Biserica Adventistă: 40 de zile de rugăciune pentru redeșteptare, misiune și sesiunea Conferinței Generale

Info Adventist 2 mai 2022

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea va organiza 40 de zile de rugăciune, între 3 mai și 11 iunie 2022, înaintea viitoarei sesiuni a Conferinței Generale care va avea loc în St. Louis, Missouri.

Jonathan Walter, director pentru media și comunicare în cadrul Asociației pastorale și al inițiativei Redeșteptare și reformă, spune că îndemnul la rugăciune pe termen lung a precedat și sesiunea Conferinței Generale din anul 2015, când Biserica mondială s-a rugat timp de 100 de zile înaintea sesiunii din San Antonio, Texas.

O altă inițiativă de rugăciune a fost planificată înainte de sesiunea din anul 2020, care a fost amânată. În loc să reprogrameze evenimentul, Biserica a ajustat apelul la rugăciune pentru a include 100 de zile de rugăciune nu doar pentru revărsarea Duhului Sfânt și redeșteptare personală, ci și pentru criza generată de pandemia de Covid-19. De-a lungul veacurilor, creștinii au descoperit că, în vremuri de incertitudine și tulburare, pacea poate fi găsită în prezența lui Dumnezeu.

Walter spune: „Mai mult ca oricând, noi, în calitate de mișcare globală, trebuie să ne reorientăm atenția asupra redeșteptării personale și organizaționale pentru misiune. Un val de dificultăți amenință să ne copleșească deoarece ne confruntăm cu o lume post-pandemică, cu conflicte armate, cu opoziție socială și cu crize în lumea politică și naturală. Trebuie să fim fermi în îndeplinirea misiunii și să ne reorientăm spre lucrarea care ne stă înainte. Este vital să căutăm prezența Duhului Sfânt, care poate să ne convertească și să ne facă să renaștem, cerându-i să facă în noi și prin noi o lucrare pe care numai El o poate realiza, implorând o consacrare mai profundă și o inimă în ton cu voința Sa – atât în cercul nostru personal, cât și în slujba noastră.”

Autorii materialelor pentru cele 40 de zile de rugăciune au fost mai mulți lideri și credincioși adventiști precum Mark Finley, Ron Clouzet, Jerry Page, Ted Wilson, Frank Fournier și Jonathan Walter. Materialele sunt scrise cu intenția ca participanții să regăsească bucuria slujirii, să experimenteze o renaștere personală și să găsească un scop în vremuri de criză.

Pentru mai multe informații și pentru înscrieri, vizitați: https://revivalandreformation.org/40days.

Inițiativa Renaștere și reformă a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea urmărește să cultive o experiență mai profundă în rugăciune prin încurajarea rugăciunii personale regulate și a experienței rugăciunii colective; prin planurile de lectură a Bibliei „Believe His Prophets” [Crede-i pe profeții Săi] și prin scrierile lui Ellen White; prin povestirea unor experiențe transformatoare și prin întâlniri personale cu Dumnezeu; și prin furnizarea de resurse biblice menite să vă inspire și să vă ajute să creșteți.

Sursa: Adventist News Network