Din mediul online în biserica locală

Info Adventist 13 mai 2022

În luna aprilie 2021, HopeMedia Spania a început un proiect misionar prin intermediul rețelelor de socializare. De la primele teste până în luna mai 2022 s-au implicat 30 de biserici. Ca urmare, 906 persoane și-au oferit datele de contact, dintre care 237 studiază deja Biblia în diferite orașe ale Spaniei, iar 4 au fost botezate.

În ce constă programul?

HopeMedia Spania a postat de pe conturile sale oficiale de Facebook și Instagram anunțuri publicitare pentru studii biblice. Aceste anunțuri apar prin geolocalizare în anumite orașe.

Utilizatorii văd anunțurile pe rețelele de socializare, iar cei interesați intră pe ele, oferindu-le celor de la HopeMedia datele de contact pentru a lua legătura cu ei. „Oricare a fost practica voastră în trecut, nu este necesar să o repetați în același fel. Dumnezeu dorește să folosiți metode noi și neîncercate. Adresați-vă oamenilor (…) și luați-i prin surprindere” (Ellen White, Evanghelizare, pag. 125).

O biserică implicată

Pentru a finaliza acest proiect este necesară implicarea bisericii locale prin oferirea de studii biblice. Ce biserică nu și-ar dori așa ceva?! Pentru a o putea face, HopeMedia încurajează credincioșii care doresc să predea studii biblice să devină „profesori” voluntari care să se ocupe de cei interesați.

Acești „profesori” trebuie să finalizeze cursul online „Cum să coordonezi un studiu biblic” și să aibă o bună înțelegere a materialului pe care îl vor preda. O altă cerință este ca, pe lângă cursul online, să aibă parte de instruire în acest sens și în biserica lor.

Pe de altă parte, HopeMedia recomandă ca, pe lângă echipa de „profesori”, să existe un grup de rugăciune în fiecare biserică. Acest grup de rugăciune se roagă pentru trei lucruri: cei interesați de program, „profesorii” și conducerea Duhului Sfânt prin aceste campanii online.

Astfel, fiecare membru este implicat în misiune, fie prin contactul direct cu cei interesați, fie prin susținerea în rugăciune.

Campania în mediul online

Când biserica locală este pregătită, se începe campania pe rețelele de socializare. Timp de o lună, pe Facebook și Instagram apar anunțuri în orașele selectate. În mod normal, în fiecare campanie sunt incluse patru sau cinci biserici.

Prin intermediul HopeMedia și La Voz de la Esperanza, cei care și-au oferit datele de contact sunt puși în legătură cu „profesori” locali.

Acest lucru le permite „profesorilor” locali să stabilească un contact direct cu cei interesați din localitatea lor, cu scopul de a demara o serie de întâlniri în cadrul cărora să studieze Biblia fie online, fie în persoană.

Binecuvântări și campanii viitoare

Din aprilie 2021 până în mai 2022, 30 de biserici s-au alăturat inițiativei. Ca urmare, 906 persoane și-au oferit datele de contact, dintre care 237 studiază deja Biblia în diferite orașe ale Spaniei. Pentru organizatori, dovada faptului că Duhul Sfânt lucrează prin intermediul acestor campanii pentru a aduce roade este vizibilă în cele 4 botezuri care au avut deja loc, în timp ce unii se pregătesc să facă acest pas, iar alții frecventează în mod regulat biserici și grupuri locale.

Liderii HopeMedia speră ca până la finalul acestui an să mai desfășoare încă patru campanii în mediul online care vor implica alte 25 de biserici.

Organizatorii face apel la rugăciune pentru implicarea cât mai multor persoane, astfel încât mulți alții să Îl întâlnească pe Isus.

Autor: Samuel Gil

Sursa: Departamentul de Comunicare al Diviziunii Intereuropene