Documentar despre dinozauri, lansat pentru Sabatul Creației

Info Adventist 21 septembrie 2021

Cel mai recent documentar din seria Seeking Understanding [Căutând să înțelegem] a fost lansat  în perioada premergătoare Sabatului Creației din acest an. Acesta îl are în centru pe dr. Arthur Chadwick și un colț îndepărtat din statul american Wyoming, acolo unde, chiar sub praful și iarba unei ferme de vite, se afla ascunsă cândva o comoară paleontologică uimitoare constând din oase de dinozaur. Acest lucru se întâmpla înainte ca proprietarul fermei să îl contacteze pe dr. Chadwick și să îi ceară paleontologului adventist să își folosească atât abilitățile de paleontolog, cât și concepția sa biblică unică despre lume și viață în studierea acestui cimitir de dinozauri. Alături de o echipă de oameni de știință de la universitatea adventistă Southern și de la alte școli adventiste, dr. Chadwick a reușit să dezlege misterul modului în care toate aceste oase au ajuns în această zonă izolată din Statele Unite.

Documentarul dezvăluie nu doar unele aspecte științifice fascinante, precum tehnologia unică folosit pentru înregistrarea oaselor de dinozaur, ci și povestea remarcabilă a modului în care dr. Chadwick, care, în tinerețe, credea că urma să fie preot, a fost condus de Dumnezeu să devină paleontolog, încercând să dea de cap unei științe despre care, în mod obișnuit, se spune că subminează afirmațiile Scripturii. De ce nu l-au forțat datele să își piardă credința? Ce, din această știință care i-a devenit profesie, l-a determinat să I se închine Dumnezeului Creator descoperit în Biblie?

„Realizarea acestui film a fost o experiență emoționantă”, declară dr. Timothy Standish din cadrul Geoscience Research Institute. „Sunt biolog, așa că nu țin frecvent în mână oase de dinozaur, cu atât mai puțin în timp ce acela care le-a descoperit îmi vorbește despre ele. Sper că o parte din senzațiile experimentate de mine sunt transmise prin intermediul acestui documentar.”

Seeking Undestanding: Anthur Cadwick prezintă creaturi uimitoare și un om de știință incredibil. Ar trebui să fie de interes pentru oricine este curios cu privire la dinozauri și cu privire la modul în care sunt studiați, dar este lansat în special pentru Sabatul Creației, în speranța că cei care îl urmăresc vor fi inspirați să se gândească la cum era odată creația. Cu alte cuvinte, creaturile maiestuoase pe care le studiază dr. Chadwick, chiar dacă între timp au dispărut, îi vor determina și pe credincioși să se gândească la schimbările aduse de păcat creației după ce aceasta a ieșit din mâna Creatorului!

Sabatul Creației este sărbătorit anual în a patra sâmbătă din luna octombrie, așa că anul acesta va avea loc pe 23 octombrie. Un Sabat special, menționat în calendarul zilelor speciale al Bisericii Adventiste, Sabatul Creației este pus deoparte pentru a ne determina să ne gândim la harul lui Dumnezeu în crearea lumii în care locuim, pentru a ne recunoaște responsabilitatea de a avea grijă de ceea ce a făcut Dumnezeu și pentru a profita de ocazia de a învăța din lucrările Sale. El este, de asemenea, o reamintire a faptului că „Sabatul a fost făcut pentru om” (Marcu 2:27), un timp eliberator în care să ne reamintim că viața ne este dăruită și susținută de Dumnezeu Creator, care este iubire.

Pentru mai multe informații și resurse în limba engleză pentru sărbătorirea Sabatului Creației, urmăriți pagina Creation Sabbath pe Facebook, sau vizitați site-ul Creation Sabbath la: https://creationsabbath.net/.

Urmăriți Seeking Understanding: Arthur Chadwick pe site-ul Creation Sabbath sau pe cel al Geoscience Research Institute, sau căutați-l pe Hope Channel. Mai mult, vă încurajăm să îl distribuiți pe platformele de socializare și nu uitați să îl urmăriți și împreună cu ceilalți credincioși din biserica dvs. în Sabatul Creației din 23 octombrie. Toți cei care doresc să promoveze gloria creației și a Creatorului sunt încurajați să se bucure de acest documentar împreună cu alții. Nu uitați, nu este prea târziu să începeți să planificați o Sabarul Creației pentru biserica și comunitatea dvs.!

 

Câteva link-uri utile:

Seeking Understanding: Arthur Chadwick, https://www.grisda.org/audio-visual-media?album=3055947&video=561597629

Dinosaur Science Museum, Southwestern Adventist University, https://www.swau.edu/dinomuseum

Fossil Museum, Southwestern Adventist University, https://fossil.swau.edu/

Proiectul Dino Dig, Southwestern Adventist University, https://www.swau.edu/dinosaurs/project

Earth History Research Center, Southwestern Adventist University – https://dinosaur.swau.edu/ehrc/

Geoscience Research Institute – https://grisda.org/

Sabatul Creației – https://creationsabbath.net/

 

Sursa: Adventist News Network