Clinicieni din cadrul rețelei AdventHealth, recunoscuți printre cei mai buni 2% oameni de știință din lume

Info Adventist 8 iulie 2021

Aceștia sunt printre cei mai citați pentru contribuțiile lor în mai multe domenii.

Potrivit unui studiu al Universității Stanford, cinci medici și directorul științific al Translational Research Institute [Institutul de cercetare în domeniul medicinei translaționale] din cadrul rețelei AdventHealth se regăsesc printre cei mai buni 2% oameni de știință.

Publicată în revista de specialitate PLOS Biology[1], pentru realizarea listei exhaustive au fost analizate studii publicate de la mijlocul anilor 1990 până în 2019, incluzând milioane de oameni de știință din toate domeniile de cercetare. Astfel, au fost identificați cei mai buni specialişti, calculându-se cât de des sunt citate lucrările acestora de-a lungul carierei lor.

Printre primii 2% dintre oamenii de știință de pe glob

Următorii clinicieni din cadrul rețelei AdventHealth se regăsesc printre cei aproximativ 160.000 de experți listați:

Bret Goodpaster, nr. 291, specializarea endocrinologie și boli metabolice

Dr. Goodpaster studiază fiziopatologia îmbătrânirii la oameni, obezitatea, rezistența la insulină și diabetul, precum și mecanismele biologice care stau la baza beneficiilor exercițiului fizic pentru sănătate. El a publicat peste 250 de lucrări științifice, recenzii și capitole de cărți. De asemenea, dr. Goodpaster a făcut parte din câteva comitete redacționale și, în prezent, este redactor adjunct al revistei de specialitate Diabetologia. Actualmente, Goodpaster este director științific al Translational Research Institute din cadrul AdventHealth.

John R.T. Monson, nr. 359, specializarea chirurgie

Dr. Monson este specialist în chirurgie colorectală, cu expertiză în tehnologii minim invazive. Ca autor a peste 400 de studii publicate, a patru cărți și a peste 250 de capitole de cărți, cercetările sale acoperă o gamă largă de domenii legate de cancer. În plus, a contribuit la dezvoltarea standardelor naționale și la înființarea Comisiei programului național de acreditare a specialiștilor în cancerul rectal. El face parte din numeroase comitete de redacție, fiind și coredactor al revistei de specialitate Diseases of Colon and Rectum. Pe lângă rolul de șef al renumitei secții de chirurgie colorectală a rețelei de sănătate AdventHealth, Monson este și director executiv al Digestive Health and Surgery Institute [Institutul pentru sănătatea și chirurgia sistemului digestiv] din cadrul spitalului AdventHealth din Orlando, Florida.

Richard Pratley, nr. 395, specializarea endocrinologie și boli metabolice

Dr. Pratley este specializat în medicină internă, fiind recunoscut la nivel internațional ca expert în diabet, cu pregătire avansată în gerontologie, geriatrie și metabolism. Este o autoritate în tratamente noi și emergente în domeniul diabetului și al comorbidităților acestuia. Pratley coordonează Programul de diabet din cadrul Translational Research Institute al AdventHealth și activează ca director medical al Institutului de diabet din cadrul AdventHealth.

Vipul Patel, nr. 735, specializarea urologie și nefrologie

Unul dintre cei mai experimentați specialiști în chirurgie robotică urologică, dr. Patel a efectuat personal aproape 15.000 de prostatectomii robotice și călătorește pe tot globul pentru a instrui medici și a ajuta la demararea de programe robotice pe plan internațional. Este autorul a peste 150 de articole științifice și a lucrat ca redactor pentru trei manuale de robotică, pentru publicația The Journal of Robotic Surgery şi pentru primul manual de urologie robotică. Acesta a contribuit, de asemenea, la publicarea a peste douăzeci de alte manuale. Dr. Patel este director al Global Robotics Institute [Institutul global de robotică] şi director medical al programului de oncologie urologică al Institutului pentru tratarea cancerului din cadrul spitalului AdventHealth Celebration.

Mark Socinski, nr. 1.523, oncologie, și nr. 3.725, carcinogeneză

Dr. Socinski este specializat în oncologie, bucurându-se de recunoaștere internațională pentru dezvoltarea de noi agenți terapeutici în chimioterapie și de strategii de tratare a cancerului pulmonar avansat cu celule mici și a celui fără celule mici. Începând din anul 2005, cercetările sale s-au concentrat asupra încorporării tratamentului medical personalizat și a biomarkerilor moleculari în tratarea cancerului pulmonar și au dus la implicarea AdventHealth în studiile clinice pentru METex14. Dr. Socinski ocupă și funcția de director medical executiv al Institutului pentru cancer al AdventHealth.

Herbert Newton, #2.503, oncologie și carcinogeneză

Dr. Newton este un neurolog specializat în neuro-oncologie, cu peste 30 de ani de experiență în tratarea pacienților cu cancer, în special a adulților cu tumori cerebrale și spinale. Cercetările sale au fost publicate în  peste 200 de articole în reviste de specialitate și în cărți și a fost redactor și coredactor a 10 manuale de medicină. Dr. Newton este directorul programului de neuro-oncologie din cadrul Institutului pentru cancer al AdventHealth.

„Includerea lor printre cei mai importanți oameni de știință din lume garantează credibilitatea acestor clinicieni și a cercetării lor”, a declarat Neil Finkler, director medical al Diviziei AdventHealth din centrul statului Florida. „Sunt încântat să îi văd pe colegii mei beneficiind de recunoaștere formală pentru contribuția lor în diferite specialități. Acesta este doar un exemplu al impactului competenței și cercetărilor lor în comunitatea medicală și, până la urmă, în îngrijirea pacienților.”

Mai multe informații despre studiu

Realizat de un grup de oameni de știință condus de John P.A. Ioannidis, statistician în cadrul Universității Stanford, studiul și-a propus să realizeze o bază de date exhaustivă a celor mai citați oameni de știință. Potrivit experților în domeniu, acest indicator este adesea folosit pentru a determina relevanța și importanța unui anumit subiect de cercetare.

Sursa: Adventist Review

[1] https://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.3000918