Congres internațional pentru persoanele cu probleme de auz și de vedere desfășurat pe Zoom

Info Adventist 1 aprilie 2021

Al doilea Congres Adventist Internațional al Muților și al Persoanelor cu Probleme de Auz și Vedere a strâns, între 12-13 martie 2020, sute de lideri și membri ai „Possibilities Ministry”.

 

Evenimentul, organizat de „Adventist Deaf Ministries International (ADMI)” din Diviziunea Inter-America (EUD) a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a trecut peste provocările ridicate de mediul online, pentru a oferi metode și încurajare participanților de pe câteva continente.

 

Conform organizatorilor, evenimentul a strâns aproximativ 150 de persoane care au participat pe Zoom, și alți 250 care l-au urmărit pe YouTube. Întâlnirea în mediul online nu a fost prima opțiune, dar a fost cea mai bună având în vedere situația actuală.

 

„Intenția noastră a rămas aceeași: să organizăm un eveniment internațional în care să ne întâlnim în mod fizic”, a spus Corrado Cozzi, directorul ADMI și Directorul de Comunicare în cadrul EUD. „Totuși, amenințarea actuală a pandemiei ne-a forțat să reprogramăm întâlnirea în persoană la o dată ulterioară. În ciuda acestui lucru, ne-am gândit să înaintăm și să organizăm un eveniment în mediul online, ca o metodă de a păstra legătura cu participanții la conferințele noastre din trecut.”

 

În această situație, a spus Cozzi, mottoul obișnuit al ADMI, „Through My Hands” (Prin intermediul mâinilor mele, n.tr.) a fost înlocuit cu „Through My Zoom” (Prin intermediul Zoom, n.tr.), pentru a accentua latura virtuală a congresului. A meritat, totuși, a spus Cozzi.

 

„A fost o plăcere să văd toți participanții <<privind prin ferestrele lor>> și discutând cu prietenii lor”, a spus el. „A fost încă un dialog deoarece limbajul mimico-gestual permite transmiterea informațiilor fără a-i întrerupe pe alții.” Conform lui Cozzi, aceste schimburi de informații informale au reprezentat partea cea mai importantă a evenimentului, care a fost marcat de prezentări bine gândite. „Imaginează-ți toți oamenii aceștia care au stat 90 de minute după finalul programului zilnic pentru a discuta”, a adăugat el.

 

Invitați speciali și vorbitori la eveniment au fost Jitka Moravkova, student la teologie din Republica Cehă; Henry Maina Kamau, pastor surd din Kenya; Douglas Domingo da Silva, pastor surd din Brazilia. Cei trei au avut prezentări spirituale în care au vorbit despre cum să trecem peste orice obstacol cu ajutorul neprețios al lui Isus.

 

Cu toate că la eveniment s-a vorbit în limba engleză, prezentările au fost traduse în câteva alte limbi și într-o varietate de limbaje mimico-gestuale. Participanții au fost invitați să caute interpretul care avea steagul țării lor. În plus, activitățile au inclus un moment interactiv în care participanții au putut aduce contribuții personale.

 

Conform lui Zobries, următorul congres va avea loc în luna septembrie 2021. Cu toate că așteaptă să se desfășoare în mod fizic, organizatorii rămân deschiși la opțiuni. „Poate deveni foarte ușor un alt eveniment în mediul online”, au spus ei.

 

Șursă:
Adventist Review