Filipine: Radio Vocea Speranței din Toledo City a sărbătorit un an de emisie

Info Adventist 18 septembrie 2020

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a marcat prima aniversare a unei stații de radio locale aparținând centrului Hope Radio din Toledo City, localizat pe coasta de vest a insulei Cebu din centrul Filipinelor.

42 de persoane au fost botezate sâmbătă, 22 august 2020, în timpul ceremoniei.

Joy Carmel Juarez, o asistentă medicală care lucrează în spitalul din zonă, este un suflet prețios care s-a botezat în acea zi. Ea fusese o ascultătoare atentă a postului Radio Vocea Speranței din Toledo City. Muzica liniștitoare i-a adus amintiri din timpul în care prietenul ei adventist împărtășea Evanghelia cu ea în timp ce lucrau în Arabia Saudită. Ea i-a cerut mamei ei să obțină un studiu biblic de la un pastor adventist.

Chona Cañabano Juarez, mama lui Joy și coordonatoarea școlilor din zona Toledo City, a putut să-și amintească doar de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Luray, acolo unde mergea mama ei. Cele două femei au vizitat biserica aflată în clădirea de birouri a Radio Vocea Speranței. Ele au fost întâmpinate de pastorul instituției. După o serie de studii biblice, mama și fiica ei au luat decizia de a-L urma pe Isus Hristos ca Mântuitor și Salvator personal, fiind botezate.

Rachel Bacaron Canadallia, o ingineră specializată în optometrie a auzit pentru prima dată de mesajul adventist prin intermediul prezentărilor Amazing Facts și a devenit o cunoscătoare a Sfintei Scripturi. Într-o dimineață de Sabat s-a decis să viziteze Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Lutopan, unde a fost primită cu căldură. Acolo a auzit de Radio Vocea Speranței. În cele din urmă, ea L-a acceptat pe Isus Hristos ca Mântuitor personal, fiind botezată în ciuda dorinței soțului ei. Acesta, văzând hotărârea ei, nu a putut face decât să-și aducă copii și să fie alături de Rachel în momentul botezului.

Stația de Radio Vocea Speranței din Toledo City a început să transmită anul trecut, după mulți ani în care acest lucru a fost împiedicat. La eveniment au participat Bernie Maniego și Lelord Aranguez, directorii de comunicare din cadrul Conferinței Visayan și a Uniunii Central Filipineze. Pastorul Daniel Trazo, președintele Coferinței Visayan a prezentat un mesaj din partea lui Dumnezeu. Radiouri FM portabile au fost împărțite celor prezenți în timpul evenimentului.

Sursă:
Adventist News Network