Departamentul Misiunea Femeii: 10 metode prin care putem cunoaște planul lui Dumnezeu pentru noi

Info Adventist 22 martie 2021

„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” (Ieremia 29:11, VDC)

În cartea ei, „Taking Your Spiritual Pulse” (Măsurându-ți Pulsul Spiritual, n.tr.), Claire Musters prezintă zece metode prin care cineva își poate îmbunătăți viața spirituală.* Aceste principii de bază ale dezvoltării spirituale ajută femeile să le slujească mai eficient altora.

Stabiliți un timp devoțional regulat: Disciplina petrecerii unui timp zilnic cu Dumnezeu este esențială deoarece atunci ne concentrăm pe El și credința noastră este întărită. În timpul momentului devoțional, Dumnezeu poate să ne descopere zone din viața noastră care necesită îmbunătățire.

Participarea la biserică: Creștinii au nevoie de susținerea și încurajarea altor credincioși în păstrarea traiectoriei creștine.

Eliminarea distragerilor și a ispitelor: Un element care distrage poate fi orice lucru care ne fură atenția de la Hristos. Este important să închidem ispitele pentru a putea fi atenți la Hristos.

Alăturați-vă unui grup mic: Oamenii sunt creaturi sociale care caută interacțiuni umane. Fără părtășia creștină, viața noastră spirituală va deveni uscată.

Mărturisiți-vă păcatele:
 Permițând păcatelor să rămână nemărturisite veți împiedica creșterea spirituală. Pocăința zilnică ne păstrează umili în fața lui Dumnezeu.

Fiți înțelepți cu finanțele: Puneți-L pe Dumnezeu pe primul loc. Evaluați-vă prioritățile. Acest lucru vă va ajuta să vă reamintiți că tot ceea ce avem aparține lui Dumnezeu.

Învățați să iertați: Iertarea altora, în același fel în care Dumnezeu ne-a iertat, poate fi uneori foarte dificilă. Este crucial, totuși, să fim iertători dacă dorim să creștem în calitate de creștini.

Slujiți altora: Isus a venit pe Pământ pentru a sluji altora mai degrabă decât să I se slujească. Acesta este un principiu important. Slujirea poate însemna doar ascultarea cuiva, folosirea cuvintelor încurajatoare, sau simpla îmbrățișare. Totul ține de ochii care trebuie deschiși pentru a vedea nevoile altora, și a face tot ceea ce putem pentru a-i ajuta.

Cultivați „Bucuria” ca mod de a trăi: Dumnezeu este sursa tuturor bucuriilor. Uneori poate părea că circumstanțele grele complotează împotriva noastră, dar Dumnezeu s-ar putea să permită aceste lucruri pentru a ne învăța să ne încredem în El mai mult. Dumnezeu este Susținătorul și Sursa a tot ceea ce avem nevoie.

Fiți responsabili: „Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor. Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul; dar vai de cine este singur şi cade fără să aibă pe altul care să-l ridice.” (Eclesiastul 4:9-10, VDC).

Fie ca Dumnezeu să ne folosească pe fiecare dintre noi, spre slava Lui, anul acesta, astfel încât să se simtă o diferență în viețile a mii de femei din întreaga lume.

Articol scris de Raqel Arrais, director asociat al Departamentului Misiunea Femeii din cadrul Conferinței Generale.

* Claire Musters, „Taking Your Spiritual Pulse: Reaching the Peak of Your Spiritual Fitness” (Chattanooga, Tenn.: Living Ink Books, 2003), 25.

Sursă:
Adventist Review