Înaintăm împreună!

Info Adventist 2 noiembrie 2022

Peste 180 de comunicatori adventiști de ziua a șaptea s-au întâlnit în București în perioada 14-18 octombrie 2022 pentru întâlnirea Global Adventist Internet Network (GAiN Europe). Evenimentul „Forward: Keep Moving” a reunit lideri și specialiști în comunicare din 35 de țări, toți aceștia lucrând în media adventistă și distribuind conținut pe rețelele de socializare.

Cei mai mulți comunicatori înscriși la GAiN Europe slujesc Biserica Adventistă din Diviziunea Intereuropeană (EUD) și din cea Transeuropeană (TED). Cu toate acestea, au fost prezenți și participanți din țări îndepărtate precum Polinezia Franceză, Mongolia sau Mexic. De asemenea, un grup de comunicatori adventiști ucraineni au condus ore întregi pentru a participa la întâlnire.

Organizarea

Echipa de organizare a fost formată din departamentele de comunicare ale EUD și TED, din personalul tehnic și administrativ al HopeMedia Europe și echipa departamentului de comunicare al Uniunii Române, alături de o echipă Speranța TV.

Emoții profunde

Evenimentul a fost marcat de emoții profunde, precum primirea grupului de participanți din Ucraina, directorul departamentului de comunicare din cadrul Diviziunii Asia de Nord-Pacific, Seongjun Nyeon, rugându-se pentru pace în țara cuprinsă de război.

„Casa noastră a fost afectată atunci când orașul a fost bombardat”, a povestit un membru al delegației. „Ne-am temut, dar Domnul ne-a ajutat să scăpăm și să ne refugiem cu întreaga familie în Germania. Acum ne rugăm pentru cei rămași în țară”, continuă relatarea, „iar lucrul extraordinar este că ucrainenii și rușii se roagă împreună în noua noastră biserică din Germania”, a concluzionat acesta.

Mesaje motivaționale din partea Conferinței Generale

Directorul departamentului de comunicare al Bisericii mondiale, Williams Costa, le-a transmis participanților un mesaj video în cadrul căruia a subliniat importanța colaborării strategice în domeniul comunicării între diferitele regiuni ale Bisericii din întreaga lume.

Meditațiile lui Bill Knott, care a slujit timp îndelungat în calitate de editor al Adventist Review, i-au inspirat în mod deosebit pe participanți. Knott a aprofundat tema identității adventiste, care „nu poate fi separată de o dragoste profundă față de aproape”, el identificând identitatea adventistă ca fiind o „călătorie care începe cu creația și se încheie cu revenirea lui Hristos” în Biblie.

Un program intens

Programul GAiN a cuprins numeroase ateliere, studii de caz și discuții conduse de comunicatori experimentați din diferite domenii ale Bisericii și din lumea comunicării. Scopul comun a fost acela de a explora cel mai bun mod de a transmite Evanghelia în lumea complexă de astăzi – adică, cum să unim comunicarea cu misiunea, întrucât, în Biserica Adventistă, comunicarea există tocmai pentru a susține misiunea Bisericii.

Capelanul evenimentului a fost Simret Mahary, expert în domeniul relațiilor interculturale, pastor al bisericii centrale din Frankfurt, Germania, și fondator al PRESENCE Kulturlounge, un centru cultural din Frankfurt care oferă o varietate de activități culturale, spirituale și de viață. Mahary a subliniat modul în care calea credinței este uneori necunoscută, având o semnificație profundă care depășește scopul pe care și-l propune. Mahary a subliniat, de asemenea, cu o deosebită profunzime, faptul că fiecare dintre noi are un trecut care ar trebui respectat și înțeles și cât de important este să nu ne impunem propria viziune asupra realității persoanelor cu care relaționăm.

Fericire

Unul dintre momentele centrale ale conferinței l-a reprezentat lansarea proiectului „Happiness” [Fericire], un proiect care constă în crearea și producerea de conținut scris și audio-video – pentru televiziune și rețelele de socializare – bazat pe perspective, puncte de vedere și aspecte variate legate de tema principală, FERICIREA.

Proiectul coordonat de Adrian Duré reprezintă o colaborare a mai multor centre media și instituții din întreaga lume.

HAPPINESS este un proiect inițiat, creat și coordonat de Diviziunea Intereuropeană, Diviziunea Transeuropeană și Hope Media Europe, în colaborare cu Diviziunea Nord-americană și Diviziunea Sud-americană. Este susținut de Departamentul de Comunicare din cadrul Conferinței Generale și prin implicarea altor câtorva diviziuni.

„Deoarece fericirea nu este o destinație, ci o călătorie zilnică.”

Tema aleasă îmi propune să motiveze și să inspire publicul/ cititorii să înțeleagă conceptul de fericire, să îl lege de experiențele lor zilnice și să recunoască acele lucruri care ne fac fericiți. Fericirea nu este ceva înnăscut, ci ceva ce se învață. Fericirea este variabilă și specifică fiecărei persoane, precum și fiecărei culturi și fiecărui context.

„Fericirea este un dar, un dar oferit de Dumnezeu. Ea nu este o destinație, cu o cale pe care o parcurgem în fiecare zi, o călătorie.”

În vizită la Parlamentul României

Participanții au avut și privilegiul de a vizita Parlamentul României, cea mai mare clădire din Europa. La invitația fostului ministru al afacerilor externe, senatorul Titus Corlățean, participanții au făcut un tur al somptuoaselor săli ale acestei impresionante construcții. Deosebit de emoționant a fost rugăciunea de binecuvântare pe care un reprezentant al Bisericii Adventiste din România a înălțat-o pentru senatorii prezenți în una dintre sălile Parlamentului.

Cu cine vorbesc?

Ultima zi a conferinței a fost dedicată în mare parte temei „Marketingul în lumea post-modernă”, cum să îi prezentăm publicului Evanghelia lui Hristos. Experți în domeniul marketingului precum Daryl Gungadoo, Lorand Soares Szasz și Jonathan Contero au prezentat modalitățile prin care ne putem identifica și putem ajunge la public cu Cuvântul lui Dumnezeu.

Sursa: Diviziunea Intereuropeană și Uniunea Română