Doi studenți la medicină scriu și publică o carte ilustrată pentru copii despre coronavirus

Info Adventist 31 mai 2020

Două clase de studenți la medicină ai Universității de Medicină Loma Linda au scris o carte pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă de ce lumea lor s-a schimbat dramatic în ultimele luni și de ce este important să stai acasă în aceste vremuri.

Autorii Devon Scott și Samantha Harris au scris povestirile ilustrate, în care oferă răspuns întrebărilor despre pandemia provocată de coronavirus cu ajutorul surorilor Millie și Suzie. Cartea „De ce stăm acasă?” („Why We Stay at Home?”) a fost descărcată de pe Internet de mai mult de 35 000 de ori de la publicarea ei în 23 Aprilie 2020.

„Este o perioadă care produce confuzie copiilor”, a spus Scott. „Ei stau acasă cu familiile lor. Le place să petreacă timp cu fratele sau cu sora lor, dar unii dintre ei nu realizează ce se întâmplă; astfel, ne-am propus să creăm o resursă amuzantă, scurtă și interesantă prin care părinții să le prezinte ce se întâmplă acum.”

Scopul cărții este ajutarea copiilor să înțeleagă pandemia provocată de coronavirus vorbindu-le despre microbi, și despre concepte precum carantină, distanță socială și cum stând acasă – chiar dacă ne este dor de prietenii noștri – putem să-i ajutăm pe cei care au „dificultăți în lupta contra virusurilor”, precum bunica sau bunicul.

Scott, care plănuiește să se specializeze în chirurghie ortopedică, a împărtășit ideea cu prietena sa, studenta la medicină Samantha Harris, care dorește să devină medic pediatru. Acesteia i-a plăcut ideea, și s-au decis să scrie o carte împreună. Chiar dacă înainte nu mai lucraseră la un asemenea proiect, Samantha și Devon au scris cartea, au aprobat realizarea ilustrațiilor și au publicat-o, toate acestea în doar două săptămâni.

Harris și Scott sperau ca această carte să ajungă la 100 de familii. „Am fost șocați de răspunsul pozitiv care a depășit orice așteptări”, a spus Scott, adăugând că el și Harris au primit email-uri din întreaga lume, incluzând Italia, Africa de Sud, Arabia Saudită și Noua Zeelandă, în care erau lăudați și apreciați. Autorii lucrează momentan la traducerea cărții în șase limbi, incluzând limbajul mimico-gestual.

„Dorim să ajungem la familiile din întreaga lume”, a spus Scott. „Știam că prețul va fi un impediment pentru unele familii, așa că am creat această carte gratuită pentru a ajuta părinții să explice copiilor lor de ce este important să stăm acasă și pentru a le aminti din nou că situația actuală nu va dura pentru totdeauna.”

Sursă:
AdventistReview