Întâlnirea de tabără adventistă virtuală la nivel global va fi lansată pe 19 mai

Info Adventist 4 mai 2021

Acest eveniment online va aduce laolaltă membri adventiști din lumea întreagă cu scopul de a ne încuraja unii pe ceilalți, de a ne focaliza pe doctrina noastră și de a ne pregăti pentru misiunea actuală.

  Criza Covid-19 a adus provocări fără precedent pe tot globul, milioane de oameni confruntându-se cu izolarea socială, cu probleme grave de sănătate, cu pierderi financiare sau chiar cu moartea. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, „perturbările sociale și economice provocate de pandemie sunt devastatoare.”[i]

Constituind o comunitate a credinței, adventiștii de ziua a șaptea înțeleg importanța părtășiei cu alți credincioși. Ca trup al lui Hristos, trebuie să ne încurajăm și să ne ridicăm unii pe alții în vremuri grele, așa cum spune textul din 1 Tesaloniceni 5:11: „De aceea, încurajați‑vă unii pe alții și zidiți‑vă unii pe alții, așa cum, de fapt, și faceți” (NTR).

În această perioadă de pandemie, bisericile locale, conferințele și conducerile regionale au făcut tot ce au putut pentru a asigura conexiunea dintre membri prin intermediul serviciilor de cult virtuale, al conferinţelor speciale şi al întâlnirilor de rugăciune online, acestea împlinind nevoile multora. Conducerea Conferinței Generale (CG) a dorit să aducă și ea o contribuție.

Un grup de lucru interdepartamental al CG făcuse deja planurile pentru o sală de expoziție virtuală la sesiunea CG de la St. Louis, care a trebuit amânată din cauza situației create de Covid-19. S-a decis folosirea timpului planificat pentru un alt eveniment care să aducă laolaltă membri din lumea întreagă cu scopul de a ne încuraja unii pe ceilalți, de a ne focaliza pe doctrina noastră și de a ne pregăti pentru misiunea actuală.

„Ne-am gândit: «Ce ocazie mai bună ar putea fi decât aceea de a organiza o mare întâlnire de tabără?»”, a spus Tim Aka, trezorier asociat și director de investiții în cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Conferința Generală. „Am crescut participând la întâlniri de tabără și m-am bucurat de tot ce se petrecea acolo”, a completat el.

„Desigur, o întâlnire de tabără virtuală nu este același lucru, dar poate fi o ocazie bună de înviorare spirituală pentru oameni. De asemenea, ne-am gândit că va fi bine să auzim de la conducătorii noștri din lumea întreagă – de la oamenii de știință și teologii Bisericii – care este crezul nostru și ce considerăm a fi adevărul. De acest timp de reîncărcare spirituală avem nevoie chiar acum”, a subliniat Aka.

Cum va funcționa o întâlnire de tabără virtuală? În perioada 19-23 mai 2021, vorbitorii principali, printre care Dr. Barry Black, Alejandro Bullón, Dr. David Williams și Dr. Michael-John Von Hörsten, vor avea prezentări urmate de aproximativ 350 de seminare în șase domenii diferite: ucenicie, educație, sănătate, media, misiune și teologie. Vorbitorii vor avea prezentări relativ scurte, pentru a da loc apoi sesiunilor interactive de întrebări și răspunsuri. Membrii se pot înscrie la toate seminarele care îi interesează.

Prezentatorii sunt direct implicați în standurile pe care oamenii le pot vizita în sala de expoziții online. Sam Neves, director asociat al Departamentului Comunicare al Bisericii mondiale, explică modul în care va funcționa sala de expoziții: „Când intrați pe website, aveți imaginea unei săli mari. Există acolo postere și bannere pentru expozanți. Puteți selecta un etaj pe care să-l vizitați și va apărea câte un banner al respectivelor standuri virtuale. După ce selectați ce doriți să vedeți, vor apărea toate informațiile despre acel departament. Unii vor organiza sesiuni de discuții online, cu un voluntar de stand care va răspunde întrebărilor dumneavoastră”, a spus el.

Comitetul de organizare speră că acest eveniment „va expune adventismul cu tot ce are el mai bun. Foarte puțini oameni au ocazia să vadă ce fac instituțiile, departamentele și organizațiile din întreaga lume. Această întâlnire de tabără globală va oferi membrilor ocazia de a călători virtual de pe un continent pe altul pentru a vedea cum înaintează lucrarea și ce proiecte interesante fac alții”, a mai spus Neves.

Având ca bază tema strategiei Bisericii „Voi merge”, această întâlnire de tabără virtuală îi va ajuta pe membri să obțină resurse și informații de care au nevoie pentru a lua parte la misiunea Bisericii.

Pentru a face această întâlnire de tabără cu adevărat globală, evenimentul „va avea programul având în vedere trei regiuni majore: Asia-Pacific, Euro-Africa și continentul american. Seminarele vor fi programate în așa fel încât să asigure accesul convenabil al participanților, în funcție de fusul orar al fiecărei zone”.[ii] Mai multe informații și înscrierea sunt disponibile pe campmeeting.com.

Organizatorii evenimentului vă invită să faceți din această întâlnire de tabără mondială punctul culminant spiritual al anului. „Fiți alături de noi la întâlnirea de tabără adventistă virtuală globală pentru a ne împlini misiunea de a ajunge în lumea întreagă cu Evanghelia lui Isus și de a fi pregătiți să spunem: «Voi merge».”[iii]

Sursa: Diviziunea Intereuropeană

[i] Preluat de pe https://www.who.int/news/item/13-10-2020-impact-of-covid-19-on-people%27s-livelihoods-their-health-and-our-food-systems pe 12 aprilie 2021.

[ii] Preluat de pe https://www.campmeeting.com pe 12 aprilie 2021.

[iii] Ibidem.