Casa unei cântărețe de operă devine casa centrului media adventist din Suedia

Info Adventist 14 septembrie 2018

Conducătorii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea s-au alăturat altor câteva sute de oaspeți pentru ceremonia de deschidere a unui noi sediu al LifeStyleTV, o inițiativă media laică, și pentru a sărbători modul minunat în care casa unei cântărețe de operă a devenit un studio TV pentru proclamarea revenirii iminente a lui Isus în peninsula scandinavă.

Inițiatorul LifeStyleTV Claus Nybo a spus că noul centru media este un miracol în cadrul unei prezentări susținute într-o sală de recitaluri transformată în studio de televiziune din Brunskog, un oraș suedez aflat la aproximativ 180 km est de capitala Norvegiei, Oslo.

„Dumnezeu a făcut ceea ce noi nici măcar nu ne imaginam”, le-a spus Nybo celor în jur de 300 de oaspeți, printre care s-au numărat și Președintele Bisericii Adventiste mondiale, pastorul Ted Wilson, conducătorii diviziunii și uniunii, reprezentanți ai Hope Channel și 3ABN și donatori. „Intenționam să construim un nou studio acolo unde ne aflam” însă, a spus el, LifeStyle TV a primit o vilă ce valorează de șapte ori mai mult decât bugetul de care dispunea pentru a construi noul sediu.

Conducătorii Bisericii, mulți dintre care au petrecut noaptea de vineri în camerele de oaspeți ale vilei, L-au lăudat pe Dumnezeu pentru aceasta.

„Sunt impresionat de ceea ce aveți și de ceea ce Dumnezeu a făcut aici”, a spus Wilson în timpul serviciului de închinare de sâmbătă dimineața. „Dumnezeu a condus întregul proces.”

„Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al minunilor”, a spus Raafat Kamal, Președintele Diviziunii Transeuropene, pe al cărei teritoriu se află și Suedia.

Originile unui miracol

Miracolul a început când Nybo și echipa lui au început să se roage în 2011. Ei I-au cerut lui Dumnezeu un studio mai mare pentru LifeStyleTV pentru a înlocuit studioul înghesuit din orașul Hörby, din sudul Suediei, de unde au transmis programe biblice și despre stilul de viață timp de 5 ani.

Până în 2015, LifeStyleTV a reușit să obțină jumătate din fondurile de care era nevoie pentru a construi o clădire mai mare, după care lucrurile au stagnat.

Planul pentru noua clădire a fost realizat și ajustat de mai multe ori pentru a corespunde bugetului disponibil, însă noul studio ar fi fost prea mic pentru a găzdui echipamentul, iar un studio mai mare costa prea mult.

În cele din urmă, Nybo a primit avizul de construcție și a decis să meargă înainte prin credință. A organizat o ceremonie de demarare a lucrărilor la noua clădire în 5 noiembrie 2017, cu intenția de a o inaugura la începutul lui septembrie 2018.

În ziua ceremoniei a plouat atât de mult, încât participanții au purtat cizme de cauciuc și s-au adăpostit sub umbrele.

În mod neașteptat, în urma ceremoniei de demarare a lucrărilor, valoarea donațiilor a crescut.

„Acest pas prin credință a inspirat și alți oameni, iar într-o lună am strâns restul banilor necesari”, a spus Nybo.

Însă ploile au continuat atât în noiembrie, cât și în decembrie, făcând imposibilă turnarea fundației.

În timp ce aștepta încetarea ploilor, echipa LifeStyleTV a căutat pe internet alte opțiuni și a găsit o vilă construită de o cântăreață de operă, care era de vânzare. Câțiva membri ai echipei au dorit să vadă casa din Brunskog, aflată la aproximativ 500 km spre nord, în timp ce alții spuneau că nu era nevoie deoarece deja începuseră construcțiile în locul în care se aflau.

În cele din urmă, Nybo și soția sa, Theresa, au sunat agentul imobiliar și au programat o întâlnire pentru a vedea casa, însă când au ajuns au fost anunțați că proprietarul se afla în Spania, așa că nu le putea arăta casa. Cei doi au ocolit casa, cu speranța că își vor putea face o idee, însă nu au văzut prea mult, deoarece chiar și draperiile erau trase. Pe când se întorceau la mașină pentru a pleca, a sunat telefonul. Era agentul imobiliar, care le-a spus că proprietarul s-a întors pe neașteptate, cu o zi mai devreme, și că urma să ajungă în câteva minute.

O întâlnire neașteptată

După câteva minute, proprietarul parca în fața casei. Uitându-se spre Theresa Nybo, a exclamat: „De unde vă cunosc?!”

Cei doi nu se întâlniseră niciodată, însă proprietarul urmărea LifeStyleTV și a recunoscut-o de la o emisiune de gătit pe care o găzduiește.

„Este o întâlnire providențială”, a spus proprietarul.

Nybo s-a rugat cu privire la ce să facă și a cerut sfatul lui pastorilor Wilson, Kamal și Robert Sjolander, cel din urmă fiind Președintele Bisericii Adventiste din Suedia. I-a întrebat pe principalii donatori dacă i-ar deranja dacă ar cumpăra vila în loc de a construi noul studio.

„Răspunsul lor a depășit orice imaginație”, a spus el. „Se putea citi entuziasmul din privirea lor, iar oamenii se ofereau să ne ajute să facem demersurile pentru achiziționarea ei.”

Ceremonia de inaugurare a noului sediu al LifeStyleTV a avut loc sâmbătă, 8 septembrie, la începutul lui septembrie, așa cum Nybo anunțase în cadrul ceremoniei de demarare a construcțiilor, în noiembrie 2017, însă nu a avut loc într-o nouă clădire, ci într-o vilă care a depășit cu mult așteptările tuturor, a spus Nybo.

„Slujind în cadrul LifeStyleTV am învățat că Dumnezeu vrea să avem visuri îndrăznețe, însă să începem cu ceea ce avem”, a concluzionat acesta.

Sursa: Adventist Review