Cum să fii un administrator credincios al lui Dumnezeu?

Info Adventist 2 aprilie 2018

Sâmbătă, 31 martie 2018, Biserica Adventistă „Grant” din București a avut parte de un program inedit. La inițiativa departamentului Școlii de Sabat al bisericii, sub motto-ul „Cum să fii un administrator credincios al lui Dumnezeu” s-au desfășurat toate servicile divine ale acestui sabat, prin care s-a încercat să se aducă înaintea tuturor celor prezenți importanța studiului personal, al studiului în grupele școlii de Sabat, a dezvoltării unei mai bune relații cu Dumnezeu, cel care ne dorește bun administratori pentru El.

„Prin programele interactive de vineri seara și de sâmbătă seara, care au depășit cu mult timpul de desfășurare obișnuit, ne-am propus să ne cunoaștem mai bine unii pe alții, fiecare instructor de la grupele de adulți și copii să poată vorbi despre specificul fiecărei grupe în parte, despre activitățile de binefacere sau misionare desfășurate.” a precizat Cristina Brătianu, dirigintele Școlii de Sabat din Biserica Adventistă „Grant”.

Invitatul acestui sabat special, pastorul Vali Bădescu, trezorier și responsabil al departamentului „Administrarea Creștină a vieții” în Conferința Muntenia, în prezentarea biblică pe care a avut-o în cadrul programului de sâmbătă dimineață a vorbit despre ceea ce trebuie să îi caracterizeze pe cei care vor sta cel mai aproape de Mântuitorul în Împărăția Sa, iubirea care se jertfește. „Aceasta înseamnă administrare creștină a vieții: să trăiești pe pământul acesta principiul cerului, lepădarea de sine. Toate celelalte aspectele studiate trimestrul trecut la Școala de Sabat se regăsesc aici. Aceasta înseamnă să trăiești deja de aici atmosfera cerului.” a mai spus la final pastorul Bădescu.

În cadrul acestor programe ale acestui Sabat special dedicat „Școlii de Sabat” s-a amintit despre marile beneficii de care fiecare participant s-a putut bucura de-a lungul timpului, despre ocaziile de slujire în care s-au implicat în mod organizat grupele de studiu, însă nu au fost lăsate în umbră aspectele în care se doresc îmbunătățiri pentru a crește eficiența acestui departament pe care îl numim „inima bisericii”

„Se discută adesea în țara noastră despre abandonul școlar… Ar putea ca acest abandon să afecteze și biserica? Dumnezeu ne-a oferit acest instrument extraordinar de învățare – Școala de Sabat. Vă invit pe fiecare să-l prețuim mult!” a declarat Laurențiu Lazăr, prezbiter în Biserica Adventistă „Grant”, coordonator al departamentului Școala de Sabat.

După programul desfășurat în cadrul bisericii, fiecare participant a avut ocazia să mai rămână într-un cadrul de familie, la o cană cu ceai și fursecuri, unde s-au putut împărtăși mai multe experiențe, s-a putut discuta despre țintele pe care fiecare și le-a propus să le atingă în perioada următoare.

„M-am bucurat să observ că pe tot parcursul acestui sabat, în biserica Grant au fost prezenți membrii și din alte biserici care au dorit să vadă cum se poate desfășura un astfel de program, în mijlocul căruia să se găsească Școala de Sabat.

O familie din Tulcea mi-a spus la final că „A fost o plăcere pentru noi să fim aici. Ne gândim în mod serios să organizăm și în biserica noastră ceva asemănător” Dacă fiecare dintre noi am fost ajutați prin acest program să ne punem ținte noi în ceea ce privește studiul personal și participarea la Școala de Sabat, dacă fiecare a înțeles exact ce înseamnă să fii un administrator credincios al lui Dumnezeu, atunci programul acesta și-a atins ținta.” – a declarat Sorin Goleanu, pastorul bisericii Grant.