Beirut: Daunele pe care explozia le-a produs Bisericii Adventiste

Info Adventist 12 august 2020
Conducătorii Uniunii Orientul Mijlociu și Africa de Nord au confirmat prezența pagubelor materiale în clădirile din campusul Middle East University (MEU) [Universitatea Orientul Mijlociu]. Geamurile caselor, căminelor și cele ale sălilor de clasă au fost sparte din cauza exploziei, iar unele tavane au căzut. Pagube asemănătoare au fost raportate și de cei din Centrul Media al Uniunii, aflat în campus.

De asemenea, două școli adventiste din Beirut și birourile Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) au fost avariate. Cea mai puternic atinsă de explozie a fost Boucherieh Adventist Secondary School unde echipele lucrează pentru a curăța cioburile și bucățile de tavan.

Două biserici Adventiste de Ziua a Șaptea, aflate în campusurile școlare din Boucherieh și Mouseitbeh, au fost, de asemenea, avariate. Geamurile și ușile au fost sparte, voluntarii lucrând cu atenție pentru a curăța resturile. În același timp, Centrul Adventist de Educare a refugiaților a fost puternic lovit de explozie.

„Cea mai mare îngrijorare a noastră este legată de modalitatea prin care adventiștii de ziua a șaptea pot veni în întâmpinarea nevoilor oamenilor din Liban, oferind speranță și ajutor în aceste momente. Dorim să arătăm dragostea lui Dumnezeu față de această țară, într-un timp în care mulți și-au pierdut speranța”, a spus Rick McEdward, președintele Uniunii Orientul Mijlociu și Africa de Nord. „Lucrătorii și membrii Bisericii caută metode prin care să fie mâinile și picioarele lui Dumnezeu în aceste momente, ajutând în zonele greu avariate.”

În acest moment, cu resurse financiare limitate, se lucrează pentru a fi reparate pagubele din MEU, din școli și din Centrul de Educare.

Ajutorul prin rugăciune este foarte apreciat de Biserică și de instituțiile care au fost afectate de criza și de explozia din Liban.

McEdward face apel la credincioși: „Vă rog, rugați-vă pentru Biserica din Liban în căutarea ei de a fi o binecuvântare și de a aduce o veste bună poporului.”

În același timp, este necesar și ajutor financiar. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA, care acționează deja în zonă, o pot face prin:
• donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea ”Beirut”) sau
• donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, prin specificarea ”Beirut” la destinația banilor.

 
Sursă: