Institutul Teologic Adventist a primit acreditare pentru 5 ani din partea Asociației Adventiste de Acreditare

Info Adventist 26 mai 2016

EMA_8963 copyCu câteva zile în urmă Institutul Teologic Adventist a primit certificatul de acreditare în urma vizitei de lucru și evaluare din partea Asociației Adventiste de Acreditare (AAA, Adventist Accrediting Association) din cadrul Conferinței Generale a Bisericii Adventiste. Întâlnirea de lucru a avut loc în luna decembrie din anul 2015. După evaluarea rapoartelor pregătite în urma vizitei în campusul adventist din Cernica, comisia AAA a hotărât să acorde Institutului Teologic Adventist (ITA) o extensie de cinci ani acreditării universitare ecleziastice (2015-2020), cea mai lungă perioadă posibilă în sistemul de acreditări al Conferinței Generale. Este pentru prima dată când Institutul Teologic Adventist din Cernica primește acreditarea din partea bisericii pentru o perioadă de timp atât de lungă.

Pe lângă bucuria unei reușite, răspunsul trebuie să aibă în vedere faptul că decizia în dreptul EMA_9940 copyInstitutului Teologic Adventist, care a trecut prin variate și riguroase criterii de evaluare din partea AAA, ne-a lăsat o serie de provocări curriculare, profesionale, organizatorice, didactice, manageriale și spirituale care ne motivează și ne obligă să creștem calitatea activității educaționale la toate nivelele de funcționare ale instituției în care lucrăm. Setul de recomandări al AAA care are în vedere mai multe îmbunătățirii educaționale va trebui îndeplinit eșalonat, beneficiind de monitorizare periodică din partea AAA în timpul celor cinci ani pentru care s-a primit certificatul de acreditare.” (Conf. univ. dr. Zoltán Szallós-Farkas)

EMA_9110 copyRăspunsul comisiei de evaluare din partea Bisericii vine la un an după ce Institutul Teologic Adventist a primit calificativul Încredere din partea ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior). Aceste rezultate pozitive trezesc mai întâi sentimente de recunoștință față de Dumnezeu, iar apoi confirmă tendința de progres și dezvoltare a educației adventiste din România. De asemenea, încununează eforturile și sacrificiile făcute de toți cei care au privit și au avut în atenție aceste obiective. Cei care pot să să aibă cele mai multe beneficii ale acestui context foarte favorabil de la Institutul Teologic Adventist sunt tinerii care se gândesc să aleagă unul dintre cele trei programe de studii de licență oferite în campusul adventist din Cernica: Teologie adventistă pastorală, Asistență socială și Pedagogia învățământului primar și preșcolar. Sesiunea de admitere de vară este programată în perioada 18 – 25 iulie 2016. Tot în această perioadă se fac înscrieri și la Școala Postliceală Sanitară “Dr. Luca” din Cernica.

Emanuel Sălăgean/Institutul Teologic Adventist

AAA acrediation 2016-2020074

Sursa: ITA