted Wilson la Sesiunea Conferinței Generale din St. Louis, SUA, sâmbătă, 11 Iunie 2022.
Pastorul T. Wilson a fost reales președinte al Bisericii Adventiste din întreaga lume, iar acesta e primul său mesaj adresat delegaților la sesiune. Împărtășiți-l cu toți credincioșii adventiști.

Jurnal Conferința Generală – Ziua a cincea


Jurnal Conferința Generală – Ziua a patra


Jurnal Conferința Generală – Ziua a doua


LIVE TEXT


Miercuri, 08 iunie 2022 – Pastorul Pavel Goia a fost reales Director Asociat al Asociației Pastorale și Redactor Șef al revistei Ministry!


Miercuri, 08 iunie 2022 – Pastorul Nelu Burcea a fost reales Director Asociat Departament Libertate Religioasă și Relații Publice!


Miercuri, 08 iunie 2022 – Pastorul Mario Brito a fost reales Președinte al Diviziunii Inter-Europene!

Miercuri, 08 iunie 2022 – Pastorul Barna Magyarosi a fost reales Secretar Executiv al Diviziunii Inter-Europene!

Miercuri, 08 iunie 2022 – Norbert Zens a fost reales Trezorier al Diviziunii Inter-Europene!


Marți, 07 iunie 2022 – Directorii Departamentelor Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au fost aleși:

Ivan Omana – Departament Capelanie

Williams Costa – Departament Comunicare

Lisa Beardsley – Hardy – Departement Educație

Willie Oliver – Departament Familie

Elaine Oliver – Director Asociat Departament Familie

Peter Landless – Director Departament Sănătate

Ramon Canals – Director Asociația Pastorală

Ganoune Diop – Director Departament Libertate Religioasă și Relații Publice

Dennis Carlson – Director Departament Dăruire Sistematică

Almir Marroni – Director Departament Publicații

James Howard – Director Departament Școala de Sabat și Lucrarea Personală

Marcos Faiock Bomfim – Director Departament Isprăvnicie

Heather – Dawn Small – Director Departament Misiunea Femeii

Busi Khumalo – Director Departament Tineret


Marți, 07 iunie 2022 – Trezorierii asociați ai Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au fost aleși: J Raymond Wahlen III, George Egwakhe, Daisy Orion, Josue Pierre, Timothy Hiroki Aka, German Lust, Richard Stephenson.


Marți, 07 iunie 2022 – Secretarii asociați ai Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au fost aleși: Gerson Santos, Claude Richli, Saw Samuel, Gary Krause (Adventist Mission), Elbert Kuhn (Adventist Volunteer Service), Karen Porter.


Marți, 07 iunie 2022 – Vicepreședinții Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au fost aleși:

Guillermo Biaggi, Abner de Los Santos, Geoffrey Mbwana, Thomas Lemon, Arthur Stele, Audrey Andersson, Maurice Valentine


Marți, 07 iunie 2022 – Erton Kohler a fost reales Secretar Executiv, iar Paul Douglas a fost reales Trezorier al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial


Jurnal Conferința Generală – Pastorul Ted Wilson a fost reales Președinte al Conferinței Generale


PASTORUL TED WILSON A FOST REALES PREȘEDINTE AL CONFERINȚEI GENERALE!

În timpul ultimelor minute ale sesiunii de lucru de luni, 6 iunie, Comitetul Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a votat pentru realegerea lui Ted N.C. Wilson în funcția de președinte al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Acesta va fi cel de-al treilea mandat al lui Wilson.

De-a lungul celor aproape 50 de ani de slujire, pastorul Ted N.C. Wilson a slujit Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea într-o varietate de roluri. El a început ca pastor în Conferința Greater New York în 1974, după care a avut funcții administrative și de slujire externă.

Pastorul Wilson a obținut un doctorat în educație religioasă la Universitatea din New York, un master în religie la Universitatea Andrews și unul în sănătate publică la Universitatea Loma Linda. În calitate de președinte al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, acestea i-au fost de mare folos atunci când a vizitat școli, spitale și diverse organizații ale Bisericii din întreaga lume.

