Cum să fii un lider extraordinar?

Info Adventist 8 decembrie 2021

Cu toții suntem chemați să fim lideri. Fie că este vorba despre sfera privată, despre sfera profesională, despre cea academică sau despre cea religioasă, toți am fost nevoiți la un moment dat să luăm inițiativa și să conducem. Pentru pastori, rolul de lider poate fi dificil de înțeles și de aplicat. Importanța lucrării pentru împărăție, presiunea externă și cea internă care însoțesc calitatea de lider religios și nevoia de a o transmite următoarei generații pot fi copleșitoare. În cel mai recent episod ANN InDepth, pastorul Ivan Williams, directorul Asociației Pastorale din Diviziunea Nord-americană a Bisericii Adventiste, și Benjamin Lundquist, vorbitor motivațional și consultant în probleme de leadership, s-au întâlnit pentru a discuta despre cum poți să fii un lider extraordinar.

Întrebat care sunt cele mai bune modalități de a susține liderii, Williams a răspuns: „oferindu-le resurse, încurajându-i și făcând din ei formatori de lideri, încurajându-i să fie antrenori și mentori. Cred că acesta este procesul de a crea ucenici. Liderii care își păstrează doar pentru ei abilitățile de lider împiedică îndeplinirea misiunii.” Aici este fundamentul leadershipului. El este în continuă evoluție și nu poate fi limitat la o abordare singulară care urmează o formulă prestabilită, ci necesită o învățare și o creștere permanente; când liderii stagnează, ei încetează să mai fie eficienți. Atât Williams, cât și Lundquist, confirmă faptul că „cei mai buni lideri învață pe tot parcursul vieții”.

Învățarea continuă nu numai că aduce beneficii comunității, ci are și beneficii personale. Într-adevăr, leadershipul începe la nivel personal. Lundquist dezvoltă: „dacă vrem ca bisericile noastre să devină centre de influență care formează ucenici și lideri, trebuie să fim într-o continuă creștere și dezvoltare pentru a-i provoca pe oamenii cu care lucrăm”. În intervenția sa, Lundquist dezvăluie un alt instrument necesar combaterii stagnării în calitate de lider. Leadershipul necesită confruntarea cu teama de a confrunta problemele. Dacă ne înconjurăm de oameni care ne provoacă să ne dezvoltăm, vom dezvolta și dorința de a contesta status quo-ul. Dacă ne temem să clătinăm barca, că îi supărăm pe cei care sunt legați de tradiții, atunci nu suntem lideri. În calitate de lideri creștini, avem responsabilitatea de a îndrepta atenția spre Hristos. Atunci când tradiția și structurile cu care ne simțim confortabil sunt venerate mai mult decât Dumnezeu, Căruia pretind că Îi aduc slavă, trebuie făcute schimbări. Este vital să avem oameni de încredere care să ne ajute să provocăm, să îndrumăm și să corectăm cu dragoste.

Cu toate acestea, când căutăm aceste persoane, ele trebuie alese fiind conștienți de propriile noastre eșecuri. Leadershipul trebuie însoțit de conștiință de sine. Când liderii sunt conștienți de propria călătorie, cu defecte și toate celelalte elemente, ei pot înainta cu claritate și cu o credință care se supune. Misionarii, pastorii, prezbiterii și credincioșii trebuie să dea tonul în mediul în care sunt lideri. Asumarea responsabilității pentru dezvoltare este un pas important în a deveni nu doar un lider eficient, ci unul extraordinar. Prin urmare, dacă avem oameni care să ne iubească, să ne îngrijească și să ne corecteze în punctele noastre oarbe, vom fi protejați de credința că nu avem nevoie de îndrumare pentru a ne dezvolta.

O discuție despre leadership presupune, în mod inevitabil, și pregătirea generației tinere. Cum a dezvoltat Isus lideri? Oferindu-le claritate și îndrumare. Indiferent de vârstă, oamenii vor înlocui adesea leadershipul cu un titlu, când, în realitate, titlul respectiv nu este niciodată susținut de acțiuni sau de responsabilități reale. Aceasta este o problemă întâlnită frecvent în biserică. Când vine vorba să plasăm tineri în roluri de conducere, noi plasăm conducerea lor deasupra orizontului cognitiv, pregătindu-i să fie lideri în viitor, în loc să recunoaștem că sunt lideri aici și acum. Williams confirmă: „unul dintre lucrurile pe care le-am văzut, care împiedică transmiterea leadershipului la generația următoare, și unul dintre lucrurile care împiedică procesul de multiplicare sau de formare de ucenici constă în includerea tinerilor, dar într-un context care nu le asigură siguranța”. În loc să le dai tinerilor autoritate doar la nivel teoretic, fără control sau un leadership real, oferă-le claritate și o responsabilitate autentică care să le arate că vocea lor este ascultată și luată în seamă în prezent.

Când ne gândim la leadership, poate părea o fațetă înnăscută a caracterului care fie există, fie nu există. Nimic mai fals. Atât Williams, cât și Lundquist, afirmă că leadershipul se învață. Prin încercare și eroare, învățăm cum este leadershipul pentru noi și uităm standardele seculare. Renunțați la convingerea că identitatea se regăsește în conducerea perfectă și recunoașteți că identitatea noastră se găsește și este susținută doar în Hristos. În cele din urmă, liderii sunt oameni cu defecte, care fac tot ce pot pentru a aduce colectivul acolo unde trebuie să fie. Astfel, în loc să îi judecați, fiți sprijinul și răspunsul de care au nevoie pentru a reuși. Dacă nu sunteți dispuși să fiți lideri, fiți comunitatea din jurul lui sau al ei, care permite dezvoltarea și rezolvarea tuturor problemelor.

Sursa: Adventist News Network