Delegația ucraineană la sesiunea Conferinței Generale mulțumește Bisericii Adventiste

Info Adventist 21 iunie 2022

Un grup de 30 de credincioși adventiști ucraineni a participat la sesiunea Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

În mijlocul războiului cu care se confruntă țara lor, un grup de 30 de credincioși adventiști ucraineni s-a mobilizat pentru a merge la St. Louis, Missouri, Statele Unite, pentru a participa la sesiunea Conferinței Generale. Ei au înfruntat numeroase provocări pentru a ajunge la sesiune și pentru a-și exprima recunoștința pentru sprijinul pe care Biserica Adventistă din întreaga lume i l-a oferit Ucrainei.

Pentru a putea călători, au fost nevoiți să solicite un permis special emis de Ministerul Culturii pentru pastorii din delegație, deoarece, din cauza războiului, bărbații fără dizabilități, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani și cu mai puțin de patru copii nu pot părăsi Ucraina. În plus, deoarece majoritatea aeroporturilor au fost distruse, au fost nevoiți să ia avionul din una dintre țările vecine. O altă dificultate a fost reprezentată de pandemia de Covid-19 și de diferitele restricții impuse călătoriilor internaționale.

Inițial, delegația era mai numeroasă dar, date fiind circumstanțele, au sosit doar 30 de reprezentanți ai Ucrainei. Tetiana Rutkovska, coordonatoarea programului de rugăciune în cadrul Uniunii Ucrainene, vorbește despre importanța participării la această întâlnire de lucru a Bisericii mondiale.

„Îi suntem foarte recunoscători lui Dumnezeu pentru că a făcut posibilă prezența noastră aici, reprezentându-ne țara, pentru că, chiar și în vremuri de război, simțim sprijinul Bisericii mondiale. Știm că mulți oameni se roagă pentru noi, pentru țara noastră și pentru încheierea războiului și că trimit ajutor umanitar și financiar”, declară Rutkovska.

Luni, 6 iunie, în prima zi a sesiunii, organizatorii au prezentat delegația din Ucraina. „Suntem foarte încântați că suntem aici și că am fost primiți cu căldură. Știm că numeroși oameni sunt conștienți de situația noastră și mulți ne-au abordat pentru a-și exprima susținerea. Reacția oamenilor ne oferă alinare, ne simțim susținuți și mai încrezători. Simțim că nu suntem singuri”, le-a spus Rotkovska delegaților prezenți.

Pentru a-și exprima recunoștința față de participanții la sesiune, delegația ucraineană a instalat mai multe mese cu steaguri, magneți și dulciuri din țară, ca și suveniruri cu mesaje care promovează continuarea rugăciunii pentru încheierea războiului și ajutarea celor afectați de criză.

IMPLICAȚI ÎN MISIUNE

Încă de la începutul războiului, Biserica Adventistă din Ucraina s-a implicat în ajutarea populației în procesul de evacuare și furnizând alimente, îmbrăcăminte, medicamente, adăpost și chiar locuri de muncă pentru cei care părăsesc țara.

„Numeroși oameni continuă să vină în bisericile noastre pentru alimente, îmbrăcăminte și un loc sigur în care să stea, deoarece multe biserici sunt situate în cele mai bune zone pentru a sluji ca adăposturi. Iar aceasta este o mare oportunitate de a le vesti Evanghelia mai multor oameni – vecinilor noștri – deoarece ei sunt mai deschiși să accepte mesajul biblic în această perioadă”, explică Rutkovska.

Chiar și în mijlocul războiului, credincioșii adventiști din Ucraina găsesc ocazii de a transmite speranța și mesajul mântuirii, implicându-se în împlinirea misiunii de a proclama revenirea lui Isus.

Principalul motiv pentru care am dorit să participăm la sesiune, spune Rutkovska, a fost să ne exprimăm recunoștința. „Vrem să vă spunem că vă iubim și că apreciem tot ceea ce ați făcut pentru a ne ajuta și vă vom rămâne recunoscători dacă puteți continua să o faceți și să vă rugați pentru noi, pentru că încă avem nevoie de ajutor.”

Autor: Karol Lazo

Sursa: Adventist News Network