Creșterea gradului de conștientizarea cu privire la sănătatea mintală îi va ajuta pe tineri să facă față provocărilor

Info Adventist 21 mai 2021

În Diviziunea Nord-americană, inițiativa pune la dispoziție pe scară largă resurse digitale.

Departamentul Tineret din cadrul Diviziunii Nord-americane (NAD) a lansat recent o platformă cu resurse digitale vaste pentru a-i educa pe tineri în domeniul sănătății mintale și pentru a le oferi încurajare și comuniune celor care caută ajutor.

OneTeam Mintal Health[1] este un website cu informații despre depresie, anxietate, gânduri suicidare și stare de bine. În plus, pe site sunt disponibile predici de Sabat,[2] pregătite de departament, pentru a arăta în ce mod lecțiile din Biblie pot să fie de ajutor, oferind încurajare în momente dificile.

Anunțul vine în „luna de conștientizare privind sănătatea mintală”, care este sărbătorită anual în Statele Unite ale Americii în luna mai, de când a fost introdusă pentru prima dată, în anul 1949, de către Mental Health America.[3] În perioada 1-31 mai, numeroase organizații de sănătate mintală și susținători ai acesteia împărtășesc informații despre eliminarea stigmatului, recunoașterea simptomelor și pun la dispoziție resurse privind tratarea și gestionarea problemelor mintale.

„Adolescenții nu se sfiesc să admită că au tot felul de provocări și că se confruntă cu gânduri suicidare, cu depresie și anxietate”, a spus Vandeon Griffin, director adjunct al Departamentului Tineret al NAD. „Ei întreabă: «Ce pot să fac?» sau «Cine mă poate ajuta?»”

În cele mai multe cazuri, generațiile mai vechi văd acest lucru ca un tabu, se oferă doar să se roage și tind să descurajeze căutarea de suport și ajutor profesional. Adolescenții doresc să primească ajutor profesional, în timp ce caută și ajutor spiritual în rugăciune.”

Potrivit Asociației Medicale Americane, anual, unul din șase tineri cu vârste între 6 și 17 ani suferă de o tulburare de sănătate mintală. Mai mult, potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală, 50% din totalul de boli mintale, apărute de-a lungul vieții, încep până la vârsta de 14 ani, iar 75% până la vârsta de 24 ani. În plus, suicidul este a doua cauză principală de deces în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 10 și 34 de ani.

„Ideea a apărut inițial după discuții cu liderii de tineret de la nivelul conferințelor, care au întrebat dacă există materiale despre sănătatea mintală pentru adolescenți”, a spus Griffin. „În 2019, o altă solicitare a venit din partea unui laic. Acesta dorea materiale pentru a-și ajuta copiii care aveau probleme mintale. I-am răspuns: «Nu avem niciun material, dar voi face rost». Acest moment a declanșat procesul de formare a unei echipe de experți, care să ajute la producerea de resurse ușor de utilizat pentru lideri și studenți. Resursele sunt bine fundamentate, însă accesibile, pentru a putea fi folosite.”

Griffin a apelat la Rachel Scribner, un profesionist în domeniul media și lider de tineret din statul Washington, pentru a coordona producerea de materiale. Rezultatul a fost o serie de broșuri, simplă și bazată pe informații de specialitate, având în centru tulburările de sănătate mintală și recuperare. Griffin a abordat, de asemenea, Departamentul Sănătate al Conferinței Generale și al NAD pentru a începe un proces comun de creare a mai multor resurse, care să vină în întâmpinarea nevoilor atât de stringente.

„Lucrarea Departamentului Sănătate al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea s-a concentrat întotdeauna pe păstrarea în condiții cât mai bune a minții noastre, precum și a corpului și a spiritului nostru”, a spus Angeline Brauer, director Sănătate al NAD. „Aici se încadrează istoria noastră lungă de educație cu privire la alimentație și activitate fizică. Astăzi, în fața valului de cereri disperate pentru a găsi soluții în special privind sănătatea mintală și bolile mintale, pachetul OneTeam Mental Health este o achiziție extrem de valoroasă. Departamentul Sănătate susține din toată inima această lucrare a Departamentului Tineret.”

Sursa: Adventist Review

 

[1] https://www.oneteammentalhealth.org/

[2] https://www.oneteammentalhealth.org/learn/videos

[3] https://www.mhanational.org/mental-health-month