Germania și Belgia lovite de inundații devastatoare

Info Adventist 20 iulie 2021

Biserica Adventistă, prin intermediul rețelei ADRA, este dedicată să ajute și să ofere sprijin.

Peste 160 de persoane au murit și sute sunt încă dispărute, după ce inundații catastrofale au lovit părți însemnate din Europa de Vest. Continuă căutarea disperată a supraviețuitorilor, în ciuda numeroaselor obstacole și a dificultăți.

Cel puțin 133 de persoane au murit în Germania din cauza inundațiilor devastatoare din vestul țării. În Belgia, 24 au fost confirmate decedate. Autoritățile avertizează că numărul ar putea crește. Luxemburg, Austria, Elveția, Franța și Olanda au fost, de asemenea, afectate de precipitațiile extreme, dar nu au raportat niciun deces. Imaginile arată orașe întregi sub ape, clădiri dărâmate, autoturisme îngropate.

„Văzând imaginile dezastrului produs de apele furioase revărsate în Belgia, Luxemburg, Germania, Franța și în alte părți ale Europei, cum am putea rămâne indiferenți?”, a declarat Rúben De Abreu, președintele Uniunii de Conferințe Franco-Belgiene, într-o declarație de presă. „Dorim să ne exprimăm sprijinul față de victime, familiile lor și echipele de intervenție.”

„Acest secol este marcat de forțele dezlănțuite ale naturii”, a continuat De Abreu. „Fie că este vorba de căldura extremă care produce incendii, de ploile abundente din mijlocul verii sau de virusul care zguduie întreaga lume, nu putem să uităm că, în calitate de ființe umane, avem o responsabilitate în mijlocul acestor fenomene apărute ca urmare a exploatării masive a resurselor naturale. Ce se întâmplă în aceste zile este o chemare puternică la solidaritate imediată, dar și la un angajament pe termen lung cu privire la o altă etică ecologică, marcată de respect față de creație.”

„Este timpul ca lacrimile noastre să spună povestea solidarității și a rugăciunii”, a concluzionat De Abreu. „Biserica Adventistă, prin intermediul rețelei ADRA, își ia angajamentul să acționeze în favoarea celor care sunt în suferință, să aline, să ajute și să ofere sprijin.”

Sursa: Diviziunea Intereuropeană