Filmul adventist „Zwingli” înregistrează un real succes în Elveția

Info Adventist 26 iulie 2019

Mai mult de 100.000 de spectatori au văzut filmul despre reformatorul din Zurich în primele două săptămâni în care acesta a fost proiectat în cinematografele elvețiene.

Realizat de Stefan Haupt, filmul spune povestea reformatorului născut în regiunea Toggenbourg, care a studiat în Basel (Elveția) și în Viena (Austria) și a devenit liderului mișcării de reformă din Zurich.

Potrivit site-ului de știri elvețiat Livenet, „Zwingli” a fost al doilea film cel mai vizionat în cinematografele din Elveția în cea de-a doua săptămână de difuzare, fiind vizionat de mai mult de 100.000 de spectatori în primele 15 zile.

Autoritatea Bibliei în probleme de credință și conduită, confruntările  cu Episcopul din Constance și lupta pentru drepturile celor săraci și marginalizați sunt câteva dintre temele abordate în acest film.

Fraza lui Zwigli, prezentă încă din trailer, „Pentru Dumnezeu, fiți curajoși”, definește întregul film. Eșecurile reformatorului (inclusiv conflictul cu anabaptiștii) sunt, de asemenea, abordate în film. Rolul principal îi revine lui Maximilian Simonischek (cunoscut pentru filmul Ordinul Divin), iar scenariul este scris de Simone Schmid.

Un reformator cheie în Europa Centrală

Ulrich Zwingi a fost contemporan cu Martin Luther, binecunoscutul reformator german, iar la doar câteva decenii după moartea lui Zwingli, Jean Calvin a devenit personajul central al reformei în cantonul Geneva (unitate administrativ-teritorială în Elveția).

Sursa: Evangelical Focus