Comitetul Executiv al Bisericii Adventiste votează atașarea temporară a Uniunii Ucrainene la Conferința Generală

Info Adventist 13 aprilie 2022

Decizia a fost luată deoarece situația geopolitică creează dificultăți de natură administrativă pentru liderii Bisericii Adventiste din Ucraina.

În timpul ședinței anuale de primăvară, Comitetul Executiv al Conferinței Generale (CG) a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a votat în unanimitate, marți, 12 aprilie, să atașeze temporar Uniunea Ucraineană de Conferințe (UUC), regiunea administrativă a bisericii de pe teritoriul Ucrainei, direct la CG, organismul administrativ al Bisericii Adventiste la nivel mondial situat în Silver Spring, Maryland, Statele Unite.

Până la luarea acestei decizii, UUC făcea parte din Diviziunea Euro-Asia a Conferinței Generale, cu sediul în Moscova, Rusia.

Potrivit deciziei Comitetului Executiv al CG, atașarea temporară a UUC la CG intră în vigoare imediat și vine ca urmare a „problemelor curente de natură geopolitică [ce] creează dificultăți de natură administrativă și misionară pentru UCC și pentru Diviziunea Euro-Asia”.

„În contextul evenimentelor actuale”, a declarat Ted N.C. Wilson, președintele Bisericii Adventiste la nivel mondial, „a devenit evident faptul că Uniunea Ucraineană de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea ar trebui să fie detașată de Diviziunea Euro-Asia și atașată temporar Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Vă rog să vă rugați pentru călăuzirea lui Dumnezeu în lucrarea Sa din Ucraina, în timp ce biserica Îl urmează pe Hristos, slujindu-le oamenilor din punct de vedere fizic, mintal, social și spiritual în aceste vremuri foarte dificile.”

Potrivit deciziei de [marți, 12 aprilie] a Comitetului Executiv al CG, un comitet format din 21 de membri, prezidat de vicepreședintele CG Artur Stele, va oferi îndrumare și va supraveghea direct  activitățile Bisericii Adventiste din Ucraina. În plus, conform deciziei, atașarea UUC la CG va fi revizuită periodic „pentru a determina cea mai bună cale de urmat pentru progresul organizațional și al misiunii”.

„Structura Bisericii trebuie să aibă întotdeauna în vedere misiunea ei”, a declarat Stele. „Din păcate, nu trăim într-o lume perfectă. Situația tragică actuală din Ucraina necesită o schimbare a structurii operaționale pentru îndeplinirea misiunii. I-am ascultat cu atenție pe liderii noștri din Ucraina, precum și pe liderii din cadrul Diviziunii Euro-Asia, și a fost evident faptul că schimbarea era necesară”, a spus el.

„Evenimentele tragice și traumatizante care au avut loc recent în Ucraina au afectat profund lumea”, a spus Wilson. „Inimile noastre sunt întristate și împovărate de violențele teribile și de pierderile de vieți omenești din Ucraina. Ne rugăm sincer să se pună capăt vărsării de sânge și să se reinstaureze pacea în Ucraina și în Rusia și suntem foarte recunoscători pentru revărsarea de dragoste și grijă creștină din partea atâtor credincioși adventiști din Europa de Est și din întreaga lume în tragedia atâtor refugiați care fug din țara lor.”

Diviziunea Euro-Asia își va continua activitatea de coordonare a activităților Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din restul teritoriului său.

„Vă rog să vă rugați pentru binecuvântarea și călăuzirea lui Dumnezeu pentru această regiune importantă a marii Biserici mondiale a lui Dumnezeu, în special în aceste vremuri foarte dificile”, a spus Wilson.

Stele a menționat că este important să ne amintim că, în ciuda circumstanțelor, suntem cu toții copiii lui Dumnezeu și dorim să fim împreună atunci când Isus se va întoarce. „Avem același Tată. Privim spre aceeași Împărăție cerească”, a spus el. „Credincioșii noștri din Diviziunea Euro-Asia sunt membri ai aceleiași familii. Se iubesc unii pe alții, au grijă unii de alții, își doresc ce este mai bun unii pentru alții și intenționează să fie împreună în Ceruri. Chiar și cu schimbarea structurii, chiar și în condițiile în care situația oribilă a forțat separarea credincioșilor noștri, ei încă se roagă unii pentru alții și așteaptă ziua în care vom fi uniți cu toții și ne vom închina împreună Mântuitorului nostru Isus Hristos față în față.”

Sursa: Adventist Review