„În orașul nostru, niciun copil nu doarme pe podea!”

Info Adventist 23 decembrie 2021

În Statele Unite ale Americii, voluntari ai bisericii locale s-au unit pentru a oferi 50 de paturi.

Șaptezeci de voluntari din biserica adventistă McDonald Road din Tennessee, Statele Unite ale Americii, s-au întâlnit pentru a realiza 50 de paturi pentru comunitatea lor locală, alăturându-se organizației caritabile Sleep in Heavenly Peace (SHP) sub motto-ul : „Niciun copil din orașul nostru nu doarme pe podea!”

Centrul Samariteanul, care oferă lucruri la mâna a doua, s-a alăturat efortului prin donarea tuturor așternuturilor și cuverturilor pentru toate cele 50 de paturi. Centrul a donat, de asemenea, jumătate din numărul de perne, cealaltă jumătate fiind donată de credincioșii bisericii McDonald Road.

Proiectul a început în timpul Școlii Biblice de Vacanță (SBV) a bisericii locale, desfășurate în perioada 14-18 iunie sub tema „În căutarea comorii”. Copiii și-au petrecut săptămâna într-o călătorie printre ruine străvechi, prin peșteri și prin jungle de nepătruns, căutând cea mai mare comoară a lui Dumnezeu. La sfârșitul săptămânii, ei au aflat că cea mai mare comoară pe care a creat-o Dumnezeu nu sunt aurul, argintul sau diamantele, ci chiar ei înșiși!

Familiilor SBV li s-a lansat provocarea să strângă 5.000 dolari pentru a sprijini filiala din Chattanooga a organizației caritabile SHP, organizație non-profit care își propune ca fiecare copil să aibă un pat în care să doarmă. Organizația consideră că toți copiii merită să aibă un loc confortabil unde să-și pună capul noaptea, lucru fără de care fericirea și sănătatea lor sunt afectate. Conform unui studiu inițiat de SHP, între 2% și 3% dintre copiii americani dorm pe podea în fiecare noapte, ceea ce înseamnă, pe plan național,  între 1 și 2 milioane de copii.

Biserica McDonald Road a strâns, în cele din urmă, 6.000 de dolari.

„A fost minunat să fiu implicat în lucrarea unei organizații atât de uimitoare, cum este Sleep in Heavenly Peace”, a spus Starr. „În prima zi a SBV ne-am propus ca obiectiv strângerea a 5.000 dolari. Și când toți am decis că este mult prea mult, eu m-am oferit voluntar să-mi rad barba, dacă vom reuși. Am crezut că nu vom reuși cu niciun chip. De fapt, nici nu am vrut. Dar mă bucur că am reușit și sunt încântat că am putut să strânge peste 6.000 dolari, realizând astfel 50 de paturi pentru copiii din comunitatea noastră.

„Mă bucur foarte mult să văd câți voluntari au venit pentru a ajuta la realizarea paturilor”, a adăugat Starr.

„A fost uimitor să văd cum atât de mulți oameni lucrează împreună, oferind din timpul lor pentru a le da copiilor de aici o viață mai bună. A meritat să mă trezesc devreme duminică dimineață, pentru ca să pot ajuta pe cineva”, a spus Elyse Baltodano, un adolescent din biserica McDonald Road. Voluntarii au lucrat într-o linie de asamblare, șlefuind, găurind, măsurând, însemnând, băițuind și marcând sute de scânduri care au fost asamblate, în cele din urmă, în rame de pat. Grămada de cherestea brută de la început s-a transformat în paturi gata de livrat pentru copiii nevoiași.

Proiectul s-a adresat voluntarilor de toate vârstele, dându-le ocazie chiar și celor mai tineri membri să-și aducă aportul pentru binele comunității lor. Fiecare pat realizat vine cu un cadru lucrat manual, cu așternuturi și perne, toate livrate gratuit și finanțate din donații ale comunității locale.

Sursa: Adventist Review