Am reușit! Biserica Adventistă mondială a strâns un milion de semnături

Info Adventist 31 iulie 2020

Suntem cu un pas mai aproape de accesul tuturor copiilor la educație după ce petiția pentru „Fiecare copil. Din fiecare loc. La școală”, inițiată de Biserica Adventistă și de organizația sa umanitară, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA), a depășit în luna iulie un milion de semnături online.

„Este, într-adevăr, o binecuvântare să vedem că familia Bisericii mondiale și ADRA s-au unit pentru a susține milioane de copii din toată lumea care nu au acces la educație. Frații și surorile noastre ne-au arătat că putem fi o voce puternică în favoarea schimbării atunci când lucrăm împreună. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat să strângem un milion de semnături și pentru puternicul devotament pentru a produce o schimbare în viețile atât de multor copii din toată lumea. Însă lucrarea noastră nu se încheie aici. Acum trebuie să devenim agenți ai schimbării în comunitățile noastre și să ne folosim vocea pentru a ne asigura că fiecare copil, din fiecare loc, are acces la educație și își poate atinge potențialul cu care l-a înzestrat Dumnezeu, în timp ce se pregătește și îi ajută și pe alții să se pregătească – prin puterea Duhului Sfânt – pentru revenirea iminentă a lui Iisus”, a declarat Ted Wilson, Președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

„Adventiști din toată lumea au vorbit clar și răspicat despre preocuparea noastră profundă de a asigura accesul la educație pentru milioane de copii vulnerabili, astfel încât să învețe și să prospere. Implicarea familiei Bisericii și a ADRA în efortul de a semnala această problemă globală este grăitoare. Vă mulțumesc pentru că ați luat atitudine pentru drepturile tuturor copiilor din întreaga lume. Să continuăm să ne intensificăm eforturile și să fim o voce puternică pentru copiii care nu au o voce”, a declarat și dr. Ella Simmons, vicepreședinte al comitetului de conducere al ADRA și vicepreședinte al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Realizarea obiectivului

Eforturile de la firul ierbii din cazul campaniei educaționale au demarat în luna octombrie 2019, atunci când Biserica Adventistă și ADRA au făcut apel pentru susținerea celor aproape 300 de milioane de copii, adolescenți și tineri din toată lumea – adică unul din cinci – care nu merg la școală, potrivit raportului UNESCO. Este un număr uimitor de copii care au nevoie de educație de calitate și să scape de exploatare și sărăcie intergenerațională. Ca urmare, ADRA și membrii Bisericii Adventiste din aproape 200 de țări și-au luat angajamentul de a se implica în această problemă, iar mișcarea de obținere de semnături online s-a răspândit în țări din Africa, Asia, Europa, America Latină și sudul Pacificului.

Pe măsură ce impactul coronavirusului crește, crește și importanța luării unei poziții pentru copiii care nu merg la școală. Astăzi, și mai multe familii au devenit vulnerabile ca urmare a pierderii locului de muncă, a bolii și a altor probleme, acestea afectând și abilitatea lor de a plăti pentru educația copiilor și determinând creșterea numărului copiilor care nu merg la școală. De fapt, 75 de milioane de copii trăiesc în 25 de țări afectate de crize. Aceștia nu au acces la educație din cauza vulnerabilității crescute, a închiderii școlilor și a altor probleme care sunt urmarea directă a pandemiei de Covid-19, se arată într-un raport UNESCO din acest an.

„Ne confruntăm cu o discrepanță educațională care crește, în mod deosebit în rândul copiilor vulnerabili. Deși strângerea unui milion de semnături este o realizare notabilă care merită sărbătorită, suntem abia la început. Dezvoltăm noi parteneriate globale cu organizații cheie pentru a ne auzi mai bine. Avem nevoie de susținerea și devotamentul dumneavoastră pentru a continua să înaintăm în rezolvarea acestei probleme importante. De aceea, vom oferi resurse astfel încât cei care doresc – persoane, grupuri și biserici – să poată lua atitudine în problema accesului la educație. Vom oferi, de asemenea, detalii esențiale pentru a oferi instrucțiuni clare cu privire la pașii pe care trebuie să îi urmăm. Să ne unim forțele și să ducem această inițiativă mult mai departe”, îndeamnă Michael Kruger, președintele ADRA.

Ce urmează?

După strângerea unui milion de semnături și asigurarea unei susțineri ample, Biserica Adventistă și ADRA vor colabora pentru a-și concentra eforturile asupra anumitor țări, deoarece deciziile cu privire la desfășurarea și finanțarea educației nu sunt luate de liderii globali, ci de cei naționali.

Pentru realizarea acestui lucru, campania se va concentra asupra următoarelor aspecte:

  • Definirea unei cereri clare adresate guvernului. Fiecare țară va crea obiective adaptate nevoilor sale educaționale, care vizează probleme specifice. Printre priorități se vor număra: (1) Susținerea alocării unui buget mai mare pentru educație în țările în curs de dezvoltare; (2) creșterea ajutorului internațional pentru educație; și (3) îmbunătățirea incluziunii sociale a copiilor marginalizați.
  • Transmiterea cererii liderilor naționali. După formularea cererii, fiecare țară își va stabili strategia de abordare a factorilor decizionali pentru a le oferi copiilor acces la educație. În acest demers este important să-i informăm cu privire la campanie pe liderii și factorii decizionali cei mai relevanți din fiecare țară. Trebuie să transmitem informații despre campanie, despre importanța educației, despre ceea ce pot face pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educație, despre succesul petiției mondiale și despre uimitoarea susținere de la firul ierbii de care ne bucurăm.

Pentru a susține următoarea fază, ADRA lucrează la un raport care va analiza situația copiilor care nu frecventează școala și politicile și acțiunile necesare pentru ameliorarea situației. În plus, în prezent, ADRA lucrează la realizarea unui pachet de resurse pentru ca departamentele bisericii, bisericile locale, grupurile de tineri și școlile să continue să se implice în campanie. Aceste resurse vor fi disponibile în luna octombrie.

Pentru a descărca ghidul The Next Step: From Support to Action (Următorul pas: De la susținere la acțiune) și alte resurse importante (în limba engleză), accesați site-ul ADRA.org.

În plus, ADRA oferă un curs despre construirea, implementarea și evaluarea unei strategii adaptate unei țări. Cursul a fost creat pentru a ajuta colaboratorii din diferite țări să înțeleagă cum pot să îi implice eficient pe liderii acestora în realizarea schimbării. Un pachet de resurse care include modele de scrisori, un raport cu privire la posibile măsuri, ghiduri pentru întâlniri și altele va fi disponibil pe https://inschool.adra.org/resources.

Informații și resurse suplimentare despre inițiativa „Fiecare copil. Din fiecare loc. La școală” sunt disponibile pe site-urile ADRA Internațional și ADRA România.

Sursa: Adventist News Network