Biserica Adventistă mondială schimbă locul în care va avea loc sesiunea Conferinței Generale

Info Adventist 22 februarie 2021

Evenimentul din anul 2022 se mută în St. Louis, Missouri, după ce spațiul din Indianapolis devine indisponibil.

Comitetul Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a votat miercuri, 17 februarie 2021, mutarea sesiunii Conferinței Generale (CG) din anul 2022, întâlnirea de lucru a Bisericii mondiale care are loc o dată la cinci ani, din Indianapolis, Indiana, în St. Louis, Missouri, Statele Unite. Măsura a fost votată după ce spațiul din Indianapolis nu a mai fost disponibil pentru perioada 6-11 iunie 2022. Perioada votată deja de Comitetul Executiv al CG rămâne aceeași.

„Anunțul cu privire la faptul că spațiul din Indianapolis nu mai este disponibil ne-a luat prin surprindere, deoarece confirmasem deja disponibilitatea înaintea ședinței Comitetului Executiv [în cadrul căreia s-a decis schimbarea perioadei sesiunii CG]”, a declarat președintele Ted W. Wilson. „Cei din Indianapolis au fost binevoitori, însă s-au găsit în imposibilitatea de a ne asigura spațiul pentru datele confirmate verbal. Ne-a părut rău că nu am putut continua colaborarea cu Uniunea de Conferințe Lake și cu conferințele Lake Region și Indiana.”

„Cu toate acestea, Dumnezeu anticipase deja problema și, datorită bunăvoinței celor de la St. Louis Convention Center, s-a reușit păstrarea aceleiași perioade, 6-11 iunie 2022. Dumnezeu merge întotdeauna înaintea noastră pentru a deschide calea”, a completat acesta.

„Comitetul Executiv al Bisericii Adventiste votase, în cadrul consiliului anual din anul 2016, ca sesiunea Conferinței Generale din anul 2025 să aibă loc în St. Louis.”

Schimbarea locului în care are loc sesiunea are loc în urma unei decizii din 12 ianuarie a Comitetului Executiv de a amâna pentru a doua oară sesiunea Conferinței Generale, programată inițial pentru finalul lunii iunie 2020, ca urmare a dificultăților provocate de pandemia de Covid-19.

Deși sesiunea CG nu va mai avea loc pe teritoriul Uniunii de Conferințe Lake, ci pe cel al Uniunii Mid-America, cele două uniuni vor colabora în activitățile misionare și de prezentare a Evangheliei care vor avea loc înaintea întâlnirilor propriu-zise.

Gary Thurber, președintele Uniunii Mid-America, și-a exprimat dorința de a lucra împreună în timpul sesiunii CG. „Atunci când am aflat vestea cu privire la sesiunea CG, ne-am gândit de îndată la zona metropolitană Greater St. Louis, care este împărțită de râul Mississippi”, a declarat acesta. „De fapt, pe acest teritoriu se regăsesc două uniuni și patru conferințe: Uniunea Mid-America, cu conferințele Central States și Iowa-Missouri, și Uniunea Lake, cu conferințele Lake Region și Illinois.”

Thurber a continuat: „Din acest motiv, suntem fericiți să invităm uniunea Lake să găzduiască sesiunea CG împreună cu noi. Uniunea Lake s-a pregătit deja pentru sesiunea care trebuia să aibă loc în Indianapolis, așa că ajutorul și experiența lor vor fi foarte apreciate. Suntem recunoscători pentru faptul că sunt dispuși să colaboreze împreună cu noi pentru a transmite întreita solie îngerească în zona metropolitană Greater St. Louis. Este întotdeauna un privilegiu și o onoare să putem găzdui o sesiune a CG!”

Și pastorul Wilson și-a exprimat încrederea în faptul că sesiunea din anul 2022 va fi o ocazie în care credincioșii adventiști se vor uni în prezentarea lui Isus lumii. „Așteptăm cu nerăbdare roadele minunatei colaborări în vestirea Evangheliei dintre Uniunea Mid-America și Uniunea Lake, ambele acoperind regiunea metropolitană Greater St. Louis”, a afirmat acesta. „Avem privilegiul de a ne uni eforturile prin implicarea tuturor membrilor pentru a proclama întreita solie îngerească și revenirea iminentă a lui Hristos, în concordanță cu tema sesiunii CG din anul 2022, «Isus vine! Implică-te».”

Sursa: Adventist Review