Brazilia: Studenții mulțumesc celor care lucrează în salubritate

Info Adventist 17 septembrie 2020

Studenții adventiști de ziua a șaptea și-au luat timp să își amintească de cei care curăță străzile unui oraș brazilian, conștientizând că nu toți pot lucra de la distanță în timpul pandemiei.

În Florianópolis, compania care prestează aceste servicii este Companhia Melhoramento da Capital (COMCAP), care are în prezent 1 700 de angajați.

Studenții care învață la Adventist College of Florianópolis – Centro Unit (CAF-C) au desfășurat joi, 03 septembrie 2020, o acțiune externă la sediul central COMCAP. „Acțiunea a început cu multe zile în urmă, când au fost create scrisorile de mulțumire pentru acești angajați. Au participat copii de la grădiniță, din școala primară, din liceu și de la facultate”, a spus profesoara Josiane Souza, coordonatoarea proiectului.

În ziua acțiunii, un grup mic de studenți împreună cu niște profesori au fost în fața COMCAP pentru a împărți corespondența. Era șapte seara când studenții au început momentul de mulțumire. Tura de noapte era gata să înceapă. „Să știți că dacă nu eram în timpul pandemiei ar fi existat un cor care să cânte în cinstea voastră. În acest săculeț sunt scrisorile copiilor care se roagă pentru dumneavoastră atunci când treceți prin fața casei lor.”, a spus capelanul instituției de învățământ, Miquéas Ferreira.

„Fie ca această dragoste să fie împărțită în oraș. Familia de la COMCAP vă mulțumește!”, a mărturisit un angajat.

„Educația adventistă trece dincolo de învățarea curriculară. Cred că o singură propoziție rezumă totul: <<Slujirea e misiunea noastră!>>. Și acest gest este o metodă prin care aducem dragoste altora”, a spus Souza.

Sursă:
Adventist News Network