În Statele Unite, o biserică deschide un adăpost pentru persoane fără adăpost, în parteneriat cu comunitatea locală

Info Adventist 17 ianuarie 2022

Clădirea pentru servicii comunitare adăpostește acum persoane care locuiesc pe străzi.

Când o organizație locală non-profit care le oferă sprijin bărbaților fără adăpost din Salisbury, Maryland, Statele Unite, a avut nevoie de o nouă locație pentru adăpostul de iarnă, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Park a decis să dea o mână de ajutor.

Organizația numită Hands and Hearts Ending Homelessness (HHEH) a fost înființată în urmă cu 18 ani, după ce trei bărbați au murit de frig în Salisbury. Organizația acționează în parteneriat cu administrația orașului și cu biserici locale aparținând mai multor confesiuni pentru a ajuta bărbații fără adăpost din oraș.

În ultimii trei ani, directorul HHEH a fost Walter Davidson, membru al bisericii adventiste din Park. Când HHEH a trebuit să găsească o altă locație pentru adăpost în acest an, Davidson a contactat imediat biserica sa.

„Sunt foarte mulțumit că biserica mea s-a alăturat acestui proiect, l-a preluat și se ocupă de el”, a spus Davidson.

Greg Carlson, pastorul bisericii Park, a abordat comitetul bisericii cu privire la utilizarea clădirii de servicii comunitare aflată vizavi de parcarea bisericii ca adăpost, iar comitetul a fost de acord în unanimitate.

„Puteai simți prezența Duhul Sfânt în sală la acel comitet”, a spus Carlson. „Avem această clădire și, bineînțeles, în perioada Covid, nu o prea foloseam. Cum am putea să nu slujim comunității prin intermediul clădirii al cărei scop este ajutarea comunității locale?”

Cu aprobarea comitetului, membrii au transformat clădirea în adăpost, aducând paturi și instalând separatoare. Adăpostul a fost deschis pentru a servi comunitatea pe 6 noiembrie.

Pe lângă faptul că oferă cazare pe timp de noapte, adăpostul pentru bărbați oferă dușuri calde, haine curate, tunsori și mese calde. HHEH acționează, de asemenea, pentru a găsi locuințe permanente pentru bărbați, lucru pe care l-au realizat pentru mai mult de 20 de bărbați în 2020.

Slujire practică

Găzduirea adăpostului de către biserica din Park le-a oferit membrilor posibilitatea de a se implica în slujirea practică prin ajutorul dat la pregătirea meselor, prin supraveghere și prin faptul că i-au cunoscut personal pe beneficiari. Mulți dintre bărbații care au stat la adăpost au ales să participe la serviciile divine de vineri seară și la serviciul de închinare de sâmbătă dimineața al bisericii.

„A fost o binecuvântare extraordinară pentru biserica noastră”, a spus Carlson. „În ultimele 30 de zile am avut mai mulți vizitatori în campusul bisericii Park decât am avut în cinci ani.”

Parteneriatul cu HHEH pentru a găzdui adăpostul este cel mai recent exemplu al angajamentului bisericii din Park de a colabora cu organizațiile comunității locale și cu agențiile guvernamentale pentru a-i sluji pe cei aflați în nevoie. Anterior, biserica a colaborat cu partenerii săi pentru a deschide un centru comunitar în oraș în această vară. Potrivit lui Carlson, aceste parteneriate sunt esențiale pentru a da mărturie și pentru a sensibiliza comunitatea într-un mod eficient.

„Parteneriatele cu alte organizații comunitare sunt esențiale și cred că este un aspect cu privire la care adventiștii au fost deficitari timp îndelungat”, a declarat Carlson. „Acum [construim aceste relații] aici, în Salisbury. Dacă merg pe stradă și îl văd pe primar, el mă cunoaște, iar eu îl cunosc pe el. Aceste legături sunt minunate. Le spune oamenilor: «Hei, adventiștilor le pasă!»”

Biserica Park și-a luat angajamentul de a găzdui adăpostul pentru bărbați în incinta clădirii sale până în aprilie 2022.

„Am dori să punem capăt lipsei de adăpost. Știm că acest lucru nu se va întâmpla”, a spus Davidson. „Dar facem tot ce putem.”

Autor: Evan Knott/ Columbia Union Visitor

Sursa: Adventist Review