Eu voi merge și volumul de muncă al femeilor, principalele teme ale Conferinței mondiale a departamentului Misiunea Femeii

Info Adventist 4 noiembrie 2021

Femei din întreaga lume s-au reunit online la finalul lunii octombrie, pe Youtube și pe Facebook, pentru a sărbători apelul „Eu voi merge la cei din lumea mea”. Gazdele evenimentului au fost Heather-Dawn Small și Raquel Arrais, de la Departamentul Misiunea Femeii din cadrul Conferinței Generale, iar printre vorbitori s-au numărat: dr. Ella Simmons, Erica Jones, dr. Katia Garcia Reinert, dr. Linda Koh și Carolyn Rathbun Sutton. Mesajele încurajatoare și timpul petrecut în rugăciune au atins inimile participanților.

Volumul de muncă al femeilor

Una dintre cele șase provocări asupra cărora s-a concentrat Departamentul Misiunea Femeii din cadrul Conferinței Generale (GCWM) încă de la începuturile sale în 1990 este „volumul de muncă al femeilor”.

Potrivit studiilor, femeile au până la de trei ori mai multe sarcini domestice decât partenerii lor, ceea ce duce la oboseală cronică, anxietate și stres.

O simplă căutare pe internet pe acest subiect dezvăluie titluri precum: „Volumul de muncă al femeilor și impactul acestuia asupra sănătății lor”[1]; „Munca invizibilă care trage femeile în jos”[2]; și „Există un decalaj de stres între bărbați și femei. Iată de ce…”[3] Societatea recunoaște că femeile poartă o responsabilitate disproporționată care afectează foarte mult starea lor fizică, emoțională, spirituală, socială, relațională și economică.

Femeile care aleg să lucreze în afara casei trebuie să gestioneze și aspectele economice ale gospodăriei. Într-un articol din New York Times din 14 noiembrie 2018, editorialista Kristin Wong a făcut referire la un raport al Națiunilor Unite care arată că „femeile fac de aproape trei ori mai multă muncă casnică neremunerată decât bărbații. Problema este că treburile casnice nu sunt percepute ca fiind muncă propriu-zisă, deși presupun adesea la fel de mult efort (sau, în unele cazuri, mai mult) ca orice loc de muncă plătit.”[4]

Iată un exemplu practic: o femeie de vârstă mijlocie lucrează ca secretară într-o școală primară. Ea iese din casă dimineața devreme, după ce a pregătit micul dejun pentru familia ei, ajunge la școală și își începe ziua de lucru. Pleacă de la birou după-amiaza, se oprește la un magazin alimentar pentru a cumpărături și ajunge acasă unde descoperă, după o zi deja lungă, că este așteptată să facă cina, să împăturească rufele, să facă ordine în casă și să se pregătească pentru ziua următoare. Așteptarea aceasta nu este exprimată, dar este reală, iar femeia o simte.

Această situație este cunoscută sub numele de „muncă emoțională”. Munca emoțională este definită ca fiind „procesul de gestionare a sentimentelor și a manifestărilor exterioare ale acestora pentru a îndeplini cerințele emoționale ale unui loc de muncă” – munca mintală necesară pentru a-i face pe alții să se simtă fericiți și mulțumiți atunci când tu nu te simți astfel. Femeile simt adesea o presiune interioară de a reuși la fiecare nivel de responsabilitate pe care îl au și, dacă nu își ating idealul stabilit, sentimentele de inadecvare sau de vinovăție amenință să le copleșească, ducând la anxietate și stres.

Principala îngrijorare

Într-un articol publicat de Adventist Review în iunie 2021, Departamentul GCWM și Guadalupe Alvarado, terapeut de familie, notează că „echilibrarea așteptărilor pe care le are societatea pentru menținerea relațiilor de familie intacte și sănătoase cu obținerea succesului într-un mediu de lucru extrem de competitiv are ca rezultat zile lungi de muncă și un timp limitat pentru odihnă și recreere. Publicațiile care abordează sănătatea femeilor identifică sindromul de oboseală cronică drept un fenomen în creștere în rândul femeilor atât din țările sărace, cât și din cele bogate. Criza Covid-19 a contribuit la suprasolicitarea femeilor. Iar studiul McKinsey din septembrie arată că mai multe femei decât bărbați raportează că simt epuizare, extenuare și presiunea de a munci mai mult.” [5]

