Instituțiile adventiste se confruntă cu probleme în mijlocul violențelor din Israel

Info Adventist 19 mai 2021

După zile de atacuri aeriene, în orașe din Israel au avut loc confruntări între cetățenii arabi și cei evrei.

Ziua de 10 mai este Ziua Ierusalimului, o sărbătoare națională în Israel, care comemorează reunificarea Ierusalimului după războiul din 1967 și instaurarea controlului israelian asupra întregului oraș, inclusiv a celebrului oraș vechi.

Din păcate, în ciuda sărbătorilor naționale, de câteva săptămâni, au avut loc tensiuni pe străzile Ierusalimului și, în prezent, și în alte câteva orașe. Nimeni nu cunoaște viitorul și cum vor evolua violențele în țară, dar „dorim să împărtășim cu voi recunoștința noastră către Dumnezeu pentru călăuzirea și protecția Sa”, a declarat în raportul său Daniel Stojanovic, președintele câmpului misionar Israel al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Toate familiile adventiste sunt în siguranță. Cu toate acestea, există câteva motive de îngrijorare.

Biserica Adventistă are o instituție în zona de est a Ierusalimul, Centrul Adventist de Studii, care se află foarte aproape de punctele de tensiune. Un punct fierbinte este Sheikh Jarrah, unde se desfășoară cele mai puternice violențe. Acesta se află la 500 metri de Centrul Adventist de Studii.

Poarta Damascului, un punct strategic simbolic, este foarte potrivit pentru întrunirile în masă. Mass mediei îi place să surprindă mișcările mulțimii din acest loc binecunoscut, care se află la doar un kilometru de Centrul Adventist.

Cei mai mulți dintre închinătorii musulmani, care merg la moscheea Al Aqsa și la Muntele Templului, trec pe lângă poarta Damascului și a lui Irod. Imaginile transmise de televiziuni sunt în principal din aceste locații. Distanța mică dintre Centrul Adventist de Studii și Poarta Damascului produce o oarecare nesiguranță, dacă violențele vor continua în săptămânile și lunile următoare.

„În prezent, avem în centrul nostru o familie de studenți, Richard și Rubia, împreună cu fiica lor de 2 ani, Eliness”, continuă Stojanovic. „Vor sta la noi până în iunie 2022. Richard lucrează și la departamentul nostru de tineret. În centru mai locuiește și Juan, necăsătorit și student cu normă întreagă. El intenționează să rămână acolo până la sfârșitul acestei veri.”

Adventiștii de pretutindeni sunt invitați să continue să se roage pentru Ierusalim, pentru Centrul Adventist de Studii și, în mod special, pentru Richard, Rubia, Eliness şi Juan. „Tatăl nostru ceresc să le fie apărător. El să-i ajute pe liderii politici să găsească o soluție durabilă și inspirată de respect, dreptate și pace”, a conchis Stojanovic.

„Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului! Cei ce te iubesc să se bucure de odihnă. Pacea să fie între zidurile tale, şi liniştea, în casele tale domneşti!” Psalmii 122:6-7

Despre Biserica Adventistă din Israel

În câmpul misionar adventist din Israel sunt 22 de biserici și aproximativ 830 de adulți, membri botezați, care vorbesc opt limbi: ebraică, rusă, engleză, spaniolă, română, arabă, amhară și akană (Ghana). Cinci pastori cu normă întreagă și doi pastori asistenți proclamă acolo mesajul veșnic al păcii.

Sursa: Diviziunea Intereuropeană