Emisiune TVR dedicată Bisericii Adventiste

Info Adventist 8 noiembrie 2017

Duminică 22 octombrie 2017 la postul național de televiziune, TVR1 în cadrul emisiunii Universul credinței, au fost prezentate în cadrul unui reportaj prilejuit de cei 500 de ani de la începutul Reformei Protestante principalele culte neo-protestante din România: Biserica Baptistă, Biserica Penticostală, Biserica Creștină după Evanghelie și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

Într-o manieră foarte bine documentată și echilibrată realizatorul a accentuat realitățile reformei și implicațiile ei în dezvoltarea confesiunilor neo-protestante accentuând principalele elemente ale fiecărei confesiuni în parte dar și faptul că împreună împărtășesc în comun motto-urile protestate: Sola Scriptura, Sola Fide, Sola Gratia.

Din partea Bisericii Adventiste au vorbit Adrian Boașcă, istoric, prezbiterul bisericii adventiste Belu, care a accentuat rolul lui Luther în aducerea Scripturii în mâinile oamenilor afirmând că reforma bisericii nu este o înnoire, o dezvoltare a credinței creștine ci mai degrabă o întoarcere la frumusețea Evangheliei predicate de Domnul Isus și de apostoli, concluzionând că acesta ar trebui să fie prioritatea fiecărei confesiuni creștine în general și a fiecărui credincios în special. Apoi pastorul Adrian Neagu, a vorbit despre beneficiile reformei în plan cultural, social și religios dar și despre istoricul Bisericii Adventiste din România, accentuând impactul adventiștilor asupra societății românești și felul în care autoritățile politice și religioase s-au raportat la ei.

Întregul reportaj a fost ilustrat cu imagini din Biserica Adventistă Belu luate în cadrul serviciului divin de sâmbătă 14 octombrie. Apreciem obiectivitatea cu care a fost realizat întregul material și deschiderea față de realitățile cultelor neo-protestante manifestată de TVR1 și în mod special de dl Corneliu Vlad Matache, realizatorul acestui reportaj.

Departamentul Comunicare, Uniunea Română