În plină pandemie, Biserica Adventistă înregistrează un număr record de botezuri în insulele din Oceanul Pacific

Info Adventist 26 aprilie 2021

Chiar și în timpul pandemiei de Covid-19, Diviziunea Pacificului de Sud a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de botezuri în anul 2020, au raportat liderii regionali. Diviziunea Pacificului de Sud a înregistrat anul trecut 49.058 de botezuri, cu 8.646 de mărturisiri de credință, în creștere de la 34.857 de botezuri (cu 11.223 de mărturisiri de credință) în anul 2019.

Potrivit liderilor adventiști, creșterile de 40% în Uniunea de Misiuni Trans-Pacific (TPUM) și de 30% în Uniunea de Misiuni Papua Noua Guinee (PNGUM) depășeșc cu mult rata normală de creștere. TPUM are sediul în Fiji, iar pe teritoriul ei se găsesc și alte insule din Pacific precum Kiribati, Samoa, Tonda și Vanuatu.

„Când țările din aceste uniuni au fost în lockdown, locuitorii din insulele Pacificului au putut, totuși, să se întâlnească în grupuri de 50 sau 100 de persoane”, a declarat președintele Diviziunii Pacificului de Sud Glenn Townend. „Ambele uniuni [TPUM și PNGUM] s-au concentrat asupra ciclului recoltei din procesul de ucenicie. Ele au fost foarte active în fiecare etapă a procesului de a face ucenici: au avut loc numeroase instruiri, s-au prezentat modele și s-au aplicat prin intermediul programului World Changer Bible [un program dedicat credincioșilor care doresc devină ucenici ai lui Isus care schimbă lumea cu ajutorul Bibliei] și al grupelor de studiere a Bibliei.

„Numeroase persoane au putut să coordoneze grupuri, să își împărtășească credința și să le ofere oamenilor studii biblice și să permită ca părtășia oamenilor și a Duhului Sfânt să ducă la transformarea vieții în Isus”, a adăugat Townend. „Aceste grupuri au dus la implicarea mai multor oameni, nefiind dependente de pastor, iar atât pastorul, cât și credincioșii s-au bucurat de rezultate.”

„Ne simțeam prea bine în bisericile noastre”, a declarat președintele TPUM Maveni Kaufononga. „Covid-19 le-a închis și ne-a obligat să ieșim din zona de confort. Duhul Sfânt ne-a creat numeroase oportunități.”

De-a lungul ultimilor cinci ani, TPUM s-a concentrat asupra vestirii Evangheliei, pregătind în fiecare an o categorie diferită de membri. În mod providențial, anul în care tehnologia a fost atât de importantă a fost dedicat tinerilor.

„Înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19 am dedicat anul 2020 tinerilor”, a declarat Kaufononga. „Aveam un plan, Covid-19 a dus la ajustarea lui, dar [măcar] exista un plan de proclamare a Evangheliei. Este un domeniu în care trebuie să acționăm cu intenție și cu un plan. Circumstanțele se pot schimba, însă planul ne ghidează.”

Potrivit lui Kaufononga, s-ar putea ca la creșterea vizibilității bisericii în anul 2020 în Fiji să fi contribuit faptul că, petrecând mult timp acasă, mulți oameni au urmărit la televizor seriile de prezentări biblice ale Bisericii. În majoritatea țărilor din Pacific există o puternică prezență adventistă, marcată de activitatea posturilor adventiste locale de televiziune și de radio. „Pandemia de Covid-19 a stârnit în inimile oamenilor nevoia pentru un mesaj de speranță”, a adăugat el.

În contextul în care, la nivel mondial, numărul botezurilor a scăzut, Biserica trebuie „să găsească o cale de a-și îndeplini misiunea prin calea aleasă de Dumnezeu”.

„Duhul Sfânt lucrează prin numeroase căi; noi trebuie doar să ne alăturăm Lui. Suntem hotărâți să mergem și nu trebuie să permitem pandemiei de Covid-19 să ne oprească.”

Sursa: Adventist Review