Conferința adventistă mondială virtuală, prima de acest fel, se pregătește să înceapă

Info Adventist 18 mai 2021

Evenimentul care va avea loc în perioada 19-23 mai va uni mii de oameni în închinare, învățare și părtășie.

Mâine, 19 mai 2021, va debuta un eveniment conceput să pună în legătură adventiștii de ziua a șaptea din întreaga lume. Organizatorii au declarat că această conferință adventistă mondială virtuală[*], primul eveniment de acest fel al Bisericii Adventiste, va reuni online mii de membri ai Bisericii ca să se închine, să învețe și să fie inspirați.

Evenimentul din perioada 19-23 mai va cuprinde sute de prezentări, seminare și ateliere în șase domenii de interes: ucenicie, educație, sănătate, media, misiune și teologie. De asemenea, va include mese rotunde cu liderii Bisericii, credite de educație continuă pentru pastori și profesori și o sală virtuală de expoziții în care organizațiile adventiste vor pune la dispoziție resurse pentru misiune.

„Ne așteptăm ca la acest eveniment să se înregistreze aproximativ 100.000 persoane”, a declarat pentru Adventist Review,Tim Aka, trezorier adjunct al Bisericii Adventiste și coordonator al evenimentului. „Se înscriu oameni din toată lumea”, iar până pe 17 mai erau înscrise 75.000 de persoane. Țările cu cel mai mare număr de înscrieri la eveniment sunt: Statele Unite ale Americii, Kenya, Filipine, Zambia și Nigeria. De asemenea, și-au manifestat interesul numeroși tineri, a spus Aka. „Aproximativ 28% dintre cei înscriși au între 18 și 34 ani, și 24% au între 35 și 49 ani”, a mai spus el.

Organizatorii au declarat că, potrivit informațiilor actuale, sunt planificate peste 400 seminare și prezentări, iar 114 expozanți s-au înscris cu un stand virtual în cadrul expoziției. Printre expozanți se numără departamentele Conferinței Generale, diviziunile Bisericii mondiale, universități adventiste și instituții de sănătate, edituri și entități media, precum și organizații de suport, au spus organizatorii.

Expozanții vor avea „standuri interactive cu multe resurse, pe care le vor prezenta vizitatorilor. Aceștia vor urmări să le prezinte activitatea lor, să-i ajute în lucrarea de transmitere a Evangheliei, să le ofere materiale și metode de a-și construi propria rețea în domeniul în care slujesc”, a completat Aka. El a adăugat că oaspeții vor putea să interacționeze cu cei aflați la standuri prin mesaje text sau video chat. De asemenea, „vor fi și unele activități distractive, precum vânătoarea de comori, din noul joc Heroes II”, a declarat el.

Evenimentul va avea treisprezece vorbitori principali din întreaga lume, printre care Mark Finley și Alejandro Bullón, evangheliști adventiști cunoscuți în toată lumea, Jill Morikone, vicepreședintele rețelei de televiziune 3ABN, Jennifer Gray Woods, consilier al Bisericii Adventiste, și Barry Black, capelanul Senatului Statelor Unite ale Americii. „Îi avem invitați pe unii dintre cei mai erudiți teologi, experți din domeniul sănătății, lideri în educație și inovatori în domeniul misiunii”, a subliniat Aka.

Așa cum se cuvine în cazul unui eveniment global, programul se va desfășura 24 de ore pe zi, fiind organizat pe trei regiuni principale: Asia-Pacific, Euro-Africa și America. Majoritatea programelor vor fi în limba engleză; cu toate acestea, organizatorii spun că unele prezentări vor fi în limba spaniolă și va exista și un program de Sabat integral în spaniolă. Prezentările vorbitorilor principali, precum și programele de vineri seara și din Sabat vor fi traduse în câteva limbi, afirmă aceștia.

Conferința adventistă mondială virtuală este un eveniment gratuit la care oricine este binevenit să participe, potrivit organizatorilor, care îi sfătuiesc pe cei interesați să se înscrie pe pagina oficială a evenimentului. Ei au adăugat: „Obiectivul nostru este să-i aducem laolaltă pe membrii Bisericii mondiale pentru a studia, a se ruga, a fi încurajați și a se pregăti pentru provocările misiunii care ne stau în față”, a spus Aka. În spiritul inițiativei Bisericii mondiale care urmărește ca fiecare membru să fie implicat în misiune, a spus el. „Tema noastră este «Voi merge». Sperăm să-i putem ajuta pe membrii noștri, inspirându-i și pregătindu-i pentru a răspunde acestei chemări.”

Aka a detaliat și alte obiective ale întâlnirii de tabără: „Sperăm că acest eveniment va fi o binecuvântare pentru membrii noștri, astfel încât să-și consolideze fundamentele credinței, să vadă lărgimea și adâncimea bisericii și să se implice în misiune”, a spus el. „În ceea ce-i privește pe expozanți, sperăm că acest eveniment îi va pune în legătură cu cât mai mulți membri care ar putea să împărtășească misiunea lor despre slujire și să ajute la întărirea și răspândirea lucrării lor”.

Organizatorii speră să afle mai multe informații despre cum aleg membrii Biserici să se raporteze la un eveniment online. Acestea îi vor ajuta în planificarea și îmbunătățirea evenimentelor viitoare, inclusiv a expoziției virtuale prilejuită de sesiunea Conferinței Generale programată în 2022.

Pe scurt, Aka a spus că organizatorii sunt încrezători că conferința adventistă mondială virtuală va fi o experiență pozitivă. „Am văzut modul în care Dumnezeu ne-a condus și ne-a binecuvântat pe parcursul pregătirii acestui eveniment”, a declarat el. „Ne rugăm ca el să fie o binecuvântare pentru membri și să Îi aducă slavă lui Dumnezeu.”

Sursa: Adventist Review

 

[*] https://www.campmeeting.com/