"Întoarce-te și mulțumește!" 

Info Adventist 28 mai 2018
Sub motto-ul „Întoarce-te si mulțumește!” 170 de copii, din București au participat sâmbătă, 19 mai 2018, la Festivalul Licuricilor din București, festival ce are în țara noastră o vechime de peste 15 ani.
Toți acești copilași, care au venit alături de instructorii lor dar și de părinți, s-au putut bucura pe parcursul întregii zile de o atmosferă deosebită pe care cu siguranță nu o vor uita curând.
Încă de la început, în cadrul devoționalului prezentat de invitatul special, domnul Gabriel Iarca, președintele Asociației Respiro, cei mici au fost provocați printr-un mic joc interactiv să nu uite niciodată cât de important este să mulțumească.
Fiecare club din cele 12 biserici adventiste din București care au fost reprezentate la acest festival, a avut ocazia să prezinte într-un mod inedit ideea de mulțumire.
Unul dintre momentele mult așteptate ale festivalului a fost cel în care un număr de 50 de copii au ieșit în față alături de părinții lor și au fost investiți. Astfel, zece dintre ei au fost investiți mieluți, 11 copii au fost investiți castori și 29 de copii, licurici
După pauza de masă, a urmat partea a doua a festivalului când cei mici s-au putut bucura de activități special pregătite pentru ei, timp în care părinții lor au putut primi, în cadrul seminarului susținut de Gabriel Iarca, sfaturi utile despre modul cum ar putea să se cunoască mai bine pe ei dar implicit și pe copiii lor.
„Pe parcursul festivalului „Întoarce-te și mulțumește!” am descoperit cât de multe motive de mulțumire avem fiecare și cât de fericiți ar trebui să fim pentru toate acestea! Bucuria din ochii celor mici dar și cea din ochii părinților lor, este încă un motiv pentru care îi mulțumim lui Dumnezeu!” a declarat la final doamna Carmen Dumitrașcu, coordonatoarea programelor de Licurici din regiunea Muntenia.
„Sunt atât de bucuroasă că în Biserica Adventistă există această preocupare pentru cei mici. Participarea la acest festival a fost un mare câștig atât pentru mine cât și pentru fetița mea”– a fost mărturia unei mame, doamna Daniela
Alături de celelalte programe pentru copii și tineri create în cadrul departamentului de tineret al Bisericii Adventiste, programul „Licurici” are ca obiectiv principal acela de a oferi fiecărui copil
posibilitatea de a-și dezvolta pe deplin potențialul oferit de Dumnezeu, de a pune aceste daruri în folosul lui Dumnezeu și al aproapelui lor și de a-i aduce într-o relație mântuitoare cu El.