Aceasta nu este o problemă izolată. „Femeile din toate culturile din întreaga lume se confruntă cu provocarea unui volum excesiv de muncă. Problemele predominante, cum ar fi provocările privind egalitatea de șanse, tranzițiile politice și economice, normele sociale și culturale stricte și procesul lent de schimbare fac ca progresul să fie dificil”,[6] notează liderii GCWM. Principala îngrijorare este că „aceste provocări diminuează timpul pe care femeile îl petrec pentru a-și îmbogăți viața spirituală prin studiul Bibliei, rugăciune și timp de devoțiune cu Dumnezeu”.

Heather-Dawn Small, directorul Departamentului GCWM spune: „De-a lungul anilor am încercat să ne sprijinim surorile încurajându-le să-și gestioneze mai bine timpul, subliniind importanța delegării sarcinilor și promovând în același timp îngrijirea personală. Odată ce femeile își dau seama că îngrijirea proprie la nivel spiritual, fizic, emoțional și social este vitală, acest lucru le ajută să facă față mai bine sarcinilor de lucru.”

Misiunea în cadrul bisericii locale

Ce poate face o biserică locală pentru a împlini nevoile femeilor din comunitate care se confruntă cu epuizare emoțională, fizică și socială? Departamentul GCWM a oferit câteva resurse excelente care pot fi folosite de membrii bisericii.

Înainte de a începe orice lucrare de slujire, este important să faceți o analiză a zonei locale pentru a vedea care sunt nevoile cele mai urgente. Apoi, cei interesați de acest tip de misiune trebuie să anunțe femeile din biserică și din comunitatea mai largă cu privire la oportunitățile diverse de slujire în acest domeniu; organizați o echipă de rugăciune care să mijlocească pentru această activitate; prioritizați planurile și programele în funcție de nevoile cele mai urgente identificate printr-un sondaj realizat la nivelul comunității; formați o echipă de proiect, selectați un coordonator și delegați sarcini pentru fiecare participant. Este important să lucrați cu pastorul bisericii și să includeți și alte departamente ale bisericii, cum ar fi diaconii și diaconesele, departamentele pentru copii, familie, sănătate și femei.

Departamentul GCWM oferă următoarele sugestii pentru organizarea de evenimente, programe, seminare educaționale și resurse pentru femeile din comunitatea locală:

  • Oferiți Studii biblice pentru femei ocupate (materiale deja realizate de Departamentul Misiunea Femeii din cadrul Conferinței Generale).
  • Oferiți servicii de supraveghere a copiilor pentru a le permite mamelor să participe la seminare.
  • Planificați o „Zi de odihnă” – o întâlnire specială pentru mame în timp ce o echipă are grijă de copiii lor.
  • Sponsorizați participarea la ateliere de reziliență emoțională.
  • Organizați seminare de sănătate despre cum să faceți față oboselii, despre îngrijire personală și sfaturi din domeniul sănătății.
  • Oferiți seminare despre echilibrul între muncă și viața personală, seminare pentru mamele care lucrează, seminare despre simplificarea și organizarea sarcinilor casnice, seminare despre stima de sine, construirea încrederii și depășirea sentimentelor de vinovăție sau cursuri de management al stresului.

Concluzie

În calitate de credincioși, scopul nostru final este să le prezentăm și celorlalți libertatea, vindecarea și speranța găsite în Isus. Ce poți face astăzi pentru a ușura povara cuiva? Pentru mai multe resurse și idei, vizitați women.adventist.org.

Întregul program este disponibil pe canalul Youtube al Departamentului Misiunea Femeii din cadrul Conferinței Generale.

Autori: Ann Beth Thomas și Hannele Ottschofski

Sursa: Adventist News Network și Departamentul Misiunea Femeii din cadrul Diviziunii Intereuropene

 

[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1496119/

[2] https://money.com/women-work-home-gender-gap/

[3] https://www.nytimes.com/2018/11/14/smarter-living/stress-gap-women-men.html

[4] Ibid.

[5] https://www.forbes.com/sites/tracybrower/2021/04/18/women-and-the-pandemic-serious-damage-to-work-health-and-home-demands-response/

[6]https://women.adventist.org/assets/public/files/Six%20Focus%20Issues/Brochure_6issues_WORKLOAD.pdf