Bicicletele, sănătatea și combaterea abandonului școlar

Info Adventist 18 februarie 2022

Adventist Health și World Vision International au donat recent peste o sută de biciclete pentru a ajuta elevi de gimnaziu și liceu din nordul Mexicului.

Proiectul Biciclete care schimbă vieți își propune să reducă rata abandonului școlar și să încurajeze activitatea fizică. Elevii vor folosi bicicletele pentru a ajunge la școală și pentru recreere.

Rețeaua adventistă de sănătate de pe coasta de vest a Statelor Unite a intermediat în decembrie 2021 livrarea a 111 biciclete în colaborare cu liderii Universității Montemorelos și cu autoritățile regionale din districtele General Téran, Allende și Montemorelos din statul mexican Nuevo Leon. În plus, 250 de biciclete vor fi livrate în această lună, iar până la finalul anului sunt programate alte cinci livrări.

La evenimentul în cadrul căruia au fost oferite primele biciclete au participat reprezentanți din domeniul educației și al sănătății, ai Universității Montemorelos, ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din nordul Mexicului și ai autorităților locale, precum și John Schroer, responsabil pentru misiune globală în cadrul Adventist Health.

„Ne dorim să formăm comunități puternice și sănătoase. Acum, la începutul acestui program, suntem extrem de entuziasmați și dorim ca în viitor să putem oferi și alte programe în aceste comunități”, a declarat Schroer.

Pentru a primi o bicicletă, elevii trebuie să fie înscriși în acest an școlar, să aibă resurse limitate, să nu aibă alte mijloace de transport, să fi obținut rezultate școlare peste o anumită medie în ultimul semestru și să nu fi avut probleme de comportament la școală.

Roel Cea, medic și director al departamentului Sănătate în cadrul Bisericii Adventiste din nordul Mexicului, este cel care a colaborat cu autoritățile locale. Potrivit lui Cea, fiecare regiune a fost implicată în proiect de la donarea bicicletei până la selectarea beneficiarilor. „Fiecare serviciu a avut o anumită responsabilitate, astfel încât impactul social al proiectului din fiecare regiune să fie cât mai mare”.

În cadrul unei întâlniri preliminare care a avut loc cu câteva săptămâni înainte de livrarea bicicletelor, María Guadalupe Rojas, reprezentanta Secretarului pentru educație publică din statul Nuevo Leon, le-a mulțumit donatorilor și Bisericii Adventiste pentru inițiativă și s-a angajat să se asigure că fiecare bicicletă va ajunge la elevii din școlile și liceele din regiune care au cea mai mare nevoie de ea.

„Îmi place acest proiect și știu că reprezentanții școlilor, familiile și elevii care vor beneficia de biciclete vor fi foarte fericiți”, a declarat Rojas.

După distribuirea primelor biciclete a avut loc o întâlnire care să consolideze impactul social al proiectului, promovarea unei comunități sănătoase, la care au participat Schroer și Daniel Sánchez, Patricia Salazar și Miguel Salazar, președinții districtelor General Téran, Allende și, respectiv, Montemorelos, Ismael Castillo, președintele Universității Montemorelos, Real Cea și Arturo King, reprezentanții Uniunii de Conferințe Mexicul de Nord a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

„Văzând bicicletele în mâinile studenților care au cu adevărat nevoie de ele, am simțit că a meritat”, a declarat Schroer, adăugând că parteneriatul cu Universitatea Montemorelos a fost o experiență în care ambele părți au avut de câștigat.

„Studenții universității, care distribuie bicicletele, au ocazia să interacționeze cu elevii din comunitate și să îi cunoască, în timp ce membrii comunității au ocazia să exploreze lumea învățământului superior din Montemorelos.”

Recenta donație din partea Adventist Health a inclus și un camion de marfă oferit de Adventist Health Rideout, care va fi folosit pentru distribuirea bicicletelor, precum și a materialelor medicale pentru clinicile partenere Adventist Health din nordul Mexicului.

Sursa: Adventist Review