În timp ce frecventa cursurile Universității Loma Linda, pastorul Wilson a cunoscut-o pe viitoarea sa soție, Nancy, fizioterapeut, iar împreună au crescut trei fiice – Emilie, Elizabeth și Catherine – în timp ce lucrau pentru Biserică în New York, Africa de Vest, Rusia și Maryland. Experiența sa administrativă a determinat Biserica în sesiune de lucru să îl aleagă vicepreședinte al Conferinței Generale în anul 2000 – funcție pe care a deținut-o până în 2010, când a fost ales președinte.

În ultimii 12 ani de conducere a lui Wilson, Biserica a adoptat inițiative de slujire care își au rădăcinile în redeșteptarea personală și reforma organizațională. Inițiativa Implicarea Totală a Credincioșilor – un impuls dat evanghelizării la scară largă – lansată în 2016, a declanșat eforturi misionare în întreaga lume, implicând fiecare membru, fiecare biserică, în acțiuni misionare la nivel personal și organizațional. Ca urmare, mii de oameni au îmbrățișat Evanghelia prin înțelegerea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea cu privire la întreita solie îngerească.

Sub supravegherea lui Wilson, planurile strategice ale Bisericii s-au concentrat asupra membrilor bisericii care au ajuns la lume, inspirându-i și pregătindu-i să își folosească darurile spirituale încredințate de Dumnezeu în a mărturisi și a sluji pentru Hristos. Planul strategic actual, „Eu voi merge”, prezintă obiectivele specifice sugerate de misiunea Bisericii de a „merge și de a face ucenici din toate neamurile” (Matei 28:19-20).

Wilson, împreună cu alți administratori și lideri ai Bisericii, a contribuit la conducerea Bisericii în vremuri extrem de dificile, în special în timpul pandemiei de coronavirus care a aruncat lumea în haos. Liderii au fost nevoiți să ia decizii dificile pentru a răspunde cât mai bine nevoilor în schimbare ale Bisericii la nivel mondial. Printre acestea s-au numărat reducerea și eliminarea călătoriilor, stabilirea unor protocoale de sănătate publică pentru angajați, reevaluarea finanțelor și a bugetelor, amânarea Sesiunii Conferinței Generale, promovarea reuniunilor virtuale și multe altele. De-a lungul acestei perioade dificile, pastorul Wilson a fost o prezență liniștitoare cu videoclipurile sale săptămânale încurajatoare pentru Biserică, îndreptându-i pe membri spre Isus.

Aceasta pare să fie tema principală a vieții și a slujirii lui Wilson. Așa cum a afirmat atât de succint: „Nu trebuie să știi ce este Conferința Generală sau cine este președintele ei. Tot ce trebuie să faci este să Îl cunoști pe Domnul Hristos, să frecventezi biserica locală, să te implici în misiune, să ai relații și să iubești oamenii – spunându-le despre dragostea lui Dumnezeu și despre revenirea iminentă lui Hristos”.[1]

Soții Wilson fac apel la rugăciunile membrilor pentru perioada care le stă în față și în care își vor continua rolul de lideri în cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

„Este, într-adevăr, o experiență care te smerește să ți se ceară să asiști și să îndrumi Biserica rămășiței lui Dumnezeu din timpul sfârșitului”. Este ceva ce o ființă umană nu poate face de una singură, ci doar prin puterea Duhului Sfânt”, a declarat pastorul Wilson. „Sunt foarte recunoscător că am început dimineața și sesiunea punând accentul pe rugăciune și pe Duhul Sfânt, iar în acest context, eu și Nancy vom accepta să continuăm să lucrăm în acest domeniu și în această poziție, colaborând cu voi toți, deoarece numai prin implicarea totală a credincioșilor – membri, administratori și pastori – care se unesc și lucrează împreună așa cum a indicat Spiritul Profetic, lucrarea lui Dumnezeu va fi încheiată.”

Autor: Beth Thomas

Sursa: Adventist News Networkși Adventist Record


[1] https://adventist.news/news/profile-ted-n-c-wilson


Sesiunea Conferinței Generale poate fi urmărită în direct!


Sesiunea Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea
Ziua 1 – 6 iunie 2022.

Sute de delegați au plecat de dimineață de la hotelul Hyatt Regency către St. Louis Convention Center, unde au loc lucrări elective, administrative și de consacrare a familiei adventiste. Se consideră că acest eveniment reprezintă cel mai puternic simbol al adventismului global. Pe fiecare stradă întâlnești adventiști din toate culturile, iar în zona centrală sunt amplasate multe panouri publicitare despre Biserica Adventistă.

Lucrările au început la 7:45 ora locală cu un service song, urmat de mesaje introductive din partea președintelui, secretarului și trezorierului Conferinței Generale. După deschidere, au fost mai multe mesaje de consacrare și momente de rugăciune.

Găsiți în video-ul de azi imagini cu delegația română, localizată pe primele rânduri ale sălii, pe partea centrală, în sectorul Diviziunii Inter-Europene. Până la această oră au început rapoartele administratorilor și urmează alegerea președintelui.

Lucrările sunt împletite cu muzică și anunțuri administrative pentru cei care votează. Înainte de masa de prânz, pe platforma din față s-a botezat un general al armatei din Filipine, impresionat de adevărul Bibliei prin undele radio.

Au participat în sală circa 1800 de delegați și peste 1000 sunt conectați on-line, din toată lumea.

Vă vom trimite informații și imagini în fiecare zi, până la final.
Link de live: https://www.youtube.com/watch?v=HRKGuUaKHJs&ab_channel=AdventistReviewTV

Pentru toate informațiile și programul fiecărei zile, instalați aplicația GCS 2022 pentru telefoane iOS și Android.


Sesiunea Conferinței Generale: Cuvântul de bun venit al președintelui

Bine ați venit la cea de-a LXI-a sesiune a Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, care are loc în St. Louis, Missouri, în perioada 6-11 iunie 2022.

„Isus vine! Implică-te!” – această temă reflectă speranța adventă într-un Mântuitor care va reveni în curând și importanța implicării totale a credincioșilor, fiecare făcând ceva pentru Isus și pentru a câștiga suflete pentru El!

La prima sesiune a Conferinței Generale din mai 1863, 20 de delegați s-au întâlnit într-o mică biserică de lemn din Battle Creek, Michigan [Statele Unite]. Delegații reprezentau câteva mii de credincioși adventiști care respectau Sabatul, în principal din nord-estul și vestul mijlociu al Statelor Unite.

În schimb, cea de-a LXI-a sesiune a Conferinței Generale, programată inițial pentru anul 2020, dar amânată de două ori din cauza pandemiei de Covid-19, se desfășoară într-un loc care poate găzdui aproape 67.000 de participanți, incluzând aproximativ 2.700 de delegați care îi reprezintă pe cei 21 de milioane de membri din peste 200 de țări!

Sesiunile Conferinței Generale oferă ocazii minunate pentru ca membrii familiei noastre de credincioși din întreaga lume să se întâlnească pentru închinare și părtășie și pentru a fi martorii modului în care au loc întâlnirile de lucru ale Bisericii, inclusiv alegerea liderilor la nivel mondial și luarea unor decizii importante care afectează Biserica mondială.

Vă invit să mă însoțiți în rugăciune pentru călăuzirea minunată a lui Dumnezeu în timpul acestei sesiuni și să Îl lăudăm pentru modul în care a binecuvântat această mișcare a rămășiței din zilele din urmă. Stăruim în rugăciune pentru revărsarea ploii târzii a Duhului Sfânt înaintea revenirii iminente a lui Isus Hristos.

Haideți să continuăm să mergem înainte împreună, concentrându-ne asupra Cuvântului sfânt al lui Dumnezeu, a întreitei solii îngerești, a minunatei lucrări de redeșteptare și reformă a Duhului Sfânt și a implicării totale a credincioșilor, ajungând la milioane de oameni cu solia de speranță pe care o avem de transmis.

Isus vine! Implică-te!

Bine ați revenit!

Ted N.C. Wilson, președinte

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea