<strong>Elev al unei școli adventiste, medaliat la canotaj</strong>

Info Adventist 19 aprilie 2022

Daniel Passold Filho a fost medaliat în trei probe ale unei competiții internaționale, obținând o medalie de argint și două de bronz.

Daniel Passold Filho, elev al școlii adventiste din Blumenau, a câștigat o medalie de argint și două de bronz. El a făcut parte din echipa națională de canotaj a Braziliei în cadrul Campionatului Sud-american de Canotaj care a avut loc în Porto Alegre, Brazilia, la finalul lunii martie 2022. Passold a câștigat la categoria de junori o medalie de argint în proba de dublu rame, și două de bronz în probele de patru rame fără cârmaci și, respectiv, opt rame.

Passold a spus că încă din copilărie s-a simțit încurajat de familie să practice sportul. „Am luat lecții de judo și de înot la o vârstă fragedă, iar la nouă ani am început lecțiile de canotaj”, a declarat el. La 17 ani, Passold se concentrează asupra antrenamentelor zilnice de canotaj, și dedică o zi pe săptămână altor sporturi precum culturismul și ciclismul. El este legitimat la Clube Náutico América, una dintre cele mai vechi organizații de canotaj din Brazilia.

Potrivit lui Passold, de fiecare dată când se apropie o competiție, intensifică antrenamentul. „Mă antrenez înainte și după cursuri”, a spus el. De obicei se antrenează pe râul Itajaí-Açu din orașul său. Antrenamentul nu este lipsit de neprevăzut, deoarece este întrerupt adesea în timpul săptămânilor de ploi abundente. În acele zile, canotajul devine un sport periculos, deoarece ramuri mari de copac ajung în râu și pot provoca accidente care le pot pune viața în pericol.

Campionatul Sud-american de Canotaj a fost prima participare a lui Passold la o competiție internațională. Următorul său obiectiv este să fie selectat în lotul național al Braziliei pentru Cupa Mondială de Canotaj care va avea loc în Italia, în luna iunie a acestui an. Potrivit lui Passold, pentru a ajunge în echipă trebuie să participe la mai multe competiții de calificare.

Pe lângă sprijinul familiei, al prietenilor și al antrenorilor, Passold a apelat și la susținerea profesorilor din cadrul școlii adventiste din Blumenau. În timpul antrenamentelor care preced competițiile și în timpul acestora, profesorii îl ajută să aibă acces la materialele de studiu prin intermediul platformei online E-class.

„Educația adventistă de ziua a șaptea recunoaște importanța dezvoltării integrale a elevilor noștri”, a declarat Darlan Silva, capelanul școlii. „Sportul este una dintre modalitățile prin care poate avea loc această dezvoltare, iar fiecare reușită a elevilor noștri este o bucurie pentru instituția noastră.”

Sursa: Adventist Review