Biserica Adventistă lansează un joc prin aplicația New Bible Trivia

Info Adventist 16 martie 2021

Un nou instrument de transmitere a Evangheliei în mediul digital are ca țintă 2,7 miliarde de jucători din întreaga lume.

Heroes 2: The Bible Trivia Game este o aplicație gratuită dezvoltată de Hope Channel pentru a împărtăși jucătorilor și tinerilor din întreaga lume întreita solie îngerească. Aplicația va fi disponibilă din 25 martie pentru Android și iOS în cele mai populare magazine de aplicații.

Jucătorii își încep călătoria în Geneza, cu Adam și Eva, primii eroi, și o încheie în Apocalipsa cu Ioan, Fiul tunetului. Pe măsură ce acești eroi pun întrebări concrete despre viața lor, douăsprezece pentru fiecare rundă, jucătorii acumulează „puncte de experiență”. Cu cât un jucător are mai multe puncte de experiență, cu atât sunt deblocați mai mulți eroi. Întrebările cresc în dificultate pe măsură ce jocul progresează, iar jucătorii pot să lanseze provocări familiilor și prietenilor lor, prin distribuirea unui link la sfârșitul fiecărei runde.

Pastorul Sam Neves, directorul proiectului, crede că jocurile video sunt un important instrument creativ de comunicare a Evangheliei prin intermediul tehnologiei, o strategie bine gândită de a intra în legătură cu tinerii acestei ere secularizate. „Adevărata provocare constă în faptul că tinerii de astăzi cunosc mai bine poveștile din benzile desenate decât povestirile biblice. De aceea s-a născut jocul Heroes, pentru a-i încuraja să se familiarizeze cu povestirile fascinante din Biblie și să descopere că sunt chemați să fie eroii lui Dumnezeu de astăzi, să devină martorii lui Hristos”.

„De la David, cel care a răpus un uriaș, Ioan, fiul tunetului, legendarul Samson, până la visătorul Iosif, acești eroi prezentați în joc sunt exemple de curaj și bărbăție biblică. Estera, împărăteasa curajului, Rut, văduva cea înțeleaptă, și Maria Magdalena, poreclită «Tomb Raider», sunt «femei-minune» care le transmit fetelor lecții importante”, spune Sam Neves.

Jocul va fi lansat în engleză, spaniolă, portugheză și franceză, iar în curând vor fi adăugate alte limbi. Jocul poate fi deja comandat înainte de lansare pe Apple App Store și pe Google Play Store. Cei care doresc să înceapă să se joace de pe acum, pot să se alăture echipei de testare beta, înregistrându-se aici:  heroesbibletrivia.org.

O piață în expansiune

Piața de jocuri online a crescut considerabil în perioada pandemiei de Covid-19, atingând 2,7 miliarde de utilizatori la nivel mondial la sfârșitul anului 2020. Printre diferitele genuri de jocuri, Bible Trivia captează mai multă atenție. Astfel, primul joc creștin, lansat în 2013, Heroes the Game a deschis oportunități pentru multe alte proiecte și îmbunătățiri. De la data lansării, jocul a generat peste 10.000 de minute de interacțiune cu utilizatorii lui. Se așteaptă ca jocul Heroes 2: The Bible Trivia să poarte torța mai departe!

Prezentare pe scurt

  • Heroes 2: The Bible Trivia Game
  • Dată lansare: 25.03.2021
  • Aplicația de joc Bible Trivia are ca public-țintă jucătorii și în special pe tineri
  • Complet GRATUIT!
  • Limbi: engleză, spaniolă, portugheză și franceză, iar în curând va fi disponibil și în limba română.
  • Pentru a începe să jucați încă de acum, alăturaţi-vă echipei de testare beta, înregistrându-vă pe https://www.heroesbibletrivia.org/

Pentru mai multe informații trimiteți email la: [email protected]a.org

Sursa: Diviziunea Intereuropeană