Evanghelizare prin TikTok

Info Adventist 19 mai 2020

Brenda Matos, în vârstă de 21 ani, a găsit o metodă unică și dinamică prin care împarte mesaje din Sfânta Scriptură cu mii de utilizatori ai Internetului. Folosind aplicația TikTok, Matos publică zilnic clipuri în care vorbește despre subiecte creștine, oferă sugestii de lectură din scrierile lui Ellen G. White și realizează o serie de istorii despre reformatorii protestanți. Brenda înregistrează videoclipurile acasă, în Brazilia, folosind telefonul personal.

Profilul de TikTok al lui Matos are mai mult de 45 000 urmăritori și ceea ce publică ea are mai mult de 400 000 de like-uri. Numerele sunt impresionante atunci când te gândești că s-a înscris pe această platformă de socializare acum o lună și ceva în urmă. Din ce în ce mai multe persoane vizionează clipurile ei în fiecare zi.

Ideea de a crea conținut cu tematică biblică a venit în urma vizionării unui videoclip realizat de pastorul Victor Bejota, președintele TV Novo Tempo. El a vorbit despre influența pe care tinerii creștini o pot avea prin distribuirea de mesaje spirituale pe platformele de socializare.

Câteva zile mai târziu, Matos a urmărit o transmisie live în care câțiva dintre prietenii ei prezentau despre Isus. Și-a amintit atunci de ceea ce spusese Bejota și nu a mai avut dubii că poate începe campania ei de evanghelizare prin Internet. S-a rugat, dedicându-și talentele și conturile ei de pe platformele de socializare lui Dumnezeu.

Brenda își amintește: „L-am rugat pe Dumnezeu să mă trezească într-o dimineață de Sabat pentru a mă închina Lui . În timpul nopții m-am trezit și nu mai puteam adormi. Apoi am înțeles că El dorea să-mi demonstreze ceva, așa că m-am ridicat și m-am rugat. Când a trebuit să aleg un serviciu religios, aplicația pe care aveam Sfânta Scriptură m-a informat de planul zilnic de citire al Bibliei. Așa că am deschis la Evanghelia după Ioan 10:11 acolo unde spune că Isus este Păstorul cel Bun care-Și dă viața pentru oi. Am fost impresionată de acest verset și am decis să înregistrez primul videoclip despre Sfânta Scriptură.”

Dumnezeu răspunde la rugăciune

Primul ei videoclip, înregistrat în Aprilie, a ajuns la 400 000 de oameni. „Este incredibil. Sunt așa de emoționată! Este un răspuns la rugăciunea pe care am făcut-o două luni în urmă. Dumnezeu a răspuns prompt; voia Lui cu privire la acest proiect este foarte clară. Așadar, voi continua să lupt, deoarece știu că este pentru El”, a adăugat tânăra.

În plus, pe lângă like-uri și vizualizări, câteva persoane au lăsat și comentarii. Unii dintre cei care-i urmăresc contul de TikTok au discutat cu ea, în privat, despre ceea ce publica. „M-a sunat, în special, o tânără pe Instagram și mi-a spus că dorea să se sinucidă, dar că auzind sfaturile pe care le ofeream, a realizat că va fi eliberată atunci când va începe să citească Biblia.”

Evanghelizare pe Instagram

Ca răspuns la videoclipurile ei de pe TikTok, Matos a observat cum numărul persoanelor care o urmăreau pe Instagram s-a dublat. Astfel, a început câteva studii biblice și pe această platformă de socializare. Recent, ea a studiat Evanghelia după Marcu împreună cu 15 oameni dintre care au făcut parte câțiva credincioși adventiști și oameni din alte religii.

Sursă: