În Coasta de Fildeș, sprijinul acordat construirii unei școlii aduce cu sine rezultate impresionante

Info Adventist 8 noiembrie 2021

Inițiativele Maranatha se dovedesc a fi un puternic instrument educațional și misionar.

În anul 2020, Maranatha Volunteers International a finalizat un locaș de închinare și o școală pentru Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Abbebroukoi, Coasta de Fildeș. În primul an de funcționare, în școală a funcționat doar grădinița, atrăgând 37 de copii.

Pentru anul școlar 2021, numărul de înscrieri la grădiniță a ajuns la 45, iar școala s-a extins până la clasa a treia. În clasele 1-3 sunt acum 59 de elevi, cu un total de 104 elevi înscriși. Dezvoltarea școlii va oferi educație de calitate pentru numeroși alți copii și ocazii de slujire pentru Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, întrucât multe familii din vecinătate aparțin altor credințe.

Gilberto Araujo, director Maranatha pentru Coasta de Fildeș, știe că ceea ce se învață în școală nu rămâne în acolo, ci este dus acasă. „Când copiii vin aici ca să învețe, învață nu doar matematică și științe, ci și despre Dumnezeu și despre cum să-I slujească și să le fie de folos semenilor”, a spus Araujo. „Iar atunci când ajung acasă – acesta este lucrul frumos care se întâmplă – încep să-și învețe părinții. Ei devin profesori și misionari acolo.”

Doamna Kadi, mama unui elev de la școala din Abbebroukoi a spus: „Acum, pentru că fata mea vine aici, când se întoarce acasă, îmi spune: «Mami, la școală ne rugăm înainte să mâncăm, ne spălăm pe mâini, ne odihnim, cântăm». Iar eu îi spun: «Bine, foarte bine!» Ea îmi zice: «Mami, roagă-te înainte să mănânci!». Eu îi spun: «Bine». Îi place mult să cânte. Iubește Cuvântul lui Dumnezeu ca un om mare. Îmi spune: «Mami, nu poți să vorbești așa. Trebuie să-ți cobori tonul înainte să vorbești cu cineva». Îmi spune multe și despre iertare. Îmi place.”

„Școala este un factor puternic în transmiterea veștii bune”, a spus Charles Assandé, directorul Departamentului Educație al Bisericii Adventiste din Coasta de Fildeș, „pentru că educația și răscumpărarea sunt una și aceeași lucrare. Când ai o școală cu șase clase, ai șase biserici. Așadar, cu cât avem mai multe clase, cu atât avem mai multe biserici. Acestea vor da un puternic imbold și lucrării noastre misionare. De aceea, este extrem de important să avem multe școli, aici, în Coasta de Fildeș.”

În anul 2019, Maranatha a început să lucreze în Coasta de Fildeș pentru a construi biserici și școli. Inițiativa a venit ca răspuns la solicitarea Diviziunii Africa Centrală și de Vest a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Pentru început, Maranatha s-a axat de proiecte în Abidjan, cel mai mare oraș al țării și gazda sediului diviziunii, iar în noiembrie 2020, Maranatha a lansat în Coasta de Fildeș un program de forare de puțuri pentru bisericile adventiste.

Sursa: Adventist Review