Camporeea Exploratorilor din sudul și vestul Europei

Info Adventist 2 august 2019

Luni, 29 iulie, a început cea de-a XIII-a camporee a Exploratorilor de pe teritoriul Diviziunii Inter-Europa, în parcul natural Sesimbra, situat la aproximativ 30 de km de Lisabona, în Portugalia. Aflat în apropierea mării și caracterizat de o diversitate a florei, faunei și reliefului, locul s-a dovedit a fi ideal pentru cei 2800 de copii și tineri. Dintre aceștia, 40 sunt exploratori români.

Evenimentul are loc sub sloganul „Dumnezeu promite: voi fi întotdeauna cu tine”, inspirat de făgăduința făcută de Dumnezeu lui Iosua la începutul activității sale de conducător al poporului lui Israel.

„Atunci când organizăm o camporee, ceea ce se întâmplă o dată la 4 ani, ne propunem să le oferim tuturor exploratorilor o experiență de neuitat”, a spus Jonatan Tejel, Directorul Departamentului de Tineret din cadrul Diviziunii Inter-Europa și director al proiectului. „Mulți dintre ei pot participa la o camporee o singură dată în viață, și vrem să le oferim ocazia de a lua o decizie pe viață: să Îl accepte pe Isus ca Mântuitor personal, ceremonia de botez fiind întotdeauna gândită ca fiind punctul culminant al camporeei.”

Printre evenimentele și activitățile ce au loc în cadrul camporeei se numără excursii, invitații din partea delegațiilor diferitelor țări, „dineuri” internationale și un joc biblic. Copiii și adolescenții au ocazia de a se implica într-unul dintre proiectele Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA), astfel încât 30 de copii nevoiași din Sao Tomé, un stat african insular din apropierea ecuatorului, să poată merge la școală.

La camporee participă exploratori din Belgia, Germania, Franța, Italia, Luxembourg, Austria, Portugalia, România, Elveția, Slovacia, Spania și Republica Cehă.

Transmisiunile în direct și înregistrările programelor spirituale sunt disponibile pe pagina de Youtube a Departamentului de Tineret al Diviziunii Inter-Europene.