De la Instagram la botez

Info Adventist 27 aprilie 2022

Un misionar online sârb conduce tineri la Hristos distribuind profeții biblice.

Nemanja Jurišić stătea pe Instagram în fiecare zi, așa cum fac milioane de oameni, dar nu o făcea fără niciun scop, ci analiza!

Conștient de prezența organizațiilor creștine pe uriașa platformă de socializare, a observat că Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Serbia nu era bine reprezentată. „De ce nu face cineva ceva?”, a fost primul său gând. „De ce nu fac eu ceva?” a fost al doilea. Această ultimă întrebare l-a impulsionat să înceapă o lucrare de slujire în mediul digital care a determinat peste 10 adolescenți din comunitatea sa digitală să își predea viața lui Isus.

Nemanja, student la inginerie electrică în vârstă de 25 de ani, a deschis contul de Instagram „Prorocanstva” [„Profeții”] în anul 2019. Astăzi, îl urmăresc aproape 5.000 de persoane. Dar el spune că nu a căutat popularitate, deoarece viziunea sa este condusă de dorința de a transmite Evanghelia într-un mod relevant.

„În timp ce citeam sfatul lui Ellen White [pionieră a Bisericii Adventiste] de a merge din ușă în ușă pentru a predica Evanghelia”, relatează el, „mă întrebam cum ar trebui să procedăm în zilele noastre. Apoi, mi-am dat seama că am putea să o facem din telefon în telefon!”

La început, Nemanja a fost surprins să vadă adolescenți interesați de profețiile din Daniel și Apocalipsa. „Credeam că este un subiect pentru oameni în vârstă, dar am aflat că acest mesaj este relevant și schimbă viețile tinerilor”, a declarat el. Sprijinit de pastori locali care i s-au asociat, el le-a oferit studii biblice celor care îl urmăreau pe Instagram. Chiar a intrat în direct pe Instagram pentru a predica și a distribuit cărți gratuite, cum ar fi seria clasică a lui Ellen G. White, Marea Luptă, și Biblii. „Sunt foarte recunoscător pentru ajutorul și sprijinul oferite fără rețineri. A fost o muncă de echipă extraordinară!” spune Nemanja.

Văzând interesul crescut pentru subiecte de natură spirituală, Nemanja și liderii bisericii au organizat întâlniri lunare în care adolescenții puteau să se întâlnească și să adreseze orice întrebare care îi frământa. Acest lucru a dus la prima lor tabără de studiu biblic în Zlatibor, Serbia. La eveniment au participat aproape 30 de adolescenți și tineri adulți care nu călcaseră niciodată într-o biserică adventistă.

„Nici ei, nici noi nu ne-am putut ascunde entuziasmul. Era evident că Duhul Sfânt lucra de multă vreme la inimile lor”, a declarat Nemanja. Împreună, au studiat cartea Iov până târziu în noapte. Dându-și seama că mai erau multe de învățat, tinerii au cerut organizarea unui eveniment similar pentru a continua studiul.

Nemanja spune că este uimit de impactul umilei sale lucrări de pe Instagram. „Unii oameni cred că pentru a susține lucrarea de pe Instagram ar trebui să publice ceva nou în fiecare zi și ar fi foarte ocupați, dar eu postez conținut doar o dată pe săptămână.”

De asemenea, el nu petrece ore întregi planificând ceea ce va publica. „Citesc Biblia și cărțile lui Ellen White și mă las ghidat de Duhul Sfânt”, declară Nemanja. Rezultatele vorbesc de la sine, deoarece, după cum spune cu bucurie, peste 10 persoane au fost botezate în urma influenței directe și indirecte a acestei inițiative.

„Sunt uimit”, spune el. „Duhul Sfânt suflă peste noi!”

Întrebat cu privire la planurile sale de viitor, Nemanja a subliniat: „Visul meu este să continui să predic solia celor trei îngeri în întreaga lume până la revenirea lui Isus.”

Autor: Vanessa Pizzuto, TED News

Sursa: Adventist Review