Dedicare Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Balș

Info Adventist 7 octombrie 2018

În ziua de sâmbătă, 29 septembrie, a avut loc serviciul de dedicare al Bisericii Adventiste  de Ziua a Șaptea din Balș, județul Olt. Acest eveniment unic în viața unei comunități a fost o adevărată sărbătoare la care au participat membrii bisericii locale și din districtul aferent, precum și alți invitați. După cuvântul de bun venit adresat de pastorul local Ciprian Crăciun, a urmat prezbiterul Andrei Cristescu care a prezentat un scurt istoric al bisericii adventiste pe plan mondial trecând în revistă principalele puncte de doctrină și punând accent pe credința în revenirea Domnului Isus.

Noua construcție a început în vara anului 2008 și a fost ridicată în 47 de zile, avându-i ca principali protagoniști pe pastorii Adrian Iana, Ion Radu și prezbiterul Vasile Nițu. La lucrările care au continuat încă 10 ani a fost implicat în aceea perioadă, pe lângă alții, și pastorul Andrei Geantă.

La eveniment, din partea autorităților locale, ne-a onorat cu prezența primarul orașului Balș, ing. Mădălin Ady Teodosescu. Domnia sa, ne-a mulțumit pentru amenajarea parcului de copii cu ajutorul tinerilor voluntari din statul Oregon SUA și a adus aprecieri acțiunilor culturale și caritabile, proiectelor bisericii și implicării acesteia în educația civică. Directorul adjunct al Liceului teoretic Petre Pandrea din localitate, d-na Cornelia Floreșteanu a precizat următoarele:”Depunem eforturi alături de dumneavostră pentru educarea viitoarei generații, sprijinim integrarea copiilor de altă religie și considerăm că suntem „frați” atât timp cât avem același „Tată”. Preotul ortodox Rizea Ion, deși nu a fost prezent, ne-a transmis următorul mesaj: „Apreciem prezența și influența bisericii dumneavoastră în localitatea Balș și vă mulțumim pentru efortul de susținere al valorilor comune privind familia.” Printre invitații de seama s-au mai aflat procuror Mihaela Badan și comandantul Poliției din Balș, Comisar Șef Florea Sorin.

Mesajul spiritual a fost prezentat de pastorul Dragoș Musat, director de Comunicare și Relații publice în cadrul Uniunii Române, care a insistat asupra rolului important jucat de biserică într-o societate care se îndepărtează tot mai mult de valorile creștinismului autentic. Serviciul propriuzis pentru dedicarea casei de rugăciune a fost condus de administratorii Conferinței Oltenia, președinte Viorel Răducan, secretar George Sbârnea și trezorier Alin Cătrună.

Cei prezenți s-au bucurat de momente muzicale deosebite oferite de tinerii bisericii, de poezie și de gândurile bune transmise de foștii pastori. Membrii si vizitatorii au fost impresionați de solemnitatea momentului și au trăit intens actul dedicării. Bucuria și evocarea amintirilor legate de istoricul comunității au continuat și la masa de părtășie de la finalul programului.

Concluziile la unison ale întâlnirii au fost că Dumnezeu a călăuzit si binecuvântat lucrarea de construcție a bisericii în toate etapele ei, că membrii s-au implicat în această activitate și au devenit mai responsabili în răspândirea mesajului speranței printre semeni.

Pastor Ciprian Crăciun, district Balș