Biserica Adventistă rămâne puternică în mijlocul tulburărilor

Info Adventist 15 iulie 2021

Liderii adventiști de ziua a șaptea din Cuba nu au putut să ia legătura cu membrii Bisericii din cauza intensificării protestelor antiguvernamentale pe tot cuprinsul insulei.

„Ne confruntăm cu o situație fără precedent”, a declarat Aldo Joel Pérez, președintele Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Cuba. „Avem nevoie de putere de la Dumnezeu, pentru că trăim prin credință.”

Protestele declanșate pe 11 iulie 2021 au apărut ca urmare a repetatelor pene de curent, a carantinei continue cauzate de pandemia Covid-19 și a penuriei de alimente și medicamente.

În fiecare zi, au fost raportate peste 6.000 de noi cazuri de Covid-19, iar numărul deceselor este în continuă creștere. Mulți membri au fost infectați cu coronavirusul, dar cei mai mulți dintre ei s-au vindecat. Pérez spune că, din 2020, doar cinci credincioși adventiști au murit din cauza Covid-19. Bisericile rămân închise, iar birourile administrative ale uniunii și ale conferințelor și-au restrâns programul de lucru, a declarat Pérez.

În prezent, nu există niciun serviciu de internet pe insulă. Internetul este principala cale de comunicare dintre liderii bisericii și membri, deoarece a fost folosit pentru închinare, rugăciune, studii biblice și transmiterea informațiilor importante.

„Știu că țara este foarte afectată din cauza provocărilor cu care se confruntă poporul nostru, dar Dumnezeu continuă să-Și întărească biserica în aceste vremuri dificile”, a spus Pérez.

Penuria alimentară, creșterea prețurilor la alimente și lipsa medicamentelor i-au determinat pe liderii Bisericii să mobilizeze credincioșii ca să se roage mai stăruitor și să postească, în special în ultimele două săptămâni, a raportat Pérez. „Acum câteva zile, un membru al familiei unuia dintre liderii de la sediul uniunii a fost rănit într-un accident de motocicletă. A mers la spital, iar acolo nu exista niciun medicament pentru calmarea durerilor. Personalul spitalului a folosit material de pe tavan ca să-i imobilizeze genunchiul fracturat”.

„Nu sunt nici antibiotice, nici seringi”, a subliniat Pérez. „Un vecin a venit să ne ceară ajutorul și, datorită unui container care sosise de la Universitatea Andrews, am putut să-i dăm niște aspirină.”

În ciuda dificultăților existente, a spus Pérez, Dumnezeu face minuni în mijlocul poporului Său. În ultimele două sâmbete (Sabaturi), credincioșii au fost invitați stăruitor să se roage. Pe 10 iulie, întreaga biserică de pe insulă a postit și s-a rugat, iar mulți membri din Spania și Statele Unite i s-au alăturat, rugându-se pentru pace, protecție și credință înnoită.

Pérez a putut să comunice cu administratorii de la cele patru conferințe de pe insulă doar prin  intermediul liniilor de telefonie fixă sau mobilă. „De ieri [luni, 12 iulie], mulți dintre administratorii bisericii nu mai pot să ia legătura cu pastorii din teritoriilor lor”, a mărturisit Pérez. „De aceea, îi încurajăm să ne trimită vești, în timp ce noi continuăm să ne rugăm și să răspundem nevoilor în limita posibilităților.”

Biserica Adventistă din Cuba are 100 de pastori, care slujesc aproximativ 345 biserici și 2.000 de grupe.

De ani de zile, biserica s-a bucurat de relații bune cu guvernul, a adăugat Pérez. „Le cerem în continuare membrilor să rămână în siguranță și să nu se implice în dispute politice, dar să susțină pe deplin, în rugăciune, poporul cubanez.

„Dumnezeu ne susține prin mâna Sa, iar noi le solicităm tuturor credincioșilor din Diviziunea Interamericană și din întreaga lume să se roage pentru noi, astfel încât să nu ne simțim singuri și să vedem lucrarea lui Dumnezeu de a aduce pace și reconciliere în națiunea noastră”, a spus Pérez.

El a adăugat că sunt mulți oameni care doresc să ajute și să îi susțină, însă cel mai bun lucru pe care putem să îl facem în acest moment este să strigăm la Dumnezeu ca familie a adventiștilor de ziua a șaptea. „Suntem toți afectați, nu doar membrii bisericii; tot poporul nostru are nevoie de rugăciune, astfel că suntem recunoscători pentru rugăciunea și postul în favoarea noastră.

Împărățiile acestei lumi sunt trecătoare, iar noi trebuie să fim pregătiți pentru împărăția veșnică pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi”, a concluzionat Pérez.

Sursa: Adventist Review